01.10.2020 | 15:35
dpasaric kaže:
Taj koncept USB-a i filmova gore je vrlo primitivan i prije ili kasnije ćeš naići na nešto što nije čitljivo ili ćeš morati navigirati kroz neki rudimentaran interface. Napravi si kućni Plex server i vozi sve s njega. Kod njega je štos što on transkodira codece koje TV ne razumije, tako da možeš gledati valjda 99% svega što postoji.
Ovo ti je živa istina!
Ja sam možda jako dobar primjer za to. Do prije par mjeseci, kada bih imao neki film ili seriju godinama sam ih prebacivao na USB od 8 ili drugi od 16 GB i čitao na Jabučnjaku postove o PLEX-u misleći da za to trebam imati i nekakve vanjske diskove kako bi mi sve radilo kako spada, ciljajući na NAS i Synology.
Međutim, kako već godinama svaki pametni TV dolazi sa mogućnošću skidanja aplikacija za taj model (Netflix, HBO GO, PLEX, TED Talk, YouTube i milijun drugih što TV, što podcast, što radio appova) ne znam kako sam došao na ideju da samo skinem PLEX aplikaciju na MacBook Pro iz 2013; ubacim kompletnu datoteku bez problema, čak mi je i titlove koji su na Macu bili engleski u nekim slučajevima na TV-u bili hrvatski. Ukoliko se radi o seriji PLEX ti uredno složi sve epizode po sezonama u jedan folder sa original coverom iste - što radi i sa filmovima - a što je najbitnije - laptop se uopće dodatno ne grije kada gledam nešto i po više sati.
Potpuno isto kao da gledam na VLC playeru za Mac.
Doduše, možeš spojiti komp sa TV-om HDMI kablom, no onda ćeš imati dva ekrana koja vrte istu stvar. Probao sam zamračiti display na Macu, automatski mi zamrači i TV ekran.
Tako da je PLEX zaista najbolja opcija.
Dekodira ti gotovo sve formate, ne moraš se brinuti za prostor na "disku" jer sve je na tvom kompu - a "najgora" stvar - ukoliko se to tako može i nazvati - je što za neke domaće ili serije iz regije nema original cover, no to je u cijeloj priči tako nebitno.
Inače, imam Samsung TV serije 6, 4K no ne i HDR, dijagonale ekrana 40" - ok je telka ali mislim da bih na tvome mjestu išao na veći ekran, odnosno ovaj SONY.
Nevjerojatno je kako se čovjek brzo navikne na veličinu ekrana na ovim današnjim telkama.