Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

21.03.2026 | 09:56
Elon duguje novce? Ma ne, ne bi on nikada...
www.kqed.org/news/12077222/elon-musk-to-...tors-before-takeover
21.03.2026 | 10:12
932hw5gmg9qg1.jpeg

Naravno da je ovo simplifikacija i neke stvari se dogode godinama nakon uzroka ali mislim da se zna što nas čeka ove godine
21.03.2026 | 14:04
'OTD 1933 Adolf Hitler was officially sworn in as chancellor of Germany. He immediately pardoned 8,000 violent Nazis, many of whom were involved in the failed 1923 coup.'

Na što me to podsjeća....?
22.03.2026 | 08:26
Ovdje je jasno vidi stvarnost i to bez ikakve interpretacijske alternative.
A stvarnost je, da se nalazimo u fazi Kaosa. Neki se enormno bogate i stavili su to na prioritet 1. njihovog djelovanja, bez obzira na zajednicu i žrtve koje ostaju iza njih.
Važni i akutni problemi zajednice kao što su globalno zatopljenje, manjak empatije prema gladnim, siromašnima i manjinama padaju sve više u pozadinu.
Oni su u pijanstvu moći i bezgraničnog bogaćenja izgubili davno već svaki kompas. Pa do te mjere da im svako mora biti tada na raspolaganju kad im treba. Iz ovih bljuvotina o Epsteinu i Trumpu se jasno vidi da je stvarnost bila takova da su koristeći svoju moć i lovu zlostavljali Žene i djecu da bi zadovoljili svoje najtemeljnije a i primitivnije instinkte.
Techovci, Musk, Thiel i ostala gamad žele što manje reguliranja da mogu ne smetano rušiti ovo što sad imamo (ne kažem da je idealno i da ne treba reformirati). Ali ako treba reforma, OK daj da reformiramo. Svaka promjena je bolna jer nadomješta rutinu i sigurnost. Ako smo sad jedrenjak kojeg bi trebali modernizirati u neki super moderan brod, onda daj barem da se dogovorimo da ostaje brod a ne da reformiramo u kamion jer je kamion sad praktičniji za zgrtanje love, sve jedno dali pliva ili ne.
Do zdrave i mirne promjene neće doći dok se neki privilegije ne odreknu a neki je dobiju.

To je stvarnost! To je jedini prostor diskusije! Nikakva Duboka država i gluposti.
23.03.2026 | 12:54
dpasaric kaže:
Air kaže:
Birati manje zlo u politici / demokraciji je floskula koju su mnogi “progutali” kao namac.
Nisi jedini ako te to tješi. Ali to nije nikako ispravno. Naprotiv.

Razumijem ja to dobro, ali jedina alternativa koja se tome nudi je krvava revolucija, a ljudima je još uvijek previše dobro da bi se to dogodilo.

Nekima bi moglo postati manje dobro sudeći po njegovim namjerama

d9db9xrflrqg1.jpeg
28.03.2026 | 14:19
Trump je početak prekretnice politike u demokratskim uređenim zemljama.

Ono što su desetljećima političari mislili i u praksi provodili sa "lijepim" riječima to Trump danas čini transparentno, bez maske - direktno pljuje po svima, javno se divi diktatorima i trpa pare u svoj džep.

A što rade ostali političari demokratskim uređenim zemljama u odnosu na Trumpvu birtijašku komunikaciju?

Šutnjom ju odobravaju.
28.03.2026 | 19:24
the White House on Friday (Mar 27) unveiled a new website called 'OnlyFarms' to highlight the Trump administration's agricultural policy. The site, OnlyFarms.gov, housed on the official WhiteHouse.gov website, redirects to a page that outlines specific financial strategies aimed at helping agricultural workers navigate current economic challenges.
30.03.2026 | 08:55
> “I always like to hang around with losers, actually, because it makes me feel better.”

> “I hate guys that are very, very successful, and you have to listen to their success stories. I like people who like to listen to my success,”

news.yahoo.com/news/articles/trump-says-...cause-165321656.html
30.03.2026 | 19:36
IgorD kaže:
> “I always like to hang around with losers, actually, because it makes me feel better.”

> “I hate guys that are very, very successful, and you have to listen to their success stories. I like people who like to listen to my success,”

news.yahoo.com/news/articles/trump-says-...cause-165321656.html

Ajmo probati zamisliti situaciju, da ovakav Trump cuga pivu ispred dućana...što mislite da li vodio glavnu riječ i da li bi mu vjerovala ekipica
01.04.2026 | 18:41
Iz nekog razloga mu vjeruju. A stalno vrijeđa svoje sljedbenike i govori čak da kad bi uzeo pištolj i pucao po svojim obožavateljima da bi ga i dalje voljeli.

Ovo gore je otišao na Future Investment Initiative (FII) Priority Summit gdje su za očekivat prisutni ljudi koji su koliko toliko uspješni u nekim stvarima koje rade i mrtav hladan veli da više voli luzere nego uspješne ljude.

A vidi sad i ovo, Donald Trump says 'smart people don't like me'
03.04.2026 | 07:23
Oh, ima on i boljih izjava, poput "When someone is nice to me, I love that person. Even if they’re bad people couldn’t care less"

A cijeli taj govor je mučan. Njegovo hvalisanje i sam način kako priča je za ne povjerovati.
rollcall.com/factbase/trump/transcript/d...-house-april-1-2026/
Toliko je sve loše da je White House odlučila maknuti taj video njegovog govora jer su shvatili da je katastrofa, napravili su taj video privatnim ali ipak ne možeš protiv Interneta.

I ovaj: youtu.be/Ww_IlwybvuE?si=4kTBXwF8Ah1xQDPG
03.04.2026 | 12:48
Ne znam kud ovo metnuti, ali kako je Pedolf sve zakuhao, onda valjda tu treba biti:

Iran ponudio deal EU za Hormuški tjesnac i svoje naftne proizvode i to PLATIVO u eurima. Zastanite na trenutak i razmislite o posljedicama ovoga. Kina već ima deal s Iranom u yuanima, Saudijska Arabija je raspižđena Trumpom, a ona je bila temelj petrodolara od 70-ih. Ako EU ovo prihvati (a iskreno, ne vidim baš puno razloga zašto ne bi?), i počne plaćati naftu u eurima i osigura slobodan prolaz kroz Hormuz, mislim da je to ne početak kraja, nego kraj početka sunovrata SAD kao globalne sile. Godinama troše iznad svojih mogućnosti na račun tiskanja novca koji je globalna valuta za naftu, ako to prestane, inflacija će im podivljati, jer nitko neće više htjeti/morati preuzimati dolare i njihove mjenice...
Ako to dogovori EU, vidim već BRICS koji traži sličan ili identičan deal (možda čak i u eurima!)...
03.04.2026 | 13:23
Yonkis kaže:
Oh, ima on i boljih izjava, poput "When someone is nice to me, I love that person. Even if they’re bad people couldn’t care less"

Ovaj citat često se pripisuje Charlesu Mansonu, vođi kulta Manson Family.
03.04.2026 | 14:06
Djuro genijalac kaže:
Ne znam kud ovo metnuti, ali kako je Pedolf sve zakuhao, onda valjda tu treba biti:

Iran ponudio deal EU za Hormuški tjesnac i svoje naftne proizvode i to PLATIVO u eurima. Zastanite na trenutak i razmislite o posljedicama ovoga. Kina već ima deal s Iranom u yuanima, Saudijska Arabija je raspižđena Trumpom, a ona je bila temelj petrodolara od 70-ih. Ako EU ovo prihvati (a iskreno, ne vidim baš puno razloga zašto ne bi?), i počne plaćati naftu u eurima i osigura slobodan prolaz kroz Hormuz, mislim da je to ne početak kraja, nego kraj početka sunovrata SAD kao globalne sile. Godinama troše iznad svojih mogućnosti na račun tiskanja novca koji je globalna valuta za naftu, ako to prestane, inflacija će im podivljati, jer nitko neće više htjeti/morati preuzimati dolare i njihove mjenice...
Ako to dogovori EU, vidim već BRICS koji traži sličan ili identičan deal (možda čak i u eurima!)...

www.20minutes.fr/monde/4216577-20260403-...z-declarant-francais
A French container ship from the CMA CGM group, the Kribi, crossed the Strait of Hormuz displaying on its navigation signal "owner France", a successful crossing which suggests that France is among the non-hostile countries in the eyes of Iran.
03.04.2026 | 14:28
sta reci nakon ovih nekoliko poslednjih postova i vesti?
pametni narandzasti pedofil je urnisao svet a posebno ameriku a tek je na trecini mandata. cenim do 'midterm elections' ce ga obesiti na wall-streetu.
04.04.2026 | 14:14
Yonkis kaže:
www.20minutes.fr/monde/4216577-20260403-...z-declarant-francais
A French container ship from the CMA CGM group, the Kribi, crossed the Strait of Hormuz displaying on its navigation signal "owner France", a successful crossing which suggests that France is among the non-hostile countries in the eyes of Iran.

"Japanese, French and Omani vessels cross Strait of Hormuz"
04.04.2026 | 17:57
Ender kaže:
sta reci nakon ovih nekoliko poslednjih postova i vesti?
pametni narandzasti pedofil je urnisao svet a posebno ameriku a tek je na trecini mandata. cenim do 'midterm elections' ce ga obesiti na wall-streetu.

Već on to miriše.
Ulizivanju sa sad Evangelikalima. Pričaju mi malo puno o Bogu i molitvi. Glavne face Evangelikala ga još tetoši. Jer da ne, morali bi onoj masi koje skupljaju po razno raznim Internetmisama objašnjavati da su se zajebali i da ova budala nije spasitelj. Ko, ups, jebi ga.

Ali previše je njih i njihovih vidjelo ili su i sami sudjelovali u J.E. orgijama. Tako da dobro znaju ko je i koliko duboko zarovao u koga.
05.04.2026 | 06:33
Baš mi je drago da sam naletio na ovog francuskog senatora. Objasnio je u kirurškom zahvatu o čemu se ovdje u biti radi. Jednostavno i jasno.

05.04.2026 | 10:55
“Kad klaun dođe na prijestolje, ne postaje on kralj, nego cijeli dvor postaje cirkus.” Toliko točno da boli.
I kako ga je ono nazvao - jedini slon na svijetu koji sobom nosi svoju vlastitu staklarnicu.
05.04.2026 | 11:00
nego sta je sa narandzastim, nesto brinem. jel ziv i zdrav?
evo par dana nema nekih njegovih gluposti...
05.04.2026 | 16:27
dobro je narandzasti, ziv je i aktivan, nije danas razocarao.
jedno vrlo diplomatsko upozorenje iranu od buduceg nobelovca:

n1info.rs/svet/otvorite-jeni-moreuz-vi-l...atuma-sutra-popodne/
05.04.2026 | 16:35
Ender kaže:
nego sta je sa narandzastim, nesto brinem. jel ziv i zdrav?
evo par dana nema nekih njegovih gluposti...

Look no further, actual tweet on Easter Sunday:

Allah_what.png
05.04.2026 | 16:59
There's a (small) possibility we shouldn't have elected Trump

> Trump said he would keep us out of wars, and while I knew he had lied approximately 18 billion times in the past, I decided to trust him, because that made sense.

> Conspiracy theorist Alex Jones, a longtime MAGA loyalist, has also turned on Trump over the war with Iran and his handling of the Jeffrey Epstein files, saying that the president “does look sick” and that “he does babble and sound like the brain’s not doing too hot.”

> In retrospect, my podcasting friends and I should have recognized those possibilities. Not that Rogan or Von or Jones or I would vote any differently if another election were held today. We are bold, rugged individualists who chart our own paths, do our own research on websites that confirm our biases, and never let unmanly things like facts or careful consideration stand in our way.

> I’m not saying I’ve changed my mind, like an increasingly large number of Americans who disapprove of Trump’s presidency. But I am saying that next time, I might think twice before deciding the worst people are the best people for the job.
05.04.2026 | 23:31
Netko je napravio kratki sadržaj Trumpovih izjava o napadu na Iran:

• January 18: "Iranian patriots, help is on the way, we're coming"

• February 28: "We're launching a decisive operation, it will be very quick"

• March 2: "We will win easily"

• March 3: "We've won the war"

• March 7: "We've defeated Iran"

• March 9: "We need to attack Iran, the war is almost completely and beautifully coming to an end"

• March 12: "We've won, but we're not completely won yet"

• March 13: "We've won the war"

• March 14: "Please help us open the strait"

• March 15: "If you don't help us, I'll definitely remember this"

• March 16: "We don't really need any help at all, I was just checking to see who was listening to me"

• "If NATO doesn't help, something very bad will happen to them."

• March 17: "We don't need NATO's help, and we don't want it." "I don't need Congressional approval to leave NATO."

• March 18: "Allies must cooperate to open the Strait of Hormuz."

• March 19: "US allies must gather strength and help open the Strait of Hormuz."

• March 20: "NATO is cowardly." "Perhaps we will gradually phase it out."

• March 21: "We don't use the Strait, we don't need to open it; other countries need it."

• March 22: "This is the last time. I give Iran 48 hours." "Iran is finished."

• March 23: "We give Iran another week and we will start bombing power plants."

• March 24: "The war is nearing its end."

• March 25: "We are negotiating with Iran."

• March 26: "Iran is begging for peace." "They gave us a gift." "We are postponing attacks on the power plants." "We are giving them more time."

• March 27: "The Ayatollah and I will manage the Strait of Hormuz together."

• March 28: "Regime change has occurred in Iran."

• March 29: "Negotiations with Iran are going extremely well."

• March 30: "Threat of explosion and complete destruction of Iran's oil and energy infrastructure and occupation of Kharg Island."

• March 31: "We are ready to end the war without opening the Strait of Hormuz."

• April 1: "I predict the war will end in three days." "We will bomb them for another two or three weeks until we bomb them back to the Stone Age."

• April 2: "We destroyed three of their major bridges, why don't they call us?"
Edited1m
06.04.2026 | 04:18
dpasaric kaže:
Netko je napravio kratki sadržaj Trumpovih izjava o napadu na Iran:

• January 18: "Iranian patriots, help is on the way, we're coming"

• February 28: "We're launching a decisive operation, it will be very quick"

• March 2: "We will win easily"

• March 3: "We've won the war"

• March 7: "We've defeated Iran"

• March 9: "We need to attack Iran, the war is almost completely and beautifully coming to an end"

• March 12: "We've won, but we're not completely won yet"

• March 13: "We've won the war"

• March 14: "Please help us open the strait"

• March 15: "If you don't help us, I'll definitely remember this"

• March 16: "We don't really need any help at all, I was just checking to see who was listening to me"

• "If NATO doesn't help, something very bad will happen to them."

• March 17: "We don't need NATO's help, and we don't want it." "I don't need Congressional approval to leave NATO."

• March 18: "Allies must cooperate to open the Strait of Hormuz."

• March 19: "US allies must gather strength and help open the Strait of Hormuz."

• March 20: "NATO is cowardly." "Perhaps we will gradually phase it out."

• March 21: "We don't use the Strait, we don't need to open it; other countries need it."

• March 22: "This is the last time. I give Iran 48 hours." "Iran is finished."

• March 23: "We give Iran another week and we will start bombing power plants."

• March 24: "The war is nearing its end."

• March 25: "We are negotiating with Iran."

• March 26: "Iran is begging for peace." "They gave us a gift." "We are postponing attacks on the power plants." "We are giving them more time."

• March 27: "The Ayatollah and I will manage the Strait of Hormuz together."

• March 28: "Regime change has occurred in Iran."

• March 29: "Negotiations with Iran are going extremely well."

• March 30: "Threat of explosion and complete destruction of Iran's oil and energy infrastructure and occupation of Kharg Island."

• March 31: "We are ready to end the war without opening the Strait of Hormuz."

• April 1: "I predict the war will end in three days." "We will bomb them for another two or three weeks until we bomb them back to the Stone Age."

• April 2: "We destroyed three of their major bridges, why don't they call us?"
Edited1m

* April 5: "Open the Fuckin' Strait, you crazy bastards."
06.04.2026 | 04:59
Teško je razumjeti Amere. Prvo nešto otvaraju pa zatvore, pa bi onda plaču da im neko to nešto otvori ili zatvori. Možda je rješenje da ih se nauči koristiti ključeve za zatvaranje i otvaranje?

START

June 12, 1987, Open this gate! Tear down this wall!

April 5, 2026, Open the Fuckin’ Strait, you crazy bastards, or you’ll be living in Hell!

GAME OVER
06.04.2026 | 07:29
Kako je rekao Churchill? Na Amere možeš uvijek računati da će napraviti pravu stvar... nakon što iscrpe sve druge opcije.
06.04.2026 | 08:59
Vratimo se na ljepše stvari :/

IMG_0928.jpeg
06.04.2026 | 10:58
I samo mali memento za one koji misle da bi Kamala napravila išta drugačije, svi oni čine ono na što ih utjecajni lobi u pozadini natjera, nekoga kroz Epstein ucjenu - ili jednostavno namjeste svoje marionete:

Q: “Which foreign country do you consider to be our greatest adversary?”

Kamala Harris: “IRAN.

Iran has American blood on their hands.

We need to ensure that Iran never achieves the ability to be a nuclear power.

That is one of my HIGHEST PRIORITIES.”

Q: “So if you have proof that Iran is building a nuclear weapon, would you take military action?”

K: “I’m not going to talk about hypotheticals at this moment.”
06.04.2026 | 12:12
dpasaric kaže:
I samo mali memento za one koji misle da bi Kamala napravila išta drugačije, svi oni čine ono na što ih utjecajni lobi u pozadini natjera, nekoga kroz Epstein ucjenu - ili jednostavno namjeste svoje marionete:

...

Q: “So if you have proof that Iran is building a nuclear weapon, would you take military action?”

K: “I’m not going to talk about hypotheticals at this moment.

ovo je tebi krucijalni dokaz da je narandzasti 'manje zlo'? nesto sto bi mozda bilo ako bi bilo?

u vreme obame pred kraj njegovog drugog mandata su uveliko bili pregovori o smanjenju i kontroli njihovog nuklearnog programa, i posledicno smanjenu sankcija.
onda je narandzasti u svom prvom mandatu ukinuo to i uveo im jos stroze sankcije.

u vreme obame su cia + mosad kreirali kompjuterski supervirus 'stuxnet' (ko nije gledao nek pogleda film - 'zero days'), koji im je urnisao nuklearne centrifuge. nije bilo zrtava. nije ih napao kao sada ovaj ludi 'wanna-be' kauboj.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO