Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


26.01.2023 | 17:32
ZeljkoB kaže:
Ne koristim vpn, Russia Today mi normalno otvara cijelo vrijeme (povremeno baci oko da vidim kako Rusi izvještavaju). Koristim primarno Safari, ali sada sam i u Edgu provjerio i isto radi bez greške....
S druge strane kad sam bio u Rusiji morao sam koristiti VPN da bi dosao do LinkedIn-a. Tada mi je to bilo smiješno, i čudno.


Kod kojeg si providera? I znaš da je to zabrana na razini EU i ako recimo tražiš da ti skinu ograničenje pristupa, telekom pere ruke i kaže da ne smije? Pitao prijatelj.

A možda si iz nekog drugog razloga tražio od providera da ti isključi CGNAT, pa je to ostalo i ne diraju te.
26.01.2023 | 17:41
Ovaj čas kliknuo.


ScreenShot2023-01-26at17.40.44.pngT-com. Nikog ništa pitao, nikakav VPN
26.01.2023 | 17:56
Meni ne radi ali moram priznati da nisam niti zinteresiran ići kod RT jer njima nije posao informiranje nego propaganda. Čemu se gnjaviti s proučavanjem što je što u šumi dezinformacija? A sankcionirani su odlukom Eu na početku rata:

www.consilium.europa.eu/en/press/press-r...adcasting-in-the-eu/

> In order to justify and support its military aggression of Ukraine, the Russian Federation has engaged in continuous and concerted disinformation and information manipulation actions targeted at the EU and neighbouring civil society members, gravely distorting and manipulating facts.
26.01.2023 | 18:02
dpasaric kaže:
m@xym kaže:
Optužuješ "nas", bez razloga i ikakvog smisla, zbog cenzure, a onda ti kolega forumaš pokaže link na kojem bilo tko može pročitati taj članka, bez ikakve cenzure.

Na takav način, sam sebi uništavaš kredibilitet, jer kategorički tvrdiš nešto što nije točno i usput je lako provjerljivo.


Nisi u pravu. Russia Today je blokiran kod svih naših providera, i u cijeloj EU i USA. To što ovdje imamo korisnike koji znaju podesiti VPN ili na drugi način srede pristup, to je potpuno druga priča. Ono bitno je da se cenzurira drugu stranu, a to se može činiti iz dva razloga: jer se smatra da su građani glupi i treba ih patronizirati jer ne bi sami moglo razaznati istinu - ili drugi, da se želi sakriti istina. U svakom slučaju jako dobro znamo da cenzura nikada nije bila u interesu građana, nego uvijek u interesu onoga tko cenzuru provodi.

Evo, da ne bude da se nešto promijenilo, sada sam na poslu pokušao pristupiti ruskim medijma, i naravno da ne radi.


Ispričavam se kolega, izgleda da si ovdje ipak u pravu.

Na poslu (provider A1) sam uredno otvorio onaj link.
Kod kuće (provider Optima) se browser ne dozvoljava pristup zbog navodnog sigurnosnog propusta.
Pokušaj spajanja preko hot-spot-a na mobitelu (provider Hrvatski Telkom) ne dozvoljava pristup stranici bez ikakvog smislenog objašnjenja.
26.01.2023 | 19:26
Djuro genijalac kaže:
Na slici se vidi narančasto označene lokacije ogromnih zaliha zemnog plina.


To je taj pravi "tok novca".
26.01.2023 | 19:33
dpasaric kaže:
Air kaže:
Misliš li ti da Rusija također nije napravila sve da se rat dogodi?


Mislim da oni nisu željeli ovaj rat, ali kada su im dolili vodu "do grla", da su onda prihvatili tu igru i sada kada su zakrvarili ruke idu iz toga izvući najviše.

Jer zašto bi netko želio rat dok ugodno izvozi svoju naftu i plin za gotovo cijelu EU i od toga dobro živi? Zašto bi želio rat netko tko ulaže u Sjeverni tok i želi se još više povezati s Europom? Meni to nije nikako logično.


Nije li Djuro davno zakljucio, zato jer su se Shell i ostali poceli pripremati na eksploataciju nalazista u Ukrajini. Da se to dogodilo krepala bi zlatna koka i "ugodan izvoz".
26.01.2023 | 21:41
Što je ovo s UN istragom Buče? Je li ruska propaganda? Samo pitam, nisam kopao.

www.sott.net/article/466326-Britain-bloc...re-in-Ukraine-Russia
26.01.2023 | 22:02
Da iskoristim poznati citat, "Sto pitas ako te ne zanima!"
 • Air
 • Korisnik
 • 59
26.01.2023 | 22:07
dpasaric kaže:
Ono bitno je da se cenzurira drugu stranu, a to se može činiti iz dva razloga: jer se smatra da su građani glupi i treba ih patronizirati jer ne bi sami moglo razaznati istinu - ili drugi, da se želi sakriti istina. U svakom slučaju jako dobro znamo da cenzura nikada nije bila u interesu građana, nego uvijek u interesu onoga tko cenzuru provodi


A da li Rusi cenzuriraju zapad?
26.01.2023 | 22:09
Air kaže:
Čekaj malo, Rusi su prihvatili igru pa prvi povukli okidač i prvi ispalili metak, i sravnili nekoliko gradova sa zemljom zajedno sa civilima u njima? A prije toga također silom oteli toj istoj državi dio teritorija, a kako to opravdavaš? Krivo te pogledam, kažem ti nešto što ti ne odgovara i ti ispališ metak u mene? Kakva je to igra? Ruski rulet?
Nije mi jasna tvoja logika jer ide mi u smjeru opravdanja silovatelja u stilu "obukla je minicu" i to ti je opravdanje da tu osobu siluješ?

Evo sada direktna pitanja:
Da li bi to napravio (rekao u Rusiji nešto protiv Putina ili rata u Ukrajin)? I što misliš što bi ti se desilo da to napraviš?

Nastavno za Putina ekstremisu.
Po tebi Putin nije ekstremist?
Po tebi Putin nije diktator?
Po tebi Putin ne ubija svoje protivnike (novinari, političari, Ruski tajkuni, i svi koji su mu na neki način prijetnja, u proteklih nekoliko godina desetke njih)? Tko to u svijetu još radi tako očito i transparentno kao Putin?

Po tebi nije zvjerstvo ispaliti tisuće granata u jednom danu na gradove?


Evo da budem korektan, pa da odgovorim na razumno postavljena pitanja.

Paralela "silovatelj i minica" je zapravo izvrsna, samo što u tom sinopsisu postoji više likova: Ukrajna je taj Komad u minici. SAD su najveći siledžija u gradu, trgovac oružujem i nasilnik, malo je onih koje nije posjetio ili im barem im dao šamar, zovu ga Kauboj. Rusija pak drugi siledžija, ali je malo lijen jer mu je dobro, prodaje svoju drogu po kvartu i dobro živi od toga, zovu ga Medžed. Jednog dana Komad dođe do ograde s Medžedom i kaže mu kroz cinični smijeh: "Mežedeeeee imam novog prijatelja, znaš ga sigurno, zovu ga Kauboj, on će biti moj gost i znaš što - zapalit ćemo ti kuću! On će me primiti pod svoje i nećeš mi moći ništa! Još ćemo ti uz ogradu postaviti biolaboratorije s dozvolom da proizvode vojne otrove i antraks! I Medžed gleda onako ispod oka, pa malo priupita Kaubojevu submisivnu curu Helgu (Njemačka) je li ga lagala oko onog dogovora koji su imali... i kada skuži da mu svi rade iza leđa, krene rokati po kvartu po uzoru na Kauboja u drugim dijelovima grada.

1) Naravno da u Rusiji ne bih govorio protiv Putina, to si već pitao, oni se ne diče slobodom govora kao "demokratski zapad".

2) U kontekstu Rusije Putin sigurno nije ekstremist, umjerna je srednja struja, zazire od ekstremista i utišava njihove ispade. Njihovi ekstremisti bi odavno već roknuli nuklearnu na Kijev, vidim da nisi gledao koliko ga pljuje njihova ekstremna opozicija, zovu ga mekušcem i štreberom.

3) Putin je dikator, nikada nisam rekao da nije. I nigdje ja ne branim Putina, ja vam samo pokušavam otvoriti oči da je to diktator s nukelarnim okidačem i da se ne može o njemu i njegovim akcijama govoriti kao da se radi o nekom "običnom građaninu svijeta". Ne može, a vi biste da nekako čarobno može jer "ovo je nepravedno". Dobro jutro da je nepravedno.

4) Da, ubija sebi nepoželjne. Amerika je samo malo mekša, pa bi takvima dala doživotni zatvor (Snowden, Assange), a ne znam jesi li pratio aferu koja je isplivala nakon xy godina (onaj neki odmak koji imaju državni dokumenti, ali na kraju bivaju objavljeni) gdje ispada da je CIA maknula Kennedyija. Dakle, kod Putina je to samo malo brutalnije.

5) Zvjerstvo je, ali ništa ih moralno ne obavezuje da budu kreposne časne sestre dok susjed Kauboj može raditi to isto gdje se sjeti. Pravila su postavljena davno i oni sada igraju po njima.

Vi svi ste romantični utopisti i tražite pravdu gdje pravde ne može i neće biti.

A da je sve to pitanje stvarne pravde, znači pravde za narod koji tamo živi, za te male ljude, onda bi se napravilo ono što je Elon Musk predložio: ponoviti referendum tih ljudi uz nadzor cjelokupne svjetske zajednice i kako oni odluče tako neka bude.
26.01.2023 | 23:36
dpasaric kaže:
ZeljkoB kaže:
Ne koristim vpn, Russia Today mi normalno otvara cijelo vrijeme (povremeno baci oko da vidim kako Rusi izvještavaju). Koristim primarno Safari, ali sada sam i u Edgu provjerio i isto radi bez greške....
S druge strane kad sam bio u Rusiji morao sam koristiti VPN da bi dosao do LinkedIn-a. Tada mi je to bilo smiješno, i čudno.


Kod kojeg si providera? I znaš da je to zabrana na razini EU i ako recimo tražiš da ti skinu ograničenje pristupa, telekom pere ruke i kaže da ne smije? Pitao prijatelj.

A možda si iz nekog drugog razloga tražio od providera da ti isključi CGNAT, pa je to ostalo i ne diraju te.


Kod A1 sam (xDSL). Znam za zabranu, jer kad googlam dobijem info da su neki rezultati isključeni i kad se ide pogledati koji vidim da se radi o rt.com. Međutim, kad se ide na rt.com web se uredno resolva i prikazuje.
Dok sam ovo pisao palo mi je napamet da sam si sam složio DNSove na 8.8.8.8 i 1.1.1.1, pa je moguce da je do toga.

Bottom line, u danasnje vrijeme upaliti VPN, sloziti DNS ili slicno tome i nije neki skill, posebice za nekog tko ne zeli da mu se cenzurira bilo kakav sadržaj.
26.01.2023 | 23:40
Meni isto normalno radi rt.com, provider je Metronet (dakle A1) i isto imam podešene DNSove na 1.1.1.1 i 2.2.2.2
27.01.2023 | 02:26
Zoki legenda!

27.01.2023 | 08:29
dpasaric kaže:
m@xym kaže:
Optužuješ "nas", bez razloga i ikakvog smisla, zbog cenzure, a onda ti kolega forumaš pokaže link na kojem bilo tko može pročitati taj članka, bez ikakve cenzure.

Na takav način, sam sebi uništavaš kredibilitet, jer kategorički tvrdiš nešto što nije točno i usput je lako provjerljivo.


Nisi u pravu. Russia Today je blokiran kod svih naših providera, i u cijeloj EU i USA. To što ovdje imamo korisnike koji znaju podesiti VPN ili na drugi način srede pristup, to je potpuno druga priča. Ono bitno je da se cenzurira drugu stranu, a to se može činiti iz dva razloga: jer se smatra da su građani glupi i treba ih patronizirati jer ne bi sami moglo razaznati istinu - ili drugi, da se želi sakriti istina. U svakom slučaju jako dobro znamo da cenzura nikada nije bila u interesu građana, nego uvijek u interesu onoga tko cenzuru provodi.

Evo, da ne bude da se nešto promijenilo, sada sam na poslu pokušao pristupiti ruskim medijma, i naravno da ne radi.


Pozdrav,

rt.com bez VPN-a otvaram brže nego index ili jutarnji na A1, T-com i korporativnoj mreži kod privatnog providera (ne znam otkud oni vuku link).
27.01.2023 | 10:57
> “Dear Hunter, thank you for inviting me to DC and giving an opportunity to meet your father and spent [sic] some time together. It’s realty [sic] an honor and pleasure,” reads the email, supposedly written by Vadym Pozharskyi, an adviser to the board of Burisma.

Ovo je mail poslan Hunteru Bidenu koji ... dokazuje sve. Tj. ovo je mail iz laptopa oko kojeg se isplela cijela afera s Hunterom Bidenom. Detalji su u članku:

www.washingtonpost.com/politics/2020/10/...laptop-an-explainer/

Već dugo slušamo o tom laptopu pa sam odvojio malo vremena čisto da mogu pratiti detalje umješanosti porodice Biden u početak rata u Ukrajini.
27.01.2023 | 11:35
27.01.2023 | 14:46
dpasaric kaže:
Paralela "silovatelj i minica" je zapravo izvrsna, samo što u tom sinopsisu postoji više likova: Ukrajna je taj Komad u minici. SAD su najveći siledžija u gradu, trgovac oružujem i nasilnik, malo je onih koje nije posjetio ili im barem im dao šamar, zovu ga Kauboj. Rusija pak....


Priznaj da ti je ovu pričicu ChatGPT napisao
27.01.2023 | 21:35
Science has finally cracked the mystery of why so many people believe in conspiracy theories

> But according to new research, it isn't ignorance that makes people most likely to buy into conspiratorial thinking, or social isolation or mental illness. It's a far more prevalent and pesky personality quirk: overconfidence.

> The more you think you're right all the time, a new study suggests, the more likely you are to buy conspiracy theories, regardless of the evidence.

Mislim da sada znam zašto sam u vezi Ukrajine uvijek bio u pravu
27.01.2023 | 21:51
Brix daje podršku Rusiji

mobile.twitter.com/EvaTrmx86qc7r/status/1618910588708745218
27.01.2023 | 23:25
Da nije možda međžet mačka ?

28.01.2023 | 10:07
Vanjuška kaže:
dpasaric kaže:
Paralela "silovatelj i minica" je zapravo izvrsna, samo što u tom sinopsisu postoji više likova: Ukrajna je taj Komad u minici. SAD su najveći siledžija u gradu, trgovac oružujem i nasilnik, malo je onih koje nije posjetio ili im barem im dao šamar, zovu ga Kauboj. Rusija pak....


Priznaj da ti je ovu pričicu ChatGPT napisao


Vidio si što ChatGPT kaže za rat u Ukrajini? Da je počeo 2014. godine...
28.01.2023 | 10:59
Pa da, okupacijom Krima.
28.01.2023 | 13:05
Malo sam bio na skijanju, udjem danas u temu kad ono na repertoaru politicko-filozofski razgovori

Meni je, npr, zanimljiva vijest da je Brazil odbio da za 5 mil dolara proda municiju za tenkove Leopard II jer se plasi da bi to Moskvu iritiralo. Znaci da i dalje postoje (cak i velike) drzave koje su se zbilja uplasile Putinovih prijetnji.

Mada, s druge strane, Brazil nije Zapad, niti ih smatram i dozivljavam kao dio modernog i razvijenog svijeta, ali indikativan je nacin razmisljanja.
28.01.2023 | 13:08
cariblanco kaže:
Da nije možda međžet mačka ?Sta ce mobilisanom vojniku oprema kada mu je drzava nulearna velesila? To ides na teren u japankama, ko gospodin covjek

Kad te moderno opremljen, dobro obucen i treniran neprijatelj napadne ti samo crveno dugme izvadis i pokazes, oni se razbjeze...
28.01.2023 | 14:20
dpasaric kaže:
Vanjuška kaže:
dpasaric kaže:
Paralela "silovatelj i minica" je zapravo izvrsna, samo što u tom sinopsisu postoji više likova: Ukrajna je taj Komad u minici. SAD su najveći siledžija u gradu, trgovac oružujem i nasilnik, malo je onih koje nije posjetio ili im barem im dao šamar, zovu ga Kauboj. Rusija pak....


Priznaj da ti je ovu pričicu ChatGPT napisao


Vidio si što ChatGPT kaže za rat u Ukrajini? Da je počeo 2014. godine...


Nego kad je počelo?
28.01.2023 | 15:20
Riba kaže:
Pa da, okupacijom Krima.


Malo je kompleksnije od toga.

Evo, možda je ovo plaćena propaganda Rusije (mada mislim da im izvor financiranja nije Putin jer je financirano iz hrvatskog proračuna za nacionalne manjine, u ovom slučaju Srbe), a i vidim da im je dizajn radio hrvatski dizajnerski studio pomognut EU fondovima. Znači možda mogu biti "biased" kao srpska manjina, ali vjerojatno novac ne dolazi iz Rusije.

U svakom slučaju, zanimljivo je vidjeti njihovo novinarsko viđenje situacije u Ukrajni prije 7 godina, dakle 2016. godine:

www.portalnovosti.com/ustasizacija-ukrajine

I sada se postavlja pitanje je li to sve zaista izmišljena propaganda Rusije?
28.01.2023 | 15:24
Nijemci su oduševljeno pozdravili slanje njemačkih tenkova u Ukrajinu:

www.tiktok.com/@schrankdienst/video/7190...1&_t=8ZOeOUNYmZi

Samo to niti jedan korporativni medij neće lijepo ojektivno objaviti... Ipak su to sve prljavi njemački putinofili, odreda na platnoj listi Kremlja!
28.01.2023 | 15:39
dpasaric kaže:
Nijemci su oduševljeno pozdravili slanje njemačkih tenkova u Ukrajinu:

www.tiktok.com/@schrankdienst/video/7190...1&_t=8ZOeOUNYmZi

Samo to niti jedan korporativni medij neće lijepo ojektivno objaviti... Ipak su to sve prljavi njemački putinofili, odreda na platnoj listi Kremlja!


Naravno da su pozdravili. Zadnji puta nisu djelili ratni plijem jer su popušili, a sada imaju nade dobiti.
Iluzija je da države badava šalju vojnu pomoć Ukrajni. Svi koji značajnije pomognu djeliti če ukrajinska dobra, stogodišnje koncesije i musti i pljačkati će državu. Švabe su naučili od Amerikanaca kako se to radi.
Ovaj rat mora trajati 4 godine da se uspiju zauzeti pozicije kompanija i koncerana i dogovoriti koliki je čiji dio.
Zelenski nema izbora i potpisati će sve što mu se stavi na stol.
28.01.2023 | 17:17
Spržili smo jedan abrams....maca je ulovila prvog vuka u šumi

twitter.com/NOELreports/status/161927243...zVYZICpxwIktyctboS1A
28.01.2023 | 17:48
Opa. Ovo ide brzo

youtu.be/PYkgs8gBQ1o
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
 • smayoo: Lako za to. Chuck Norrisu radi digitalno potpisivanje na Apple silicone Macu! :D
 • kupus: :D
 • zoranowsky: :)
 • zoranowsky: Chuck Norris je napravio update 10.8.
 • kupus: Ako je tko pronašao normalan način updatea 10.8., neka javi, čisto znanosti radi.
 • smayoo: Chuck Norris se rodio koliko hoće puta, i kad hoće. :D
 • Eagle: Chuck Norris nije rođen 6.5.1945. nego 10.03.1940. dakle ne kužim foru
 • cariblanco: A to što sam i ja rođen 6.5..neke godine, ima li tu slučajnosti. Datum nisam izmislio :)
 • Yonkis: Chuck Norris je rođen 6.5.1945 a nacisti su se predali 7.5.1945. Slučajnost? Ne bih rekao.
 • Kloba: I moj najdraži, i Chuk koristi kaskadere. Za scene plakanja.
 • Kloba: te li znali da je Chuck Norris kao mali imao zlatnu ribicu. Ribica mu je pobjegla dok je bio mali. Kad su je ljudi vidjeli, snimili su film o toj ribici i nazvali je Megalodon.
 • Kloba: Zašto je Chuk Norris najjači na svijetu? Jer vježba dva dana dnevno.
 • Gjuroo: Koliko sklekova može napraviti Chuck Norris? Sve.
 • smayoo: Moj najdraži. Chuck Norris je ZNAO sakrit suze ko Marina. :P
 • Ender: Chuck Norris spava sa upaljenim svetlom, jer se mrak plasi Chuck Norris-a.
 • Djuro genijalac: Kad Chuck Norris puhen u šteker, akumulaciono jezero počne kipiti
 • zoranowsky: Dok su se druga djeca igrala u pijesku, mali Chuck se igrao na betonu :)
 • smayoo: Chucka Norrisa je rodila njegova teta jer mu se nitko nije usudio j***t mater. :D
 • Ender: @smayoo: ja sam cuo da je Cuck Norris stvorio sam sebe, a onda je Bog stvorio ostalo. al to je jedno od izgubljenih jevandjelja :-)
 • smayoo: Kad smo kod Chucka Norrisa, to, pretpostavljam, znate - da je njega rodila teta? :)
 • smayoo: Zanimljivo. Hvala!
 • drlovric: Ne znam jeste li culi za Omnivore. Ja nisam do nedavno, i brutalan je alat. Pogledajte, mozda vam se svidi :) [link]
 • Zdravac: Chuck Norris ne slavi rođendan. - Rođendan slavi Chacka Norrisa! :)
 • smayoo: :D
 • Yonkis: @smayoo misliš reći da Chuck Norris rođen dan poslije rođenja tvoje mame? To mi nekako bolje zvuči. :)
 • zoranowsky: Respect!
 • smayoo: A moja mama je rođena dan prije Chucka Norrisa :D
 • zoranowsky: Moja mama dan ranije :)
 • korisnik: Steve Jobs i Alain Prost rođeni istog dana. Moja mama, dan kasnije :)
 • Ender: Bez Steve sa nama, sa Stevom u nama! :-)
 • smayoo: Druže Stevo, Miti seku nemo! :D
 • dpasaric: Jobs bi danas slavio 69. rođendan!
 • Beli: Dragi svi, molim vas da pogledate na moj post na Hardware forumu. Unaprijed zahvalan od srca. [link]
 • zvone: Pozdrav. Netko jr ovdje spominjao promjenu tipkovnice na MB Airu iz strane u Hr. Ima li tko iskustva i zna li se cijena? Hvala.
 • cariblanco: Imaš toga za kupiti na aerodromu...capy electronic ,ako ideš preko švabije.
 • cariblanco: Kupi si ti i miran si gaje god da putuješ. Ja to imam Ali nisam ponio sad u Argentinu, ali oni imaju neke utičnice, ne kao naše, ali se naše mogu piknuti i to radi
 • cariblanco: [link]
 • Yonkis: Znam da ovdje ima ljubitelja JMJarrea pa evo izašao je album od prošlogodišnjeg koncerta VERSAILLES 400 LIVE
 • Yonkis: @Matija klc Jedino što mi pada na pamet da nije torbica plesala (poskakivala) tu i tamo i onda mobitel to mjerio kao "još jedan korak" i tako stotinama puta. Nemam pojma, i mene bi frustriralo. Možda drugi put stavi u džep ili u ruksak? Ne znam stvarno. A Google, pomaže li što?
 • Matija klc: @yonkis- u torbici oko pasa
 • Borisone: Naći ćeš ga sigurno za manje love nego da ovdje ideš tražiti neke s njihovim utikačima.
 • Borisone: Šta si razbijaš glavu. Ponesi USB kablove, a tamo kupi kombinirani USB/A i /C punjač od koliko ti vati treba.
 • Ender: @Yonkis: kad budem kuci, uslikacu takav adapter sa tim razlicitim viljuskama, imas ga po aerodromima za jaku cenu, meni je doneo kum iz Kanade za nekoliko dolara.
 • Yonkis: @Riba da svoj (brzi 30W) punjač mogu ukopčati u njihove utičnice i da puni iPhone/iPad. Mislio sam da nije dovoljan adapter nego da mi treba i “konverter” radi drugog napona..Jel’ onda može i nešto jeftino ako je samo “viljuška” u pitanju? Npr?
 • Ender: @Yonkis: mislim da nemas brige sto se tice adaptera, jer kao sto Riba kaze vecina uredjaja radi od 90-250 Vac. Apple mislim da vec 35 god radi ta univerzalna napajanja. Za USA ti samo treba drukcija viljuska tj. utikac.
 • Riba: Vecina uredjaja prihvaca i 110 i 220V ulazni napon, pa zato pitam./
 • Riba: Adapter ti treba za sto tocno?
 • Yonkis: Ima li netko iskustva kakav bi mi putni adapter trebao za SAD s obzirom da nemaju 220/50 (svjestan sam da im utičnice također drugačije izgledaju). Može neki primjer putnog adaptera, samo da provjerim jer mislim da mi ovo [link] nije dovoljno, zar ne?
 • Yonkis: @Matija klc, a gdje ti je bio mobitel za vrijeme uspona?
 • Matija klc: Ekipa, isao sam ja Japetic. Upalio na 15pro Stravu i mjerio do gore. Izbaci 4,32km staza da iznosi, a iznosi 2.7. To je dosta velika razliika. Imate li mislienje sta moze biti i kako popraviti to? Dosada sam se dosta oslanjao na bivsi mob 13pro i nisam imao problema, ( ili ih nisam znao da imam)…. Poprilicno sam razocaran. Ako Garmin Fenix moze dobro izracunati pa trebao bi i mob od 1300€…

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO