Mail - spam i sync macbook+iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail - spam i sync macbook+iPhone

14.09.2012 | 11:47
Pozdrav.
Imam dva problema koja me muce vec duze vrijeme i nikako nac pravi odgovor.
Kako koristim Mail app na macbooku i iphoneu, strasno me zivcira kad nakon sto otvorim mail na jednom od uređaja (npr iphone) , opet dobijem notification na kompu da sam dobio (vec procitani) mail kasnije tokom dana kada ga upalim. Da ih ne primam istovremeno na oba uređaja kad su oba upaljena (npr na kompu sam i mob mi je blizu), znam da je logicki nemoguce iako zna zivcirat kad vidim i cujem da sam dobio mail na kompu za kojim jesam i onda za par sekundi cujem isto na mobu .
Ugl, nteresira me dali postoji nesto sto prepoznaje da je vec mail procitan na nekom od uređaja ? iColud pa sve preusmjerit na njega ? :-/

Drugo pitanje je u vezi spam-a.
Primam dosta spama na gmail account a glupo mi je svaki puta kad dobijem neki spam koji nije filtriran, ici na gmail i rucno ubacivat adresu sa koje doslo, pa me interesira dali postoji neki automatiziraniji ili laksi nacin tipa da mogu oznacit spam kao u Mail appu ali da radi kako spada jer kad u Mail appu oznacim i dalje mi dolaze tj ne hendla ih dobro ili uopce. Imam i jedan account koji nije imap i nja njega mi isto stize dosta spama.
Pretpostavljam da bi se trebao postaviti filter na serverskoj strani jer nema smisla da ga postavim nekako ma kompu pa onda da mi to sve filtrirano svejedno dolazi na iPhone ?
14.09.2012 | 12:59
Mylo182 kaže:
Pozdrav.
Imam dva problema koja me muce vec duze vrijeme i nikako nac pravi odgovor.
Kako koristim Mail app na macbooku i iphoneu, strasno me zivcira kad nakon sto otvorim mail na jednom od uređaja (npr iphone) , opet dobijem notification na kompu da sam dobio (vec procitani) mail kasnije tokom dana kada ga upalim. Da ih ne primam istovremeno na oba uređaja kad su oba upaljena (npr na kompu sam i mob mi je blizu), znam da je logicki nemoguce iako zna zivcirat kad vidim i cujem da sam dobio mail na kompu za kojim jesam i onda za par sekundi cujem isto na mobu .
Ugl, nteresira me dali postoji nesto sto prepoznaje da je vec mail procitan na nekom od uređaja ? iColud pa sve preusmjerit na njega ? :-/

Mail koji pročitaš na jednom uređaju će i biti označen kao pročitan na drugom, međutim tvoj je problem što svi mailovi dođu, je li, kao nepročitani. Ti bi htio da server zna koji klijent je prvi primio mail i onda učini - što? Označit kao pročitanog ga ne može, a i tako ti klijent javlja notifikaciju da je stigao mail, a ne da je stigao nepročitani mail. Ne može mail klijent znati pred kojim uređajem ti trenutno sjediš i onda da ostali ne šalju notifikacije.
14.09.2012 | 13:17
Ovo prvo mi se ne desava, da mail koji je procitan na jednom je automacki oznacen kao procitan i na drugom tj opcenito :-/
Pricotam na iPhoneu npr i onda kad upalim komp, opet mi za isti dolazi notification i oznacen je kao ne procitan.

Ovo da ne moze skuzit za kojim sam uređajem, to kuzim, logicno samo bi htio da kad na jednom procitam an bilo kojem, da mi ga marka kao procitanog i da mi ne adrugom opet ne javlja za isti.

btw. imam gmail, icloud i od faksa account.
14.09.2012 | 13:27
Hm, koliko znam imap account će mail koji klijent označi pročitanim tako označiti mail i na serveru i on će se na drugim klijentima pokazati sa statusom "pročitan"...barem je tako kod mene.
14.09.2012 | 13:40
Meni ne radi na gmailu, a stavio sam ga kao imap :-/. Od faksa mi je POP..dal mogu njega prosljedit na gmail a kad saljem da mi pise adresa od faksa tj salje sa tog racuna iz Mail appa sa mac-a i iphonea?
14.09.2012 | 13:50
Mislim da mi je rijesenje problema da sve forwardam na gmail sto zbog oznacavanja ko procitano sto zbog spama da sve mogu jednim potezom filtrirat (valjda je to moguce ? ).
Jedini je problem (?) sto bi htio onda iz clienta birat akaunte sa kojih ocu poslat mail, znaci samo poslat, ne i primat
14.09.2012 | 14:03
Ako možeš forwardati, forwardaj. Kod slanja možeš birati sa kojeg accounta šalješ neovisno o tome otkud si mail skinuo.
14.09.2012 | 14:08
Zaci mogu dodat i te forwardane accounte u Mail app na iphoneu i macu iako bi ih koristio samo za slanje ? Ili app "skuzi" sam koje imam forwardane na gmail pa iz toga vadi opcije sa kojeg ocu slat ? Jer sad ih mogu birat sa kojeg ocu slat jer ih imam dodane kao posebne accounte, ovako bi imao samo jedan, gmail. Obrisem samo incoming server kod svih acoounta ?
14.09.2012 | 16:50
Za slanje ne moraš kreirati account, dovoljn je samo Identity, tj. jedan account može imati više Identitiyja. Valjda se to može i na iPhoneu podesiti.
14.09.2012 | 18:20
Kul, vidim sad da se moze. Doda se koliko se mailova oce pod address, samo se odvoji zarezima i onda sepojavi opcija pri slanju sa kojeg se hoce poslat, jedini problem mi moze predstavljat account od faksa koji ima neki ludi verification / certificate za lgodin putem usernamea i passa. Probat cu. Mozda uspijem tako rijesit oba problema, nekako preko gmaila.
Tnx !
15.09.2012 | 00:05
Update, gmail ne moze primat mailove sa me.com-a .
plus onda nemam posebne inboxe tj foldere za određene accounte, to sam smaknuo sa uma
15.09.2012 | 00:49
To napraviš pomoću rules. Poruke koje imaju To: header tvoju adresu 1, idu u folder 1, oni koji imaju To: tvoju adresu 2, idu u folder 2, itd.
15.09.2012 | 00:56
Kul, na to sam zaboravio skorz. Samo..rules-e nemam na iphone Mail appu :-/ . Cloud mail ne mogu isto tako preusmjerit na gmail, kao ni yahoo-ov jer se sad placa ta opcija. Ponovo sam napravio sve accounte iznova na iphoneu i osx-u i sad mi se cini da funkcionira dobro, ne dobijem notification 2 puta ako na jednom uređaju vec procitam. (jedino mi ne vrijedi za account od faksa jer je POP a ne IMAP -.- )
Ostao je problem spama, recimo da sam uspio sa onim mark as junk nesto napraviti u osx-u, al ovu opciju nemam na iphone mailu -.-
15.09.2012 | 10:55
CARNet sigurno podržava IMAP
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, drpongrac23, Riba, temeljnik, Anonimci (741)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO