Trump- NATO- Izrael- Mule
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump- NATO- Izrael- Mule

18.03.2026 | 17:45
Po meni:

Bibi je navuko Trumpa da krene na Mule. Ovaj jedva doćeko da skrene sa Epsteina.
- I Bibi i Trup podcijenili Hormuz tjesnac.

Nikoga od "saveznika" nisu ni pomislili informirati. Sad kad je djete u bunaru on traži da se skupimo pod njegovom komandom i branimo protok resursa kroz Hormus?

- Iran ima oružja da se brani, a i da bode po svima u susjestvu.

Time misle zapaliti veliku vatru u Arapa? Napadaju i Oman?

E, sad, koliko bi ovo moglo trajati?
Hoće li Ameri i Izraelci morati čizmom i Iran?
Što o tome misli Kina?
18.03.2026 | 18:09
Kina će zaključiti da je ovo idealna prilika za napast Tajvan. Pošto se nisu spremili kako treba, zbrzat će stvar i operaciju od 3 dana pretvoriti u mrcvarenje Tajvana gdje će uništiti više manje svu važnu industriju pa ćemo tek onda imati pravu nestašicu opreme.

Naravno, nestašica nafte i informatičke opreme i raspad NATO, građanski rat u Americi.

World Cup se svejedno igra i Hrvatska osvaja srebro.

19.03.2026 | 07:34
Mule? Što nisi stavio nogomet, sve je to povezano?
Meni je super kako Kina i Winnie the Pooh samo sjede i gledaju pa tu i tamo izuste koju a svi se odmah savijaju kako je rečeno. Nema ponavljanja, nema traktata, nema velikih riječi.
19.03.2026 | 08:31
Kina je supersila po svim mjerljivim parametrima, ali treba to i dokazati na terenu.

U zadnjim sukobima se pokazalo da im vojna oprema bas i ne radi kako su se nadali...

Talibani nisu sila ni po cemu, pa su iz svoje drzave istjerali obje globalne super sile. Nuklearno naoruzane.

Ja sam uvjeren kada bi Kinezi napravili deal sa Putinom da se povuce iz Ukrajine, a da oni zauzmu Taiwan, Trump bi na to pristao. I povukao bi se iz Irana kao bonus.

Upisao bi u CV da je zavrsio jos dva rata i trazio Nobelovu nagradu do godine
20.03.2026 | 02:58
Kinezi brzo uče, ne bi se dao okladiti da bi dobro prošao bilo ko s njima.
Mule u Iranu se 20 godina pod embargom spremaju na ovaj rat i samo najnaivniji vjeruju da se nisu dobro pripremili. Uspjeli su, pod embargom, instalirati centrifuge i obogatiti uran na nekih 60% (ako je to istina).
20.03.2026 | 06:56
Yonkis kaže:
Mule? Što nisi stavio nogomet, sve je to povezano?
Meni je super kako Kina i Winnie the Pooh samo sjede i gledaju pa tu i tamo izuste koju a svi se odmah savijaju kako je rečeno. Nema ponavljanja, nema traktata, nema velikih riječi.

Sjede i umiru od smijeha, zato nema izjave.
Ali, ja mislim da su i oni skeptični i ne sigurni jer ne mogu procijeniti je li ovo sve zajebancija ili iza toga stoji neka opaka strategija koja bi se mogla ukazati kobna po njihove ciljeve. Prilagođavaju svoje strategije u datim uvjetima, a to sigurno nije lako. Pogotovo za Putinja, on žonglira pravo između psihijatrije i diplomacije. Stalno mijenjajućim naponima nekad je on psihopata a nekad Trump. Ali sve u svemu sad umire od smijeha i kaže "ovaj je glup ko glavica kupusa".
A Kinez tjera svoju vojsku da se poslaže dok je ovaj kupus u igranki s svijetom, bogom i narodom.
A oboje imaju dovoljno komprimata da ga mogu zabetonirati.
Netanjahu pokušava, od kad postoji, Amerikance nagovoriti da napadnu Iran, dok je ova glavica kupusa na vlasti mora srediti Iran. Pogotovo ako ne zakuha negdje, bit će raščerečen u Izraelu zbog sranja koja je pravio.

A Raja gine i umire od gladi.
Šerif M'Barek Bajram Olsun.
20.03.2026 | 09:10
Eto što je ljudska glupost:
Francuski nosač aviona lociran zbog Strave

unzxq3c0r4qg1.jpeg
20.03.2026 | 10:23
Izvini kolega, ali mislim da je ovo tvoja glupost, kad tvrdiš da nitko nije znao gdje je francuski nosač, pa da ga je otkrio mornar koji je koristio tu aplikaciju. Ok možda ti je to izletilo, zbog msn propagande
20.03.2026 | 10:40
cariblanco kaže:
Izvini kolega, ali mislim da je ovo tvoja glupost, kad tvrdiš da nitko nije znao gdje je francuski nosač, pa da ga je otkrio mornar koji je koristio tu aplikaciju. Ok možda ti je to izletilo, zbog msn propagande

Izvini kolega, ali gornji kolega ničim nije tvrdio da se ne zna gdje je flota, ali se sigurno nemaju točne koordinate za balističku raketu. S hvaljenjem koliko koraka je neko pretrčao po nosaču aviona se imaju precizni podatci za napad, i to mukte.
20.03.2026 | 11:09
Još jedan blam, bolje da nisi bio advokat Danas se balističke rakete ispaljuju na slijepo, pa ako pogodi pogodi !!! Pa ček i rusi imaju rakete koje imaju tv-kamere u sebi i znaju gdje pogađaju. Što ćemo s silnim tankerima koji moraju imati upaljene "transporderne" da bi se znalo gdje se koji brod nalazi ??? Moji u firmi imaju gsp lokaciju gdje se trenutno nalazi neko sl. volizo firme, a ovdje bi pričali kao o nekoj sigurnosnoj ugrozi...daj se malo skulirajte
20.03.2026 | 11:38
Ja volim biti blamiran kao advokat. Ne sekiraj se.
Ali ja sam bio uvjeren da za balističku raketu (ako je ona ispravna sprava za roknuti plutajući cilj? To bi Đuro znao.) potrebne koordinate? Ali ako nisu, onda još bolje. Ali nisam siguran?
20.03.2026 | 11:57
cariblanco kaže:

Dam se kladiti da u ovoj situaciji sa Iranom i američkim zazivanjem tj kukanjem oko pomoći, da zasigurno postoji neke upute vojnicima da se ne javljaju i ne otkrivaju lokaciju. Ako se otkriva lokaciju, to zasigurno ide nekim protokolima, ovo je sigurno bilo van protokola. Već je bilo takvih slučajeva npr www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kako-je-f...uvanih-tajni-6982881

I kakva MSM propaganda?
20.03.2026 | 12:41
MSN propaganda je bila provokacija ) Svatko tko je želio da zna gdje se trenutni nosać aviona nalazi, je to i znao...možda si pomogao Makronu da sazna gdje mu je nosać ...od mene ende
20.03.2026 | 12:48
Ne moraš ende, ne ljutim se ja, samo pitam.
Nego 'murica fuck yeah, we are goodies not baddies
21.03.2026 | 08:04
U međutku, 3200 brodova je zatočeno u Hormuškom tjesnacu sa preko 20.000 članova posade kojima ponestaje svega, uključujući vode. Luke im ne dopuštaju pristajanje, a Iran naplaćuje prolazak kroz tjesnac 2 milijuna dolara po brodu.

HD0i7avXsAAV1GL.jpeg

Pedolf, aka ManjeZlo je ovo doista lijepo promislio i odigrao...

Nastavno na to, procurile priče ukrajinaca koji su došli u Zaljev pomoći u borbi protiv dronova i ostali u šoku.
'Ovi su ispucavali Patriote kao petarde, znalo se dogoditi i po 8 komada na jedan dron. Radari nisu uopće maskirani, niti pokretni. Uključeni cijelo vrijeme, svijetle kao Božićno drvce na Polnoćki...'
U Zaljevu je ispucano manje-više nepotrebno i potpuno bezveze oko 800 Patriota s jediničnom cijenom od 3 mil USD...
21.03.2026 | 11:45
To se zove good business.
21.03.2026 | 16:35
To a i zarada od nafte.

Jer, doslovno sva nafta svijeta košta toliko koliko koštaju ovih 20 % koja se mora provlačiti kroz Hormuz. Tako to biva kad se dozvoli da se Resursi trže Futures-ima, tržište to regulira!
Ali to sve da se spasi od istrage!
21.03.2026 | 18:49
tino1 kaže:
To a i zarada od nafte.

Jer, doslovno sva nafta svijeta košta toliko koliko koštaju ovih 20 % koja se mora provlačiti kroz Hormuz. Tako to biva kad se dozvoli da se Resursi trže Futures-ima, tržište to regulira!
Ali to sve da se spasi od istrage!

Čuj ovu zaradu:
www.theguardian.com/us-news/2026/mar/20/...anctions-iranian-oil
Ukidanje sankcija zemlji koju bombardiraš zbog destabiliziranih tržišta koja su izravna posljedica spomenutog bombardiranja je toliko jebeno zapanjujuće...
22.03.2026 | 09:03
Odlično, peacemaker. Kako se samo nitko drugi toga nije sjetio? Najgenijalniji precjednik, master of the deals!

IMG_0886.jpeg
22.03.2026 | 22:52
Evo predviđanja: I call it now. Monday evening he'll release a statement saying he was locked and loaded with his finger on the trigger but after receiving many phone calls from Arab, European and world leaders who told him to not strike Iranian power plants he has decided to hold off on it FOR NOW but that he can change his mind at anytime. And then he'll say the strait isn't actually that important for the US and they don't need or use it, and he was just trying to help the world but they told him Mr President please don't do it. He will then also repeat that we have already won the war and obliterated Iran, there is nothing left and he also had the Iranian people in mind for not destroying the power plants because it would destroy their country like never before and they probably won't be able to ever rebuild again and he doesn't want that.
Thank you for your attention on this matter!
23.03.2026 | 00:10
vrlo moguci razvoj situacije.
ipak je on manje zlo.
nepredvidljivo manje zlo.
23.03.2026 | 02:31
Izdvojeni komentar:

"Iran preživio 50 godina pod sankcijama svijeta a svijet se raspada poslije 15 dana pod sankcijama Irana."
23.03.2026 | 08:11
dpasaric kaže:
Izdvojeni komentar:

"Iran preživio 50 godina pod sankcijama svijeta a svijet se raspada poslije 15 dana pod sankcijama Irana."

Kako ti tumačiš taj komentar?
23.03.2026 | 09:11
That’s the way of life. Sigurno nisu opčinjeni Appleom, Snapchatom, GDPRom…
23.03.2026 | 09:17
Yonkis kaže:
Evo predviđanja: I call it now. Monday evening he'll release a statement saying he was locked and loaded with his finger on the trigger but after receiving many phone calls from Arab, European and world leaders who told him to not strike Iranian power plants he has decided to hold off on it FOR NOW but that he can change his mind at anytime. And then he'll say the strait isn't actually that important for the US and they don't need or use it, and he was just trying to help the world but they told him Mr President please don't do it. He will then also repeat that we have already won the war and obliterated Iran, there is nothing left and he also had the Iranian people in mind for not destroying the power plants because it would destroy their country like never before and they probably won't be able to ever rebuild again and he doesn't want that.
Thank you for your attention on this matter!

Točno to! Njegov modus operandi. Probably the greatest modus. It's incredibly great. Beautiful. The best. Works every time.
23.03.2026 | 09:33
Moje predvidjanje je bilo da ce on naprasno prekinuti zracne udare i proglasiti pobjedu, fokusirajuci se na ono u cemu je zracna kampanja bila uspjesna.

Imam osjecaj da bi se to vec i dogodilo ali ne pase Izraelu, pa igre jos uvijek traju.

Povuci ce se iz Hormuza uz izjavu da to USA svakako i ne koristi. Kome je bitno neka ga on osigurava.

P.S.

Ne mozes rat dobiti iz zraka!

Srbiju je cijela koalicija gadjala puna 3 mjeseca pa efekt nije bio cemu su se nadali.
23.03.2026 | 09:40
Air kaže:
dpasaric kaže:
Izdvojeni komentar:

Kako ti tumačiš taj komentar?

Tumačim zapadnom arogancijom i kriminalnom pohlepom nad civilizacijom starom preko 5.000 godina. Tumačim bolesnom željom za hegemonijom koja sada ogoljeno otkriva kriminalne namjere. U tom velikom zlu, dobra strana je što sada i zadriti mogu vidjeti strašno licemjerje "moralnih veličina" koje vode zapadni svijet.

Kapa dolje španjoljskom premijeru Pedru Sánchezu, francuskom sudcu Nicolasu Gouyou, slovenskoj premijerci i našem Milanoviću što imaju kičmu kada vide kriminal ovakve magnitude dok većina političkih marioneta okreće glavu.
23.03.2026 | 09:51
dpasaric kaže:
Izdvojeni komentar:

ne znam odakle ti ovaj komentar na koji se pozivas, ali to nema veze sa zivotom.
vise iran zavisi od sveta, nego svet od irana. jeste, preziveo je i dalje prezivljava.
i srbija je prezivela i hiperinflaciju 1993. (treca u svetu), i bombardovanje 1999. i sta bi to trebalo da znaci? drugi su napredovali, mi smo prezivljavali.

bio sam u iranu 2011. 2014. 2018. 2024. i znam ponesto.
2024. kad sam otisao kurs je bio 1 euro = 45.000 rijala. posle nesto manje od 2 meseca kurs je bio 1 euro = 56.000 rijala - ako se dobro secam.
voleo bih tebe da vidim da poslujes u takvim uslovima - znaci da uvozis takoreci ilegalno, iz trece ruke apple proizvode zbog sankcija, placas ih u dolarima, onda da prodajes u rijalima uz onakvu inflaciju.
kacim sliku koliko se rijala u kesu dobijalo za 100 eura, i sliku nekih gift-cards koje su koristili umesto kesa, jer je placanje onolikim kesom bilo neprakticno.

tako da, nemojte da pricate o nekim stvarima o kojima malo znate.
Prilozi:
23.03.2026 | 09:56
drlovric kaže:
Moje predvidjanje je bilo da ce on naprasno prekinuti zracne udare i proglasiti pobjedu, fokusirajuci se na ono u cemu je zracna kampanja bila uspjesna.

Imam osjecaj da bi se to vec i dogodilo ali ne pase Izraelu, pa igre jos uvijek traju.

Povuci ce se iz Hormuza uz izjavu da to USA svakako i ne koristi. Kome je bitno neka ga on osigurava.

Ne mozes rat dobiti iz zraka!

Srbiju je cijela koalicija gadjala puna 3 mjeseca pa efekt nije bio cemu su se nadali.

Slažem se sa svime. A Trump mora dalje igrati kako Bibi kaže jer ga ovaj drži u šaci, samo ova igra je sada postala preskupa za mnoge u svijetu i šteta koja se čini bi mogla istjerati da se ovo završi čim prije makar nekako uklone kompromitiranog Trumpa. No, Izrael ne mari za žrtve i štetu, njima je ovo sada povijesna prilika da naprave što veći kaos i tako si otvore put za Veliki Izrael.

Mnogo ovisi i o unutarnjem stanju u Izraelu, tj. mogu li im Iranci toliko jako uzvratiti da vlast izgubi podršku naroda i da ih sve zajedno prođe volja za bullyingom cijele regije i da u Izraelu dođe na vlast neka mekša opcija. Prema nekim analitičarima tome se daju male šanse jer većina nacije po anketama misli da "u Gazi nema nevinih" i "Iran je nuklearna prijetnja" (a oni sami kao nisu!), a o čemu pričaju već desetljećima.

I sada dolazimo do vrlo delikatne situacije gdje bi Izrael u očaju i nesposobnosti da se brani konvencionalnim oružjem mogao posegnuti za nuklearnim, a to bi onda bio WW III u kojem se gubi bilo kakva kontrola, a Kina i Rusija staju iza Irana.

Sve skupa imamo loose-loose-loose situaciju trenutno.

Iran gubi najviše jer je brutalno napadnut, ima daleko najviše poginulih i načeta im je kritična infrastruktura. Gubi velik dio svijeta koji ovisi o nafti i plinu iz te regije. Gubi Amerika koju ovaj rat stoji milijarde $ i ruši reputaciju američke vojne sile, prije svega mornarice koja je morala povući nosač, a o izgubljenim bazama i radarima da ne pričamo. Gubi običan pošten narod u Izraelu koji živi u strahu i svatko može izgubiti dom u uzvratnim udarima igre "oko za oko, zub za zub" koju sada gledamo. Sve skupa užas u režiji Epsteina.
23.03.2026 | 10:07
Ako je ovo antisemitski - link

Kad će svijet početi ispravnim imenom nazivati izraelska djelovanja u Gazi i Iranu kao antisvjetska?

Izraelci su od naroda paćenika postali ono što su njemci bili prema njima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 50 minuta
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO