Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19


05.06.2022 | 10:52
jura22 kaže:
Rasprava s tobom nije moguca jer si indoktriniran.


Rasprava sa mnom nije moguća zato što ti ukazujem na nelogičnosti u tvojim odgovorima?!

Rasprava nije kada ti tvrdiš da je 2+3=4, i kada ja kažem: Bravo care, tako je.

dpasaric kaže:

Da se ubacim, ako mogu!

Miokarditis je očigledno no. 1 nuspojava prema gomili izvora...


Naravno da se možeš ubaciti, zašto ne bi mogao?

Nitko ne spori da nuspojave od cijepljenja postoje, i da je učestalost nekih nuspojava veća od onih koje je naveo proizvođač cjepiva, ali tvrditi da su nuspojave: brojne, izuzetno opasne, i višestruko veće od posljedica oboljenja od covid-a (što najčešće čujemo od "neindoktriniranih" i "nedresiranih"), jednostavno ne stoji, jer, barem za sad, ne primjećujemo te katastrofalne posljedice.

Što se samog miokarditisa tiče, ako je sve to što si rekao točno, onda bi se to moralo odraziti i na broj mrtvih od srčanih bolesti u ovoj godini.
 • Air
 • Korisnik
 • 35
05.06.2022 | 11:41
dpasaric kaže:
Svatko za sebe, uz savjet svojeg liječnika, treba odlučiti što mu je manji rizik i želi li cjepivo ili ne.


Savijet liječnika bi MORAO uključivati sve dobrobiti i sve loše stvari - nuspojave.
Upravo nedostatak tog pristupa je bio kriminalan od strane medicinske struke, uključujući i kriminalno kršenje procedura cijepljenja (o tom smo isto pisali ovdje}.
Zbog toga je po meni najveća odgovornost za sve posljedice na zdravstvenoj struci koja je sve to dupustila, točnije odradila.
05.06.2022 | 11:51
m@xym kaže:

Što se samog miokarditisa tiče, ako je sve to što si rekao točno, onda bi se to moralo odraziti i na broj mrtvih od srčanih bolesti u ovoj godini.


Ne nužno, ako ovo uzimamo kao izvor onda su podaci prikazani po relativno širokom području, odnosno nema preciznih podataka o uzrocima.

S druge strane, posljedica miokarditisa nije nužno smrt, a podaci o broju medicinskih zahvata u svrhu saniranja bolesti nam nisu javno dostupni, pogotovo se ne mogu raditi komparacije za period prije i poslije korone (za ovo se unaprijed ispričavam ako su ti podaci ipak negdje javno dostupni, ja sam ih tražio i nisam našao).

Nadalje, podatke o vrsti miokarditisa nemamo javno dostupne, pogotovo nema podatka o broju evidentiranih "fluminantnih miokarditisa" kod osoba koje su cijepljene, a nisu imale covid (ili drugi virus koji je uzročnik miokarditisa).

Također, ni podaci o razlogu smrti nisu uvijek točni, odnosno jesu, ali su prikazani na jedan čudan način - naime osobi koja je imala karcinom i umre, kao razlog smrti ne mora biti navedeno da je umrla od karcinoma već može biti navedeno da je umrla zbog zatajenja bubrega, a to što su bubrezi otišli zbog karcinoma koji se proširio na više bitnih organa nije bitno (ovo znam iz prve ruke).

*******

I da, apel za sve, dajte se prestanite svađati i brojati tko je kome što rekao, različita stajališta i razmišljanja možete iznositi i bez toga
05.06.2022 | 12:19
Pridružujem se pozivu i dodajem: ne želite jedni drugima smrt i bolest.
05.06.2022 | 12:43
Marginalizira bolest. Valjda misli da je miokarditis kao i kurje oko, pediker može pomoći.
05.06.2022 | 12:45
Neki zaboravljaju da sustav javnog zdravstva nije najbolja zdravstvena zaštita, niti je to moguće. To je farmakoekonomska djelatnost, optimizacija mogućeg s mogućim

Iliti na naški, igra brojeva. Ili ako baš hoćete, neka grana eugenike.
05.06.2022 | 13:15
jura22 kaže:
Oni koji zagovaraju bezuvjetno cjepljenje su ili indoktrinirani ili debelo zaradjuju od cjepljenja. Niti jedno nije vezano za zdravi razum.


Malo povijesti:


Cijepljenje.jpeg
05.06.2022 | 13:32
@Borisone,

Jasno je da ne umire odmah svaki bolesnik obolio od miokarditisa, ali statistički, kada imaš naglo povećanje baze bolesnika (zbog cijepljenja koje navodno izaziva isti taj miokarditis, a cijepili smo polovicu stanovništva), za očekivati je da ti se broj umrlih, tijekom godine dana, poveća u apsolutnom broju.

Da se razumijemo, ne želim nikome niti bolest, niti smrt, niti nuspojavu bilo od cijepljenja, bilo od preboljenja korone.

Samo kažem da su sve ove priče o opasnom cjepivu sa brojnim, nesagledivim, i još nepoznatim nuspojavama, ne samo prenapuhane, nego često i potpuno netočne, a u to ćemo se (iskreno se nadam) uvjeriti kada budu objavljeni podaci o broju umrlih u ovoj godini, jer (osim umrlih od covid-a) ne očekujem bitno veći broj umrlih od broja umrlih iz prethodne godine, kada nismo imali pola cijepljenog stanovništva.
05.06.2022 | 15:16
m@xym kaže:
@Borisone,

Jasno je da ne umire odmah svaki bolesnik obolio od miokarditisa, ali statistički, kada imaš naglo povećanje baze bolesnika (zbog cijepljenja koje navodno izaziva isti taj miokarditis, a cijepili smo polovicu stanovništva), za očekivati je da ti se broj umrlih, tijekom godine dana, poveća u apsolutnom broju.

1. Da se razumijemo, ne želim nikome niti bolest, niti smrt, niti nuspojavu bilo od cijepljenja, bilo od preboljenja korone.

Samo kažem da su sve ove priče o opasnom cjepivu sa brojnim, nesagledivim, i još nepoznatim nuspojavama, ne samo prenapuhane, nego često i potpuno netočne, a u to ćemo se (iskreno se nadam) uvjeriti kada budu objavljeni podaci o broju umrlih u ovoj godini, jer (osim umrlih od covid-a)
2. ne očekujem bitno veći broj umrlih od broja umrlih iz prethodne godine, kada nismo imali pola cijepljenog stanovništva.1. Nitko nije ni pomislio da se želi ....

2. Vjerujem, da se možemo složiti oko toga, da je u početku pandemije korone,
najviše preminulih bilo zbog toga što su imali razne druge komorbiditete.

To je vjerojatno isto kod pojave svake pandemije, najugroženiji stradaju prvi.
Onda stradaju oni drugi, jer nisu na vrijeme stigli, a nisu ni mogli kod liječnika
koji su htjeli pomoći najugroženijim ... kojima se, nažalost, ponekad nije ni moglo pomoći,
što ne znači da nije trebalo ni pokušati pomoći.

Ukupni broj i postotak preminulih (od zaraze koronom) sada pada, a za dobivanje
prave slike trebalo bi uključiti jako puno faktora ... ako su pak faktori kontra
... vjerojatno niti neće biti uzeti u statistiku ...
(vjerojatno je i među preminulima od korone, uzrok smrti možda bilo
otkazivanje nečeg drugog, ali zapisano je - korona ...)

Je li tako zapisano zbog praktičnosti ili potrebe, da se neki podaci "friziraju",
(javljaju se kojekakve sumnje /nepotvrđene u cijelosti/ o posljedicama cijepljenja)
ili je to uobičajena praksa ...
nadajmo se, jednog dana biti će i to pojašnjeno ...

Budimo strpljivi ....
05.06.2022 | 16:05
Nisam siguran da smrtnost pada. Apsolutno da, ali relativno se vrto oko 1,5%.
Problem (što m@xym) ne želi shvatiti višak smrtnosti biti će (i bio je) pripisan koroni jer ako je smrtnost malena, onda niti strah od korone nije veliki. Kako sam već napisao, znam najmanje 3 osobe koje su statistički umrle od korone, a u stvarnosti su umrle od tumora i srca. Vjerujem da ih ima još.

Gledam da je bilo 1.138.046 slučajeva pozitivnih, a bilo ih je i više jer se vjerujem nisu svi testirali. Umrlo ih je 15.998.
To je oko 1%.


1081263.jpeg
05.06.2022 | 17:21
jura22 kaže:
...

Gledam da je bilo 1.138.046 slučajeva pozitivnih, a bilo ih je i više jer se vjerujem nisu svi testirali. Umrlo ih je 15.998.
To je oko 1%.

1081263.jpeg


Sad gledam tablicu koju si prikvačio i ne mogu naći poveznicu sa koronom jer je to statistika za 2018. godinu
05.06.2022 | 18:43
A nema gripe ni u 2018oj? Gle Qrca, već tad je “nestala”.
05.06.2022 | 20:30
jura22 kaže:
Problem (što m@xym) ne želi shvatiti višak smrtnosti biti će (i bio je) pripisan koroni jer ako je smrtnost malena, onda niti strah od korone nije veliki.


Shvaćam ja što ti tvrdiš, ali ti pokušavam objasniti da su tvoje tvrdnje nelogične.

Kada se pojavila korona, nije bilo cjepiva, pa nije ni moglo biti nuspojava, a kada se pojavilo cjepivo, i navodne nuspojave, nismo primijetili nikakav porast smrtnosti od korone, što bi morao biti slučaj, ako je netko odlučio pribrojiti smrti od drugih razloga, koroni. Ili želiš reći da je sasvim slučajno, smrtnost od korone naglo pala nakon pojave cjepiva i nuspojava, upravo toliko da ne možemo primijetiti porast smrtnosti zbog pribrajanja smrti od nuspojava?

Smrtnost od korone (osim kod starih i bolesnih, kod kojih je smrtnost izuzetno velika) nikad nije bio motiv za uvođenje mjera zaštite i cijepljenja, nego broj zaraženih i tempo širenja bolesti.

Kako sam već napisao, znam najmanje 3 osobe koje su statistički umrle od korone, a u stvarnosti su umrle od tumora i srca. Vjerujem da ih ima još.


Ako je netko inače imao tumor ili srčanu bolest, pa onda dobio koronu i umro, pa pripisan koroni, to nije isto kao kada netko umre od neke nuspojave cijepljenja, nema koronu, a pripisan je koroni.

Osim toga, ako (namjerno ili nenamjerno) veliki broj smrti od nekih drugih uzroka (srce, tumori, i sl.) pripišeš koroni, imati ćeš primjetan pad broja umrlih od istih uzroka u godišnjoj statistici. A, toga, koliko smo vidjeli, baš i nema.
05.06.2022 | 20:41
Tko je uopće ozbiljne nuspojave od cjepiva sveo na smrtnost? Nažalost (NAŽALOST!) puno je veći broj onih koji su ozbiljno i trajno narušenog zdravlja, pa i ovisno o tuđoj pomoći, radi cjepiva, nego onih koji su od cjepiva - umrli (po ovom što sam ja pratio, nisam ni primjetio da ima slučajeva gdje je netko baš umro, a da postoji indicija da je radi cjepiva).

Ne razumijem, m@xym, zašto i dalje uporno braniš pfizer i društvo, kad su i sami (dokumentirano i objavljeno!) ovo priznali? U čemu je problem? Ne smiješ sam sebi priznati da si ispao glup što si vjerovao propagandnoj mašineriji i vlasti nesposobnoj da se odupre političkom pritisku iz Bruxellesa? Pa nije to neka sramota. Većina vas je nasjela na to...
05.06.2022 | 21:06
Mora se uzeti u obzir da do druge polovice 2021. cijepljeno je starije stanovništvno, a kada su najavili "mjere" i uveli "prisilno dobrovoljno cjepljenje" tada su građani od 18+ otišli cjepiti se i tek u 2023. su moguće posljedice cijepljenja. Ja sam se odupirao cjepljenju gotovo do kraja i sada me čeka agonija jer ne znam što bude. Tlak mi se ruši. 80/50 je bio par dana nakon cjepljenja, za ostalo ne znam. Prošao sam pretrage i sve je OK. (da kucnem u drvo).

Najavljuju obavezan sistematski jer su svjeani situacije. Zašto bi se to plačalo ako je sve OK?
05.06.2022 | 21:30
smayoo kaže:
Tko je uopće ozbiljne nuspojave od cjepiva sveo na smrtnost?


Ako imamo nagli porast potencijalno smrtonosnih bolest, zašto ne bi bilo logično očekivati porast broja umrlih?!
Naravno da neće umrijeti svi i odmah, ali kad imaš polovicu stanovništva cijepljeno, a to cjepivo navodno utječe na povećanu pojavnost bolesti koje su smrtonosne, valjda je za očekivati da netko i umre od njih.

Evo, kažu ovi "skeptici" da je preboljenje korone znatno manje opasno od nuspojava cijeljenja, pa nam je svejedno umrlo 15.000 ljudi od početka korone.

Nažalost (NAŽALOST!) puno je veći broj onih koji su ozbiljno i trajno narušenog zdravlja, pa i ovisno o tuđoj pomoći, radi cjepiva


Ako je to točno, a cijepili smo uglavnom radno aktivno stanovništvo, onda možemo i očekivati povećani broj invalida u budućim godinama. Misliš li da će to biti lako sakriti ili "frizirati podatke"?!

nisam ni primjetio da ima slučajeva gdje je netko baš umro, a da postoji indicija da je radi cjepiva).


Nisam posebno pratio, ali, u zadnjih godinu dana, kad god bi umrla osoba koja po godinama i zdravlju ne spada u populaciju za koju se očekuje da bi mogla umrijeti, uvijek je bilo pitanje "da li je cijepljen/na" i "skeptici" su redovito tvrdili da je to "od cijepljenja".

Ne razumijem, m@xym, zašto i dalje uporno braniš pfizer i društvo,


Ne branim ja pfizer i društvo, nego zdravstveni sustav, takav kakav jest, pun manjkavosti, nesavršenosti i korupcije, jer su svakako izliječi ili produžili život daleko većem broju ljudi od ekipe na YouTube-i i Facebook-u koji po njima pljuvaju i plaše ljude strašnim posljedicama cijepljenja, a tih strašnih posljedica nigdje za vidjeti.
05.06.2022 | 22:16
Još malo o cjepivima, WEF-u, Schwabu, misiji da WHO preuzme javnozdravstveni suverenitet, a i CEO Pfizera je ovdje koji pokušava opravdati svoje licemjerje, baš lijep tim imaju...

05.06.2022 | 22:20
m@xym kaže:
...
Ako je to točno, a cijepili smo uglavnom radno aktivno stanovništvo, onda možemo i očekivati povećani broj invalida u budućim godinama. Misliš li da će to biti lako sakriti ili "frizirati podatke"?!...


Mislim da će se posljedice (ako ih bude) moći vidjeti tek za par godina ili možda i desetljeća,... međutim, ono što ja trenutno vidim u svojoj mikro sredini u kojoj radim (ima nas oko 150 pa nije neki veliki uzorak, ali je time zanimljiviji), veliki broj kolega i kolegica koji su se cijepili, osim slabosti par dana nakon cijepljenja, sad se žale da nemaju "energije" kao prije, da se brže umaraju, da imaju bolove u donjem dijelu kičme, da zaboravljaju (ono, krenu hodnikom u drugu kancelariju i kad dođu tamo ne znaju po kaj su došli), a većina njih je bila za cijepljenje i jedva su dočekali da dobiju pikicu i uglavnom to kako se trenutno osjećaju ne povezuju sa cijepljenjem, jedan dio njih je imao koronu prije cijepljenja, neki su je dobili nakon cijepljenja no neki je nisu dobili uopće, a kad ih slušaš govore o istim problemima.
06.06.2022 | 02:18
Jesu li se u Wuhanu igrali i s "gain of function" na virusu boginja? Nadajmo se da nisu baš toliki zločinci, ali vidjevši sve što se zbivalo do sada, više ništa ne bi iznenadilo...07.06.2022 | 08:47
08.06.2022 | 16:13
Evo najnovijih podataka koji su objavljeni po nalogu suda, a koje je FDA skrivao:Ukratko:

"While these vaccines appear to be effective in preventing covid-19 illness, their overall effect appears to be counterproductive. They likely cause more deaths than they are preventing."

I ovo je jučerašnji zaključak koji je objavio sam FDA(!!!) na svom YouTube kanalu, da ne bude opet "to su neki mračni izvori i teoretičari zavjere".

08.06.2022 | 16:27
Zalosno je kako se i dalje opcenito uopce ne prati utjecaj na zensku populaciju, bilo cega.
08.06.2022 | 16:32
Riba kaže:
Zalosno je kako se i dalje opcenito uopce ne prati utjecaj na zensku populaciju, bilo cega.


Ima sve to u Pfizer dokumentaciji, ali mediji prešućuju. Još sam ja tu davno objavio Pfizerovu tablicu u kojoj je ispalo da su žene u njihovom uzorku završile u desetak puta rizičnijoj skupini od muškaraca za određene nuspojave, ali naravno da bi to bila noćna mora za PR koji je morao gurati cjepivo po svaku cijenu.
 • Air
 • Korisnik
 • 35
08.06.2022 | 16:53
Nažalost, pored svih objava od FDA/dpasarica još uvijek je muk zdravstvenoj zajednici.
09.06.2022 | 11:15
Zanimljivo je poslušati doktora koji je od početka imao petlje reći da situacija uopće nije onakva kakvom su nam je predstavili. Očigledno postoji niz nuspojava koje se događaju s latencijom i tek sada, kada je prošlo dovoljno vremena da imamo potrebne podatke, čisto statistički se vidi da s ovim cjepivom ima ozbiljnih problema:

rumble.com/v17c84n-global-cv19-vax-absol...y-dr.-ryan-cole.html
11.06.2022 | 21:53
Iscurio je i slide iz interne FDA Powerpoint prezentacije, ovo je staro preko godinu i pol. Lista najvažnijih nuspojava koje ih brinu. Ta lista je kasnije proširena na onih desetak stranica kojima su se svi zgražavali, ali ovo ovdje je ono najopasnije i što se, nažalost, pojavljivalo ipak prečesto.

FDAnuspojave.jpg
11.06.2022 | 23:39
Manipulacija statistikom u korist big-pharma korporacija:Ovo nas je koštalo gomilu bankrota među malim poduzetnicima i obrtnicima koji nisu imali snage preživjeti lockdowne. I sada na kraju ispada da statistika kaže da su bili upitni, a Švedi koji ih nisu niti imali su najbolje prošli.
11.06.2022 | 23:57
Skandal s placebo cjepivom za "elite" u Španjolskoj - plaćali su da dobiju lažno cjepivo samo kako bi dobili potvrdu, ali bez da se cijepe - jer su smatrali (znali?) da je potencijalno opasno.

14.06.2022 | 19:51
Evo, ne znam kud bi ovo metnuo pa sam tu prikvačio, jer se spominje i Covid u cijeloj priči, iako više kao priloška oznaka vremena...
www.asiamarkets.com/chinese-banks-run/?f...8Tb_P7hliCekLJgRJ-mE

Evo, nikad nisam mislio da bi banke u Kini mogle propadati, ali...
14.06.2022 | 20:30
Nije dobro to što se događa u Kini, a cijeli naš zapad toliko ovisi o njima.

Koliko sam uspio sve pohvatati s pandemijom kod nas na zapadu, motive, greške, neznanje, korupciju... zadnjih mjeseci mi Kina uopće nije jasna - sve ono što izvode s luđačkim lockdownima, ograđivanjem zgrada, odvođenjem ljudi u covid logore, ubijanjem pasa i mačaka i slično... potpuno je kontraproduktivno i štetno za njih. Zašto to čine? Sve se čini kao neka bezumna igra treniranja strogoće. Gomile velikih tvornica radi s tek 1/3 kapaciteta i onda imamo što imamo u IT industriji.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 17 minuta
 • jura22: Ide kvragu i bez AI.
 • drlovric: Al opet vidjet cemo nakon ljeta na sta ce sve to izaci.
 • drlovric: Sumnjam da cu ici u USA uopce ovu godinu :) Teska situacija. Ukrajina nas je zeznula bas. Svi vozaci kukaju, gorivo je otislo skoro duplo. Svima smo smanjili place da tvrtka prezivi.
 • Kloba: Uglavnom, pod slušalice pregledaj slike i vidjet ćeš koliko se daju raširiti. Mislim da bi ti ove bile OK, ali to ne možemo znati dok ne probaš. Ako će ići u USA ove godine, pa da probaš u nekom WALLMART-u prije nego kupiš... Čisto predlažem. To je to. Pozz
 • Kloba: e evo ti i Scuff controller, koji se može naručiti u stotinama boja i sa bezbroj dodataka. I vjerujem da ne rikava potenciometar svakih 1000 odigranih sati. [link]
 • Kloba: Evo ti ovako da ne tražiš po video klipovima. Slušalice su (najskuplje) oko 200 dolara ako se ne varam. One su već u preorder fazi. Monitori će se moći navodno kupiti na ljeto, ali kada točno - pojma nemam.
 • Kloba: [link]
 • Kloba: [link]
 • Kloba: o čemu smo pisali. Ovaj video malo ubrzaj pa ćeš vidjeti barem kako šta izgleda ako ti se da. I scuff je napravio PS5 controller koji se smatra pro controllerom iako j eizgledom isti, samo ima gumu iza, zamjenske gljive, L2 i R2 se mogu toliko smanjiti da čim ih takneš počneš pucati (ne trebaš stisnuti tipke do kraja što se pokazalo izvrsno navodno). I to je to ukratko.
 • Kloba: Sada imaš nove SONY za PS5 H3 za mislim 90 dolara ali su za žicom, pa H5 koje su bežične i skuplje, i H9 koje imaju i bluetooth konekciju uz onaj dongle koji imaju i Pulse 3D slušalice. Sve imaju i mikrofon koji si možeš spustiti pred usta s lijeve slušalice. Pogledaj na netu. A monitori izgledaju kao i PS5 (barem po boji, postolju i to) i mislim da izlaze u 27 i 29". Imaju sve potrebno za
 • drlovric: Nikako da se sjetim objaviit ih u oglasima.....mislim da su oko 300e mozda
 • drlovric: Ja sam kupio one original Sony slusalice uz PS5, ali ne svidjaju mi se. Pritiscu mi rub uha. Onda kupim u USA WH-1000XM4 misleci da rade sa PS5. Al ne rade :) Sad i one stoje bzv...
 • dpongra22: Nikako da izbace podršku za bluetooth zvučnike
 • Kloba: [link]
 • Kloba: PS5 izbacio monitore koji zigledaju kao PS5, pro slušalice koje koštaju nenormalno puno, a scuff konačno pro controller koji izgleda kao i sonyev samo je bolji. Puno ljudi koji igraju puno se žale da svakih par mjeseci moraju kupovati novi. Ovaj lik mi ide na jetra ali jedini priča o tome pa kome se da - može vidjeti kako to izgleda [link]
 • drlovric: Nisam uopce kandidat za motornjake. Vozio sam (tudje) i znam koliko to trosi. Meni su jedrilice zakon. Puno ekonomicnija i ekoloski osvijestenija varijanta.
 • Air: Ne vezano za cijenu Brod je 12 m i super je praktičan. Ima gornju kabinu u staklu i krmu koje omogućuju cjelodnevni vizualni doživljaj mora i uvale. Kod jedrilica ne volim to što su kabine zatvorene i nemaju pogled na more a to je jad od najvažniji užitaka na moru.
 • Air: Kada si napisao do 40 ft pomislio sam da znaš cjenovnu razliku u metru dužine plovila i da znaš koja je cijena 13 metara plovila. A ja sam ti našao plovilo u tom rangu cijene.
 • drlovric: Moj Air, pa gorivo 2e litar. Smrsao bi ja jako brzo s ovim plovilom :D ovo je debelo preko mog lifestyle nazalost...
 • Air: Uglavnom riječ je o plovilu Marex 375
 • Air: A nekad radi. Zbunj, zbunj...
 • Air: Meni ne radi Vikalica, kada upišem nešto ne objavljuje mi kada kliknem Vikni
 • Air: Ne znam kako staviti link na vikalici.
 • Air: drlovric vezano za izbor plovila, ne vezano za isplativost kupovine i održavanja, ako nisi ovisnik i jedrenju (užitku u vjetru i vještini korištenja vjetra) do 40 ft moj favorit je:
 • kupus: samo jugoplastika 580 :)
 • Kloba: Meni je to super sjećanje iz dječjih dana. Šta jest jest.
 • Kloba: Mi smo imali gliserčić koji je stari kupio od nekog Nizozemca. Kao automobil mu je bio raspored, dva sjedala naprijed, iza klupa za mene i sestru, i motor Yamaha 28 konja. U Vrbovskom je biokad se nije koristio. A onda je zaratilo, stari je ostavio staru, i to smo išli prodati. Kupio neki tip samo radi motora.
 • drlovric: Pa Djuro nije ljeto da se zuri. Nece lijepa uvala nigdje pobjeci :) Ne stresam se brzinama na brodu. Za to sam imao Jet ski....Ahhhh sto je taj tek trosio :D
 • Djuro genijalac: @drlovrić: daga-daga-daga-daga dizeli? Da, ne troši puno, ali bome ni neide. To ti ima putnu brzinu od cca 8-9 čvorova, pa malo vjetra u čelo, pa malo kontra struje i brzo dođe čas ako ti se žuri, idi pješke... A ako si stalno na vezu, onda su to ozbiljni novci da imaš vodu i struju i kenjaonicu...
 • JOHN: Ja sam sada bio na Visu 7 dana, a to je jedna od top destinacija za skipere. Gomila njih se vozaka bez jedra i najčešći su bili dvotrupci. I to su baš pravi plutajući apartmani
 • JOHN: ono đšto ti je smayoo napisao ja sam čuo mnogo puta. Ako misliš koristiti brod preko 2 mjeseca, ispalti s ekupiti svoje. Ja osobno planiram fishermana do 5 m, ali prije tog amorma riješiti kuću na moru sa velikim dvorištem gdje će stati barka na suhi vez. :)
 • drlovric: Iznenadio bi se koliko puno turista uzme brod kao plutajuci apaertman. Ne trebaju kaze nama jedra, niti ne razmotaju ih. Ti dizelski motori jako malo trose, i onda se tako krecu i uzivaju. I to nije losa opcija :)
 • JOHN: @drlovric slažem se sa tobom da brod nije zajebancija. Mnogi misle d aje to kao motanje sa autom
 • JOHN: Za jedrilicu treba proči tečaj jedrenja koji se pohađa za više razina. Ja imam položeno za voditelja brodice i mogoa bi se otisnuti sa jedrilicom. Ali osobno to nikada ne bi učinio pogotovo na jedra bez prethodnih tečajeva i dužeg praktičnog iskustva.
 • drlovric: Taj ispit jeste smijesan i beskoristan. Samo teorija. Cvorovi, vjetrovi, pravila kretanja na moru i radio stanica. Ali ja sam vec radio u charterima prije nego sam polagao, pa sam imao prakticno znanje. Nije brod bezazlena zajebancija...
 • JOHN: FiFi to kaj je on položio, ako mislimo svi skupa za voditelja brodice (30 BT), bolje da ne ide igdje na jedra. :) U protivnom bu bilo svega na portalima
 • drlovric: Ma imam ja zenu. Da nemam, trazio bi veci brod :) Mastao sam da mi taj brod bude ljetni office, jer sav moj posao je online. Ali pametniji ljudi me odgovorise, slicnog su misljenja kao i vi ovdje. To je kazu financijska rupa bez dna :D
 • m@xym: @Daddo, Jbg žene je znatno skuplja od barke, a bogme i od jedrilice.
 • FiFi: Meni je super kak Kloba pretpostavlja da drlovric nista ne zna ništa o jedrenju pa mu iz svog bogatog iskustva dijeli savjete. :D
 • Daddo: u ostalim krajevima vele "ako nemaš problema u životu - oženi se"
 • m@xym: Stara dubrovačka poslovica kaže: "Ako nemaš problema u životu - kupi barku"
 • drlovric: Kloba znam ja jedriti. Imam polozeno za brod. Jedno ljeto sam kratko radio u toj industriji. Sad mi nesto dosli da kupim brodic za svoju dusu ali kako god saberem isplativije mi rentati :)
 • Djuro genijalac: Univerzalna istina oko posjedovanja bilo kojeg pllovila je da mu se veseliš dvaput: prvi put kad ga kupiš, drugi put kad ga prodaš...!
 • Kloba: Jbt, a da pomogneš Pišekici da dovrši vilu? Vidiš da ima problema sa starim Mišom Grunfom.... Ne da lovu. Uleti ti i upiši se u vlasništvo. To je investicija. :D
 • Kloba: Link: [link]
 • Kloba: Ja sam jedrio jednom, pojma nisam imao u svojstvu VL-a. Svake novine na svojoj jedrilici. Onoga ljeta kada su oni dečki na Paklinjacima izgorili. super osjećaj, ali ako ne znaš zaista je bolje platiti jer te inače gledaju tako da bi te najrađe bacili u more.
 • Kloba: deset dana. ;)
 • Kloba: Pozz. Lovriću, previše to košta pogotovo za nekoga tko ne živi na moru. Sama jedrilica, mokri cvez ljeti, suhi vez zimi, skiperi (pošto vjerujem da ne znaš ništa o tome trenaju ti barem prvih nekoliko godina). Odakle ti sada to palo na pamet? Jesi jedrio kada? Mislim, super je - ali ako ne znaš doslovno vidiš kako znalcima ideš na jetra jer si višak. :) Osim ako si gazda ili si platio d
 • smayoo: Općenito, ljudi koji su više u tome kažu da ti se ne isplati kupiti ako koristiš manje od 2 mjeseca godišnje, s tim što je zimski dio godine ne koristi nitko, a preostalo vrijeme je daš u charter.
 • smayoo: Informacija od prije 10-ak godina, godišnji trošak veza u ACI marini, ovisno kojoj, ali svakako nekoj koja je cjelogodišnja, bio je najmanje 15.000 €

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO