Musk kupio Twitter i odmah izbacio top management
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Musk kupio Twitter i odmah izbacio top management

07.04.2025 | 23:09
tino1 kaže:
Kupio on Twiter za 44 Miliarde. Tu lovu je on posudio od dioničara, koji su zajedno s njim sad vlasnici nečega što je 44 Miliarde vrijedno. Prodaje to sam sebi za 33 Miliarde. Koliko love su dioničari/vlasnici popušili i gdje je ta lova završila? Mašala, veliki je majistor ceremonije. A šta no Davor o pamdemiji i dimu?

Što bi radije bio - dioničar društvene mreže ili dioničar društvene mreže koja u sebi ima integriran AI koji sjajno radi i predstavlja ozbiljnu konkurenciju ostalim AI poduzetnicima? Dioničari su ovim samo dobili - jer sada Twitter ima najbolji mogući "training ground" za AI.
08.04.2025 | 04:39
Radije ne bi bio ni jedno ni drugo. Ali sigurno dioničar iste vrijednosti a ne 25% manje. Kojih je majmun zapalio za manje od 3 mjeseca.

AI u društvenim mrežama? Da algoritam zna što bi možda mogao misliti sutra pa da me danas još zatvore? AI na tom mjestu dobiva pod premisom slobode govora i Musk sasvim jednu drugu dimenziju. Tako da, hvala sine Ilone.
28.04.2025 | 20:51
www.reddit.com/r/worldnewsvideo/comments...ence_company_xai_is/

Elon Musk's artificial intelligence company xAl is running a massive data center in Memphis, Tennessee. The facility neighbors historically Black neighborhoods and is powered by 35 pollution-spewing methane gas turbines the company is using without legal permits.
24.11.2025 | 09:31
Twitter (X) je počeo prikazivati lokacije računa, tj. korisnika bez obzira je li to korisnik omogućio ili ne.

www.businessinsider.com/x-shows-location...this-account-2025-11

Diglo se mnogo prašine oko ovoga, nisam na čisto, a vidim još uvijek niti vodstvo Twittera, je li to dobro ili loše. S jedne strane svakako doprinosi transparentnosti informacija i razotkriva lažne račune, plaćene političke utjecaje i slično, a s druge strane može ugroziti osobe koje tvitaju iz zemalja gdje postoji ozbiljna cenzura i politički progon radi zabranjenih objava.

Bit će zanimljivo pratiti kako će se to razviti...
24.11.2025 | 11:33
Za sad je razotkriveno da je većina najpopularnijih MAGA i Anti-EU računa negdje na Indijskom potkontinentu ili u Nigeriji
07.12.2025 | 23:50
Ursula pukla kaznu Twitteru od 120 miljuna $ s nekim totalno šupljim argumentima, a zapravo ih muči što Musk nije pristao na to da oni cenzuriraju sadržaj koji im ne odgovara propisanom narativu.

Da bi danas imali pravu političku satiru nakon što je Twitter ukinuo račun EU komisije jer su kršili pravila i "prijevarno se oglašavali". Kakav show!

crodex.net/x-izbacio-europsku-komisiju-z...nja/#google_vignette
08.12.2025 | 10:11
Nisam baš ni bio zainteresiran za detalje, ali potaklo me ovo tvoje "s nekim totalno šupljim argumentima". Nisi si niti dao truda provjeriti koji su argumenti. Zaista gubiš objektivnost sve više. Stani malo na loptu.

Deceptive design of X's ‘blue checkmark'

X's use of the ‘blue checkmark' for ‘verified accounts' deceives users. This violates the DSA obligation for online platforms to prohibit deceptive design practices on their services. On X, anyone can pay to obtain the ‘verified' status without the company meaningfully verifying who is behind the account, making it difficult for users to judge the authenticity of accounts and content they engage with. This deception exposes users to scams, including impersonation frauds, as well as other forms of manipulation by malicious actors. While the DSA does not mandate user verification, it clearly prohibits online platforms from falsely claiming that users have been verified, when no such verification took place.

Ne možeš nikako reći da je to šuplji argument. Dapače, vrlo je istinit. I ti si nama ovdje prodavao žvaku o plavoj kvačici kao nekom makeru vjerodostojnosti, a koji nema veze s mozgom.

Ni druga dva nisu baš šuplja, iako se može diskutirati koja je težina kazne primjerena.

Lack of transparency of X's ads repository

X's advertisement repository fails to meet the transparency and accessibility requirements of the DSA. Accessible and searchable ad repositories are critical for researchers and civil society to detect scams, hybrid threat campaigns, coordinated information operations and fake advertisements.

X incorporates design features and access barriers, such as excessive delays in processing, which undermine the purpose of ad repositories. X's ads repository also lacks critical information, such as the content and topic of the advertisement, as well as the legal entity paying for it. This hinders researchers and the public to independently scrutinise any potential risks in online advertising.
Failure to provide researchers access to public data

X fails to meet its DSA obligations to provide researchers with access to the platform's public data. For instance, X's terms of service prohibit eligible researchers from independently accessing its public data, including through scraping. Moreover, X's processes for researchers' access to public data impose unnecessary barriers, effectively undermining research into several systemic risks in the European Union.

The fine issued today was calculated taking into account the nature of these infringements, their gravity in terms of affected EU users, and their duration.

This is the first non-compliance decision under the DSA.
08.12.2025 | 17:44
Ne trebam uopće "stati na loptu" jer sam uskoro 17 godina na Twitteru, non stop. S druge strane, ti ga ne koristiš, nego birokratski reagiraš kao briselski odvjetnik koji vidi "papire", pa po tome sudi o situaciji, a situacija "na terenu" je takva da to u stvarnosti nije nikakav problem.

Poanta je da to namjerni zločesti napad na platformu koja se nije povinula njihovoj cenzuri.

Znaš li koliko puta sam u 17 godina bio "zaveden" lažnim likom s plavom kvačicom? NULA puta.

Znaš li koliko puta sam uopće sreo takvu situaciju da čujem i vidim da postoji takav lažni account? NULA!

Ajde zamisli samo da ja sada napravim plaćeni račun na neku važnu osobu s ciljem prevare, da me Twitter ne provjeri dovoljno (a koliko znam šalju se skenovi dokumenata, ali naravno da se to može falsificirati) i da uspijem otvoriti taj račun, pa ne bi izdržao 24 sata.

Znači taj problem je toliko preuveličan da se vidi da su željeli zlo, a pogotovo kazna od 120 milijuna $! A sve to treba staviti u kontekst onoga kada su "ispod tezge" Musku nudili da ga neće dirati, ako bude cenzurirao što treba po njihovim uputama, a on nije pristao.

A ona druga dva razloga su isto gluposti koje postoje u daleko većoj mjeri na Facebooku i drugim društvenim mrežama.
08.12.2025 | 19:18
Nisi ti jedini kojeg znam da koristi Twitter. Na moje oči su mi demonstrirali da je za plavu kvačicu dovoljno utipkati broj kartice i potvrditi transakciju.

Ti si, baš ti, ovdje, u temi o Ukrajini, izvalio neki potpuni bullshit kojeg je, kao, objavio netko na Twitteru s plavom kvačicom, ali eto, avaj, nisi se mogao sjetiti točno tko, ali "plava kvačica jamči vjerodostojnost" koliko god besmislena izjava bila.
08.12.2025 | 21:35
Ako je sada i tako labava procedura (prije nije bilo sigurno), to ne znači da se lažni računi ne uklanjaju po hitnom postupku. Kao što sam rekao, nisam tako nešto sreo nikada.

A ono kada sam citirao nekog novinara/političara koji je imao plavu kvačicu uopće se nije pokazalo da je to bio lažni račun, a da stvar bude još više besmislena - to je bilo dvije godine prije nego li je Musk kupio Twitter, dakle dok su još važila super stroga pravila i dok nisu bila niti javna, nego si morao nagađati tko i kako može dobiti tu oznaku, a to je i vrijeme dok su tamo imali troslovnu agenciju kao insidere u Twitteru i sve nadzirali. Još su imali i svoj interni Slack kanal! I gle - tada EU komisija čarobno nije imala baš nikakve primjedbe na rad Twittera!

No, i dalje zaobilaziš ključno - nije EU dala kaznu od 120 milijuna $ jer su jako zabrinuti za dobrobit građana i teoretsku mogućnost da netko nedovoljnih intelektualnih sposobnosti nasjedne na lažni račun koji nije istog trena uklonjen, već su opalili kaznu jer Musk ne želi igrati njihovu prljavu igru cenzure koju provode kroz sve ostale kanale i MSM koji su kompletno kupili. To je poanta svega, a ne glupa plava kvačica.
08.12.2025 | 22:42
Ne drži mi vodu ta tvrdnja. Da im je zaista to motiv, $120M je besmisleno mala kazna kojom sigurno neće postići taj cilj. I, da su ne znam koliko kvarni (da se razumijemo, slažem se s tobom da nisu neko cvijeće, ali nije niti ijedan korporativni medijski koncern), ali nisu toliko glupi da misle da bi time mogli prisiliti Muska na poslušnost. Dakle, nije to razlog. Zato ti i kažem da gubiš objektivnost i da staneš na loptu. Zaista si zaronio u neku spiralu zablude. Ti si odabrao koga smatraš neprijateljem i sad ti je prihvatljiv svaki narativ koji će tvog neprijatelja ocrniti. Halo. Reality check. Ne trebaš se uopće upuštati u to da procjenjuješ kome se može vjerovati. Ne može se vjerovati nikom, ali kritički pogled i razumna analiza ti mogu uvijek ukazati gdje se bullshit gomila brže.
09.12.2025 | 09:05
smayoo kaže:
Ne drži mi vodu ta tvrdnja. Da im je zaista to motiv, $120M je besmisleno mala kazna kojom sigurno neće postići taj cilj. I, da su ne znam koliko kvarni (da se razumijemo, slažem se s tobom da nisu neko cvijeće, ali nije niti ijedan korporativni medijski koncern), ali nisu toliko glupi da misle da bi time mogli prisiliti Muska na poslušnost. Dakle, nije to razlog.

Ako misliš da to nije razlog, reci koji je po tvojem mišljenju smislen razlog? Upravo kritičkim pogledom i razumnom analizom sam i došao do toga, uostalom to kaže i sam Musk i poziva se na epizodu kada su mu "ispod stola" ponudili "deal":

"The Alleged "Secret Deal" OfferIn July 2024, amid an EU investigation into X's compliance with the DSA, Elon Musk publicly claimed that the European Commission offered X an "illegal secret deal." According to Musk, the deal was: If X agreed to quietly censor certain speech without public disclosure or user notification, the Commission would not impose fines. Musk stated that other major platforms (implied to include Meta/Facebook and TikTok) accepted similar terms, but X refused, prioritizing free speech. Musk's Exact Statement (July 12, 2024): "The European Commission offered an illegal secret deal: if we quietly censored speech without telling anyone, they would not fine us. The other platforms accepted that deal. We did not."

Naravno, briselski uhljebi samo rade što im gazde kažu, kao i korumpirana Ursula, pa su se branili da to nije istina i da oni samo rade za dobrobit građana: "The Commission has denied offering any such quid pro quo, insisting the DSA focuses on transparency and user protection, not censorship. A spokesperson emphasized: "Our digital legislation has nothing to do with censorship.""

A da lažu čim zinu kada su mediji u pitanju, dokazano vidimo na nizu primjera zadnjih godina.

Jer ako kazna dolazi od lobija koji pokupovao sve bitne medije kako bi mogli kontrolirati "narativ", ako su pokazali u pandemiji da to itekako mogu i da mogu sasvim otvoreno lagati milijune ljudi građana radi profita, ako sada iz istih tih "MSM" medija čitamo nesuvisle gluposti i propagandu o stanju u Ukrajini, onda naravno da imaju itekako debeli razlog da ušutkaju Muska i još uvijek slobodni Twitter.

Ova kazna je samo realizacija prijetnje od 12. srpnja prošle godine.

Oni koji koriste Twitter svaki dan, znaju da nikakav stvarni problem s "lažnim profilima koji imaju plavu kvačicu" ne postoji i nikome tamo to ne smeta, a kada se takav slučaj i dogodi, to se sredi u 24 sata.
09.12.2025 | 10:57
Nisam sklon a priori vjerovati Musku, isto kao što nisam sklon a priori vjerovati Ursuli von der Layen.
Smatram da nema skrivenog motiva i da je razlog za globu - birokratska procedura. Nije prva. EU administracija je specijalist za birokratske procedure.
09.12.2025 | 13:22
Ista EU agencija je kaznila Apple sa 500 milja, i Metu sa 200 milja. Google jos i vise. Znaci Twitter koji je najvece govno je dobio najmanje.

Pragmaticni Kinezi su se dogovorili i izbjegli kaznu za TikTok, a Musk je a priori odbijao bilo kakav pokusaj razgovora i dogovora.

Go Ursula! Go EU!
09.12.2025 | 16:45
Kruške i jabuke. Sada lijepo napiši za što su točno kaznili Apple.
09.12.2025 | 17:31
dpasaric kaže:
Kruške i jabuke. Sada lijepo napiši za što su točno kaznili Apple.

Naletio pa da ti odgovorim. Kao korisniku Twittera sigurno ti je poznat Grok...?

Pitanje njemu: 'was Apple fined by EU comission and if yes for what and by how much?'

Odgovor:

Recent EU Commission Fines Against AppleYes, Apple has been fined multiple times by the European Commission for antitrust violations related to its App Store practices. Below is a summary of the key fines issued as of December 2025, focusing on the most significant ones under EU competition law. These stem from investigations into Apple's dominance in iOS app distribution, which the Commission views as harming competition and consumers.Date Issued
Fine Amount Reason Status
March 4, 2024
€1.84 billion (approx. $2 billion)
Abusing dominant position by imposing "anti-steering" rules in the App Store, preventing music streaming apps (e.g., Spotify) from informing users about cheaper subscription options outside the App Store. This violated EU antitrust rules (Article 102 TFEU).
Apple appealed the decision; the appeal is ongoing. The fine reflects a decade of alleged infringement and Apple's market power.
April 23, 2025
€500 million (approx. $571 million)
Breaching the Digital Markets Act (DMA) by maintaining technical and commercial restrictions that block app developers from directing users to alternative, cheaper payment options outside the App Store. This was the first DMA fine against Apple.
Apple appealed to the EU General Court in July 2025, calling it "unprecedented" and arguing it exceeds legal requirements. Compliance changes were made to avoid further daily penalties (up to €50 million/day).

Additional ContextTotal Fines: These two alone exceed €2.3 billion. Apple also faces a separate €13 billion back-tax order (upheld by the EU Court in September 2024), but that's a tax recovery, not an antitrust fine.
Broader Investigations: The Commission is probing other App Store issues, including "core technology fees" and alternative app marketplaces, which could lead to more fines. Apple has criticized the EU for "moving the goalposts" and harming user privacy/security.
Impact: These actions aim to open up iOS ecosystems, allowing sideloading and external links, but Apple argues they undermine its business model.

For the latest updates, check official EU Commission announcements, as appeals could alter outcomes.

Ili, ako ti je draže, link da bude format kako treba:

x.com/i/grok/share/W7p96biI3dApgiQzc74rb5LAB

Dakle, da ovo nađem trebalo mi je točno 13 i pol sekundi. O tome ti govori Emil...

Lp,
09.12.2025 | 17:56
Pa ja to znam, zašto to meni pišeš? To piši Ivanu!

On je nekako uspio povezati borbu protiv AppStore monopola (gdje je EU jednim dijelom u pravu) s bezveznim kažnjavanjem Twittera oko plave kvačice što nikada korisnicima nije bio problem jer su takve prevare očigledne i brzo se rješavaju.

Evo, ti si barem na lajni često, reci ekipi ovdje koliko puta si ti bio zaveden profilom s plavom kvačicom koji se lažno predstavljao?

Izmislili su problem nakon prijetnji prošle godine jer Musk ne želi uvoditi cenzuru kao što su natjerali Facebook, koji je na to pristao i odmah smo vidjeli kako to izgleda - vjerujem da te na lajni nije mimoišla nedavna epizoda s profilom Andrije Klarića koji je Facebook ukinuo pod totalno lažnom optužbom da se on bavi "financijskim prevarama", a čovjek uopće nema takve teme, nego se bavi korupcijom sustava!

Naravno da ih boli što se takve stvari onda slobodno objave na Twitteru i što se te orvelijanske zlikovce tako može raskrinkati. I onda je Klarić to morao objaviti na Twitteru. Tek nakon veće reakcije medija i nekoliko intervjua, Facebook mu je vratio profil.

A sve to se u široj slici nastavlja na ono guranje zakona o ukidanju enkripcije. Dakle, lobi koji iza scene upravlja EU birokratima nikako nije nevin niti dobronamjeran.
09.12.2025 | 17:59
dpasaric kaže:
Znaš li koliko puta sam u 17 godina bio "zaveden" lažnim likom s plavom kvačicom? NULA puta.

Nisam siguran da ih je EU kaznila zbog tebe
09.12.2025 | 18:13
IgorD kaže:
dpasaric kaže:

Nisam siguran da ih je EU kaznila zbog tebe

Jasno je zašto su mu dali kaznu - jer ne želi po direktivi njihova komiteta gasiti profile koji govore neugodne istine, evo svježe smo imali taj primjer na Facebooku, gdje Zucky poslušno radi što mu kaže Ministarstvo istine.
09.12.2025 | 18:49
Da li je EU izmislila taj zakon i kaznila Apple, Muska (X) i ostale po izmišljenom zakonu ili taj zakon postoji crno na bijelo?

Ako ti zakoni po kojima je ta ekipa kažnjena (uhvaćena u kršenju zakona) postoje, onda je pitanje zašto se netko buni protiv tih zakona?

Želi bezakonje?
Zakon je loš?
Zakon se loše provodi?

Kada uzmemo u obzir beskrupuloznost svih navedenih igrača postavlja mi se pitanje zašto netko brani nekog od tih negativaca?
09.12.2025 | 18:55
Air kaže:

Zakon je loš?
Zakon se loše provodi?

Ovo dvoje, a zakon je loš jer su ga izglasili uhljebi po naputku snažnog lobija kojem je u interesu kontrola slobode govora, isti oni EU uhljebi koji dižu ruke za zakon o ukidanju enkripcije, a da niti ne razumiju što to znači ili ih nije briga jer su predobro plaćeni da bi željeli izgubiti svoje pozicije - ili su pak direktno korumpirani, što isto ne treba isključiti, mada to npr. nije bio slučaj kod hrvatskih zastupnika, oni samo nisu imali pojma za što dižu ruku.
09.12.2025 | 18:56
Komentar s Twittera o situaciji:

"The European Union thought it could rein in X with a €120 million fine, about $130 million, but instead it made the world’s only true free speech platform unstoppable.

The penalty, bogusly issued under the Digital Services Act, accused X of misleading blue checkmark sales, poor ad transparency, and blocking researcher access to public data.

What was meant as punishment became fuel.

People rushed to X for what they can’t find elsewhere: unfiltered conversation and raw, unedited news.

It’s what Elon calls the “digital town square,” and the more the EU tried to control speech, the louder that town square became.

Within days, X shot to the number one free news app across all 27 EU countries, topping Apple and Google charts from Germany and France to Malta and Luxembourg.

It crushed BBC News, Le Monde, and CNN in both downloads and engagement.

The backlash turned into a movement.

Users flocked to X because it feels real, human, and alive, while legacy media sounds sterilized by bureaucracy.

The EU’s heavy hand only exposed its fear of open conversation.

X doesn’t just survive censorship, it thrives on it.

Every attempt to silence it only spreads the flame of free speech further."
09.12.2025 | 19:03
dpasaric kaže:
uostalom to kaže i sam Musk i poziva se na epizodu kada su mu "ispod stola" ponudili "deal":

Musk je rekao? Tip koji laže čim zine i u stanju je svjesno izreći neistinu samo da bi sebi išao na ruku? Narkić koji ima previše novaca i preveliku moć?

Davore, zaista?
09.12.2025 | 19:26
Vanjuška kaže:
dpasaric kaže:
uostalom to kaže i sam Musk i poziva se na epizodu kada su mu "ispod stola" ponudili "deal":

Musk je rekao? Tip koji laže čim zine i u stanju je svjesno izreći neistinu samo da bi sebi išao na ruku? Narkić koji ima previše novaca i preveliku moć?

Argumentum ad hominem čovjeku koji ima Aspergerov sindrom (takvi ljudi imaju ozbiljne probleme s laganjem), koji je toliko toga u životu postigao da sigurno nije glup, a sve činjenice "na terenu" zaista govore u prilog tome što je rekao.

WEF-ov lobi koji je pokupovao MSM i prije držao pod kontrolom i sam Twitter je bijesan što su izgubili kontrolu nad njim. Tako da po ovom pitanju sasvim vjerujem Musku i ne mislim da izmišlja, ta ekipa je pokazala koliko su kvarni u pandemiji i kako mogu otvoreno lagati milijune građana bez ikakve odgovornosti.

Uostalom, vjerojatno si vidio kada je Klarić nedavno morao na Twitteru objaviti da mu je Facebook ugasio profil pod lažnom optužbom. To je došlo po EU direktivi istog dana kada je HDZ-ovo ministarstvo dobilo ovlasti prijavljivati nepodobne. Kakva slučajnost!

Nije Musk anđeo, ali korumpirano vodstvo EU je čisto zlo. To vidim kao veliku štetu jer je EU zajednica bila odlična ideja, ali ne na ovaj način gdje se pretvorila u servilnu birokraciju interesnih lobija i korumpiranih uhljeba - što jako lijepo razotrkiva onaj mladi EU zastupnik s Cipra, pratiš li ga?

EU često vuče poteze koji čine više štete nego li koristi za građane EU, brane interese korporacija i bogatih lobija, a ne malog čovjeka. Trebalo bi ih nekako resetirati ili barem uvesti pravu demokraciju, većina tih ljudi tamo uopće nisu demokratski izabrani, nego namješteni od moćnika.
09.12.2025 | 19:35
dpasaric kaže:
People rushed to X for what they can’t find elsewhere: unfiltered conversation and raw, unedited news.

Users flocked to X because it feels real, human, and alive, while legacy media sounds sterilized by bureaucracy.

Every attempt to silence it only spreads the flame of free speech further."

Zar stvarno? I onda su se bunili što ih se geolocira tj da se otkrije da su ljudski botovi, da je Rusija (a vjerovatno i ostali) plaćala da se šire dezinformacije, poturali neistine i što već ne, i sad je to platforma slobode govora gdje te se optuži za nešto pa se ti moraš pravdati a internet te već optužio i razapeo a ti nisi ni svjestan?
To govori Elon koji ima novaca ko nitko drugi i živi u svom vlastitom (drogiranom) svijetu i spletkari sljedeću glupost da se još više obogati.
Ma hajte…
Nestale su odavno slobode govora, to je postojalo u začecima interneta ali sada više i ne.
Zlo i laži prevladavaju, a ne istina i sloboda. Gdje god postoji neki izum koji pomaže čovječanstvu odmah se nađe i način kako to iskoristiti da se napakosti nekome i da se netko okoristi.
Ostale su male oaze slobode ali nažalost i one će potpasti pod kontrolu jer to je kao ono u vojsci. Par njih zajebe nešto ali zbog njega ispašta i većina koji nisu imali nikakve sa njima. Tako ja to vidim.
09.12.2025 | 19:36
dpasaric kaže:
Oni koji koriste Twitter svaki dan, znaju da nikakav stvarni problem s "lažnim profilima koji imaju plavu kvačicu" ne postoji i nikome tamo to ne smeta, a kada se takav slučaj i dogodi, to se sredi u 24 sata.

Postoji ogroman problem s Twitterom, a to je "free speech" u kojem gomila gnjusoba prijeti silovanjem, ubijanjem, ili samo opisuju kako bi to bilo dobro napraviti određenim ljudima, a Twitter kontrola nema problem s tim postovima.

twitter je postao kanalizacija pod narkićem, koja otvoreno pušta nacoše i slične da pišu što god žele. Uostalom, Musk je njihov, tako da sve jasno.
09.12.2025 | 19:45
dpasaric kaže:
Nije Musk anđeo, ali korumpirano vodstvo EU je čisto zlo. To vidim kao veliku štetu jer je EU zajednica bila odlična ideja, ali ne na ovaj način gdje se pretvorila u servilnu birokraciju interesnih lobija i korumpiranih uhljeba - što jako lijepo razotrkiva onaj mladi EU zastupnik s Cipra, pratiš li ga?

Ovakva EU s Ursulom na čelu je čisto zlo, slažemo se, no Musk je samo druga strana iste medalje; ti ga gledaš kao nekakvog Robin Hooda, a on je samo muška verzija Ursule koji igra za sebe i svoje igrače, a ona za neke druge. I jedni i drugi su lažovi i licemjeri. Musk je k tome i nacoš koji podržava sve te bolesne far-right agende.

Pa kad moram birati između Muska i EU s ovakvim vodstvom i birokracijom, biram EU jer je ipak moć koju imaju disperzivnija i nije u rukama jedne osobe.

A Musk, on je čovjek rođen sa zlatnom žlicom u ustima, koji je sposoban prepoznati priliku i progurati je, često s pogolemim laganjem ili kršenjem (zaobilaženjem) zakona.

Nisi se nikad osvrnuo na ovaj njegov DOGE igrokaz koji je izveo samo i isključivo da poništi sve kontroilne mehanizme i buduće kazne i istrage prema njegovim firmama.
09.12.2025 | 19:45
Muskov vlastiti grok ga je bezbroj puta proglasio ‘lazljivcem’, sve dok ga nije ‘ustimao’ da prica pozitivnije o njemu.
Da nije tragicno, bilo bi smijesno.

Koristi elemente demokracije da ju potkopa i unisti, u cilju svojih poslovnih i financijskih interesa i ludjackih planova.

I dok sve to radi, neki mu pljescu da je genije.
09.12.2025 | 19:49
dpasaric kaže:
Air kaže:

Zakon je loš?
Zakon se loše provodi?

Ovo dvoje, a zakon je loš jer su ga izglasili uhljebi po naputku snažnog lobija kojem je u interesu kontrola slobode govora, isti oni EU uhljebi koji dižu ruke za zakon o ukidanju enkripcije, a da niti ne razumiju što to znači ili ih nije briga jer su predobro plaćeni da bi željeli izgubiti svoje pozicije - ili su pak direktno korumpirani, što isto ne treba isključiti, mada to npr. nije bio slučaj kod hrvatskih zastupnika, oni samo nisu imali pojma za što dižu ruku.

A da li su loši navedeni akteri (Apple, Musk, Twiter, TIk-Tok, itd.)?
09.12.2025 | 19:49
dpasaric kaže:
Argumentum ad hominem

Ma nećeš se valjda zaozbiljno buniti što netko koristi argumentum ad hominem. Pa ti ga koristiš redovito već godinama.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO