31.07.2026 | 18:08
Nismo svi isti.
Vele da je najbolje rezultate daj hibridni rad. Nešto iz ureda, nešto od doma.
Sve ovisi koji posao i koliko ga voliš. Faktor zasićenja isto jako igra veliku ulogu.
U IT se ionako u pravilu ne radi cijelo vrijeme, osim ako ti netko ne stoji za vratom u uredu ili ako ti se ne broji vrijeme za kompjuterom. Ima i takvih "kompanija" gdje se doslovno broji svaka minuta, pa ti vidi.
Po meni to je standard za današnji IT da se nudi, remote rad i/ili hibridni. Najkonzervativniji daju 1 dan u tjednu od doma, al sa vremenom, bude ih pregazilo vrijeme.
Mislim da je lijepo kada se npr. petkom spojiš u 10h, a budeš gotov u 14h. Utorkom i srijedom dođeš na posao, te onda malo radite, imate tri kave, ručak od nekih 2h, sastanak direkcije, itd.
Mada uvijek od boljeg postoji bolje.
Najbolji među nama radili su remote već prije 20 godina, samo onda to tako nismo zvali, nego teleworking.
Ne volim kada ljudi ne vole svoj posao.
Jako se neki čude nekima koji samoincijativno, nedjeljom popodne dođu na posao. Rješavaju neki problem u gluho doba noći, ne zato što moraju, nego zato što žele.
Možda kolega voli svoj posao.
Neki su voljeli izlaziti van vikednom, a neki ostajati doma učiti.
-------
Što se tiče AI/ML svi govore o benefitima, a nitko o posljedicama. Ne znam koji amater pušta na produkciju nešto kaj je napisao AI, a da na prođe review ljudskog faktora??