iPhone 12 pro Lidar tehnologija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 12 pro Lidar tehnologija

26.01.2021 | 23:06
Pozdrav. Ako netko ima 12 pro i ako ga koristi za skeniranje tj. izmjeru prostorija, molio bih ga da mi iz prve ruke kaze svoja iskustva. Cini mi se zanimljiva, precizna i upotrebljiva tehnologija za izmjeru.

Fala lipa
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
26.04.2021 | 18:05
Ne znam koliko ti trebaju precizne informacije. Tu i tamo ako mi zatreba izmjerin recimo okvir od slike ili radnu plocu. Kod okvira je skoro tocan. U milimetrima je razlika. Dok kod veceg mjerenja recimo ploca od dva i nesto metra je odstupanje nekoliko cm. Svakako mislin da i uz Lidar nije mu namjena zamijeniti metar ali za vidjeti brzinski dimenzije necega dok nije metar pri ruci je super.
26.04.2021 | 21:17
Koju aplikaciju koristite za mjerenje velicine prostorija?
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
26.04.2021 | 21:33
Stock app od Applea "Measure"
27.04.2021 | 14:20
Vidio sam na nekoj reklami app gdje prodjes skenerom kroz nekretninu pa ti napravi tlocrt. Ne mora biti ultra full precizno, posluzit ce za skicu.

To bi mi trebalo pa ako neko zna nek javi
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
27.04.2021 | 14:36
To bi mogao biti magicplan app na App Storeu
27.04.2021 | 19:52
Ne znam za te aplikacije koje koriste LIDAR, za profesionalce ima laserski mjerač s BT vezom na mobitel i pripadajućom aplikacijom koja priča s laserom i nacrta vektorski tlocrt prostorije te čak kuži i otvore s njihovim visinama i je li negdje staklo (prozor). Ali to se oslanja na vanjski uređaj. Ovo što koristi funkcije mobitela sam vidio jednog kolegu kako demonstrira to na svom Huawei mobitelu, ali nije baš neka sreća, jer ovisi o tome koliko mirno držiš mobitel i koliko ravnomjerno ga pomičeš.
27.04.2021 | 22:01
drlovric kaže:
Vidio sam na nekoj reklami app gdje prodjes skenerom kroz nekretninu pa ti napravi tlocrt. Ne mora biti ultra full precizno, posluzit ce za skicu.

To bi mi trebalo pa ako neko zna nek javi

Probaj Polycam, fora stvar, jednostavno, zanimljivo je kada prodes kroz dva-tri kata
pa vidis kako to izgleda, ima jos appova ali meni je ova ok.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO