26.01.2023 | 13:08
Največi problem Rusije je Laž. Lažu, ama baš oko svega i pitanje je kako uspostaviti nekakav dijalog s stranom koja stalno laže ?
U ovom se ratu te laži otkrivaju. Laž da imaju milju zimskih uniformi, laž da imaju toliko pancirki i šljemova,laž da imaju toliko ;kamiona, tenkova, i svega drugog, gdje se gume na nekim vozilima nisu promjenile od nastanka tog vozila, niti da se neki servis obavio koji je predviđen.
Laž oko tenkova ,Armata t-14, koji je trebao biti pandan modernim NATO tenkovima, postoji samo na papiru i možda par protu-tipova. Laži takve vrste ima previše da bi ih nabrajao, laž oko SU-57, koji je možda dobar avion, ali koliko ih imaju ?
Istina je da je sva ta lova koja je trebala biti tamo usmjerena, otišla na jahte i hedonistički život KGB_ih potrčka, koje kontrolira Putin. Sad se svi čude kao pura dreku i nalaze nekakve isprike, to niti Đuro od šest godina ne puši
Sad idemo kak ti na slobodu medija i zabrane. Što netko misli da ako pustimo onog Sladojeva, koji u svojoj emisiji s odabranim gostima, izvaljuje onakve bedastoće, da bi podrška Ruskoj agresiji bila veća ? Meni je osobno žao što to ne možemo gledati, jer bi tek tada svatili u kakvoj zabludi živi Ruski narod.
Imamo priliku gledati "Davorevog čupavca",
kojem je jedini cilj širiti istinu i demokraciju, mada on sam o tome nema pojma ( je je stand-up komičar ) ali on stalno nešto propitkuje i zadnja stvar mu je koliko ima pretplatnika i koliko lajkova
To je ono kad čovjek ne misli, samo na sebe, nego daje sve od sebe za druge i to još besplatno..."Đuro jel mi vjeruješ"
Sad dolazimo do nekih priča, da se rat možda vodi oko (susjedovog plina, litija i sl. stvari ) Ja susjeda stalno nagovaram, da je novac koji mu nekto nudi "prljav" a moj je legalan, jer je prošao KGB provjeru. Susjed mi ne vjeruje i mi počnemo ratovati, zbog prljavog novca zapada
Jedna paralela s susjednom državom Srbijom, koja je sad na prekretnici i kaže da trenutno nema "šargarepe" nego je samo batina opcija. Svi zaboravljaju, da je potpisom Briselskih sporazuma, počeo procvat u Srbiji, da su privučene strane investicije, da se gradi na veliko, od puteva do pruga i sl.
Znači za sve to vrijeme od potpisa tog sporazuma, je data prilika i projekcija, kako bi Srbija mogla živjeti, ako izabere taj put. Ako ne želi, ok i travu je legitimno jesti.
Njima je sad jedina preokupacija, tko će zbog toga izdati Kosovo, a nitko im nema hrabrosti reći ( osim par pojedinaca, koje ne vole slušati ) da je Kosovo izgubljeno 1999, kad su se glavni atributi vlasti neke države ( vojska i policija ) povukli s Kosova.
Slično je i u Rusiji. Nitko nema hrabrosti reći, da je ta država, na način koji se vodi, propala...samo može ići prema Sjevernoj Koreji, to je jedini put koji joj je ostao.
Oni žive neke svoje mitove, kao većina Srba i maštaju o svojim svetovima u 21 stoljeću.
Sad se radi na demontiranje takve Rusije, na kojoj bi sami Rusi trebali biti najviše zahvalni, jer onda neće biti prijetnja nikome, a pogotovo ne svojim susjedima, koji su svi pobjegli od nje.
Vidimo i po zadnjem upisu od Davora, koliko to nije jednostavno...jer tko sve tamo postoji ? Izgleda da su svi prijašni argumenti pali u vodu; demilitarizacija, denacifikacija,desotonizacija,NATO ugroza, i da je jedini njegov argument koji je ostao,da "nemožeš nuklearnu silu" samo tako lako poslati doma. Pa doma je i nuklearna sila Sjeverna Koreja, ili ona nije sila ? Ok možemo se složiti da u toj Koreji su ljudi najsretniji, ja tamo s bilo kojeg medija nisam vidio niti jednog namrgođenog čovjeka.