knjiga za totalne početnike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

knjiga za totalne početnike

27.09.2015 | 14:45
Ako je netko znatiželjan u vezi programiranja za iPhone i iPad, pozivam ga da sudjeluje u recenziji ove knjige:
www.manning.com/books/anyone-can-create-an-app

Dobit će knjigu besplatno, a zauzvrat tražimo da nam (na engleskom) napiše svoje mišljenje o knjizi. Radi se o internoj recenziji, provjeri kvalitete knjige. Naročito nam je stalo do mišljenja potpunih početnika, ali ako netko iskusniji želi biti recenzent, i to je u redu.

Rado ću odgovoriti na sva pitanja...
27.09.2015 | 15:40
Nedavno je ovdje bila tema s diskusijom o tome. Cura koja je pokrenula temu je vjerojatno kandidat kojeg tražiš, ali vjerojatno joj moraš poslati pm jer se jako uvrijedila na mene pa možda više ne posjećuje jabučnjak.
27.09.2015 | 17:27
Manning kaže:
Ako je netko znatiželjan u vezi programiranja za iPhone i iPad, pozivam ga da sudjeluje u recenziji ove knjige:
www.manning.com/books/anyone-can-create-an-app

Dobit će knjigu besplatno, a zauzvrat tražimo da nam (na engleskom) napiše svoje mišljenje o knjizi. Radi se o internoj recenziji, provjeri kvalitete knjige. Naročito nam je stalo do mišljenja potpunih početnika, ali ako netko iskusniji želi biti recenzent, i to je u redu.

Rado ću odgovoriti na sva pitanja...

Jeli ta knjiga besplatna u prva dva poglavlja ili svih 29?
27.09.2015 | 18:02
Zašto ne probaš na forums.macrumors.com ovom forumu, kad je već na engleskome.
Mogao si i na kineskome napisati jer je dosta raširen.
LOL

A sad ozbiljno, meni ide na jetra kad netko na hrvatski forum opterećuje sa svojim blogom na "engleskome", sa svojom "wedding site" na engleskom, svojom knjigom na "engleskome"...
Cilj svih je zarada. OK. Ali zažto ne postaš na nekom stranom forumu, koji je na "engleskome"?

PS:
Kao da sam ja avatara nazvao froggy/frogger, a ne zabac (tj. žabac).
27.09.2015 | 18:34
Neznam zašto ne odgovara na moje pitanje?
27.09.2015 | 20:38
Pa daj čovjeku malo vremena. Nije ovo online chat...
@žabac:
请,你 写 一本书 在 克罗地亚语
27.09.2015 | 21:02
Baš me zanima odgovor, ako ga bude!
27.09.2015 | 21:02
Zašto ste navalili na čovjeka? Manning zna imat jako dobre knjige i zašto jabučnjak ne bi imao "svog čovjeka" tamo? Možda je vidio da smo tu nedavno spominjali njihovu knjigu o bar kôdovima pa je računao da će biti zainteresiranih.

Isto ko ona ženska što je nedavno pitala što mislimo o swiftu pa ste je otprašili.
27.09.2015 | 21:18
Nije ona pitala što mislimo o swiftu, nego je tražila da joj potvrdimo kako joj je jedan Lynda tutorial o swiftu dovoljan da postane swift developerica.
28.09.2015 | 00:48
Za recenzenta je cijela knjiga besplatna. Za ostale čitatelje besplatna su prva dva poglavlja. To nam je inače običaj - prvo ili prva dva poglavlja svake Manning knjige može se besplatno skinuti.

Hvala na sugestijama da kontaktiram tu korisnicu i objavim post na forums.macrumors.com. Ono o jeziku ne bih komentirao, jer... što uopće odgovoriti?

Na ovaj sajt sam inače došao jer ga je netko spomenuo na forum.hr
28.09.2015 | 06:44
smayoo kaže:
Pa daj čovjeku malo vremena. Nije ovo online chat...
@žabac:
请,你 写 一本书 在 克罗地亚语

Da nema Google-a, ne bi znao sto pise. (Molim vas, napisati knjigu na hrvatskom)

Ako sam koga povrijedio/uvrijedio ispricavam se.
Stavio sam to zato jer bi blo lijepo imati literaturu na hrvatskom jeziku. Kad sam studirao, borio sam se s ruskim u cirilicom, engleskim i pomalo njemackim. Sto ce nam hrvatski jezik kad je uvrijezeko kako znanje engleskog spada u opcu kulturu.
28.09.2015 | 09:53
Što će nam hrvatski? Za neobaveznu svakodnevnu konverzaciju. Čemu pisati stručnu literaturu na hrvatskom kad se struka nije niti potrudila okupiti u zadnjih 35 godina i oformiti aktualnu hrvatsku terminologiju? Nego nam ispada da se u hrvatskom standardnom jeziku kaže "kliknuti" mišem, a ostalo da i ne spominjem.
29.09.2015 | 10:12
Manning kaže:
www.manning.com/books/anyone-can-create-an-app.

Ja sam zainteresiran ako nije kasno. Od Manninga vec imam Barcodes with iOS.
29.09.2015 | 17:34
Ja moram priznati da rađe čitam kompjutersku literaturu na engleskom nego na hrvatskom ako koristi hrvatsku terminologiju. Naprosto sam navikao na kompjuter, interfejs, downloadanje, a ne na računalo, sučelje, preuzimanje.

A Manning knjige se mogu dobiti i na hrvatskom, samo ako se pojavi izdavač koji će naći računicu u tome da izda prijevod naše knjige.

Poslat ću PM svima koji su mi se javili. Ispričavam se na sporoj reakciji, ali forum mi je tek danas poslao email, a vidim da su mi ljudi pisali još jučer.
29.09.2015 | 18:06
Umjesto kliknuti misem se navodno moze koristiti izraz "pritisnuti". Moji favoriti;

hardware - sklopovlje
software - omekšje
browser - prebirnik
messanger - dopisnik
notifier - glasnik

I nezaboravni "Carobnjak za snimanje u letu".
10.03.2016 | 00:05
Knjiga kreće sa završnom recenzijom tako da ako ima još zainteresiranih, slobodno se javite.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 minuta
  • moragd: Mislio sam na atv plus.
  • moragd: Atv sa hrvatskim acountom? Imal neko info jel ce to raditi?
  • dpasaric: Nova anekta! :)
  • Kloba: Vidio sam to jutros. Reko neću staviti tu ako ispadne patka. Ipak, čini se da je ok izvor. Tko zna tko će završiti na giljotini zbog ovoga. Sjetćamo se pijanog vlasnika testnoga iPhonea 4 i kako je Jobs poslije tužo Gizmodo
  • kupus: Novi mb pro s m4 leakan [link]
  • Borisone: To je samo za fizičke osobe.
  • m@xym: Odnedavno znači prije par mjeseci. Ne pratim redovito njihove stranice, ali ne sjećam se da sam prošle godine to vidio. Radi se u njihovom "Easy upgrade" programu: [link]
  • Borisone: Ne tnam što je "odnedavno" ali u ožujku su mi javili da nude samo leasing preko Grenke.
  • m@xym: Borisone, to odnedavno nudi istyle.hr za Apple Watch, iPhone i Mac računala
  • kupus: tj ovaj [link]
  • kupus: [link]
  • kupus: evo borisone
  • Zdravac: Nisan sad isao provjeriti, ali zar nije Sancta Domenica iz ZG nudila?
  • Borisone: Za pravne osobe, a ne za fizičke osobe.
  • Borisone: Nudi li neka tvrtka u HR najam Mac računala? Nešto tipa mjesečno plaćanje, po isteku 2 ili 3 godine zamjena novim uz produženje ugovora.
  • marioart: photoshop za 89€, cijeli CC 430, paralels 60... hrpa nekih antivirusa... ja gledam na DE, mozda na US ima vise :) ... airpods pro 225€...
  • drlovric: Imal jos kakvih dobrih dealova za software, usluge i sl?
  • marioart: da se nadovezem... kako su sad Prime Days na Amazonu, moze se uzeti Family M365 na 15mj za 53€ ... ako nekome eventualno treba :)
  • smayoo: I ja kažem! :)
  • zoranowsky: Libre office FTW!
  • drlovric: Meni je jedna dobra dusa ovdje na Jabucnjaku poklonila MS Office. Neka bulk licenca je bila u pitanju, mislim nesto vezano za obrazovne ustanove. Radi godinama. Sad gledam ovu novu 2024. Skoro su pa identicne. Uopce ne znam niti sto je tu novoga :)
  • Borisone: Microsoft 365 Family (za 6 korisnika) je oko 60 eur kada je na akciji. A često je. Kupiš par komada i miran si par godina.
  • Zdravac: 150 € je ravno 2 godine pretplate na office 365, vjerujem da je to bolja opcija
  • drpongrac23: Ah, trebao je biti plačko!!!!
  • drpongrac23: @drlovric - ????????????????????????????????
  • drlovric: @drpongrac23: Kupujes? :)
  • Kloba: Jebote šta ove poplave rade po BiH, to je prestrašno... :(
  • drpongrac23: Evo i link [link]
  • drpongrac23: Izašao "MS Office 2024" za Mac i PC, kao standalone verzija, pa eto, ako koga zanima…
  • Bertone: Što se je dogodilo? 27 sati nitko ništa nije napisao na forumu :)
  • Yonkis: Dostupan 18.0.1 i za sve ostale apple uređaje (sat, iPad..)
  • zoranowsky: Thx!
  • dpasaric: Ugodno iznenađenje! :)
  • smayoo: Mašala. Zapratih vas na Spotifyu. :)
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Ako netko želi link za download, pošaljite mi pm.
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Da se i ja malo pohvalim, friško je izašao treći album Twistersa
  • mbp2009: Da, T9 napokon
  • Zdravac: KOOONAČNOO!
  • Zdravac: Jel ste skužili novost u iOS 18 kod poziva (dial pad)?!!
  • drlovric: Ja ne ocekujem bas puno od Apple AI a radim na engleskom. Širi je i danas dan prilicno poglupa :)
  • Yonkis: aha, ovo; [link]
  • mbp2009: 15.1 beta je otvorila AI u EU
  • mbp2009: MacOS
  • Yonkis: mbp2000 to imaš US App Store ID? I misliš na iOS 18.1 beta?
  • mbp2009: Testira itko 15.1? Ja testiram, ali ovaj AI Siri ne razumije baš previše, niti mi je dostupan u drugim aplikacijama kao npr Mail
  • Yonkis: Matija klc ako ga nosiš u iStyle onda ovo [link] a u tekstu im nedostaje ovaj link [link]
  • songoku: Ako oces zadrzati garanciju, u ovlastenom servisu ce ti zamijeniti cijeli sat (dobit ces najvjerojatnije refurbished) za mislim €350, tj. ovisi o modelu, to je za series 9, nisi rekao koji sat imas
  • songoku: @Matija nema originala, Apple ne mijenja nista na satu, samo ti zamijene cijeli uredja. Samo ekran se moze zamijeniti, ali ne u ovlastenom servisu, i time uvijek gubis garanciju

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, m@xym, Maxxy, moragd, Riba, smayoo, tino1, Zoki, Anonimci (404)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO