knjiga za totalne početnike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

knjiga za totalne početnike

27.09.2015 | 14:45
Ako je netko znatiželjan u vezi programiranja za iPhone i iPad, pozivam ga da sudjeluje u recenziji ove knjige:
www.manning.com/books/anyone-can-create-an-app

Dobit će knjigu besplatno, a zauzvrat tražimo da nam (na engleskom) napiše svoje mišljenje o knjizi. Radi se o internoj recenziji, provjeri kvalitete knjige. Naročito nam je stalo do mišljenja potpunih početnika, ali ako netko iskusniji želi biti recenzent, i to je u redu.

Rado ću odgovoriti na sva pitanja...
27.09.2015 | 15:40
Nedavno je ovdje bila tema s diskusijom o tome. Cura koja je pokrenula temu je vjerojatno kandidat kojeg tražiš, ali vjerojatno joj moraš poslati pm jer se jako uvrijedila na mene pa možda više ne posjećuje jabučnjak.
27.09.2015 | 17:27
Manning kaže:
Ako je netko znatiželjan u vezi programiranja za iPhone i iPad, pozivam ga da sudjeluje u recenziji ove knjige:
www.manning.com/books/anyone-can-create-an-app

Dobit će knjigu besplatno, a zauzvrat tražimo da nam (na engleskom) napiše svoje mišljenje o knjizi. Radi se o internoj recenziji, provjeri kvalitete knjige. Naročito nam je stalo do mišljenja potpunih početnika, ali ako netko iskusniji želi biti recenzent, i to je u redu.

Rado ću odgovoriti na sva pitanja...

Jeli ta knjiga besplatna u prva dva poglavlja ili svih 29?
27.09.2015 | 18:02
Zašto ne probaš na forums.macrumors.com ovom forumu, kad je već na engleskome.
Mogao si i na kineskome napisati jer je dosta raširen.
LOL

A sad ozbiljno, meni ide na jetra kad netko na hrvatski forum opterećuje sa svojim blogom na "engleskome", sa svojom "wedding site" na engleskom, svojom knjigom na "engleskome"...
Cilj svih je zarada. OK. Ali zažto ne postaš na nekom stranom forumu, koji je na "engleskome"?

PS:
Kao da sam ja avatara nazvao froggy/frogger, a ne zabac (tj. žabac).
27.09.2015 | 18:34
Neznam zašto ne odgovara na moje pitanje?
27.09.2015 | 20:38
Pa daj čovjeku malo vremena. Nije ovo online chat...
@žabac:
请,你 写 一本书 在 克罗地亚语
27.09.2015 | 21:02
Baš me zanima odgovor, ako ga bude!
27.09.2015 | 21:02
Zašto ste navalili na čovjeka? Manning zna imat jako dobre knjige i zašto jabučnjak ne bi imao "svog čovjeka" tamo? Možda je vidio da smo tu nedavno spominjali njihovu knjigu o bar kôdovima pa je računao da će biti zainteresiranih.

Isto ko ona ženska što je nedavno pitala što mislimo o swiftu pa ste je otprašili.
27.09.2015 | 21:18
Nije ona pitala što mislimo o swiftu, nego je tražila da joj potvrdimo kako joj je jedan Lynda tutorial o swiftu dovoljan da postane swift developerica.
28.09.2015 | 00:48
Za recenzenta je cijela knjiga besplatna. Za ostale čitatelje besplatna su prva dva poglavlja. To nam je inače običaj - prvo ili prva dva poglavlja svake Manning knjige može se besplatno skinuti.

Hvala na sugestijama da kontaktiram tu korisnicu i objavim post na forums.macrumors.com. Ono o jeziku ne bih komentirao, jer... što uopće odgovoriti?

Na ovaj sajt sam inače došao jer ga je netko spomenuo na forum.hr
28.09.2015 | 06:44
smayoo kaže:
Pa daj čovjeku malo vremena. Nije ovo online chat...
@žabac:
请,你 写 一本书 在 克罗地亚语

Da nema Google-a, ne bi znao sto pise. (Molim vas, napisati knjigu na hrvatskom)

Ako sam koga povrijedio/uvrijedio ispricavam se.
Stavio sam to zato jer bi blo lijepo imati literaturu na hrvatskom jeziku. Kad sam studirao, borio sam se s ruskim u cirilicom, engleskim i pomalo njemackim. Sto ce nam hrvatski jezik kad je uvrijezeko kako znanje engleskog spada u opcu kulturu.
28.09.2015 | 09:53
Što će nam hrvatski? Za neobaveznu svakodnevnu konverzaciju. Čemu pisati stručnu literaturu na hrvatskom kad se struka nije niti potrudila okupiti u zadnjih 35 godina i oformiti aktualnu hrvatsku terminologiju? Nego nam ispada da se u hrvatskom standardnom jeziku kaže "kliknuti" mišem, a ostalo da i ne spominjem.
29.09.2015 | 10:12
Manning kaže:
www.manning.com/books/anyone-can-create-an-app.

Ja sam zainteresiran ako nije kasno. Od Manninga vec imam Barcodes with iOS.
29.09.2015 | 17:34
Ja moram priznati da rađe čitam kompjutersku literaturu na engleskom nego na hrvatskom ako koristi hrvatsku terminologiju. Naprosto sam navikao na kompjuter, interfejs, downloadanje, a ne na računalo, sučelje, preuzimanje.

A Manning knjige se mogu dobiti i na hrvatskom, samo ako se pojavi izdavač koji će naći računicu u tome da izda prijevod naše knjige.

Poslat ću PM svima koji su mi se javili. Ispričavam se na sporoj reakciji, ali forum mi je tek danas poslao email, a vidim da su mi ljudi pisali još jučer.
29.09.2015 | 18:06
Umjesto kliknuti misem se navodno moze koristiti izraz "pritisnuti". Moji favoriti;

hardware - sklopovlje
software - omekšje
browser - prebirnik
messanger - dopisnik
notifier - glasnik

I nezaboravni "Carobnjak za snimanje u letu".
10.03.2016 | 00:05
Knjiga kreće sa završnom recenzijom tako da ako ima još zainteresiranih, slobodno se javite.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 44 minuta
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (539)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO