7.0.4 i iPhone5 baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

7.0.4 i iPhone5 baterija

07.02.2014 | 12:17
Bok ljudi.
Nakon updateanja na 7.0.4, iphone 5 mi je postao skoro neupotrebljiv. Nakon gomilu restorea, DFU restorea, resetiranja settingsa, hardresetova - stvar se ne popravlja.
Baterija mi na iphoneu traje 4-6 sati ovisno o koristenju (uz koristenje cca 1-2h, traje cca 4h).
Na Wi-Fi-u se neseto sporije trosi, a na 3G-u ultra brzo. Isto tako, mislim da mi "usage time" nije realan..nije isti kao i standby ali nije ni realno koliko ga koristim..npr, sinoc sam ga koristio 1h i otisao na spavanje, nakon 8h baterija se ispraznila za 25% (standby na 3G-u) i usage je bio skoro 4h.
Isto zna zezat indikator, stoji na nekon postotku dosta dugo pa padne za 4-6 posto odjednom plus da ne pricam da mi se ispod 30% baterije mobitel zna ugasit i pokazivat da je baterija prazna, nakon par min g amogu ukljucit al ne smijem radit nista zahtjevnije jer se opet gasi.
Da napomenem da nemam skoro nista od appova instalirano i da sve gasim te da imam bg app refresh iskljucen kao i lokacijske. Zivciraju me ovi "iOS 7 tips and tricks " za bateriju jer mi je onda mobitel jos manje upotrebljiv, iako, uglavnom sve imam i iskljuceno.
Vidio sam da puno ljudi ima isti ili slican problem sa peticom. Pitam se kako se Appleu potkrao ovakav globalni problem i kako to da ga jos nisu rijesili. Btw. instalirao sam 7.1 beta 5 i problem mi se cini jos veci, zato nisam optimistican da ce to rijesit u 7.1 posto je stvar skoro vec gotova....svaka normalna osoba bi pomislisla da je to prva stvar koju apple treba sredit sa novom verzijom OS-a, ali ocito nista, fakat frustrirajuce.
Dali neko ima slican problem i dali ste ga nekako uspjeli rijesiti?
Htio sam vratiti na 7.0.2 ali ocito Apple vise niti to ne dopusta (probao restore, DFU restore, dobivam error da device nije eligible; host adrese prema appleu su mi blokirane)
10.02.2014 | 16:17
Bas nitko ?
10.02.2014 | 17:20
Je si nako restore-a rekao da je kao novi iPhone, a ne da povlaći backup?
Meni je to pomoglo svojevremeno na 4G. Morao sam nekoliko puta napraviti Restore i Set up as a new iPhone. Samo mi je to pomoglo, bilo kakvi resetovi nisu ništa popravili.
Naravno, telefon nije bio niti unlockan niti JB-an, a ponašao se kao ovaj tvoj.
10.02.2014 | 23:05
da nije harverski problem? lte ugasen?
nakon restora pokusaj svakako "set as new phone", ali 5, 6 sati baterije mi zvuci kao neki defekt sa baterijom. jel se telefon nesto jace grije?
10.02.2014 | 23:24
Meni gutao oko 4% na sat u mirovanju (preko nići). Neki proces se kao vrtio konstantno i ona vremena su bila ista (upotrebe i mirovanja). Radio je stalno nešto. Smirilo se nakon nekoliko restore-a i set up as a new iPhone-a. Bilo s iOS 4 na iOS 5 prijelaz kod iP4.
11.02.2014 | 13:26
@zabac - Yep, set as new sam par puta napravio..i par puta digo i backup, nista od tog mi nije pomoglo -.- . Mislis da bi par puta za redom trebao restoreat i set up as new ? Ni moj nije JB-an, ulockan je al sa strane VIP-a. Daj mi samo reci dal imas iCloud enablean?

@kinsif - LTE mi je ugasen..nisam siguran da je hardverski posto je sve prije bilo ok (sa prvom verzijom sedmice), jedino ako je bas dan poslje isteka garancije poludio a ja jos updateao na 7.0.4 . Mob punim 2-3 puta dnevno -.- a do 100 posto se napuni valjda u svega sat-sat i pol no svejedno ga ostavljam dulje, pogotovo kad po noci punim.

Po noci (dakle cca 7-8 sati) mi baterija ode za 25 i vise posto. Problem je sto i tokom dana mi je usage i visi nego sto je realno, nije bas kao tebi Zabac da mi je isti kao i standby al je puno visi nego sto ga realno koristim..ocito nesto radi u pozadini a nije app jer sve gasim (bit ce mail ili iCloud a problem mi je ne imat iCloud jer imam gore kontakte, mail i ostalo.). Kad sam na 3G-u, to je kastastrofa, vidim kako mi iz minute u minutu padaju postoci.
11.02.2014 | 13:35
Nemoj vracati backup,neka aplikacija ti radi u pozadini pa ti zato ide baterija.Uradi restore ali pazi da ti baterija bude iznad 90% i idi na set as new.Onda probaj kako se ponasa pa ubacuj app po app.Push pogasi od app koje ne koristis,one jedu bateriju jer se kace na server svakih par minuta.Mali podesi da ti skida manual ili na 60 minuta.
11.02.2014 | 13:37
Yep , to sam probao 2-3 puta, bas tako.. Cak sam jedan dan bio bez appova i situacija je bila ista...Dakle ili iCloud ili mail ili jednostavno 7.0.4 ima neki fuckin bug oko 3G-a, neta ili sl jer kad sam na wifiju situacija je puno bolja. Appove sve gasim.
Mail imam na 30min, jbga takav je posao..Mislim , imam iphone i moram pazit na kolko stavljam push za mail...to ima smisla ? ne bas
11.02.2014 | 18:45
Nemam iCloud enable (to je iCloud sig. kopija)?
Inaće imam iCloud aktivan za ostale stvari (mail, kontkti, kalendar ...), ali ne i za backup. Pod iCloug nemam Foto stream, Dokumente i podatke i Passbook uključeno, ostalo je.
Wi-Fi, BT, LTE sve uključeno, čak je GPS uključen (ima još nešto što bi morao uključiti?). E da i Push je upaljen!
Nemalu ti veze kontakti s iCloud back-up-om.
11.02.2014 | 19:18
Mozda ce zvucati glupo, a jesi li probao npr. preko noci ukljucit Airplane mode? Probaj pa vidi kako ide potrosnja. Ako sumljas na Mail, probaj obrisati sve accounte. Tada mail nebi trebao raditi.
Nazalost, mislim da imas neki HW problem. Baterija ili......?
11.02.2014 | 19:39
@zabac - Imam iCloud backup ukljucen za kontakte, mailove i to , ostalo isto iskljuceno kao i ti . BT, LTE, GPS iskljucen.

@jmirakul - Nisam probao Airplane, mogao bi danas. Mailove cu isto obrisat...al mislim...dal ima smisla imat polufunkcionalni mob ? Treba mi mail za posao -.-
Jako sumnjam da je hardverski posto mi je prije 7.0.4 radio najnormalnije.

Danas sam iskljucio 3G i vidim da mi baterija nesto dulje traje..no međutim, usage time je opet iznad realnog vremena korištenja...nešt radi u pozadini a ne znam sto, ista stvar je bila kad nisam imao ni jednu aplikaciji (isto tako imam bg app refresh iskljucen), dakle jedino sto ostaje je iCloud ili mail ili neki bug ocito koji cijelo vrijeme cucla bateriju.
11.02.2014 | 20:10
Ali ja nemam iCloud uključen za back-up! Meni se amosinhronizira s iCloud. Na iCludu imam od 5GB 4,7BG slobodno (300MB su emailovi). Znaći ne postoji nikakva aktivnost (osim kad mi dojde e-mailili kad dodam kontakt).
11.02.2014 | 20:13
Meni je 4,4gb free. Nemam pojma, imam backup ukljucen , pise ispod da automacki backupira accounte, settingse kad je iphone na punjacu, zakljucan i na wifiju..tak da mislim da je to ok, jedino tad i backupira.
11.02.2014 | 21:27
Popodne napravio restore, as new i stvar se ne mijena. Usage mi je visok iako je sve iskljuceno, nema mail racuna,appova ni nista. Kad upalim 3G, postoci padaju u sekundi, o surfanju da me pricam.Ocito bug, cim je usage visok.
12.02.2014 | 03:39
nikako da si priznas da je baterija otisla vrit
12.02.2014 | 04:07
Kako ak mi je prije updatea radila najnormalnije? I objasni mi usage
12.02.2014 | 15:28
mislim da ti iCloud backup ne radi samo kad je na punjaču, zalockan ili na WiFiu. Primjetio sam da je napravio jedan backup na iCloud (time of last backup) kad uopće nije bilo sve troje.
12.02.2014 | 17:02
Iskljucit cu i njega..al po "latest backup" vidim da je ok, da ga je napravio kad sam bio na wifiju i na punjacu.
12.02.2014 | 17:54
A da provjeriš stanje baterije (capacity, cycles)?
12.02.2014 | 18:17
CycleCount: 294
DesignCapacity: 1430
FullChargeCapacity: 1249
Status: Success

Ne cini mi se po ovom da bi se trabala ovak ponasat kak se ponasa.
12.02.2014 | 18:29
da..... cca 90% kapaciteta....
Po svemu navedenom, koliko vidim, još jedino možeš probati restore na tvorničke, pa setup kao novi uređaj i to bez iClouda..... ako je i tad ista stvar onda je po mom skromnom mišljenju neki hardware kvar (ne baterija)....
12.02.2014 | 18:36
Probao sve od navedenog . osim ovog bez clouda, to cu isto.. Moze bit hardverski, ali je totalno ludo da se pojavio bas od prvog dana kad sam updateao na 7.0.4. . Cekam 7.1 da vidim dali ce sta rijesit, a do tad patim -.-
12.02.2014 | 18:56
Stavi na Zrakoplovni mod (onaj avion), tada mreža ne igra i nakon čistog restorea mora baterija držati. Ako ne drži, tada je velika vjerojatnost HW kvar.
12.02.2014 | 19:07
Ako je neki bug koji koristi iPhone cijelo vrijeme, trebao bi i u ariplane modu usage bit iznad realnog, pretpostavljam...jedino ako je neki mrežni bug. Probat cu preko noci stavit airplane pa vidjet usage.
12.02.2014 | 22:11
Neki bug je. Meni je od 7.0.3 iPhone 5 poludio nakon niti pola dana od trenutka update, baterija curi ko blesava, a senzori ne rade, ko da su svi krepali istovremeno. I nisam jedini, to je neki bug koji se pojavljuje nasumično, ima još takvih slučajeva. Nadam se samo da je peglanje svih tih bugova i jedan od razloga zašto se verzija 7.1 čeka tako dugo...
13.02.2014 | 10:43
ha, po netu spominju i white screen, rušenje iOSa. to će isto riješiti sa 7.1 a vidim da tu nitko nema taj problem. tko će ga znati što nosi 7.1 osim uljepšavanja i kerefeka
13.02.2014 | 12:38
Navodno 7.1 tek u travnju dolazi. Načekat ćemo se dok dobijemo zakrpe. Ja na 5c nemam probleme s baterijom. Ujutro u pol 7 mi bude oko 97% (sinoć u 1 sat je bila na 100%), i uglavnom punom kad dođem s posla, znači oko 17h, tada bude na 40% negdje. Na poslu isključen 4G (osim kad izlazim iz ureda), uključen wifi, a na putu kući uključen 4G. Meni je ok, iako daleko manje od željenog, ali to je boljka svih smartphone-a.
13.02.2014 | 12:55
Ne izlazi sljedeci mjesec ? Sumnjam da cu se mucit jos 2 mjeseca s ovim..tek ce mi to zeznut bateriju posto ga punim 2 puta dnevno. Apple fail.
13.02.2014 | 13:18
Mislim, tako sam negdje pročitao. A znamo da je Apple s datumima tajnovit. Navodno ima dosta bugova koji se moraju riješiti. 4.2. je izašao 7.1 Beta 5 koja bi navodno trebala biti zadnja u ciklusu, tako da ćemo ipak možda sredinom ožujak dobiti update. Puno je riječi "navodno" u ovom postu hehe
13.02.2014 | 13:26
Probao sam i betu 5, jos mi je gore sto se tice baterije
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.
  • damir1: pozzz svima , da li ima netko problema s iOS 18.6 ? hvala
  • mbp2009: Odlično za PBZ, ali vidim sad da je baterija katastrofa pa onda ću preskočiti dok to ne srede
  • Damirst: Koristim aplikaciju PBZ, istalirao sam public verziju 26 i sve uredno radi
  • Borisone: Čak i da sada radi, možda ju slijedeća public beta skrši
  • Borisone: Prevelika kocka. Ako na iPhonu imaš internet bankarstvo i/ili ostale bitne aplikacije ne savjetujem prelazak na novu slijedeću veliku verziju dok nije na prvoj reviziji (npr. iOS 26.1)
  • mbp2009: Ekipa, itko na ios PB? Zanima me par stvari ali brine me samo pbz aplikacija
  • Yonkis: Ozzy se pridružio legendama :(
  • stefanjos: RIP ozzy!
  • cariblanco: RIP i od mene, mada sad "đavo" trlja ruke, jer mu se ekipa ojačava ;)
  • smayoo: RIP Ozzy Osbourne
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, lu707, matijazx, smayoo, Anonimci (491)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO