Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19


03.06.2022 | 19:18
Bertone kaže:
Ja iskreno želim da sam u krivu


Imam osjećaj da nisi u krivu.
03.06.2022 | 19:22
Daddo kaže:
Tebi su obojica relevantni izvori. I to je ok. Ali to govori o tebi i o tome koliko si u stanju lagati da bi ti odgovaralo narativu. Jedino ti članska iskaznica HDZ-a fali.


Osim što "ad hominem" argumetom osporavaš istinitost neke tvrdnje, radije potraži način da pokažeš da je to što su primjetili krivo opažanje "zato i zato". Jer ako je netko bio neke druge struke, to ne znači da kasnije ne može biti patolog, pa tom logikom niti grobar ne može biti pjevač, a znamo da može itd...

Ali sve to što sada navodiš su sporedni primjeri koji se samo na kraju lanca vežu na ono bitno, a ono bitno je dokazano i dolazi od stručnjaka.

Uostalom, sjeti se kako sam ja postao "skeptik" u ovoj pandemijskoj priči! Kao pristojni građanin sam se prijavio na www.cijepise.hr u namjeri da to obavim - naivno vjerujući da oni koji nas vode znaju što rade i koga slušaju. No, portal se srušio jer su ga izradili u cvjećarnici i maznuli pare, a ja nisam nikada dobio poziv.

I u tom međuprostoru od prijave do poziva koji nije dolazio nazvao sam dvoje stručnjaka kojima vjerujem - profesora na medicinskom fakultetu, a zatim specijalista epidemiologije. I od njih čuo što sam čuo i dobio preporuku da se NE cijepim ako sam prebolio koronu uz blage simptome.

I to je bio začetak moje skepse i kritičkog razmišljanja da tu nešto "smrdi" jer su toliko forsirali cijepljenje da je bilo jasno da se tu nešto događa što nije u interesu građana.

I onda se samo nizalo dalje, od troje prijatelja kojima su roditelji liječnici - dobio sam ISTI info. Svi su govorili kontra službenog narativa, a onda je krenulo s tajnim ugovorima, s osiguravajućim kućama koje rade izuzeća po tom pitanju, itd... što je više informacija dolazilo, to ih je više bilo u prilog toga da se radi o prljavoj igri.

Danas, kada konačno imamo podatke, znamo da je to zaista tako i bilo. Prvu, možda i dobru namjeru, kasnije su unišitili zaobilaženjem istraživanja, znanosti i protokola, a sve u korporativnoj pohlepi za profitom.
03.06.2022 | 20:34
jura22

Jedini koji ovdje govori čiste gluposti si ti.

Friziranje podataka na takav način koji spominješ (pripisivanjem smrti od drugih uzroka, kao da se radi smrti od korone) nije moguće iz jednostavnog razloga što bi u tom slučaju imao pad smrtnosti od tih stvarnih razloga u godišnjoj statistici.

Osim toga, statistički podaci o broju zaraženih i umrlih se svakodnevno objavljuju, pa bi npr. pripisivanje 2000 umrlih koroni, u ljetnom mjesecima kada nema puno zaraženih, bilo lako uočljivo.

Da, već najavljuju koronu na zimu, gripu isto najavljuju svake zime, vjerojatno je i to "bjelosvjetska prijevara"...

Kako su ljude zarazili cijepljenjem?!
Cijepi se čovjek i onda 7-8 mjeseci ništa, pa odjednom, hop, iskoči korona iz cjepiva koje se razgradilo par sati nakon cijepljenja ,i zarazi čovjeka?!

I dalje postoji "polovica cijepljenog stanovništva", jer ti i tvoji pajdaši tvrdite da cijepljenje izaziva strašne, opasne, dugoročne i nadasve, gore nuspojave od onih izazvanih zarazom koronom. Pa u tom smislu očekujem da i vidimo posljedice tih silnih nuspojava, a s obzirom da se cijepilo pola ukupnog stanovništva RH, trebalo bi ih biti sasvim dovoljno da se to primijeti čak i uz navodno "lažiranje podataka".

"Smrtnost od korone u RA je 1,4%. Više ljudi umre od prijeloma bedrene kosti nego od korone. Astma odnese 2,5X više života od korone. O čemu se uopće raspravlja."

Ako ti je promaklo, raspravljamo o "strašnim nuspojavama cijepljenja" koje su višestruko veće i opasnije od posljedica zaraze covidom, ali još uvijek nigdje ne vidimo te mrtve i teško oboljele.

Smrtnost od korone je oko 1% (u odnosu na evidentirane zaražene), i to nije neki strašni postotak, niti je itko ikad tvrdio da je smrtnost od covida problem za zdravstveni sustav (problem je samo sa rodbinu pokojnika). Problem je veliki broj zaraženih u vrijeme naglog širenja epidemije, koji potencijalno može izazvati paralizu zdravstvenog sustava, što za posljedicu može imati još veću smrtnost, jer bolesnici neće moći dobiti potpunu njegu, ili je neće moći dobiti na vrijeme. Širenje korone na pacijente koji već boluju od neke druge bolesti, da i ne spominjem
03.06.2022 | 20:57
@ m@xim, drobiš nesuvislosti po običaju. Imaš javno iskazane postotke po najprocijepljenim zemljama, slobodno ih pregledaš, i iz toga se vidi da su cijepljeni najviše širili epidemiju i stradavali. Ako zaista vjeruješ u to što zastupaš, onda zaista spadaš u skupinu "dresiranih". Nadam se da će te u slijedećem vremenskom periodu vratiti u normalan svijet. Trebat će nam osim sreće i puno odricanja i strpljenja, ako nebude kasno!
03.06.2022 | 21:28
@jzelko

Naravno, postoje javno dostupni podaci, iz kojih je vidljivo da je broj umrlih u zemljama sa većom procijepljenošću drastično pao, pa čak i kad su potpuno ukinuli sve mjere socijalne distance (UK).
Kako su to cijepljeni stradavali ako je broj umrlih drastično pao nakon cijepljenja.

Evo ti primjer za UK:
Prije cijepljenja su imali najviši "peak" od oko 60.000 zaraženih dnevno, nakon čega su imali najveći broj dnevno umrlih oko 1500.
Poslije cijepljenja su imali najviši "peak" od 200.000 zaraženih dnevno, nakon čega im je najveći broj dnevno umrlih oko 650 (dva puta manje nego prije cijepljenja), a tada su već imali ukinute sve mjere socijalne distance.

Znači, bez cjepiva, sa mjerama socijalne distance : max 60.000 zaraženih i max 1500 umrlih dnevno
Sa cjepivom, bez mjera socijalne distance i maski: max 200.000 zaraženih i max 650 umrlih dnevno.

I kako su to cijepljenje širili epidemiju?
Možeš malo detaljnije o tome?!

Evo, ja ti mogu reći moj promjer (svako nije reprezentativan, ali njega sto posto znam i garantiram životom da je tako). Ja sam cijepljen sa dvije doze (kao i žena), još prošle godine, a koronu sam dobio ove godine u 2. mjesecu, od osobe koja nije zaražena (svog djeteta), a ja i moja žena, koji smo oboje cijepljeni, nismo nikome prenijeli koronu, jer smo bili u samoizolaciji odmah nakon informacije da nam je mlađa curica bila u kontaktu sa potvrđeno pozitivnom osobom (djetetom iz razreda).

Pa me stvarno zanima, kako smo to mi cijepljeni širili zarazu.

Ne kažem da netko tko je asimptomatski bolesnik (zaražen, a nema simptome i ne zna da je zaražen) nije širio epidemiju i ne znajući da to radi, ali takav će širiti epidemiju bez obzira bio cijepljen ili ne, a ako je zaražen netko iz njegove obitelji, i ako se radi o savjesnoj osobi, držati će se samoizolacije, a ako ne, nebitno je da li je cijepljen ili ne.

Ovo drugo radije ne bih komentirao, da ne dobijem ban na forumu.
A tko u što vjeruje, vidjeti ćemo i na onom primjeru koji sam naveo, ako se pojavi nagli skok umrlih od karcinoma.
Baš me zanima koji će izgovor izmisliti "nedresirani" ako broj umrlih ne bude značajno veći od prosjeka.
03.06.2022 | 21:55
dpasaric kaže:


Imaš li nešto konkretno što je ispalo da nije istina?


Odgovori glase:

1. Marin Vlahović NIJE NOVINAR.
2. Taksidermist NIJE PATOLOG.


I to je - ISTINA.

Sve dalje što pišeš nakon ovih laži - može i NE MORA biti istina. Ja ti biram NE vjerovati i ne smatram te niti stručnim ni pametnim niti relevantnim. A ti slobodno piši i dalje i vjeruj u svoje istine.
03.06.2022 | 23:14
Dokumentacija kaže da su naši prijatelji iz Wuhana išli sintetizirati umjetni virus boginja - kažu da je to kako bi mogli napraviti cjepivo. Haha, ne znam zašto im ne vjerujem. Cjepivo za nešto što je praktično nestalo? Osim ako ne dođu Gatesovi "bioteroristi koji će to rasipati na 10 aerodroma" - kako je on predvidio.

04.06.2022 | 00:55
Daddo kaže:
I dalje su ti izvori nestručni, tumače ono što ne razumiju i matematiku ne znaju. Očekivati od tebe razinu rasprave "argumentima" odavno sam prestao.

Uopće me "boli pipa" za tvoj osobni odabir hoćeš li se ili ne cijepiti i hoćeš li i kad umrijeti (iskreno se nadam da ćeš čim kasnije i da ćeš stići skupa sa svojima vidjeti posljedice preboljenja vlastite korone).

Služiš se neistinama i lažima a na svako propitivanje tvojih izvora imaš "Luka Modrić i Dejan Lovren" pamćenje ( i nemaš vremena tražiti te izvore).

Dakle, ponovit ću - irelevantno je sasvim što ti MISLIŠ jer STRUČAN nisi niti imaš ikakvo vlastito iskustvo iz prve ruke s razmjerima bolesti i komplikacijama iste u generalnoj populaciji. Ali to što lažeš i što izmišljaš teorije da ti odgovaraju narativu i koristiš informacije koje...


Postao si nervozan? Tonom i načinom kojim pišeš vidi se da te uznemiruje što se sve bitno iza čega sam stajao u ovoj raspravi na kraju pokazalo kao istina.

Ja sam ti štreber i skeptik. Moji izvori su itekako jasni i relevantni, od profesora s medicinskog fakulteta, preko više obiteljskih liječnika, pa sve do specijalista epidemiologije + sve ono što je na kraju moralo biti službeno objavljeno od FDA, EMA, NHS-a i ostalih... a da ne ulazimo i niz nezavisnih istraživanja objavljenih po raznim uglednim sveučilištima. Sjeti se samo onih Šveda, i to je bilo kao "zavjera" i "šarlatani", pa je opet ispalo istina. Tolika je masa podataka koja ne ide u prilog tome da se pandemija vodila ispravno, već s pohlepom, da je smiješno uopće nakon svega braniti takvu poziciju.

Kakve ti posebne izvore imaš osim lokalne statistike po kojoj su i moj tetak i frendov stric "umrli od kovida", a dobro znamo da nisu. Ti si cijelo vrijeme jahao po naručenom korporativnom narativu za medije, a bez ikakvih stvarnih istraživačkih podataka, samo neka gola upitna statistika, a tek sada kada imamo FDA podatke znamo što je bila istina i koliko toga bitnog su prešutjeli.

Da te podsjetim ključnog i onog iza čega sam stao, a ti nemoj opet izvlačiti razne sporedne primjere koji su ovdje izneseni tek kao teze za propitivanje i raspravu.

1) Javnozdravstvena istraživanja ne mogu biti tajna, sud je to potvrdio, imamo presudu protiv FDA i objavljene podatke, 1:0 - bio sam u pravu 100%, ali za to i nije bio potreban sud - jer suludo je uopće pretpostaviti išta drugo, a da bi bilo moralno i u interesu javnog zdravlja.

2) Ugovori s big-pharmom ne mogu biti tajna jer je to jasan znak korupcije. I to je potvrđeno - od Christophera Colea, pa do Faucijeve žene, sve je prljava igra interesa, a ne briga za zdravlje, 2:0.

3) Cjepivo u ovom slučaju nažalost ne sprječava širenje niti obolijevanje, može tek ublažiti opasne reakcije kod rizičnih skupina. I za potvrdu toga nam ne trebaju ni stručnjaci i istraživanje, to smo svi skupa prošli uživo s našim prijateljima i obiteljima, 3:0.

4) Covid potvrde su bile opasna greška, zaraženo je mnogo ljudi zbog toga, a s druge strane su neopravdano segregirale građane i dovele do polarizacije društva na neviđenoj razini, 4:0.

5) Prirodni imunitet nakon prebolijevanja je bolja zaštita od cjepiva, to potvrđuju svi novi podaci, pogledaj samo engleski NHS i što kažu, ali svi to znamo i iz osobne prakse, npr. ja necijepljen nisam ponovo dobio, a moja višestruko cijepljenja žena - jest! A ja pored nje i meni ništa, zaista čudesno... 5:0.

6) Ovo cjepivo se ponaša kao antialergen na protein koji je nuspojava infekcije i zapravo nema način da zaustavi sam virus, dobra stvar je što može spasiti život nekome tko je osjetljiv, a loša stvar što slabi imunološki sustav čovjeka i on je ranjiviji na sve druge bolesti, to piše sam Pfizer, 6:0.

7) Cjepivo je imalo tek privremenu hitnu dozvolu i nije prošlo potrebne testove koji traju najmanje 4 godine, a narativ je uporno bio "safe & effective", što je bila čista laž, 7:0.

8) Pravno gledano osiguravajuće kuće cjepivo tretiraju kao "tretman eksperimentalnim lijekom" i za njega ne daju osiguranje, to znamo iz prve ruke. No, do kuda idu takvi procesi govori i onaj slučaj gdje smo u Francuskoj imali suđenje gdje je sud dosudio da tužitelj (obitelj preminulog) nema pravo na odštetu jer im je otac tehnički "počinio samoubojstvo" - dragovoljno se cijepio i umro od nuspojava, dakle kompletno njegov rizik. Da tu nema nikakve odgovornosti znamo i po stanju kod nas gdje se ljudi s nuspojavama ignoriraju ili šalju u strane klinke o svom trošku, a bilo kakva tužba nije moguća jer "bilo je dobrovoljno" i nitko ništa nigdje ne potpisuje i ne odgovara se za ništa, toliko o vjeri u sustav i cjepivo, 8:0.

9) Nuspojave postoje, na sreću su dovoljno rijetke da nije alarmantno, ali kada ih netko dobije, onda su nažalost često ozbiljne, čak toliko da sam Pfizer kaže da vjerojatno neće opet dobiti dozvolu jer imaju vrlo loše rezultate istraživanja. Osobno znam dvoje koji su imali teške probleme i u oba slučaja ih je sustav ignorirao. Da liječnici imaju drugačije upute, da im nije naloženo da guraju cjepivo pod svaku cijenu, možda bi mnogi koji imaju probleme s npr. autoimunim reakcijama bili spašeni, a sada su stradali "jer ako se ne cijepiš ubit ćeš baku" - što je opet bila čista laž. 9:0.

10) Cjelokupna šteta i broj mrtvih od pandemijskih mjera i sloma ekonomije višestruko nadilazi štetu i broj mrtvih od samog virusa. 10:0 - i mislim da tu možemo stati.

I da, razumijem da nikome nije lako priznati da je bio u krivu. Velika olakotna okolnost je što je plaćeni medijski teror zaista bio strašan, tolik da su i mnogi veliki i pametni umovi zatajili, da im se uključio "the fear button", pa nisu dovoljno kritički razmišljali u tom svom strahu. No, složit će se to sve sada malo, po malo...
04.06.2022 | 06:12
Vjerujem ti jer si idealan kandidat za novog bivšeg HDZ ministra zdravstva s kojim dijeliš zajedničku karakteristiku da nikad ne lažeš, samo tu i tamo ne govoriš istinu.


dpasaric kaže:


Imaš li nešto konkretno što je ispalo da nije istina?Daddo kaže:

Odgovori glase:

1. Marin Vlahović NIJE NOVINAR.
2. Taksidermist NIJE PATOLOG.


I to je - ISTINA.

Sve dalje što pišeš nakon ovih laži - može i NE MORA biti istina. Ja ti biram NE vjerovati i ne smatram te niti stručnim ni pametnim niti relevantnim. A ti slobodno piši i dalje i vjeruj u svoje istine.


U startu si lagao - zašto bih ti išta ikad više vjerovao?

I to si lagao stvari koje su totalno nevažne i nebitne. Strah me i zamisliti kako tek možeš lagati kad je nešto bitno.

Naravno ne mislim ja da ti lažeš namjerno, ti to jer:

dpasaric kaže:


I da, razumijem da nikome nije lako priznati da je bio u krivu.
04.06.2022 | 06:54
@m@xym, paralizu zdravstvenog sustava napravio je sam zdravstveni sustav kada je poceo uvoditi “mjere”. Sam zdravstveni sustav zabranio je ljudima kretanje i odlazak u bolnice pod krinkom pandemije. Mala smrtnost znaci da ljudi mogu normalno funkcionirati.
Silovanje s cijepljenjem je opet produkt zdravstvenog susrava. Komplikacije od cjepiva idu na teret zdravstvenog sustava. Sigurno je da mladje od 50 godina nikako ne bi trebalo cijepiti dok je one 65+ pozeljno, ali ne i prisilno.
Inace sam se cijepio, a ti izgleda koliko branis cijepljenje ocito trpas novac u dzep i sada ti ne pase sto sve oslabljuje.
I da, vec znaju da KORONA dolazi na zimu, za gripu nisu nista pricali jer gripa je ocito nestala.
04.06.2022 | 10:21
04.06.2022 | 11:00
Daddo kaže:
Naravno ne mislim ja da ti lažeš namjerno, ti to jer:

dpasaric kaže:


I da, razumijem da nikome nije lako priznati da je bio u krivu.


Hvataš se za neke sporedne informacije u kojima tražiš od sugovornika da izvodi gotovo odvjetničku forenziku neke vijesti, pa kada se dogodi da neka od tisuća informacija koje smo ovdje propitivali bude kriva, onda je to "veliki dokaz" koji diskreditira sugovornika. Jer xy nije zaista novinar, a kao da je presudno je li novinar, bitno je što govori i je li to istina ili nije. Oni novinari s kojima sam sjedio prekjučer su komentirali: "Strašno je na kojoj razini su nam mladi kolege, stanje u medijima je toliko loše, da smo kroz negativnu selekciju dobili najgore od lošeg."

Od 10 ključnih točaka bitnih za ovu pandemiju koje su se dolaskom kvalitetnih informacija iskristalizirale ti ne možeš pobiti niti jednu kao "neistinu i laž". I to je ono što je bitno.
04.06.2022 | 11:16
Oni koji zagovaraju bezuvjetno cjepljenje su ili indoktrinirani ili debelo zaradjuju od cjepljenja. Niti jedno nije vezano za zdravi razum.
04.06.2022 | 11:59
dpasaric kaže:
Daddo kaže:
Ti cijelo vrijeme pišeš debilane pa puštaju. Ne vidim razlog zašto ja ne bih mogao?


Imaš li nešto konkretno što je ispalo da nije istina?


Imam. Naveo sam ti ono što nije istina.

Zašto si lagao to znaš ti. Ja pretpostavljam. Nadam se da ti vrijedi.
04.06.2022 | 12:06
jura22 kaže:
Inace sam se cijepio, a ti izgleda koliko branis cijepljenje ocito trpas novac u dzep i sada ti ne pase sto sve oslabljuje.


Hoćeš li biti toliko dobar da mi kažeš na koji račun mi dolaze ti novci, čisto, onako, da znam gdje ih trebam pokupiti?

Interesantno je to da baš svi zagovornici teorija zavjere, neovisno o kakvoj se konkretno zavjeri radi, tvrde da su, svi oni koji se glasno protive njihovom narativu, plaćenici, i da zarađuju velike novce od organizatora zavjere.
Ali, kada ih pitaš gdje se ti novci konkretno nalaze, odgovora nema.
Baš čudno...

Inače, ja ne zagovaram bezuvjetno cijepljenje, ili cijepljenje općenito (nikad nikoga nisam poticao na cijepljenje, ili pokušao nagovoriti da odustane od stava da se ne želi cijepiti, niti ovdje na forumu, niti u stvarnom životu, i to sam već više puta pisao, kada su me takvi kao ti, optuživali za nešto što jednostavno nije točno), nego samo želim reći da službena medicina (takva kava jest, nesavršena, korumpirana, pod utjecajem lobija) još uvijek ima veći kredibilitet od pojedinaca, organizacija, YouTube celebrity-a i inih drugih subjekata, koji, prije svega pute društvenih mreža, šire nepovjerenje prema cijepljenju i zdravstvenom sustavu uopće.

Poanta onoga što sam napisao, a što si ti nazvao glupošću, a kolega jzelko drobljenjem nesuvislosti, je u tome da ćemo u narednom periodu vrlo lako provjeriti vjerodostojnost tvrdnji da je cjepivo napravilo više štete od same korone, usporedbom statističkih podataka o broju umrlih, i razlozima smrti za tekuću godinu sa statističkim podacima iz prethodnih godina.
Čemu sada upinjanje iz petnih žila da me se diskreditira, kada podaci još nisu niti objavljeni.
Pričekajmo statistiku pa ćemo nakon usporedbe podataka prodiskutirati rezultate, i vidjeti tko piše gluposti i nesuvislosti.
04.06.2022 | 12:19
Macku za rep. Ne budes dobio statisticke podatke jer budu frizirani.
Novac je na racunima farmacijskih tvrtki koje onda uplacuju lobistima za “isteazivanje”. Navodno je Đikić dobio od Pfizera 40 milioncica. Nije jedini koji je zagovarao cjepljenje svog stanovnistva neprovjerenim cjepivom.
Mozda si i ti dobio sto za “istrazivanje”?!?
04.06.2022 | 12:21
Ako dovoljno dugo budemo čekali - bit ćemo svi zdravi.

Nego što ćemo s tezom da ne razumijemo putnike antifašiste sa Sputnikom u sebi iako su nam braća Slaveni?

Njih eto vele umire 100 dnevno a nekoliko stotina trpi posljedice jer su alergični na metal, a isto cijepljeni.
04.06.2022 | 12:38
Sputnik V nije bio u ponudu u RH i cemu ga spominjati.
Preko 20.000 ih dnevno umre od gladi, to ti nije problem? Problem je 100 od cjepiva?
04.06.2022 | 13:23
Hehe ... dresirani se nedaju, ma kakve argumente imaš! Ako neće sami, vrijeme će ih demantirati, samo treba strpljenja i NE nasjedati na provokacije.
 • Air
 • Korisnik
 • 35
04.06.2022 | 13:25
Daddo kaže:
Nego što ćemo s tezom da ne razumijemo putnike antifašiste sa Sputnikom u sebi iako su nam braća Slaveni?

Njih eto vele umire 100 dnevno a nekoliko stotina trpi posljedice jer su alergični na metal, a isto cijepljeni.


Zanimljivo je kako ne komentiraš službene izvještaje od Phfizera i kako su oni morali utjecati na razvoj oko pandemije.

Ne pitaš se kako smo čak i mi laici znali (pokazalo se da smo bili u pravu) za cijeli niz kriminalni “propusta” od strane medicinske struke, nego i dalje slijepo braniš zdravstvenu struku koja se dokazala od prije a i sad, da je ultimativni igrač od pharme. A pharma se dokazala kao “kriminalna organizacija” po ljudsko zdravlje.

Ali ti uživaš stvarati kojekakve riječne igrokaze i povezivati gomilu nevažnih ili manje važnih stvari (nabacuješ pitanje Sputnika dok ti pred očima gori mega požar oko Phfizera, kojeg hladno zanemaruješ.

Kako je već rečeno ovdje ili si indoktriniran ili dobro zarađuješ od ove situacije (koliko se sjećam ili si ti ili je m@xym pisao o tome kako ti/mu dobro ide zarada od ove pandemije, nešto u stilu što se mi manje cijepimo to je više posla i više zarade).
04.06.2022 | 13:33
jura22 kaže:
Macku za rep. Ne budes dobio statisticke podatke jer budu frizirani.


A kako točno misliš da to mogu napraviti?

Tako što će umrle od posljedica cijepljenja evidentirati kao umrle od korone?!
Onda bi ispalo da je smrtnost od korone daleko veća od već objavljenih podataka o umrlima od korone.
Ili misliš da će ih utrpati pod umrle od drugih bolesti?!
Opet ćeš imati nagli porast smrtnosti u odnosu na godine kad nismo imali pola cijepljenog stanovništva.
Ali, kako god, živi bili, pa vidjeli.


Mozda si i ti dobio sto za “istrazivanje”?!?


A, možda ti praviš budalu od sebe besplatno, zagovarajući teoriju zavjere koja plaši strašnim posljedicama cijepljenja koje nitko ne može vidjeti?
Da su te platili, pa hajde... ali besplatno?!!!
04.06.2022 | 13:37
Oduvijek je NAPAD bio najbolja obrana !
 • Air
 • Korisnik
 • 35
04.06.2022 | 13:37
dpasaric kaže:


Da te podsjetim ključnog…

1) Javnozdravstvena istraživanja ne mogu biti tajna, sud je to potvrdio, imamo presudu protiv FDA i objavljene podatke, 1:0 - bio sam u pravu 100%, ali za to i nije bio potreban sud - jer suludo je uopće pretpostaviti išta drugo, a da bi bilo moralno i u interesu javnog zdravlja.

2) Ugovori s big-pharmom ne mogu biti tajna jer je to jasan znak korupcije. I to je potvrđeno - od Christophera Colea, pa do Faucijeve žene, sve je prljava igra interesa, a ne briga za zdravlje, 2:0.

3) Cjepivo u ovom slučaju nažalost ne sprječava širenje niti obolijevanje, može tek ublažiti opasne reakcije kod rizičnih skupina. I za potvrdu toga nam ne trebaju ni stručnjaci i istraživanje, to smo svi skupa prošli uživo s našim prijateljima i obiteljima, 3:0.

4) Covid potvrde su bile opasna greška, zaraženo je mnogo ljudi zbog toga, a s druge strane su neopravdano segregirale građane i dovele do polarizacije društva na neviđenoj razini, 4:0.

5) Prirodni imunitet nakon prebolijevanja je bolja zaštita od cjepiva, to potvrđuju svi novi podaci, pogledaj samo engleski NHS i što kažu, ali svi to znamo i iz osobne prakse, npr. ja necijepljen nisam ponovo dobio, a moja višestruko cijepljenja žena - jest! A ja pored nje i meni ništa, zaista čudesno... 5:0.

6) Ovo cjepivo se ponaša kao antialergen na protein koji je nuspojava infekcije i zapravo nema način da zaustavi sam virus, dobra stvar je što može spasiti život nekome tko je osjetljiv, a loša stvar što slabi imunološki sustav čovjeka i on je ranjiviji na sve druge bolesti, to piše sam Pfizer, 6:0.

7) Cjepivo je imalo tek privremenu hitnu dozvolu i nije prošlo potrebne testove koji traju najmanje 4 godine, a narativ je uporno bio "safe & effective", što je bila čista laž, 7:0.

8) Pravno gledano osiguravajuće kuće cjepivo tretiraju kao "tretman eksperimentalnim lijekom" i za njega ne daju osiguranje, to znamo iz prve ruke. No, do kuda idu takvi procesi govori i onaj slučaj gdje smo u Francuskoj imali suđenje gdje je sud dosudio da tužitelj (obitelj preminulog) nema pravo na odštetu jer im je otac tehnički "počinio samoubojstvo" - dragovoljno se cijepio i umro od nuspojava, dakle kompletno njegov rizik. Da tu nema nikakve odgovornosti znamo i po stanju kod nas gdje se ljudi s nuspojavama ignoriraju ili šalju u strane klinke o svom trošku, a bilo kakva tužba nije moguća jer "bilo je dobrovoljno" i nitko ništa nigdje ne potpisuje i ne odgovara se za ništa, toliko o vjeri u sustav i cjepivo, 8:0.

9) Nuspojave postoje, na sreću su dovoljno rijetke da nije alarmantno, ali kada ih netko dobije, onda su nažalost često ozbiljne, čak toliko da sam Pfizer kaže da vjerojatno neće opet dobiti dozvolu jer imaju vrlo loše rezultate istraživanja. Osobno znam dvoje koji su imali teške probleme i u oba slučaja ih je sustav ignorirao. Da liječnici imaju drugačije upute, da im nije naloženo da guraju cjepivo pod svaku cijenu, možda bi mnogi koji imaju probleme s npr. autoimunim reakcijama bili spašeni, a sada su stradali "jer ako se ne cijepiš ubit ćeš baku" - što je opet bila čista laž. 9:0.

10) Cjelokupna šteta i broj mrtvih od pandemijskih mjera i sloma ekonomije višestruko nadilazi štetu i broj mrtvih od samog virusa. 10:0 - i mislim da tu možemo stati.


Predlažem da se napravi anketa za ovih 10 točaka da vidimo što članovi misle koja je od ovih tvrdnji točna a koja netočna.
Naravno, ako netko misli da bi trebalo ubaciti još neku tvrdnju, dapače.

To bi mogao biti jedan neslužbeni zaključak rezultata prvog poluvremena oko pandemije. Naravno bilo bi zgodno izvesti kombinaciju u kojoj anketa ne bi bila tajna nego bi se transparentno moglo iščitati tko je kako glasao za koju tvrdnju, ipak smo ovdje transparentno sa svojim imenom iskazivali svoja mišljena.
U anketi bi mogli učestvovati samk registrirani članovi a ne anonimci.
04.06.2022 | 14:13
@m@xym, mislim da ipak ti radis budalu od sebe jer branis neobranjivo.
Shvatit ces da svi lazu, lijecnici pogotovo, a oni koji ne zele, njih se progoni i ugrozava egzistencija.
Umrle od posljedica cijepljenja strpali budu pod koronu da imaju opravdanje pritiskati s cijepljenjem. Ja ne znam gdje si ti bio zadnje dvije godine, izgleda u pecini pa nisi ubrao sto se dogadjalo u svijetu.
04.06.2022 | 15:00
Da ne idem dalje, ovo je iz susjedne Slovenije. Kome nije dosta, neka mu Bog pomogne (ako ga ima)!
odysee.com/Posledic-cepljenja-v-Slovenij...be2e2fbc9627613b0b46
04.06.2022 | 19:21
@jura22,

Znači, ipak me ne plaćaju?!

Već sam se bio prepao da sam postao bezobrazno bogat, a da toga nisam niti svjestan.

A ovo za lažiranje podataka sam ti već objasnio. Broj umrlih od korone imaš stalno ažuran na stranicama koronavirus.hr, tako da bi znatno veći broj umrlih izazvao očitu sumnju. Isto kao i mrtvi od korone usred ljeta.
A, za pretpostaviti je da će umrli od nuspojava cijepljenja umirati ravnomjerno tijekom godine, kako su i bili cijepljeni, a ne samo usred zime.
04.06.2022 | 20:20
Broj umrlih od korone je friziran. Mora biti, jer postotak se treba održavati. Kreće se oko 1,5% što je malo u odnosu na druge bolesti.
Sve oko korone je nategnuto jer su deseci milijardi dolara u pitanju.
Imali smo ovdje iskaza da sami liječnici odgovaraju pacijente od vjerovanja da je neka bolest uzrokovana cjepivom. Miokarditis recimo.

Naveo sam da smrt od puknuća bedrene kosti dolazi u 1,6% slučajeva, ali na tome nema zarade, a na koroni ima. Isto kao što nema zarade na karcinomu jer je smrtnost visoka. Debela zarada je i na dijabetisu, ali on nije zarazan.
04.06.2022 | 22:09
@jura22

Znači, broj umrlih od korone, koji je javno dostupan cijelo vrijeme, je friziran, ali će ga onda opet frizirati kada budu objavili broj umrlih u 2022. godini?!

Pa, imaš dva oka i malo sive mase između ušiju, lako usporediš dva broja, pa vidiš da li su frizirani ili ne.

Na koji točno način, može nagovaranje pacijenata, od strane liječnika, da neka bolest nije uzrokovana cjepivom, utjecati na podatke o smrtnosti od te bolest? Uostalom, koji je to pacijent sposoban donijeti zaključak da je neka bolest posljedica cijepljenja, ako i sam nije liječnik, pa da ga liječnik mora odgovarati.

Stvarni su vrlo jednostavne. Ako cjepivo izaziva miokarditis, a cijepljeno je pola stanovništava Hrvatske, onda možemo očekivati primjetan porast smrti uzrokovanih srčanim zastojem.
Ako tog porasta nema, onda je priča o tome da je miokarditis česta nuspojava cijepljenja, priča za naivne tj. "nedresirane".
05.06.2022 | 06:41
Rasprava s tobom nije moguca jer si indoktriniran.
05.06.2022 | 10:22
m@xym kaže:

Stvarni su vrlo jednostavne. Ako cjepivo izaziva miokarditis, a cijepljeno je pola stanovništava Hrvatske, onda možemo očekivati primjetan porast smrti uzrokovanih srčanim zastojem.
Ako tog porasta nema, onda je priča o tome da je miokarditis česta nuspojava cijepljenja, priča za naivne tj. "nedresirane".


Da se ubacim, ako mogu!

Miokarditis je očigledno no. 1 nuspojava prema gomili izvora, a navodi ga i sam Pfizer. Moj izvor "s prve crte pandemijske bojišnice" kaže isto - da je miokarditis najčešća nuspojava i može se uhvatiti uzorak i na već samo 700 cijepljenih (znači ono kada apsolutno ne vjeruješ tuđim podacima, nego samo pratiš svoje pacijente). Ona lista američke vojske sa statistikom povećanja raznih drugih bolesti od početka pandemije nema podatke za miokarditis - i upravo na to se ta skupina vojnih liječnika i žali, da je netko iz baze pobrisao te podatke ili ograničio pristup njima, a znamo čim se nešto skriva da ima dobar razlog za to.

Kada pogledamo izvješća nezavisnih liječnika koji imaju petlje o tome pričati - opet isto. Znači definitivno, problem postoji i ne treba ga ignorirati. Da je toliko izraženo da je neka panika - očigledno nije, jer bi nam pomrlo pola zapadne civilizacije, ali da treba imati na umu da je to potencijalno velik problem, to svakako.

I sada tu onda ulazimo u sivu zonu (da budem jasan - iza toga ne stojim, to samo dajem kao temu za raspravu bez mojeg zaključka!) u kojoj ljudi prate razne "batcheve" cjepiva na webu (howbad.info) i ispada da postoje velike razlike između samih serija cjepiva, neka su gotovo pa placebo, a neka induciraju masu nuspojava. Ne možemo isključiti da su radili takve eksperimente kako bi "fino ugodili cjepivo", a onda u procesu netko strada. To je nešto iza čega ne stojim, ali da je to teorija koju bi isto trebalo statistički provjeriti službeno, a ne samo neslužbeno - to svakako.

Poanta svega je samo jedna - kada se radi o ovoliko nedovoljno testiranom cjepivu i s toliko tajnosti oko svega, a istovremeno s toliko korporativne pohlepe i interesa za profitom, onda cijepljenje ne može biti obavezno niti se njime može ucjenjivati život i rad građana.

Svatko za sebe, uz savjet svojeg liječnika, treba odlučiti što mu je manji rizik i želi li cjepivo ili ne.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 16 minuta
 • jura22: Ide kvragu i bez AI.
 • drlovric: Al opet vidjet cemo nakon ljeta na sta ce sve to izaci.
 • drlovric: Sumnjam da cu ici u USA uopce ovu godinu :) Teska situacija. Ukrajina nas je zeznula bas. Svi vozaci kukaju, gorivo je otislo skoro duplo. Svima smo smanjili place da tvrtka prezivi.
 • Kloba: Uglavnom, pod slušalice pregledaj slike i vidjet ćeš koliko se daju raširiti. Mislim da bi ti ove bile OK, ali to ne možemo znati dok ne probaš. Ako će ići u USA ove godine, pa da probaš u nekom WALLMART-u prije nego kupiš... Čisto predlažem. To je to. Pozz
 • Kloba: e evo ti i Scuff controller, koji se može naručiti u stotinama boja i sa bezbroj dodataka. I vjerujem da ne rikava potenciometar svakih 1000 odigranih sati. [link]
 • Kloba: Evo ti ovako da ne tražiš po video klipovima. Slušalice su (najskuplje) oko 200 dolara ako se ne varam. One su već u preorder fazi. Monitori će se moći navodno kupiti na ljeto, ali kada točno - pojma nemam.
 • Kloba: [link]
 • Kloba: [link]
 • Kloba: o čemu smo pisali. Ovaj video malo ubrzaj pa ćeš vidjeti barem kako šta izgleda ako ti se da. I scuff je napravio PS5 controller koji se smatra pro controllerom iako j eizgledom isti, samo ima gumu iza, zamjenske gljive, L2 i R2 se mogu toliko smanjiti da čim ih takneš počneš pucati (ne trebaš stisnuti tipke do kraja što se pokazalo izvrsno navodno). I to je to ukratko.
 • Kloba: Sada imaš nove SONY za PS5 H3 za mislim 90 dolara ali su za žicom, pa H5 koje su bežične i skuplje, i H9 koje imaju i bluetooth konekciju uz onaj dongle koji imaju i Pulse 3D slušalice. Sve imaju i mikrofon koji si možeš spustiti pred usta s lijeve slušalice. Pogledaj na netu. A monitori izgledaju kao i PS5 (barem po boji, postolju i to) i mislim da izlaze u 27 i 29". Imaju sve potrebno za
 • drlovric: Nikako da se sjetim objaviit ih u oglasima.....mislim da su oko 300e mozda
 • drlovric: Ja sam kupio one original Sony slusalice uz PS5, ali ne svidjaju mi se. Pritiscu mi rub uha. Onda kupim u USA WH-1000XM4 misleci da rade sa PS5. Al ne rade :) Sad i one stoje bzv...
 • dpongra22: Nikako da izbace podršku za bluetooth zvučnike
 • Kloba: [link]
 • Kloba: PS5 izbacio monitore koji zigledaju kao PS5, pro slušalice koje koštaju nenormalno puno, a scuff konačno pro controller koji izgleda kao i sonyev samo je bolji. Puno ljudi koji igraju puno se žale da svakih par mjeseci moraju kupovati novi. Ovaj lik mi ide na jetra ali jedini priča o tome pa kome se da - može vidjeti kako to izgleda [link]
 • drlovric: Nisam uopce kandidat za motornjake. Vozio sam (tudje) i znam koliko to trosi. Meni su jedrilice zakon. Puno ekonomicnija i ekoloski osvijestenija varijanta.
 • Air: Ne vezano za cijenu Brod je 12 m i super je praktičan. Ima gornju kabinu u staklu i krmu koje omogućuju cjelodnevni vizualni doživljaj mora i uvale. Kod jedrilica ne volim to što su kabine zatvorene i nemaju pogled na more a to je jad od najvažniji užitaka na moru.
 • Air: Kada si napisao do 40 ft pomislio sam da znaš cjenovnu razliku u metru dužine plovila i da znaš koja je cijena 13 metara plovila. A ja sam ti našao plovilo u tom rangu cijene.
 • drlovric: Moj Air, pa gorivo 2e litar. Smrsao bi ja jako brzo s ovim plovilom :D ovo je debelo preko mog lifestyle nazalost...
 • Air: Uglavnom riječ je o plovilu Marex 375
 • Air: A nekad radi. Zbunj, zbunj...
 • Air: Meni ne radi Vikalica, kada upišem nešto ne objavljuje mi kada kliknem Vikni
 • Air: Ne znam kako staviti link na vikalici.
 • Air: drlovric vezano za izbor plovila, ne vezano za isplativost kupovine i održavanja, ako nisi ovisnik i jedrenju (užitku u vjetru i vještini korištenja vjetra) do 40 ft moj favorit je:
 • kupus: samo jugoplastika 580 :)
 • Kloba: Meni je to super sjećanje iz dječjih dana. Šta jest jest.
 • Kloba: Mi smo imali gliserčić koji je stari kupio od nekog Nizozemca. Kao automobil mu je bio raspored, dva sjedala naprijed, iza klupa za mene i sestru, i motor Yamaha 28 konja. U Vrbovskom je biokad se nije koristio. A onda je zaratilo, stari je ostavio staru, i to smo išli prodati. Kupio neki tip samo radi motora.
 • drlovric: Pa Djuro nije ljeto da se zuri. Nece lijepa uvala nigdje pobjeci :) Ne stresam se brzinama na brodu. Za to sam imao Jet ski....Ahhhh sto je taj tek trosio :D
 • Djuro genijalac: @drlovrić: daga-daga-daga-daga dizeli? Da, ne troši puno, ali bome ni neide. To ti ima putnu brzinu od cca 8-9 čvorova, pa malo vjetra u čelo, pa malo kontra struje i brzo dođe čas ako ti se žuri, idi pješke... A ako si stalno na vezu, onda su to ozbiljni novci da imaš vodu i struju i kenjaonicu...
 • JOHN: Ja sam sada bio na Visu 7 dana, a to je jedna od top destinacija za skipere. Gomila njih se vozaka bez jedra i najčešći su bili dvotrupci. I to su baš pravi plutajući apartmani
 • JOHN: ono đšto ti je smayoo napisao ja sam čuo mnogo puta. Ako misliš koristiti brod preko 2 mjeseca, ispalti s ekupiti svoje. Ja osobno planiram fishermana do 5 m, ali prije tog amorma riješiti kuću na moru sa velikim dvorištem gdje će stati barka na suhi vez. :)
 • drlovric: Iznenadio bi se koliko puno turista uzme brod kao plutajuci apaertman. Ne trebaju kaze nama jedra, niti ne razmotaju ih. Ti dizelski motori jako malo trose, i onda se tako krecu i uzivaju. I to nije losa opcija :)
 • JOHN: @drlovric slažem se sa tobom da brod nije zajebancija. Mnogi misle d aje to kao motanje sa autom
 • JOHN: Za jedrilicu treba proči tečaj jedrenja koji se pohađa za više razina. Ja imam položeno za voditelja brodice i mogoa bi se otisnuti sa jedrilicom. Ali osobno to nikada ne bi učinio pogotovo na jedra bez prethodnih tečajeva i dužeg praktičnog iskustva.
 • drlovric: Taj ispit jeste smijesan i beskoristan. Samo teorija. Cvorovi, vjetrovi, pravila kretanja na moru i radio stanica. Ali ja sam vec radio u charterima prije nego sam polagao, pa sam imao prakticno znanje. Nije brod bezazlena zajebancija...
 • JOHN: FiFi to kaj je on položio, ako mislimo svi skupa za voditelja brodice (30 BT), bolje da ne ide igdje na jedra. :) U protivnom bu bilo svega na portalima
 • drlovric: Ma imam ja zenu. Da nemam, trazio bi veci brod :) Mastao sam da mi taj brod bude ljetni office, jer sav moj posao je online. Ali pametniji ljudi me odgovorise, slicnog su misljenja kao i vi ovdje. To je kazu financijska rupa bez dna :D
 • m@xym: @Daddo, Jbg žene je znatno skuplja od barke, a bogme i od jedrilice.
 • FiFi: Meni je super kak Kloba pretpostavlja da drlovric nista ne zna ništa o jedrenju pa mu iz svog bogatog iskustva dijeli savjete. :D
 • Daddo: u ostalim krajevima vele "ako nemaš problema u životu - oženi se"
 • m@xym: Stara dubrovačka poslovica kaže: "Ako nemaš problema u životu - kupi barku"
 • drlovric: Kloba znam ja jedriti. Imam polozeno za brod. Jedno ljeto sam kratko radio u toj industriji. Sad mi nesto dosli da kupim brodic za svoju dusu ali kako god saberem isplativije mi rentati :)
 • Djuro genijalac: Univerzalna istina oko posjedovanja bilo kojeg pllovila je da mu se veseliš dvaput: prvi put kad ga kupiš, drugi put kad ga prodaš...!
 • Kloba: Jbt, a da pomogneš Pišekici da dovrši vilu? Vidiš da ima problema sa starim Mišom Grunfom.... Ne da lovu. Uleti ti i upiši se u vlasništvo. To je investicija. :D
 • Kloba: Link: [link]
 • Kloba: Ja sam jedrio jednom, pojma nisam imao u svojstvu VL-a. Svake novine na svojoj jedrilici. Onoga ljeta kada su oni dečki na Paklinjacima izgorili. super osjećaj, ali ako ne znaš zaista je bolje platiti jer te inače gledaju tako da bi te najrađe bacili u more.
 • Kloba: deset dana. ;)
 • Kloba: Pozz. Lovriću, previše to košta pogotovo za nekoga tko ne živi na moru. Sama jedrilica, mokri cvez ljeti, suhi vez zimi, skiperi (pošto vjerujem da ne znaš ništa o tome trenaju ti barem prvih nekoliko godina). Odakle ti sada to palo na pamet? Jesi jedrio kada? Mislim, super je - ali ako ne znaš doslovno vidiš kako znalcima ideš na jetra jer si višak. :) Osim ako si gazda ili si platio d
 • smayoo: Općenito, ljudi koji su više u tome kažu da ti se ne isplati kupiti ako koristiš manje od 2 mjeseca godišnje, s tim što je zimski dio godine ne koristi nitko, a preostalo vrijeme je daš u charter.
 • smayoo: Informacija od prije 10-ak godina, godišnji trošak veza u ACI marini, ovisno kojoj, ali svakako nekoj koja je cjelogodišnja, bio je najmanje 15.000 €

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO