Renewed iPhone SE sa Amazona
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Renewed iPhone SE sa Amazona

17.07.2019 | 10:57
Ima li netko iskustva sa Renewed iphonima sa Amazona? Uzeo bih si jedan SE pa me zanimaju iskustva.

Tnx
18.07.2019 | 09:15
Vidim da svi zaobilaze temu... Odmah da velim da nemam iskustva s kupnjom s Amazona ičeg osim knjiga i CD-a, ali računaš na to da ako naručiš iz SAD plaćaš carinu i PDV na to?
18.07.2019 | 12:44
Istina, zato kad tražim odaberem EU kao mjesto kupnje. Za konkretan slučaj nemam iskustva, ali za dosta drugih stvari, laptop ,elektronika i razne điđe nije bilo problema , osim kad sam uzimao izvan Eu. Futrola za mob mi nikad nije stigla, a prekasno sam urigirao. Uglavnom je ok, ali prati na tracking i pravovremeno reagiraj !
18.07.2019 | 14:45
Ja sam kupio sa Amazona dobar kamion sleper pun robe, da ne pretjeram. A sigurno i vise

Nikada nisam imao problema. Sto se tice kupovine kao kupovine slobodno kupuj, ti kao kupac si bas zasticen. Najbolje naruci u USA pa neka ti neko donese, lakse je radi tracking i povrata i jamstva i svega ostalog.

Par puta doslo pokvareno ili nije doslo uopce (jer narucivao sam i u ratne zone, pa nije ni cudo da se osteti, unisti, izgubi, ukrade), ljudi su svaki put vratili pare ili poslali replacement.

Kupio sam jednom prilikom Kenneth Cole cipele. Ljudi mi to poslali ali dodju sa kricasto plavim dzonom umjesto normalnim crnim. Vratili mi pare natrag (nekih 150$), izvinuli se i rekli zadrzi te cipele. Dobio sam i kupon 10-20% za narednu kupovinu...

Neki dan nadjem te cipele u stvarima pa sam se sad toga sjetio
18.07.2019 | 16:30
https://petapixel.com/2019/07/17/amazon-accidentally-sold-13000-camera-gear-for-100-on-prime-day/

Ma Amazon je zakon!

I ja kupujem na Amazonu stalno, svega i svacega... nikada problem
18.07.2019 | 21:51
Ma znam da je Amazon super. Uzimao sam i ja neke stvari s njega, no mene zanima ima li netko i da li je netko kupovao "Renewed" Apple proizvode???
Ovaj Renewed me zanima... Mogu li naletjeti na mačka u veći ??? Koliko je to isplativo?
18.07.2019 | 22:57
Naravno da možeš naletjeti na 'mačka u vreći', jer kupuješ 'renewed' (tj. 'refurbished') polovni uređaj koji je zbog kvara ili loma već popravljan.
Možeš imati sreće i kupiti uređaj koji će te bez problema služiti par godina, ali isto tako možeš naići na problematičan uređaj koji se svako malo zamrzava ili resetira, kojemu baterija kratko traje ili koji će se u relativno kratkom vremenu ponovo pokvariti.

S obzirom da se radi o Amazon-u, imaš mogućnost čitanja recenzija iz čega možeš sam zaključiti koliko su kupci takvih uređaja zadovoljni sa njima. Ako ocjena nema, ili ih ima vrlo malo, radije zaobiđi.

Isto tako, ako kupuješ sa američkog Amazon-a, i nemaš nikoga u Americi, tko bi mogao preuzeti uređaj i donijeti ti ga osobno, dobro izračunaj koliko ti se to isplati, jer su transportni troškovi iz USA obično prilično velika stavka, a vjerojatno nećeš proći ni bez carinskog postupka tj. plaćanja PDV-a i troškova carinjenja.
18.07.2019 | 23:01
Tnx. Budem se poigrao i vidio kaj se nudi i kakve su revizije...
19.07.2019 | 08:16
Ima li razlike u pojmovima “renewed” i “refurbished”?
19.07.2019 | 09:35
Kupi, ako ne valja pošalješ ga nazad i vratit će ti lovu.
19.07.2019 | 14:21
drazenp1706 kaže:
Ima li razlike u pojmovima “renewed” i “refurbished”?

U principu, radi se o istoj stvari, tako da je 'renwed' vjerojatno odabran kao sinonim koji 'zvuči' ljepše od 'refurbished'.

Još jedna moguća razlika je u tome što bi 'renewed' uređaji trebali (kažem trebali, jer po nekim review-ima renewed uređaja to baš i nije slučaj) izgledati kao novi tj. na kućištu, tipkovnici ili ekranu, ne bi trebalo biti vidljivih tragova korištenja, dok kod 'refurbished' uređaja obično postoji neka gradacija (slova A, B, C, D, ili neki drugi sistem) kojom se naznačuje estetsko stanje uređaja (kao nov, pokoja ogrebotine, i slično).
19.07.2019 | 16:54
Pitam jer je svojevremeno jedan prijatelj kupovao PS4 za klinca, pa su mu u jednoj domaćoj trgovini ponudili “refurbished” uređaj. Prodavač mu je objasnio da je to u potpunosti ispravan, tvornički pregledan i popravljen uređaj, a koji dolazi sa potpuno novom ambalažom i uputstvima te svim folijama i naravno garancijom. Ako je to istina, ja bih uzeo taj iPhone - ako je povoljno.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds