Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

21.03.2026 | 22:27
Djuro genijalac kaže:
Pored ovog, još jedan više neće letjeti...

Misliš na ovo: militarnyi.com/en/news/russians-lose-second-ka-52-in-24-hours/
22.03.2026 | 13:42
Da još malo razmotiramo nerazumnu tvrdnju kako Rusi nježno i šahovski. link

neka ostane zapisano...

"Rusi su nas napali s 500 vojnika, 28 oklopnjaka i 100 motora, sve su izgubili u četiri sata!"

"Ministarstvo obrane Ukrajine javilo je da su Rusi cijelog tog dana diljem bojišnice izgubili 1610 vojnika, tri tenka, 21 oklopno borbeno vozilo, 31 topnički sustav i 1480 dronova."
24.03.2026 | 08:27
Pojavila se i videa. Ono što je najbolje (ili najgore, ovisno o kutu gledanja) je da sve ukrajinske tvrdnje o ruskim gubicima imaju video potvrde, a ne rekla-kazala, čula-vidjela. Ruska proljetna ofanziva je krenula napadom tj. pokušajem proboja u smjeru Lymana, ali, kako je air napisao, AFU im je satrala 500-njak vojnika u manje od četiri sata. Otad je procurila izjava Magyara koji je zapovjednik dronovskih snaga, da su im prioriter ruski vojnici ispred tehnike. Što ima logike, tenk bez posade je samo bunker. Sad već nekoliko mjeseci ruske snage ne mogu nadoknađivati gubitke koje imaju na bojištu i snage im kopne. U posljednja 4 dana preko 6000 žrtava. To nije održivo, što god tko rekao ili mislio...
Jučer je Ukrajina izrokala naftne terminale u okolici St. Peterburga kroz koje ide 60% ruskog izvoza nafte. To je preko 1000 km daleko od Ukrajine. I nije bilo nikakve spomena vrijedne akcije ruske PZO.
Vjerujem da je ožujak 2026. prekretnica u ovom ratu. Naime, tad je Ukrajina po prvi puta ostvarila potpuni paritet u dalekometnim udarima po ruskim ciljevima u broju dronova i raketa. Sve što je Rusija ispucala brojčano je Ukrajina izjednačila. Ruski izvori pišu da su prije mislili da Ukrajina sakuplja zalihe, ali sad je 500 komada dnevno postalo novo normalno.
28.03.2026 | 10:58
Na temu američke marionete...

Ukraine.jpg

Ukrajinci iz ruskog govornog područja su zapravo zacementirali Zelenskog.
28.03.2026 | 11:36
Zelenski je u drugi krug ušao protiv Petra Porošenka koji je svoju kampanju uglavnom bazirao na već dugogodišnjoj okupaciji Krima i potrebi vojnog jačanja da se to riješi. Zelenski je vodio kampanju u kojoj se zalagao za mir i pregovore s Putinom. Kako je onda već Girkin organizirao pobunu u Donbasu, svo to stanovništvo je masovno stalo iza Zelenskog koji nije htio pojačavati tenzije. Upravo to njegovo mirotvorstvo je bilo posljednja kap koja je prelila čašu Putinove odluke da krene u agresiju na Ukrajinu; računao da je će TV komedijaš odmah pobjeći iz države i ustoličit će opet Janukoviča koji je pobjegao iz države nakon Majdana.
No, država je izabrala komedijaša i dobila pravog predsjednika koji nije ni trepnuo nakon što je počeo napad, nego već čuveni odgovor Bidenu; ne trebam prijevoz, nego streljivo...

Btw, Ukrajina je krenula u sistematsko demontiranje ruskog naftnog biznisa. Četiri dana za redom rokaju po baltičkim ukrcajnim naftnim kapacitetima u Primorsku i Ust-Lugi prko kojih je Rusija izvozila 40% sve svoje nafte. Oba su kompleksa izvan upotrebe do te mjere da je proglašeno stanje više sile tj. nemogućnost ukrcaja nafte na brodove.

Sad gledamo potpuno skidanje rukavica ukrajinske strane (Trump ih je ionako napustio i prekinuo dotok bilo kakve pomoći pa onda nema više ni poluge da utječe na njih) koja je odlučila da Rusija neće izvući dobit od trenutnog porasta cijena nafte na tržištu.
Pojavila se priča (i opet, ruski izvor!) da je Putin okupio svoje bogataše i od njih zatražio da pomognu proračunu odricanjem od dijela akumuliranog bogatstva.

Ukrajinske sankcije su, to je sad jasno, puno efikasnije od američkih i europskih.
28.03.2026 | 18:38
IgorD kaže:
Na temu američke marionete...

Ukrajinci iz ruskog govornog područja su zapravo zacementirali Zelenskog.

Toliko o tome da je bio zabranjen ruski jezik i kao jedan od povoda rata, kako su nam neki tumačili.
28.03.2026 | 18:57
Isto kao i kod nas 1990, Rusi su iskoristili huškačke izjave političkih ekstremista u javnosti kao izgovor za rat ("eto, oni su fašisti i sve bi nas pobili"). Da je bilo više pameti da se takve budaletine ne pušta u medije, a pogotovo ne s nekih javnih pozicija (od zastupnika u parlamentu pa do ministara i sl.), ne bi se nikom bilo moguće izgovarati na takve i predstavljati sve kao borbu za opstanak, umjesto kao agresiju.
28.03.2026 | 20:04
Istina Emile 100 %.
28.03.2026 | 23:23
Djuro genijalac kaže:

Pojavila se priča (i opet, ruski izvor!) da je Putin okupio svoje bogataše i od njih zatražio da pomognu proračunu odricanjem od dijela akumuliranog bogatstva.

nova.rs/vesti/svet/putin-trazi-milijarde...3-28-Putin-trai-mili

ovo je potez kratkog daha, kupuje se malo vremena, ali nece popraviti situaciju.
29.03.2026 | 08:48
Ako ne pristanes da das donaciju, pozovu te na caj u neki neboder sa lijepim pogledom
29.03.2026 | 09:02
Kada budu išli na sastanak proći će hodnikom u kojem su slike junaka domovine koji su tragično završili pijenjem čaja ili naginjanjem kroz prozor.
29.03.2026 | 09:30
Vidiš ti kako se to mijenja. Nekad se ruski čaj pio za proljev. S dvopekom.
29.03.2026 | 10:28
Drugi put, kao da jesmo!

Tea.jpg
29.03.2026 | 11:35
nova.rs/vesti/svet/putin-je-ratni-zlocin...sio-na-psihijatriji/

ovaj je dobro prosao.
za sada
29.03.2026 | 11:46
Treba mu pomoći!

Šteta, da ima pristup Jabučnjaku, ekipa bi ga ladno uvjerila da ne brine, jer što god da se desi biti će nježno.
29.03.2026 | 15:47
direktno.rs/vesti/svet/676495/ukrajina-napad-ruska-luka.html

Stvarno i ovi ukrajinci nemaju takta, uopste to ne rade nezno.
29.03.2026 | 15:55
Ender kaže:
direktno.rs/vesti/svet/676495/ukrajina-napad-ruska-luka.html

Stvarno i ovi ukrajinci nemaju takta, uopste to ne rade nezno.

Nije to do Ukrajinaca, to im je Putin šahovski dopustio jer samo kratki pogled na mapu govori da to tako treba biti.
Tko je igrao zna. Tko nije... e... nema mu pomoći. Zastario je u logici.
02.04.2026 | 09:38
Danas je četiri godine otkako je Ukrajina definitivno obranila Kyiv od ruskog napada i odbacila okupacijske snage iz njega. Također, na jučerašnji dan je ratno zrakoplovstvo AFU po prvi puta helikopterima upalo u Rusiju u područje Belgoroda i uništilo skladište goriva te tako udarilo po ruskom teritoriju i napravilo veliku štetu.
Nakon povlačenja ruskih snaga iz Irpina i Buče, svijet je vidio (barem oni koji vjeruju vlastitim očima) kako je Rusija zamislila osloboditi Ukrajinu i uvesti ju u Ruski svijet.
02.04.2026 | 23:01
Apple is responding to a government order

> The move was implemented by mobile carriers in response to a new government order.

> From April 1, iPhone owners will not be able to replenish their Apple ID balance from their mobile account. The operators of the “four” were instructed by the Ministry of Digital Affairs to disable the option that became popular after the ban on Russian cards to pay for foreign services.

> The primary motivation for the Russian government’s action is likely to block access to VPN apps which are being used to circumvent internet censorship within the country.
03.04.2026 | 07:40
Btw, Ukrajinci su počeli proizvoditi (razvili i ispeglali bugove) svoje verzije ATACMS-a. Kompletan razvoj raketnog programa bivšeg SSSR-a se odvijao u Ukrajini. To znanje je još uvijek tamo, ti ljudi sad imaju 60-70 godina, iza sebe cjeloživotno iskustvo u nemjerljivo lošijem alatnom okruženju i to se sad itekako pokazuje. Svjedočimo usponu vjerojatno zadnje industrijske sile Europe (uz Poljsku do određene mjere). Iduće na redu: balistički projektili dometa 800-900 km.
Ruski medvjed je išao čačkati krivu mečku...

Usputno, 1500 dana traje ovo dosad.
03.04.2026 | 18:31
Ruski zastupnik Delagin povlači zanimljive paralele...

HE_V0B1bgAAOVH7.jpeg

HE_V023XwAAAI6z.jpeg
04.04.2026 | 08:17
'Ruski stroj melje polako, ali nezaustavljivo.' Više ne. Ako izuzmemo same početke otvorene agresije i povlačenje iz okolice Kyiva nakon poraza, a potom i potpomognuto povlačenje iz okolice Harkiva, početak 2026. označava prekretnicu u ratu. U tvrdom, tuk na utuk sukobu AFU su počele potiskivati ruske snage. Neto računica kilometar na kilometar je postala negativna za Ruse i ne da nisu osvojili ništa, nego su i izgubili ono što su imali pod nadzorom dosad. AFU su, to je prošlo relativno nezabilježeno, prešle na lijevu obalu Dnipra i polako odguruju ruske snage od Hersona. Na zaporoškom području su dosad napredovali više nego za one ljetne ofanzive koja nije uspjela.
Kupjansk, koji je Putinu prijavljn kao 'oslobođen' nekoliko puta, u potpunosti je očišćen od bilo kakvih natruha ruskih snaga. Bilanca ruske strane u ožujku '26: 35000 stradalih, najviše što su dosad izgubili na mjesečnoj razini od početka otvorene agresije i za to imaju neto gubitak teritorija pod svojom kontrolom. Planirana i započeta ruska (pro)ljetna ofanziva 2026. je propala i prije nego je započela.
Ukrajina udara sve dalje u dubinu ruske pozadine i skida rafinerije i ključna proizvodna postrojenja (sinoć tvornica kaučuka i gumenih proizvoda u Toljatiju) i pritom je u četiri godine za 35 puta povećala svoju proizvodnju oružja. Svaki rat na koncu se svede na borbu ekonomija i proizvodnih kapaciteta; tko brže i bolje nadoknađuje gubitke i ima jaču logističku bazu, dobiva na kraju.
Sjećate se videa s početka rata kako su uništavai ruski tenkovi? Toga gotovo više nema uopće. Zašto? Jer više nema ruskih tenkova u sukobu da bi ih bilo vrijedno spominjati. Na snimkama se, ako ih uopće bude, pojavljuju T-55 i T-54 modeli. To su tenkovi koje smo čak i mi upokojili i dva stoje kod Udbine kao relikti povijesti.
Sve su glasnije glasine o planiranoj općoj mobilizaciji s ruske strane, jer postojeći model (potpisivanje ugovora i dobra plaća koju nitko ne uspije dočekati, jer strada odmah) već dugo vremena nije u stanju nadoknađivati tekuće gubitke (o tome sam pisao već nekoliko puta).
Od početka sukoba Rusija je satrala preko 1 posto UKUPNE muške populacije i nije postigla ništa. Trodnevna specijalna vojna operacija je prešla 1500 dana trajanja i predstavlja školski primjer kako se efikasno može uništiti vlastita država i njezina dugoročna perspektiva koja će, kako stvari stoje, najvjerojatnije završiti dezintegracijom.
04.04.2026 | 14:08
Djuro genijalac kaže:
Sve su glasnije glasine o planiranoj općoj mobilizaciji s ruske strane, jer postojeći model (potpisivanje ugovora i dobra plaća koju nitko ne uspije dočekati, jer strada odmah) već dugo vremena nije u stanju nadoknađivati tekuće gubitke (o tome sam pisao već nekoliko puta).

Negdje sam pročitao da se planira ovakav model, preporučiti iz svake firme 2-5 čovjeka koji bi se poslali na vojnu obuku pa na frontu. 2-5 ovisi o veličini firme.
Lijep način da se riješiš nepogodnih ili onih koji zabušavaju a ujedno podigneš produktivnost.
Je8ote, čega se sve neće sjetiti.
07.04.2026 | 13:06
Vezano za događaje i posljedice oko rata u Ukrajini, i predviđanje da bi pobjeda Rusije u Ukrajini imala dalekosežne negativne posljedice na cijeli svijet a poglavito na Europu.

Domazet Lošo vs Ante Kotromanović

Ante Kotromanović misli da bi Srbija napala Kosovo da je Rusija pobjedila u Ukrajini.
07.04.2026 | 15:36
Air kaže:
Ante Kotromanović misli da bi Srbija napala Kosovo da je Rusija pobjedila u Ukrajini.

Srbija nema snagu niti nacin da tako veliki broj Albanaca integrira u svoje drustveno i politicko uredjenje.

Oni to moraju odraditi na silu, praceno zlocinima i slicnim vec vidjenim metodama.

Usput nadajuci se da ce stanovnistvo Kosova pobjeci za Albaniju, cisto da Srbi uzmu nazad svoje nekretnine koje su im ranije prodali

Samo ne znam sta bi sa Bondsteel
07.04.2026 | 17:24
drlovric kaže:
Air kaže:

Srbija nema snagu niti nacin da tako veliki broj Albanaca integrira u svoje drustveno i politicko uredjenje.

Oni to moraju odraditi na silu, praceno zlocinima i slicnim vec vidjenim metodama.

Usput nadajuci se da ce stanovnistvo Kosova pobjeci za Albaniju, cisto da Srbi uzmu nazad svoje nekretnine koje su im ranije prodali

Samo ne znam sta bi sa Bondsteel

Jasno je ovo.

Naravno da bi i tada čitali kako je to odrađeno nježno i šahovski.

Htio sam staviti upitnik na "realizam" koji se ovdje fura.

Imamo naša dva vojna stručnjaka (visoko pozicionirane osobe u toj struci) i dva "različita" gledišta na problem Ukrajine.
Ovdje je jedan (Lošo) za neke okarakteriziran kao "zdrav razum".
A drugi je uvjeren da bi pobjeda Rusije značila eskalaciju problema, što je suprotno od mišljenja ekipe koja bi da ih se pita "prodala" Ukrajinu za svoj "mir".

Kojeg na kraju ne bi bilo.
09.04.2026 | 06:55
Evo, dok se još čudimo vojničkoj logici koja bi trebala opravdati Buču (a logike nema, ergo Buča se nije dogodila), Rusi su jučer poslali preko 600 dronova na Herson i pored nasumičnih udara pobacali i mine po cijelom gradu. Dakle, minirali su grad i sad je bilo kakvo hodanje gradom postalo izuzetno opasno/nemoguće. Grad u kojem žive civili.
Kako ni ovo, vojnički gledano, nema smisla, nije se dogodilo i ne uklapa se u definiciju ratnog zločina.
Za to vrijeme, ruski izvori ističu da je ona zona isključenja od linije bojišta koju nameću AFU duboka na rusku stranu između 40 i 50 km i dalje raste u dubinu te posve onemogućava bilo kakve pokrete i logistiku ruskoj strani (uključujući i teritorij Ruske federacije koji je uz liniju bojišta). Također, naglašavaju se novi, poboljšani tipovi ukrajinskih dronova koji imaju gumene obloge na propelerima i više ne zuje, nego su postali nečujni u letu i zato višestruko opasniji. Od ukupnog broja dronova u upotrebi na bojištu Ukrajina sudjeluje sa 70 posto naspram ruskih 30. S ukrajinske strane se uočava novi trend sve većeg broja dronova koji operiraju na tlu; od izvidnice, preko logistike, pa i izvlačenja ranjenika do naoružanih koji mogu samostalno bojno djelovati i pritom služe kao matica za zračne dronove koje lansiraju po potrebi. Također, i veliki zračni dronovi nose manje kojima na taj način jako povećavaju domet.
Ožujak 2026. je, sve je izglednije, predstavlja točku infleksije u ovom ratu.
09.04.2026 | 12:32

Prikaz života u Khersonu... Kako Rusi nježno ubijaju ukrajinske vojnike, tako još nježnije ubijaju civile jer civili ipak nisu tolika prijetnja.

Premda smo kroz par godina navikli na dronove kao novi način ratovanja, još uvijek mi ovakve scene izgledaju nadrealno, pogotovo kada se događaju u civilnom okruženju.
Strojevi progone ljude s ciljem da ih ubiju... Još "nekidan" nisam mogao zamisliti da će me scene iz stvarnosti podsjećati na filmove poput Terminatora i sl.
12.04.2026 | 21:03
Što mislite, kakve su implikacije političke promjene u Mađarskoj na Ukrajinu, Rusiju i rat?
12.04.2026 | 22:15
smayoo kaže:
Što mislite, kakve su implikacije političke promjene u Mađarskoj na Ukrajinu, Rusiju i rat?

Molim vas, nemojte te me napasti jer mi se frend preziva Magyar! I naravno, da je Mac korisnik. Pitat ću ga je li u kakvom srodstvu s ovim Magyarom, mada je to kod njih vjerojatno vrlo učestalo prezime, kao kod nas Horvat i slično.

Odmah i da se ogradim da nemam neke posebne interese u kontekstu Mađarske iako sam 1/4 Mađar, moja majka je bila 1/2 Mađarica iz Osijeka.

Uglavnom, moj komentar je da Péter Magyar sasvim jasno briselski dečko, a to znači da je za očekivati da zahladi odnose sa Moskvom, ali... s druge strane, razumno je pretpostaviti, da će Rusija uskoro završiti s Donbasom, a potom će EU morati razgovarati s Rusijom ukoliko ne želi, da Dnjepar postane istočna granica Ukrajine, pa stvari nisu baš jednostavne, tj. na razini EU će se morati pojaviti netko razuman da posloži prihvatljiv mir s Rusijom ako ne želimo da Europa nastavi tonuti.

Uostalom, detekcija je li nešto pozitivno ili loše je vrlo jednostavna - ako korumpirana Ursula slavi, to znači da je stvar loša, a ona je danas slavila i Twitter je to brzo prokomentirao: "The fact that this woman is celebrating tonight should tell you everything you need to know about the future of Hungary and the rest of Europe."

Orbana ne gledam crno/bijelo, ima loših osobina, ali i dobrih, svakako najveća vrlina mu je što nije bio WEF-ov vazal i brinuo je za interese svoje države, a ne sve rasprodao i postao tuđi feud, kao mi. Ako će novi Magyar biti još jedna briselska ulizica, ne predviđam im ništa dobroga.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 22 sati
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO