Apple Pay
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Pay

16.09.2014 | 14:11
Vidim da je Apple Pay zadnja stavr na anketi o najzimljivijoj novosti.

Danas sam prek reddita naletio na žučnu raspravu o cijeloj stvari i to na crackberry forumu.

U početku se svi smiju "ovcama" koje se pale na staru NFC tehnologiju dok nakon par stranica besmislenih komentara ne dođu ljudi koji se u nešto razumiju, čak i par koji su izgleda za Visu/MasterCard radili na projektu..

"We can't say anything more than what Apple has said already. Maybe after the launch in October. There is also something else coming that Apple still hasn't announced. I know we are producing some information for our own card members and customer service associates."

"So when the apps are updated, you can buy something on Target using their app and still Target won't see your credit card info. This is much safer than what people do now, which is type in their actual credit card number into a web form."

"I believe a thousand is a little exaggeration, but I could be wrong on that. Overall, though, there were hundreds of people at least dedicated full time to working with Apple, working 80 hours weeks and many, many weekends on all of this. It is a huge change and a lot of new infrastructure, new encryption schemes, new backchannels, all sorts of fascinating things."

U Americi će NFC POS terminali na svim maloprodajnim mjestima biti obavezni do kraja iduće godine. Kakva je stvar kod nas, ak netko zna?
16.09.2014 | 14:27
Erste gura NFC POS terminale već godinama. PBZ se priključila ove godine. Ne postoji regulativa koja ih tjera, tjeraju jedni druge. Zaba se, kao i obično, drži nešto konzervativnije, što ne znači da spavaju, nego samo ne istrčavaju. U trenutku kad zaključe da je bitno, uletjet će i oni, s gotovim i spremnim sustavom.
Kraj 2015 možda zvuči preambiciozno za *SVE* EFTPOS terminale, ali za 100% mjesta gdje su "digital cash" kupovine očekivano najvjerojatnije - mislim da će taj cilj biti postignut prije iduće turističke sezone. Govorimo o benzinskim pumpama, kioscima (onima koji i sad primaju kartice, dakle iNovine i Tisak) i sl.
16.09.2014 | 14:32
Baš čitam da će korištenje NFC čipa u iPhoneu biti vezano samo i isključivo za Apple pay... Znači, neke third party aplikacije ga neće moći koristiti...
16.09.2014 | 14:43
Prošlo ljeto sam bio u Americi u NewYork City, Washington D.C., Cleveland Ohio, svugdje svi veliki dučani su imali NFC na blagajnama, ali nikog nisam vidio da plača putem mobitela.
16.09.2014 | 15:04
Ovo bi sad moglo biti drukčije. Uzmeš telefon i držiš ga s palcem na home/touch-id tipki, ispružiš ruku prema POS uređaju i to je sve.

Nikom ne daješ karticu u ruke i ne kucaš pin koji bi teoretski neko mogao vidjeti/snimiti kamerom iza leđa.

Iz brojnih komentara na gornjem linku ispada da se bankama stvar jako sviđa, sve im je neusporedivo jednostavnije za internu obradu nego dosadašnje metode i prilično sigurnije.
16.09.2014 | 15:18
ako ce placanje sa mobitelima ikada proci, onda ce to biti sad.
u appleu imaju tu filozoiju, a jos vaznije sposobnost, da prije nego izbace uslugu osiguraju da takva usluga ima realnu primjenu.

od itunes storea, iOS app storea, upotrebe prednjih kamera na fonu, itd.
nikada nisu to revolucije, ali kada izbace proizvod kazu "imamo ugovor sa amexom, visom, masterom i 20 najvecih US banaka. od tog i tog datuma mozete koristiti apple pay na 220k prodajnih mjesta". i normalno da ce tada ta usluga imati sansu da prodje.

a da je korisno, korisno je. svako od nas dana ima cijeli spil tih kartica. ne bi trebao biti daleko dan da voznju autobusom ili vlakom placamo tako, posudjujemo knjigu u knjiznici, placamo nesto, skupljamo bodove u nekom ducanu, itd.

ali ako prodje i bude masovno, ne bi me cudilo da jednog dana apple pokusa izbacit banke iz kombinacije i preuzmu direktno njihovu ulogu.
16.09.2014 | 15:41
Izgleda da se ljudima stvar sviđa: ...how can you get an accurate measure of which users like it?

"I'm saying people who have used Apple Pay in testing absolutely love it. It is a very nice implementation and you can use the same convenient way to pay at CVS and then hail an Uber. The interface is easier to understand and use with multiple accounts than anything else I've seen. And it works online which is easier AND safer than having Uber or Groupon hold your credit card number in their databases.

So I don't think our iPhone users will agree that it is a "shame" on us that we worked to complete this integration. Having done this of course will force Google to fix their service now which will then be a boon to all of our other users on Android devices.

So I think 97-98% of our customers are going to be quite happy with there this is going."
21.07.2020 | 12:39
Evo od danas su dostupne debitne kartice ERSTE banke u sustavu ApplePay, samo fyi
21.07.2020 | 14:02
Hvala na informaciji, jedva sam dočekao!
21.07.2020 | 14:32
Trebalo je biti prije 2 tjedna, ali eto.
21.07.2020 | 20:52
Sto se dogodilo sa svim onim stranicama u ovoj temi. Sa prvih par postova iz 2014 skacemo na ovih zadnjih par.
27.10.2022 | 12:47
Ima li netko mozda ideju zato mi javlja krivi billing address odnosno krivi zip za Hrvatsku/Zagreb? Pokusavam uplatiti mobitel na apple store vienna i stavit personal pick up no zapne na dijelu zip broja i ne kuzim zasto ne prihvaca 10000 kao zip? Ima netko ideju ili rjesenje?

Hvala
27.10.2022 | 13:24
Vjerojatno zato što ne možeš iz austrijskog Apple Storea naručiti nešto sa adrese iz Hrvatske.
27.10.2022 | 13:54
Nije li zabranjena nemogućnost online kupovine kod iste trgovine širom EU?
Ova smicalica s poštanskim brojem bi se mogla tumačiti kao onemogućavanje.

@Mislav probaj zatražiti ponudu na mail, ako je moguće. Pa uplati po ponudi….
27.10.2022 | 15:36
Ja sam to samo htio platiti i onda pick up u Becu napraviti osobno, ali ocito da to tak ne bude islo. Adresa, drzava i grad nije problem vec samo zip code.. Probal budem na email poslati upit.
27.10.2022 | 21:02
Pa upiši onda koju bilo adresu u Austriji
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO