Muzički kutak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Muzički kutak

18.11.2024 | 13:33
A evo isao sam siriti glazbene horizonte i zazalio.

Nacin i ton vokala mi je blago receno neugodan, pa me zanima je li to samo do mene. Nesto kao izvedba Sombody to Love od Jima Carreya u Cable Guy, ali to je bila komedija.

18.11.2024 | 14:12
Hja... OK. Isto bi se moglo reći i za Johnnyja Štulića pa je svejedno rock legenda.
18.11.2024 | 14:36
I s tim se slazem. To je valjda razlika izmedju "pjevaca" i "kantautora". Idemo dalje da ne kvarimo temu.
  • kupus
  • Posjetitelj
19.11.2024 | 00:02
Rekao bih da je riječ o klasičnom primjeru guranja svojih. Čest primjer u industriji. Neće dugo, malo će ga gurat pa onda opet u zaborav.

Evo, da ne budemo off

19.11.2024 | 01:01
Riba kaže:
Nacin i ton vokala mi je blago receno neugodan...

Kao obožavatelj PipsaChipsa&Videoclipsa, mogu samo reći da ne znam zašto volim taj band, ali znam da nije zbog vokala
19.11.2024 | 13:15
Razumijem Vojka V, kužim njegovu satiru, i čak i poslušam koju pjesmu, znajuči smisao koji je ON dao toj pjesmi, ali teško se nosim sa činjenicom da "današnji mladi", znači klinci 13 - 30 godina ovakve stvari doživljavaju kao glazba i doslovce polude kad se ovo pusti.
99% njih ne shvaća, niti ih zanima smisao ovih pjesama, bitno samo da je ritam i da se skače i boli ih đon što su im glave ko planinske gromade

Zanima me kako vi gledate na ovo današnje ludilo Gršea, Pekija, Buba korelija, Desingerica, itd...?

Tagam jednu, za primjer;
(PS - Tko izdrži i posluša do kraja, dobije za nagradu MB Air

26.11.2024 | 10:19
26.11.2024 | 11:38
Fenomenalno
26.11.2024 | 12:07
Evo jedne moje playliste, iz zlatnog doba dance glazbe, diskoteka "Best", Zagreb, 90-e

music.apple.com/hr/playlist/club-hits-of...4Jomaj3CJYWMVJb?l=hr
26.11.2024 | 12:27
Moj izbor je sve osim našeg, a pod sve mislim isključivo rock do xy vrsta metala.

Dakle Led Zeppelin, čak i malo ELP-a, ACDC, GNR, Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica, In Flames, Panthera, MM, Sevendust, Falling in Reverse, Nirvana, Bad Omens, Seether, Bring me to the horizon itd...

Trenutno na playlisti je aktualni MM album, One assassination Under God.

226ace61c287c63b.png
26.11.2024 | 14:25
Kad si spomenuo ELP, sjetio si me, naravno, pokojnog Pređe u filmu "Maršal" i njegovih legendarnih stihova

Druže Tito, nešto bi te pito
Di je moje sa tavana žito?
Druže Tito, život nan je propa
Nema trave, ni šita, ni dopa
Marx, Engels, Lenjin, Tito
Emerson, Lake i Palmer

01.12.2024 | 10:36
Prva je adventska nedjelja, sad se više nitko ne smije ljutiti da mu idu na živce božićne pjesme.
01.12.2024 | 11:25
Jutarnji: Socijalistički kralj šansona pred smrt je tugovao zbog Zagreba: ‘Mog grada više nema, prošećite samo ulicom...‘

Ovu pjesmu sam čuo valjda milijun puta ko klinac a tek danas sam nakon teksta u Jutarnjem postao svjestan da se spominju crkva i partija:

14.04.2025 | 22:50
Iako Tangerine Dream nikada nisu bili u prvom planu glazbene scene, njihov pionirski rad postavio je mnoge temelje suvremene elektronske glazbe. Meni su uvijek bili pozitivno ugodni, vedri i pitki, zato sam zgrabio ovo izdanje za kolekcionare!

15.04.2025 | 18:36
E, Davore, o tome pričamo. Koketiranje sa "kraut-rockom", baš dragulj, za znalce, poznavatelje i štovatelje, nazovimo to, "prve radove elektronskog zvuka"

Ima jedna tvoja objava na kojoj se na zidu jasno vidi uokvireni omot albuma "Kraftwerk - Computerwelt, 1981" - Ta ploča, u savršenom, mint stanju može dosezati i cijenu od nekoliko stotina EUR, naracvno ako se radi o German verziji albuma, jer Kraftwerk je većinu svojih albuma izdao na njemačkom i engleskom. Jedino je "Autobahn" izdan isključivo na njemačkom.

Davore, skidam kapu i naklon do poda!
03.06.2025 | 07:39
Jučer sam saznao da je Clem Burke, bubnjar iz Blondie umro još u 4. mjesecu u članku o tome da će Debbie Harry za mjesec dana napuniti 80 godina. Mislim da je ovo pjesma gdje si je dao malo oduška na bubnjevima.

A onda pol sata kasnije čujem i za Piku Stančića. Opet bubnjevi a čini se da je u pitanju rak kod obojice

06.09.2025 | 01:12
Alphaville na Velesajmu u "Paviljonu 9" je najgori koncert na kojem sam bio. Ne radi benda, Marian Gold još ima glas i svojski su se trudili. No, organizatorima koji su ih doveli u antiakustičnu halu uz ozvučenje kao na lošoj maturalnoj zabavi, treba zabraniti rad. Tužno, sramotno i neslušljivo.

Ako vam ikada itko predloži neki koncert na Velesajmu, samo mu zahvalite i recite da imate važnija posla, npr. prebacivanje balege s jedne hrpe na drugu. Kakva šteta.
06.09.2025 | 02:06
dpasaric kaže:
Alphaville na Velesajmu u "Paviljonu 9" je najgori koncert na kojem sam bio...

Da... Bio sam tamo na Die Antwoordu. Band je dao sve od sebe, ali antiakustika je dala puno više.
Citat iz članka o tom koncertu:
"Paviljon 9 je zloglasan jer su tamo po pitanju zvuka polomljena mnoga koplja, čak je i metal bogovima Slayer taj hangar otupio oštricu prije desetak dana. I onda su došli Die Antwoord…"
Bez obzira što je ostatak članka bio naklonjen nastupu Die Antwoorda, ostaje činjenica da taj prostor svakako treba izbjegavati kad su koncerti u pitanju.
06.09.2025 | 08:46
dpasaric kaže:
Alphaville na Velesajmu u "Paviljonu 9" je najgori koncert na kojem sam bio.

Nisam imao pojma da dolaze a vjerojatno bih skočio i to vidjeti iako osim "one" tri pjesme iz moje srednje škole ne znam ništa drugo nakon toga. Baš ništa.

Svejedno, samo bih napomenuo da su Sisters of Mercy prije par godina u oštroj konkurenciji za najgori kocert ikad jer Andrew više nije u stanju pjevati. Samo hroptaji iz njegovog grla. Pre strašno. Čak i najveće hitove prepoznaš tek nakon valjda pola pjesme. Bio sam na njihovom koncertu 1989. ili 1990. i tad je to još bilo prilično dobro iako je u jednom trenutku prijeto da će prekinuti koncert jer su ga idioti iz prvih redova gađali s petardama.

Malo googlanja: www.reddit.com/r/goth/comments/srerph/ar...n_awfull_experience/
06.09.2025 | 10:38
Bez obzira na akustiku, jako mi je žao što nisam bio. Alphaville su jedna od perjanica Synth-pop glazbe. Moj favorit je njihova "Victory of love", a tek onda sve drugo. Imaju dobre stvari, samo treba voljeti Syntg-pop i treba ući u uho. Slušati po albumima, ne "The best of" kompilacije.
06.09.2025 | 16:46
drpongrac23 kaže:
Bez obzira na akustiku, jako mi je žao što nisam bio. Alphaville su jedna od perjanica Synth-pop glazbe.

Apsolutno to jesu, ali baš jer su ti toliko dragi, kao i meni, dobro da nisi bio jer bi ti bilo beskrajno žao vidjeti tu sramotu i da jedan takav legendarni band neki pohlepni amaterski organizator može gurnuti u takav prostor koji je apsolutno uništio sve, cijeli nastup, a oni su se trudili.

U jednom trenu mi je prišla novinarika (jer sam bio i u nultom redu tražeći najbolju poziciju u nadi da ima neka točka koja je ok, a prošao sam cijelu dvoranu) i razgovore je tekao ovako:

- Oprostite, je li Marian to bio pozvao svoju kćer na binu?
- Nisam siguran, moguće da je bila kćer, nije se razumjela niti jedna riječ što govori.
- Vidjela sam da su zajedno pjevali, ako ste pratili, koja stvar je to bila?
- Nažalost, zvuk je toliko loš, da uopće nisam prepoznao stvar, a znam ih sve. Ovaj prostor je katastrofalan.
- Da, imate pravo!

07.09.2025 | 10:56
Evo i jedna objektivna rezencija od čovjeka koji je zaista bio na koncertu, a ne generic objava tipa "Alphaville rasplesao ljubitelje"...

music-box.hr/2025/09/06/alphaville-zagre...e-fotogalerija-2025/

Kakva šteta!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 20 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO