Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

10.03.2026 | 01:41
Djuro genijalac kaže:

Hahaha, pa to je DarthPutin šaljivi Twitter račun koji služi za pljuvanje po Rusiji. Super referenca. No, ali ajde, reci mi čisto logično - tko bi pri zdravom razumu, a da nije veleizdajnik vlastite zemlje, pristao na to donedavna republika SSSR-a postane članica naprijateljskog vojnog pakta! Ono, kako ti to uopće može zvučati logično?
10.03.2026 | 01:51
Djuro genijalac kaže:
Tipična logična greška. Nisam to napisao. Bio sam vrlo precizan i lijepo sam te zamolio da usporediš Kareliju i Finsku. Zašto Kareliju? Jer je to dio Finske koji je Rusija okupirala i zauzela. Dakle, to je bio dio Finske i imali su iste polazišne uvjete. Nakon toga su Rusi preuzeli Kareliju pa ih sad usporedi. Dok to činiš, pozivam te da malo pregledaš Čeljabinsk, Magnitogorsk, Čerepovec i napišeš bi li tamo živio?

Ne bih živio niti u Finskoj, ali koju tezu time dokazuješ? Da Rusija loše upravlja svojim teritorijama i da narod tamo loše živi? Pa ok ako je njima teško, ali kako i zašto bi to trebao biti problem zapada?

Samo povuci paralelu s Kinom - svega 3-4 desetljeća unatrag Kina je bila grozno mjesto za život, imao si sivu uniformu, bicikl i radio za šaku riže. Sada su nas sve skupa prešišali u gotovo svemu.

Poanta je da nije na nama na zapadu da arogantno sudimo kako će koji narod živjeti i što je nekome dobro ili loše. Te stvari uvijek na kraju vrijeme poravna - jer ako je jako loše i teško, ljudi će otići ili nestati na neki od načina. A neki vole jednostavan život, zašto bi Amishe uvjeravao da je naš život bolji?
10.03.2026 | 07:58
dpasaric kaže:
Evo vam malo našeg admirala o svemu pomalo...

Taj lik, sve da je i svjetski stručnjak, ne mogu mu ništa za stvarno povjerovati, em se zove Domazet a prezime Lošo, kao neki loši pseudonim. I po meni, živi na staroj slavi. Bolji mi je bio Fran Višnar od njega.
I nemam u danu a ni u tjednu slušati 90 min ex-generala. Premotao sam bezveze na 11 minuta i on objašnjava koliko je kojeg naroda bilo na području palestine, tadašnje palestine. Ma daj molim te, što ne navede od kuda mu te brojke. Nego on to navodi kao da je stručnjak. "To vam ja eto tvrdim i to je tako, to sam istražio i vjerujte mi na riječ". Eto, ne mogu ga slušati. On sad zna najbolje o povijesti palestine. Ma hajte...
10.03.2026 | 08:02
dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:

Hahaha, pa to je DarthPutin šaljivi Twitter račun koji služi za pljuvanje po Rusiji. Super referenca. No, ali ajde, reci mi čisto logično - tko bi pri zdravom razumu, a da nije veleizdajnik vlastite zemlje, pristao na to donedavna republika SSSR-a postane članica naprijateljskog vojnog pakta! Ono, kako ti to uopće može zvučati logično?

Zbilja? Dakle, sad smo došli do stadija kill the messanger, jer nam se ne dopada poruka koju je on prenio?

Sad ćemo pljuvati po accountu koji, nota bene, više je_e majku SAD, nego Rusiji, iako je on sad potpuno irelevantan, i zažmiriti na snimku koju on:

a) nije izmislio
b) nije snimio
c) je samo sačuvao i objavio?

Je li to Mihail Gorbačov na snimci? Je li izjavio ono što se čuje i piše u titlu ispod? Vidi se da je to VHS snimka stara 30-ak godina.

Kaj smo došli do stadija zadnje zapovijedi partije? Ne vjerujte onom što vidite i čujete, nego onom što mi kažemo?!

Razmisli malo i prisjeti se 90-ih. SSSR je bankrotirao. Krenuo je raspad. SAD iz svojeg proračuna IZRAVNO isplaćuje plaće osoblju zaduženom za nuklearni arsenal bivše države kako to ne bi dospjelo u pogrešne ruke (a bilo je jako puno zainteresiranih). Rusija ne kontrolira cijelu zemlju na način da lokalni šerifi rade u svojim okruzima što požele.
I što takva država koja se raspada može bilo kome diktirati i uvjetovati?
10.03.2026 | 08:14
dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:
Tipična logična greška. Nisam to napisao. Bio sam vrlo precizan i lijepo sam te zamolio da usporediš Kareliju i Finsku. Zašto Kareliju? Jer je to dio Finske koji je Rusija okupirala i zauzela. Dakle, to je bio dio Finske i imali su iste polazišne uvjete. Nakon toga su Rusi preuzeli Kareliju pa ih sad usporedi. Dok to činiš, pozivam te da malo pregledaš Čeljabinsk, Magnitogorsk, Čerepovec i napišeš bi li tamo živio?

Ne bih živio niti u Finskoj, ali koju tezu time dokazuješ? Da Rusija loše upravlja svojim teritorijama i da narod tamo loše živi? Pa ok ako je njima teško, ali kako i zašto bi to trebao biti problem zapada?

Zato jer kroz manje-više cijelu povijest osvajaju tuđi teritorij silom i onda od njega čine mizeriju u svakom pogledu. Jer, kad se poteže logika, doista je logično da zemlja postane najveća na svijetu kroz povijest isključivo mirnim sredstvima. A ima 9 vremenskih zona i ne znam koliko naroda, vjera i običaja života u svojem sastavu do te mjere da je jedini zajednički nazivnik svega samo teritorij.

Btw, kad si već i to potegnuo, s obzirom na korupciju EU i sve ostalo, gdje bi ti zapravo volio živjeti? Jer tu očito toliko toga ne valja, smeta i tišti te?

dpasaric kaže:
Samo povuci paralelu s Kinom - svega 3-4 desetljeća unatrag Kina je bila grozno mjesto za život, imao si sivu uniformu, bicikl i radio za šaku riže. Sada su nas sve skupa prešišali u gotovo svemu.

Odluči se, diviš li se Kini ili ne? Za vrijeme Covida nisi smio u teretanu (svojim odabirom necijepljenja) i nastala je drama oko toga. Tamo su ljudi pod nadzorom dronova bili u kućnim pritvorima. Dakle, što je? Kina nas je prešišala i predstavlja uzor kojem težimo ili ne?

dpasaric kaže:
Poanta je da nije na nama na zapadu da arogantno sudimo kako će koji narod živjeti i što je nekome dobro ili loše. Te stvari uvijek na kraju vrijeme poravna - jer ako je jako loše i teško, ljudi će otići ili nestati na neki od načina.

dpasaric kaže:
A Ukrajina je mogla tako dobro živjeti kao resursima bogata zemlja i neutralna spona između istoka i zapada, ali pohlepa...

Meni ovo zvuči točno kao, ti si rekao, samo citiram, upravo arogantno dociranje dok se oni bore za preživljavanje.
10.03.2026 | 08:25
dpasaric kaže:

Da, ali pod kojim uvjetima, što su sve žrtvovali za to? Jel to ono što ameri sada ponavljaju na televizijama "short term pain for long term gain" samo je u kini taj short term bio pola stoljeća i tek sada imaju neku prednost. Ali i dalje ugnjetavaju i narod trpi jer "revolucija" i dalje traje. To da su ekonomski napredovali jesu (neki) ali nisu ništa po ostalim pitanjima. I dalje su shitty country.
10.03.2026 | 09:06
Shitty country po kojim mjerilima? Tvojim, mojim ili njihovim?

Ja redovito posjećujem neki kineski restoran, u kojem je sve manje kineza. Gazdarica je odlična, naučila je slovenski, priča s nama uvjek... kad stigne (a to je rijetko), sjedne s nama. Osoblje se vrača u Kinu, bolje im je tamo.

Tu - individualizam do daske (mogu radit što hoću, moja osobna sloboda je iznad svega), kolektivna je samo odgovornost (t.j. niko nije kriv). Tamo - individualna odgovornost prema zajednici, kolektivno rješavanje kolektivnih problema. Individualnu slobodu zamijene za stabilnost. A taj zapadni individualizam ti ne znači ništa, ako nemaš stabilne sredine. Što u stvari je naša realnost.

youtu.be/hGKkDgSfeVc
10.03.2026 | 09:08
Djuro genijalac kaže:
dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:

Zbilja? Dakle, sad smo došli do stadija kill the messanger, jer nam se ne dopada poruka koju je on prenio?

Jesam li napisao kroz humor kakav će biti odgovor?
10.03.2026 | 10:06
Yonkis kaže:
I dalje su shitty country.

Nikako, ali baš nikako se ne slažem. Rekao bih da nisi tamo bio uopće. Razlika u odnosu na prije 20 godina je ogromna, ali već i tada su bili na jakoj uzlaznoj putanji, a naša (zapadnjačka) percepcija Kine je bila toliko pogrešna da nije mogla biti pogrešnija. I to je bilo planski i sustavno pothranjivano od strane zapadnog korporativnog kapitala. Svi su prodavali žvake da su kineski proizvodi loši i truli pa su zato jeftini, dok su istovremeno kupovali iz Kine, lijepili svoje naljepnice i prodavali pod "kvalitetne europske/američke proizvode". Već tada su se u Kini proizvodili i kvalitetni, i nekvalitetni, i skupi, i jeftini proizvodi, a oni koji su ih nama plasirali su birali najšugavije i najjeftinije da na njima bolje zarade. Kina je bila prije 20 godina spremna za ovo što rade danas, samo što su imali druge strateške prioritete. Po mom mišljenju, Kina je pravi primjer kako struktura vlasti, ideologija, vjera, politički sustav... nisu uopće bitni dokle god vlast vodi brigu da ljudi dobro žive. Kad ljudi dobro žive, fućka im se za "demokraciju". Jugoslavija se nije raspala zato što je vlast bila komunistička, nego zato što je bila korumpirana, nesposobna i otuđena od naroda. Nije bilo strateške vizije razvoja, nego samo politika isisavanja novca odakle god se moglo za hranjenje političkog i represivnog aparata, i vojske koja je u zadnjim godinama bila leglo alkoholičara i propalica (govorim o oficirskom kadru).

Također, što? - ako komunistička vlast u Kini nekog prokaže i osudi kao "neprijatelja naroda", onda je to gaženje ljudskih sloboda, a kad to napravi Trump u SAD-u, onda je to "make America great again", odnosno kad napravi u Venezueli, onda je to "we bring you freedom and democracy"?
10.03.2026 | 18:16
dpasaric kaže:
Air kaže:
Dakle pitanje je:

Ako Rusi prepoznaju Amerikance kao nasilne osvajače / otimače da li ti preoznaješ Ruse kao nasilne osvajače / otimače te bi ih po istom kriteriju trebalo zaustaviti (jer se neće sami zaustavitii jer su jasno više puta dokazali da kao osvajači / otimači)?

Kriterij bi trebao biti jednak za sve da bi uopće bio kriterij, a to nemamo.

Nije nužno. Kriteriji je kriteriji čak i kada se odnosi samo na nekog (ako postoje izuzeća nekoga ili nečega).
Niti pravo nije jednako za sve.
Niti pravda nije jednaka za sve jednako.
Ali to ne znači da trebamo odbaciti pravo i pravdu takvo kakvo je danas (u demokratskim uređenjima. ne govorim o diktatorskim uređenjima) jer time pozivamo na anarhiju, a to je put u još veću nesreću.
Nadam se da ti je ovo jasno.

Nerazumno reći: “Ako pravo i pravda nije jednaka za sve jednko tada ne priznajemo to pravo i pravdu”.
Trebamo raditi na izgradnji prava i pravde.
Isto to vrijedi i za kriterije.

Ti bi bacio u vjetar tisuće godina koliko je trebalo da dođemo do ovog stanja? Vratio bi se u feudalno ili robovlasničko uređenje.

Kriterij bi bio da se poštuje suverenost i da se ne izvodi miješanje u unutrašnje poslove država, a pogotovo ne da se silom ili novcem i tajnim službama utječe na smjenu vlasti u drugoj državi. Ako tako gledamo, nije Rusija prva napala Ukrajinu, nego, pazi sad - SAD!

Ako tako gledamo, gle “iznenađenja” nije SAD prvi napao Ukrajinu nego Rusi kada su postavili prorusku vladu.
Ako tako gledamo osvrni se i pobroj koliko zemalja Afrike je Rusija uzrupirala!

Jer ako Ameri hladnokrvno kažu (poslušaj Nulandicu) da su uložili milijarde da svrgnu prorusku vlast u Ukrajini, onda je već to čin podmukle agresije, a znamo da nije bio i bez žrtava (Majdan).

E sada, je li ta proruska vlast bila loša ili dobra i koliko je bila korumpirana, u to ne ulazim, kao što ne ulazim je li iranska vlast dobra ili loša, ali to nije nešto u što bi se velesile trebale miješati - ako ćemo o kriterijima koji impliciraju poštivanje međunarodnog prava - koje je postalo tek kulisa.

Odgovor na tvoje pitanje se opet vrti oko tvojeg ignoriranja početka ovog problema, a to je tko je prvi prekršio dogovor, tko je prvi polomio kriterije i počeo glumiti svjetskog šerifa? A to nisu bili Rusi.

To nisu bili Rusi niti Ameri, nego je to bio Atila bič božji (jel eto on je došao iz Putonovih predjela, garantiram da bi Putin rekao da je to bio njegov pra, pra, pra, pra... padjed ). Talijani su imali lijepo zakonski uređeno carstvo i desilo se što se desilo, došao je lik koji predstavlja realizam, jer eto realno je dokazao da je Rimsko carstvo bilo bezveze (bezakonje). Ha ha ha!!!
A možda nije bio niti Atila, ako se vratimo još malo unazad...

Ono, halo, ti bi o ovome raspravljao iz dječje perspektive: “mama, on je prvi započeo…”.

Koliko bi se ti vratio u prošlost da utvrdimo tko je prvi započeo?
Onoliko koliko tebi odgovara kako ne bi morao priznati svoje misaone i moralne/etičke propuste?

Dakle, Ruse bi se moglo prepoznati kao "nasilne osvajače" da u svijetu vlada mir i idila, da niti jedna zapadna sila nije već napravila izuzetak i nasilno napala xy država. No, to nije slučaj.

Ovim kažeš da ti oko sebe ne prepoznaješ mafijaše, kriminalce, nasilnike i negativce svih drugih vrsta jer u svijetu ne vlada mir i idila?
Kako si prepoznao Ursulu?
Možda ovo objašnjava tvoje oprečne i negativne stavove na koje ti ekipa sa Jabučnjaka 4 godine ukazuje.

Ovako Rusi samo igraju po pravilima i "kriterijima" koje je postavio zapad. I samo netko glup i samoubilačkih tendencija bi i dalje bio pravednik i držao se međunarodnog prava dok ga svi ostali krše.

Po ovome tvom stavu nameće se pitanje:
Je si ti glupi samoubica kada pokušavaš biti pravednik kritizirajući Ursulu, Bilija i ostale negativce.

Ruse ne treba zaustaviti jer je jednako tako nemoguće zaustaviti SAD koje su tijekom desetljeća skupile veliku kolekciju agresija i ratova - i nitko nije rekao da ih treba zaustaviti. Kriterij mora biti isti - ako se agresore zaustavlja, to mora važiti za sve, a to UN ne mogu učiniti jer su bez ikakve stvarne moći.

Isto tako, povezano sa prvim gornjim pitanjem:
Odakle ti ideja da pokušavaš “zaustaviti” Ursulu i zlu ekipu EU-a kada ne možeš i nemaš namjeru zaustaviti ostale negativce svijeta. Kriteriji moraju biti isti i promjeniti se na sve u isto vrijeme (prema tvojim riječima).

A da se držiš svojih krterija sa početka ove priče?

MIša mu poljubim "pojeo si sam sebe".
10.03.2026 | 19:14
Air kaže:
To nisu bili Rusi niti Ameri, nego je to bio Atila bič božji (jel eto on je došao iz Putonovih predjela). Talijani su imali lijepo zakonski uređeno carstvo i desilo se što se desilo, došao je lik koji predstavlja bezakonje. Ha ha ha!!!

Ono, halo, ti bi o ovome raspravljao iz dječje perspektive: “mama, on je prvi započeo…”.

3078.jpg
10.03.2026 | 19:57
Riba kaže:
Air kaže:
To nisu bili Rusi niti Ameri, nego je to bio Atila bič božji (jel eto on je došao iz Putonovih predjela). Talijani su imali lijepo zakonski uređeno carstvo i desilo se što se desilo, došao je lik koji predstavlja bezakonje. Ha ha ha!!!

3078.jpg

Zar ovo nije naša budućnost !?!
10.03.2026 | 20:15
Bolju nismo niti zaslužili.
10.03.2026 | 20:34
Mi ne, ali naša djeca da.
10.03.2026 | 21:06
dpasaric kaže:
Ako tako gledamo, nije Rusija prva napala Ukrajinu, nego, pazi sad - SAD! Jer ako Ameri hladnokrvno kažu (poslušaj Nulandicu) da su uložili milijarde da svrgnu prorusku vlast u Ukrajini, onda je već to čin podmukle agresije, a znamo da nije bio i bez žrtava (Majdan).

Stalno ta Nulandica i stalno izmišljaš te neke milijarde. A čak i da je istina sve što si prepisao od Ruske propagande vezano uz taj "napad" Amerike na Ukrajinu, Rusija je na istovjetan način napala baš sve ostale zemlje svijeta. Trenutno napadaju Mađarsku.
11.03.2026 | 00:11
IgorD kaže:
Trenutno napadaju Mađarsku.

Al nježno...
13.03.2026 | 22:48
Miješamo temu Ukrajina sa zbivanjima u Iranu, možda bi trebala nova tema, kad su sukobi toliko popularni ovdje.
Elem, kad smo već kod Irana:
www.iranintl.com/en/202603131206
US orders 2,200 Marines on three warships to Middle East - fulao sam prognozu za tjedan dana :/
14.03.2026 | 16:39
Yonkis kaže:
Miješamo temu Ukrajina sa zbivanjima u Iranu, možda bi trebala nova tema, kad su sukobi toliko popularni ovdje.
Elem, kad smo već kod Irana:
www.iranintl.com/en/202603131206
US orders 2,200 Marines on three warships to Middle East - fulao sam prognozu za tjedan dana :/

A sve si nekako mislim da nije zapravo Benjamin iza ovog napada na Iran već EMusk. Zašto? Pa eto, znao je da će Iran napasti ostala naftna postrojenja i da će sve oko nafte biti jedan veliki covfefe, kerfafl i da će se preći na baterijska vozila pošto će poskupiti gorivo.
Jer upravo je napadnuto Fujairah "It is the largest port on the eastern seaboard of the United Arab Emirates and the world second largest bunkering hub."
14.03.2026 | 18:13
Užas, mislim to slanje 2.200 američkih mladića u bespotrebni pakao, kakva su predviđanja, koliko će se od tih 2.200 sretno vratiti kući?

Osobno znam jednog koji se vratio živ iz Iraka, ali sa statusom vojnog invalida. Nije imao lijepe riječi za sve što se tamo odvilo i na kraju je "pukao" od PTSP-a i potpuno promijenio život.
14.03.2026 | 18:37
Nego, naletio sam na ovu informaciju, nisam provjeravao je li vjerodostojna, zaista je to teško izvući u ovom kaosu dezinformacija, ali ne čini mi se nelogično:

Iran will strike Ukraine with missiles for aiding Israel

"Ukraine's actions to assist Israel, particularly the support of drones, make the entire territory of Ukraine a legitimate target for Iran." — Head of the National Security Commission, Ibrahim Azizi
14.03.2026 | 19:12
zanimljivo!
da li ce mozda ukrajina napasti iran, jer je iran snabdevao rusiju dronovima i ostalim nekim oruzjem?
14.03.2026 | 20:09
Cisto sumnjam da tih 2K vojnika ide za Iran. Premala je to snaga za nekakav vidljiv ucinak. Iran je ogromna drzava sa velikom armijom.

Ne bih se zacudio da idu pomoci Izraelu protiv Hezbolaha. Izrael zeli zauzeti 30-40-50km teritorija preko granice, da napravi tampon zonu.
14.03.2026 | 20:14
dpasaric kaže:
Nego, naletio sam na ovu informaciju, nisam provjeravao je li vjerodostojna, zaista je to teško izvući u ovom kaosu dezinformacija, ali ne čini mi se nelogično:

Iran will strike Ukraine with missiles for aiding Israel

"Ukraine's actions to assist Israel, particularly the support of drones, make the entire territory of Ukraine a legitimate target for Iran." — Head of the National Security Commission, Ibrahim Azizi

Kakvi licemjeri. Pa oni su Putinu dali ofanzivno oruzje da se Ukrajinci smrznu i odustanu od borbe.

A sad se bune sto Ukrajina drugima pomaze da se obrane od istog tog oruzja.

Tocno ih treba bombama vratiti na tvornicke postavke.
14.03.2026 | 21:41
drlovric kaže:
Cisto sumnjam da tih 2K vojnika ide za Iran. Premala je to snaga za nekakav vidljiv ucinak. Iran je ogromna drzava sa velikom armijom.

Ne bih se zacudio da idu pomoci Izraelu protiv Hezbolaha. Izrael zeli zauzeti 30-40-50km teritorija preko granice, da napravi tampon zonu.

Ne idu u Iran, ideja je da se zaposjedne onaj otok Kharg, odakle Iran lifra svu naftu po svijetu.
14.03.2026 | 22:37
Cariblanco, pretekao si me u infu. Idu osigurati naftne platforme, postrojenja jer su ameri uništilu vojne baze/točke na otoku. Navodno ne ide samo 2200 vojnika nego ih ide još. Trump moli Britaniju i druge zemlje da pošalju svoje vojne brodove u Hormuz.
A to što će iran napasti ukrajinu, pa iranci govore da će napasti zapad amerike, da će angažirati svoje "sleeper cells"..
Lijepo je krenula ova godina. Zahvalimo Obami što je spržio Trumpa na onoj večeri i toliko se pedofil zainatio da će postati predsjednik samo da može sve Obamino poništiti. Što je i radio. Koji gnjusni egocentrik. I pedofil.
15.03.2026 | 01:08
Yonkis kaže:
Trump moli Britaniju i druge zemlje da pošalju svoje vojne brodove u Hormuz.

Jel zove samo ove bez tarifa il moli i države prema kojima je bio zadnji š*pak?
Koliko puta se zahvalio Ukrajini što je Amerima pomogla savjetima o suvremenom ratovanju?
Zbilja ne mogu shvatiti po kojim kriterijima je Trumpedofil manje zlo od ičega. Senilnost svakako nije stanje u kojem bi netko trebao voditi bilo koju državu, al senilnost nije zlo već jedno od normalnih / prirodnih pojava u starenju, gdje se i famozni Manje Zlo trenutno nalazi.
Senilni je sa svojom ekipom imao barem trunku razuma da se povuče iz utrke za precjednika. Kod Trumpofila do sada nisam prepoznao niti jednu trunku zdravog razuma. Lik se čak ni ne trudi pokazati boljim neg što je, što bi trebalo biti osnovni mindset bilo kojeg političara.
15.03.2026 | 07:53
cariblanco kaže:

Ne idu u Iran, ideja je da se zaposjedne onaj otok Kharg, odakle Iran lifra svu naftu po svijetu.

Moguce. Vozio sam jucer pola dana pa nisam propratio sve vijesti.
15.03.2026 | 09:19
Yonkis kaže:
Cariblanco, pretekao si me u infu. Idu osigurati naftne platforme, postrojenja jer su ameri uništilu vojne baze/točke na otoku. Navodno ne ide samo 2200 vojnika nego ih ide još.

The U.S. military is sending the roughly 2,200-strong 31st Marine Expeditionary Unit and USS Tripoli amphibious assault ship, homeported in Sasebo in
Možda je samo zveckanje a možda zaista budu čizme na otoku.
Pretpostavljam da ima u američkoj vojsci debelih rasista koji jedva čekaju naprašiti smeđe i turbanofile.
Sve zbog par videa gdje narančasti daje BJ Bubbi. A moźda ima i koji snuff video. Grozno.
15.03.2026 | 13:41
Operation Epic Fury - The View From Moscow and Beijing

> Commentators further note that the US has come to appreciate the importance of high-performance strike drones, but nonetheless remains behind both Iran and Russia in capabilities and lessons learned from the war in Ukraine.

Na neku foru, Trump se uvijek izvlačio iz problema koje si je sam stvarao. Iskreno me zanima kako će se izvući iz ovog. U ovom trenu ne vidim kako će mu to uspjeti ali na osnovu dosadašnjih Trumpovih nepodopština za očekivati je da nekako hoće. Naravno de će drugi patiti ali svejedno me zanima kako će mu uspjeti izvući se iz Irana
15.03.2026 | 16:07
Kako? Pa jednostavno da se povuče. Kao što bi se trebala povući i Rusija.
Ali mislim da je njega isto briga za poginule kao što i Putlera to muči. Nula. Zero. Fućks. Given.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO