Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)

03.02.2026 | 20:16
[quote="Riba" post=235699]dpasaric kaže:
Samo bih skrenuo citateljstvu paznju da imate tri auta, djeca su ti odrasli mangupi a od centra do zgrade imas 40-tak minuta hoda da ne bi stekli krivu sliku. Dakle treba vam jedan auto, ali tebi osobno konkrentno nije nuzan.

Oldtimer u privatnoj garaži se ne bi trebao računati, ne zauzima ničiji prostor. A da imamo jedan auto, to bi značilo da sam ja cijeli dan bez auta, često do navečer, sjetit ću se toga kada bude trebalo nositi nešto za muzej ili tebi pokupiti neki namještaj!

BTW, u našem neboderu je 30% stanova prazno, što bi bilo da postoje stanari? Prazno je 30% jer nisu iznajmljivi zbog super-skupog Energo grijanja koje se ne može isključiti, a dio ljudi je jednostavno odselio jer ne mogu normalno funkcionirati u kvartu gdje je nemoguće parkirati. Svatko tko ima posao koji nije u dosegu pješke ovdje ne može suvislo živiti. A ovdje u krugu 500 metara je 8 takvih nebodera, a onda se pojavi pametnjaković koji bi objasnio tim ljudima da je EV pravo rješenje za njih, a ne možeš parkirati niti Smarta, a kamo li imati mjesta za punjenje EV kanti.
03.02.2026 | 20:27
Bertone kaže:
PS. Ovo sa smećem kaj si maloprije postao je zato kaj im se parkirate u smeće pa nemre kamion prići ... imam i ja u kvartu takvih bisera koji zagrade kontenjer ali onda dođe pauk i makne ih.

Nije to problem, smetlari su već verzirani, izvlače baje pored i ponekad ih namjerno povlače tako da stružu po autima tako da vlasnici dobiju što više oštećenja (razumijem frustrirane smetlare), ali to ne pomaže tome da ljudi tu ne parkiraju jer nemaju izbora niti ikakvu alternativu.

Iza 20h nema niti jednog mjesta u cijeloj široj zoni, znači 3-4 km u promjeru, što da čovjek više radi? Dođe s posla iz druge smjene krepan i jednostavno nema snage ići u neki drugi kraj grada iz kojega bi hodao pola sata, ako ne više. Evo ne znam koliko daleko bih trebao otići da nađem mjesto, možda negdje gore u brdo prema Rujevici.

I zato ljude boli briga i ako im izgrebu cijeli auto jer jednostavno nemaju izbora. Parkiranje posred zebre se smatra dobitkom na lutriji, a kada nema baš ničega nigdje, onda ljudi stanu na parking od Hitne pomoći jer u očaju više ne znaju što bi.

A prošla dva gradonačelnika su još učinili sve da ukinu sva parkirna mjesta koja nisu po zadnjim standardima u Švicarskoj. Samo na toj debilani sa stupićima (a gdje uopće nisu potrebni!) smo izgubili jedno 20-30 mjesta.
03.02.2026 | 20:39
dpasaric kaže:
Oldtimer u privatnoj garaži se ne bi trebao računati, ne zauzima ničiji prostor. A da imamo jedan auto, to bi značilo da sam ja cijeli dan bez auta, često do navečer, sjetit ću se toga kada bude trebalo nositi nešto za muzej ili tebi pokupiti neki namještaj!

Pa nije namjestaj pokupljen tvojim vozilom, nisu ni za to dobri! :-P

dpasaric kaže:
BTW, u našem neboderu je 30% stanova prazno, što bi bilo da postoje stanari? Prazno je 30% jer nisu iznajmljivi zbog super-skupog Energo grijanja koje se ne može isključiti, a dio ljudi je jednostavno odselio jer ne mogu normalno funkcionirati u kvartu gdje je nemoguće parkirati. Svatko tko ima posao koji nije u dosegu pješke ovdje ne može suvislo živiti. A ovdje u krugu 500 metara je 8 takvih nebodera, a onda se pojavi pametnjaković koji bi objasnio tim ljudima da je EV pravo rješenje za njih, a ne možeš parkirati niti Smarta, a kamo li imati mjesta za punjenje EV kanti.

Ne zesti se, nitko ni ne tvrdi da je EV pravo rjesenje za ikoga u tim neboderima.

Nisam ni ja veliki EV entuzijast, ali ako me mjesecna voznja do posla sa malim automobilom koji je laksi od tone dodje preko 200 eura i s porezom koji je skoro dvostruko veci u odnosu na EV, uz kolektore koje ionako planiram staviti i punjac na poslu, stvarno nemam niti jedan argument da se drzim ICE vozila ako se mogu voziti besplatno.
03.02.2026 | 20:56
Ja da zivim u kuci kupio bih Teslu bez razmisljanja. Obavljala bi nam 80-85% zadaca a drugo auto (dizel naravno) bih koristio kada idem na put.

Meni su EV tako privlacan koncept, ali zivim u zgradi, a u cijelom gradu imamo mozda 3 ili 4 EV punjaca. Dva su u shopping centru pa ljudi vide prazno mjesto i jednostavno se tu parkiraju i odu

Tako da EV jednostavno nije za mene. Prevelik stres za nikakvu korist. U BiH nemamo cak niti olaksice prilikom registracije elektricnih i hibrid vozila.

A izvozimo struju. Eto pameti
03.02.2026 | 21:02
Ima milion situacija. Evo u Rijeci mi je stan u centru i dok sam imao auto toliko sam ga malo koristio da trosak vlasnistva nije imao smisla. A cak ni parking nije problem, mjesta koliko hoces.
04.02.2026 | 08:22
Riba kaže:
i dok sam imao auto toliko sam ga malo koristio

koje je to godine bilo?
04.02.2026 | 09:27
Yonkis kaže:
Riba kaže:
i dok sam imao auto toliko sam ga malo koristio

koje je to godine bilo?

Od 2006 do 2013 otprilike, sada provedem po par tjedana doma i ne treba mi osim u vrlo rijetkim situacijama kada ili zamolim nekoga za pomoc ili uzmem rent a car.
04.02.2026 | 09:44
Do 2013. godine!!! Tih godina se npr. sasvim normalno parkiralo na Potoku uvijek, moglo se samo dogoditi da ne mogu baš u svojoj ulici, ali mjesta je bilo uvijek jer je postojalo parkiralište u Benčiću koje je gutalo 800 do 900 automobila. To su uništili izgradnjom bez da stvore alternativu i napravili neki mini-parking tamo za 50 automobila koji je uz samo malo promišljanja mogao biti složen da primi 100, ali su arhitekti bili slijepi. I onda na kraju opet primi 100, ali ilegalno i na divljaka tako da niti onih 50 ne može normalno van. Kao da su svi malo retardirani u toj priči.

2013. godine nije niti na Turniću bio bed jer se moglo lijepo parkirati na pločnilk koji je dovoljno širok i za auto i za "mamu s dječjim kolicima", a onda su se mudri gradonačelnici odlučili svuda postaviti stupiće i zapriječiti gomilu mjesta koja su se normalno koristila, a sada su ilegalna i komunalni redari ti lupaju kazne po 50 €.

Onda epizoda s prošlim gradonačelnikom koji je školi Turnić zabranio da svoje parkiralište s rampom na koje stane 20-ak automobila koriste djelatnici škole kao sva desetljeća do sada - kao radi sigurnosti, jer "što ako dođe auto bomba". Pa ono JBT postoji rampa, ako netko toliko želi ubiti tu djecu auto-bombom, ubit će ih kakogod.

I onda siroti profesori koji dolaze iz pola županije parkiraju po cesti prema ZTC-u jer je ravnateljica tamo dobila kazne kada je ignorirala tu naredbu Grada. Dakle, vlast se ponaša kao zadnje štetočine po tom pitanju i drago mi je da je došlo do smjene, ali za sada i kod nove vlasti imamo rezultat nula. Navodno rade na tome, pa ok, dajmo im još vremena.

Tako da to što ti pamtiš kao stanje u Rijeci više nema veze sa stvarnošću, barem u ovim kvartovima.
04.02.2026 | 10:06
Pritisak da se poveća broj parkirnih mjesta u gradu osuđen je na neuspjeh. Ako i gdje se to dogodi, može se dogoditi jedino komercijalno pa bi onda njurgao da te parkiranje košta skupo. To je jednostavno takav trend u cijeloj EU. Pritisak na lokalnu vlast može i mora ići u smjeru da riješe i značajno unaprijede javni prijevoz, a privatne aute treba iz gradova (osobito iz centralnih dijelova grada) još jače i tvrđe izguravati. Kraj priče.
04.02.2026 | 11:48
smayoo kaže:
Pritisak na lokalnu vlast može i mora ići u smjeru da riješe i značajno unaprijede javni prijevoz, a privatne aute treba iz gradova (osobito iz centralnih dijelova grada) još jače i tvrđe izguravati. Kraj priče.

Slažem se. Nakon evo više od 6 mjeseci u Rijeci ne mogu se načuditi da je raspored vožnji tako siromašan, tako rijedak, da su karte skupe...
Koliko se bi poboljšala kvaliteta da se sredi javni prijevoz, ni nemate pojma. Čak imam sreće što mi je ZTC relativno blizu pa ima stanica na koju dolazi veći broj autobusa ali ni to ne pomaže jer su dolasci u takvim intervalima da ću prije stići pješke nego busom. Pogotovo u vrijeme rush houra.
Samim poboljšanjem (učestaliji vozni red + jeftinija karta) bi ljude natjeralo iz auta u bus. Manje gužve na cestma, malo po malo, busevi bi brže vozili, bili točniji, više prevezenih, onda ni karta ne treba biti skupa, ujedno manje auta na parkinzima, pa onda povećati cijene parkinga (koje su smiješno niske, a kazna od cjelodnevnog parkinga je bezveze, ponekad mi se isplati platiti parking jer kazna je baš ono što mi treba)... i tako.
Treba ljude držati odgovornima, ako ne ostvare svoj KPI, marš napolje iz fotelje. Postoje studije ali ih nitko ne provodi. Pametni semafori, kružna križanja, regulacija prometa...
Mi smo kao zapad, moš mislit. Svi imamo ajfone, super cool aute, lijepe plaćice, ali dalje od svog praga nit prstom mrdnut. Čast izuzecima. A nove generacije su brainwashane, sve ih manje zanimaju ono što je nama bitno. Njima samo da je sa faxa na managersko mjesto i službeni auto i mobitel i kavice. Ok, rant over. Over and out.
04.02.2026 | 13:10
smayoo kaže:
Pritisak da se poveća broj parkirnih mjesta u gradu osuđen je na neuspjeh. Ako i gdje se to dogodi, može se dogoditi jedino komercijalno pa bi onda njurgao da te parkiranje košta skupo. To je jednostavno takav trend u cijeloj EU. Pritisak na lokalnu vlast može i mora ići u smjeru da riješe i značajno unaprijede javni prijevoz, a privatne aute treba iz gradova (osobito iz centralnih dijelova grada) još jače i tvrđe izguravati. Kraj priče.

Ok, to je tvoj stav i imaš na njega pravo, ali ti, kao netko iz prigrada, ne živiš taj život kao mi u gradu. Srećom valjda niste pod Rijekom, pa nećeš glasati protiv moje lige "Riječka akcija za parkiranje"! Stranka RAP! Kladim se da bismo dobili ne mali broj glasova.

Ja ću svakako glasati isključivo za one kojima je problematika parkiranja apsolutni prioritet. Briga me jesu li ustaše ili partizani, samo da jednom za svagda srede problem parkiranja, a koji su sami inducirali tijekom godina lošim politikama, groznim prostornim planiranjem, lošim postupanjem na terenu i čistim bahatlukom gradske uprave.

Parkiranje kao apsolutni prioritet, prije javnog prijevoza, prije odvoza smeća, prije dječjih vrtića, prije ambulanti, prije kulture! To je RAP!
04.02.2026 | 14:20
smayoo kaže:

Ma i samim investitorima je ocigledno zanimljivije sagraditi zgradu i rasprodati stanove, nego uloziti u neku veliku gradsku garazu pa sporije zaradjivati u buducnosti.
04.02.2026 | 15:06
dpasaric kaže:
Ok, to je tvoj stav i imaš na njega pravo, ali ti, kao netko iz prigrada, ne živiš taj život kao mi u gradu. Srećom valjda niste pod Rijekom, pa nećeš glasati protiv moje lige "Riječka akcija za parkiranje"!

Nemam straha i ne trebam ja glasati protiv te inicijative. Hračnut će te SDP da šuruješ s HDZom pa odmah neće nitko za tebe glasati osim HDZovaca koji nemaju gdje parkirati.
04.02.2026 | 17:24
dpasaric kaže:
Do 2013. godine!!! Tih godina se npr. sasvim normalno parkiralo na Potoku uvijek, moglo se samo dogoditi da ne mogu baš u svojoj ulici, ali mjesta je bilo uvijek jer je postojalo parkiralište u Benčiću koje je gutalo 800 do 900 automobila. To su uništili izgradnjom bez da stvore alternativu i napravili neki mini-parking tamo za 50 automobila koji je uz samo malo promišljanja mogao biti složen da primi 100, ali su arhitekti bili slijepi. I onda na kraju opet primi 100, ali ilegalno i na divljaka tako da niti onih 50 ne može normalno van. Kao da su svi malo retardirani u toj priči.
.
.
.
Tako da to što ti pamtiš kao stanje u Rijeci više nema veze sa stvarnošću, barem u ovim kvartovima.

Stvarnost je da je u mom kvartu situacija s parkiranjem ista kao 2013. godine.
04.02.2026 | 21:10
dpasaric kaže:
Parkiranje kao apsolutni prioritet, prije javnog prijevoza, prije odvoza smeća, prije dječjih vrtića, prije ambulanti, prije kulture! To je RAP!

Znači ljubav prema svom limenom ljubimcu je veća nego ljubav za općenito dobro? Hm. Ok. Ja bi se rado riješio svojeg limenog ljubimca ako bih imao vrrrrlo dobar javni prijevoz. Onda bih unajmio auto za izlete naokolo ili bih imao samo jedan (kao što i imam). Vidi koliko me košta moj auto, jedno su cijene u eurima a drugo u kunama. također, jako sam šparan što se tiče potrošnje, 4. sam od njih 31 sa istim modelom. Jest stalo mi je do njega ali bih ga se rado riješio kad bih imao alternativni javni prijevoz.

IMG_4411.png

IMG_4412.png

IMG_4413.png
04.02.2026 | 21:39
Davor ti ne vjeruje da je briga o otpadu i zagađenju zraka i vode borba za opće dobro. To ti je sve zavjera zlih wefovaca.
04.02.2026 | 23:46
Riba kaže:

Onda imaš ludu sreću da se u tvom kvartu nisu ukidala parkirna mjesta kao u mom slučaju.
04.02.2026 | 23:50
drlovric kaže:
Ma i samim investitorima je ocigledno zanimljivije sagraditi zgradu i rasprodati stanove, nego uloziti u neku veliku gradsku garazu pa sporije zaradjivati u buducnosti.

Takvo razmišljanje investitora je kratkog daha. Danas je novogradnja u Rijeci u klasi 60 m2 oko 250.000 €. Što misliš koliko ljudi će platiti stan četvrt milijuna eura, a da nemaju osigurano barem dva parkirna mjesta?

Možda bi na to pristao netko u centru grada ako bi takav stan kupio za Airbnb i najam, ali takvih nema mnogo.

Uostalom, investitori mogu graditi serije osobnih garaža, u Rijeci garaža na ok lokaciji prolazi istog trena za 40.000 €, a na nekim lokacijama i po 60.000 €.
04.02.2026 | 23:54
Yonkis kaže:
Vidi koliko me košta moj auto, jedno su cijene u eurima a drugo u kunama. također, jako sam šparan što se tiče potrošnje, 4. sam od njih 31 sa istim modelom. Jest stalo mi je do njega ali bih ga se rado riješio kad bih imao alternativni javni prijevoz.

Što gledam, pa sve se čini normalno? Ima razumnu potrošnju, a broj kilometara koji si njime prešao govori koliko ti je zapravo važan i potreban.
05.02.2026 | 07:52
A u većini slučajeva imam jedno točenje punog rezervara u mjesecu i tako iz mjeseca u mjesec Jedino ljeti, kada bi išao na more, bi točio više od jednog puta pun rezervoar. Što znači da ga ne vozim baš previše i tek sada vidim koliko se novaca izdvaja za taj, ajmo reći, luksuz. U Zagrebu zaista možeš puno toga obaviti putem javnog prijevoza dok to u Rijeci nije baš ostvarivo.
05.02.2026 | 10:08
dpasaric kaže:
smayoo kaže:
Sad će ti Davor objasniti da je to sve belosvecka zavera zlih WEFovaca.

I jest, ali nije to "zavjera" nego njihov jasno definiran plan koji je bio javno iznesen i dio "Agende 2030". Ciljevi koje su postavili, a ja ću ih ispričati grubo, a ne umotano u celfoan, su..

I dobro, ostalo je još 4 godine do ostvarenja tog cilja a ja ne vidim da se išta od tih planova u većini ostvarilo. Robotaxiji u Evropi za 4 godine? Jedva čekam to vidjeti. Evo pojesti ću kuhanu natikaču ako se to ostvari u većini. Elon mi je svjedok!
05.02.2026 | 10:41
Niti ja ne mislim da će to ostvariti do 2030., ali to jako guraju. Željeli su i pandemijom daleko više kontrole, ali nisu uspjeli u svemu. Nažalost, dio s lovom svakako jesu jer to je bilo najveće bogaćenje ikada u povijesti u tako kratkom vremenu i istovremeno do tada nikada viđen transfer novca od siromašnih k bogatima uz trajno uništenje mnogih malih tvrtki, obrta i slično. To je taj New World Order u kojem vladaju korporacije i šaka elite koji su "stakeholderi".
05.02.2026 | 14:34
Meni je apsolutno nestvarno da neko danas bira (ili sam sebe ubijedi) da moze/treba zivjeti bez automobila.

Ja radim od doma, zivim u centru grada gdje taxi kosta 2 eura gdje god da krenem, autobusna karta je valja 1e (nagadjam) i opet posjedujem auto. Zelim ga imati. Trebam tu slobodu, da odem gdje zelim, kad zelim...

Sada kupujem i drugi za svoj gust, a postojeci cu ostaviti suprugi i kcerki koji upravo polaze vozacki.

Ne znam sta bi me trebalo natjerati da cekam taxi ili autobus po kisi/snijegu/suncu da bi ustedio par tisuca eura godisnje. Uvijek bih birao da odradim par dana vise, ako mi je novac toliki problem da se i auta moram odreci.
05.02.2026 | 15:18
dpasaric kaže:
Riba kaže:

Onda imaš ludu sreću da se u tvom kvartu nisu ukidala parkirna mjesta kao u mom slučaju.

Ne samo to, povecali su broj mjesta!
05.02.2026 | 15:59
drlovric kaže:
Ja radim od doma, zivim u centru grada gdje taxi kosta 2 eura gdje god da krenem, autobusna karta je valja 1e (nagadjam) i opet posjedujem auto. Zelim ga imati. Trebam tu slobodu, da odem gdje zelim, kad zelim...

Ne znam sta bi me trebalo natjerati da cekam taxi ili autobus po kisi/snijegu/suncu da bi ustedio par tisuca eura godisnje.

Upravo to!

Osim toga, osobni automobil jedan je od simbola slobode, zato ga gadovi koji bi nas stjerali u 15-minutne getoe i želje oduzeti siromašnim građanima.
05.02.2026 | 16:00
Riba kaže:
dpasaric kaže:
Riba kaže:

Ne samo to, povecali su broj mjesta!

Ti si Sušak, druga država, tamo je to još drug Tito omogućio!
05.02.2026 | 22:52
www.reuters.com/business/autos-transport...ler-2025-2026-02-05/

Volkswagen overtook Tesla as Europe's top EV seller in 2025 - *sam sam se autocenzurirao pa pobrisao dio o WEF i elonovom intelektu i sl*
Ostavljam link pošto je o automobilima i svemu oko toga.
07.02.2026 | 16:41
Subotnji prelazak s Bilsteina na podešavajuće Koni!

Kiša je non-stop, pa nisam mogao ozbiljno isprobati, ali javim. Podesio sam ih na 2 od 4 (umjereno mekano).
07.02.2026 | 19:59
Zašto je rame bakrene boje? I fali ti neki držač za kočiono crijevo kad su na njemu oni plastični ringovi za osiguranje...
07.02.2026 | 21:34
Djuro genijalac kaže:
Zašto je rame bakrene boje? I fali ti neki držač za kočiono crijevo kad su na njemu oni plastični ringovi za osiguranje...

Moj mehaničar voli s bakrenom pastom zaštititi što mu se čini potrebno. Vidio je neke tragove površinske korozije, pa je to počistio s antirustom i kasnije premazao s bakrenom masti. Nije baš estetski, ali sigurno neće škoditi.

Da, stavili smo ringove za osiguranje jer smo originalni nosač morali maknuti zajedno s onim zaštitnim plehom koji zna stajati iza diska. Dugo je već tako i ne dodiruje ništa, pa me ne brine.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 12 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO