23.08.2026 | 13:52
To ništa ne znači, za nas male. Cijene su porasle i najvjerojatnije neće padati. Mokri san mi je ubosti jedan base model Mac minija, do nekih 700 EUR, ali izgleda da sve to polako postaje utopija. Nije Jobs tako zamislio Minija, ku..i, palci, avioni, milioni, kamioni - pa sad imamo Minija koji košta i preko 2000 EUR u pojedinim konfiguracijama. Halo?!? Ajde da su ostavili Mac Pro i to je to. Pro za ozbiljne kupce, a meni daj Minija za 700 EUR i ja si sam nabavljam ostalo-BYOMMK-Bring Your Own Monitor, Mouse & Keyboard - mislim da je tako nekako išla kampanja.
Nadalje, trebali bi izbaciti Minija na temeljima MacBook Neo priče, samo osnovno - možda u bojama. Evo za školarce, studente, domaćice, penzionere, nižu klasu. Za mene, meni ne treba puno, ali da je Mac, jer jedino za njega znam i jedino njega poštujem. Sa svim njegovim vrlinama i manama. Bio je kratki izlet na PC, ali nije to to. I nikad neće biti.
Kako vidim, sad u ponudi nema gotovo ništa - ni Mac mini, ni iMac, ni MacStudio, Pro izbrisan, ostalo je samo na skladištima MacBook Air i MacBook Pro M4 i M5. Baš jadno, jadno.