Poslovna banka...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Poslovna banka...


18.04.2010 | 20:11
Gle, ako već o tome govorimo, na iPadu ti, isto kao na mobitelu, ne bi uopće trebao trebati token. Token je samo komad plastike s komadom softvera unutra. A taj isti komad softvera može se vrtiti direktno u iPadu, kao što se vrti u mom mobitelu. Dakle, nije problem što se ukidaju tokeni. Za kućnu uporabu je mobilno bankarstvo ionako puno zgodnije. Problem je što se firmama ne daje podrška za chip čitače pod Mac OS X.
18.04.2010 | 21:09
A kad se to telefon koristil za ozbiljne stvari? LOL
Ako telefoniranje nije ozbilnj, onda sto je. U tu kategoriju spada i slanje e-maila (zar to nije ozbiljno?). LOL
Mislim da iPhone ima dosta "ozbiljnih " programa, recimo u grupi edukacija, ili medicina. Mozda necu moci bas sve kao i s prijenosnim racunalom. Ovo je prvi funkcionalni mobitel koji sam imao, a nekoliko sam ih promijenio (P800 i P990i, MDA III i par Nokia).
Inace ezaba radi na iPhone-u, kao i na kompu, samo bas nije komforno.
Da, ja od iPada ne ocekujem da se zavaljen u fotelju bavim kucnim financijama (ne bi da nesto krivo krene). LOL
18.04.2010 | 22:07
A gle, već sam nekoliko puta pisao što meni sve treba od Smartphonea, a što iPhone ne može. Ne da mi se opet, ali ima toga sasvim dovoljno da me odbije od njega.

Ja trenutno koristim P1i. Zašto, jebote, njega mogu normalno syncat s iCalom, Mailom i Addressbookom, kao i masu drugih mobitela, i to preko Bluetootha, a za iPhone moram nešto kenjat preko iTunesa i još moram okolo nanašat kabel... Radi neke glupe politike. Nabijem ih.

Od super uređaja su napravili igračku za dokoličare kojima se da zajebavat s nekim tamo jailbreakovima i štoja znam... Idioti.
18.04.2010 | 23:16
Zato postoji MobileMe usluga koja sinka sve unakrst u svim kombinacijama. Nije baš bug-free, ali je dovoljno dobra za korištenje.

Kada uzmem neki drugi mobitel u ruke, pa čak i Googleov Android (nedavno probao), sve mi to izgleda tako primitivno spram iPhonea. I tu je kraj priče, već taj prvi dojam kako radi interface mi je dovoljan da dalje ne gledam, a iPhone ionako super radi sve što mi treba.
19.04.2010 | 00:12
Ah, da li se mobitel spaja žicom ili bez, stvarno glavni razlog za odabir uređaja.

Kak se kaže - "Smayoo, with all due respect", ali baš si me podsjetio na film Shallow Hal i scenu kad Jack Black komentira ženske:

Hal: See, the problem is I'm kinda picky

Tony Robbins: What do you mean, picky?

Hal: Well, for instance, I like 'em real young. Like, did you ever see Paulina in her first "Sports Illustrated" layout?

Tony Robbins: You're looking for a young Paulina type?

Hal: Well, that face, but with better headlights. You know how hers have kind of dimmed lately? Heidi Klums beams would do. And her teeth. Or, ooh, that Britney Spears girl. She's got great knockers. But she's a tad muscular. Uh, actually, you know what? Her ass would do, too, if she had a better grille. Like, uh, Michelle Pfeiffer back when she did "Grease 2". But she'd have to be a little smilier than Michelle. Kinda like Rebecca Romijn-Stamos, before she got Stamosed. But not as skinny. Someone a little meatier, like Heidi. But without the accent. You know those accents: yah-yah-yah-yah. They really get old fast. You know what I mean. Someone like that.
19.04.2010 | 09:19
Pa upravo o tome i govorim, Davore - osakatili su odličan uređaj zato da korisnika natjera da plaća neku režijsku uslugu (koja još k tome nije bug free).

Igore, da li se mobitel spaja žicom ili bez meni JEST glavni razlog. Imam punu torbu kojekakvih kabela i adaptera. Ne želim još jedan za mobitel.

Vama to možda nije jasno jer je vaš posao stacionaran. Ja sam terenski orijentiran i sve što mi je bitno moram nositi sobom. Šetam po gradilištu, uslikam par bitnih stvari i kasnije u hotelu bluetoothnem te slike na komp da ih mogu ukomponirati u izvještaj ili poslati mailom. Sad bi trebao nanašati okolo još ne znam koje kabele da bi to mogao, nakon što zadnjih 7 godina koristim mobitel s kojim to nisam morao. Zašto? Zato da bi bio "pravovjerni"???
19.04.2010 | 10:20
Smayoo, potpisujem ovo kaj si rekel za kablovinje. Kad se sjetim na Salonu razvlačenja kablova da bi se prebacile fotke i poslale u redkaciju... S kolko sjete me gledaju picijaši s onim glomaznim ispravljačima koji imaju kablove ko za napajanje trafostanice... A na Macu odmotaš s onih uši kabla koliko ti treba i sve je lijepo uredno. I nemrem dočekati da se pojave ovi novi fotići koji sinkaju fotke na komp bežično, samo dodirivanjem s kompom (vidjeti ovogodišni CES...)
A kaj se tiče banaka...
Mislim da je po zakonu omjer kamata 30:1 ZELENAŠTVO. A pogledaj slučaj RBA. Kamata na pozitivno stanje po tekućem (neću se sad hvatstai koliko je stanje, ali uvijek je jako dobro i nikad, nikad, nikad nisam bio ni blizu minusa, jer to smatram samo problemom organizacije života i usklađivanja navika, želja, potrošnje i mogućnosti) je bahatih 0,5 posto. Istovremeno, kamata na minus po tekućem je preko 15%! Pa mi sad nije jasno kako je moguće da moj novac koji banka okolo posuđuje po 15% meni vrijedi samo 0,5%?!
Inače, Davore, molim te lijepo, u ime svih nas ovdje, a mislim da je riječ o doista velikom broju korisnika koji se mjeri u nekoliko tisuća, da obaviš to istraživanje o podržanosti OSX-a. K vragu, mogli bi raspisati neki tender za banke da im je pred vratima toliko i toliko tisuća potencijalnih korisnika pa nek slože taj komad softa da možemo sve obavljati s OSX-om...
Nisam baš siguran da BILO KOJA banka u RH može samo tako zanemariti nekoliko tisuća korisnika....
19.04.2010 | 12:27
Bok dečki !
Kad si ovo spomenul, Đuro, ja već godinama šaljem dopise (mailove) poštanskoj banci, a oni mi uvijek odgovaraju da rade na riješavanju problema i da će se moći pristupiti i pomoću drugih pretraživaća, a ne samo sa IE 5.5 ili većim. Ne znam kako zakon gleda na to? PB-u svako malo pošaljem grafikon o upotrebi IE i ostalih, Firefoxa, Opere, Safarija gdje se vidi da je u Evropi IE zastupljen oko 60% ili manje, a ostali su mu za vratom. Za gluhe misa!
Trebalo bi ih nekak stisnut. Skupit potpise i napisat peticiju ili nešto sl. Ja sam za! Smayoo?
19.04.2010 | 13:19
Riba je napisao:

da će se do kraja godine token ukinuti i dobit ćemo USB enkripcijski dongle koji naravno radi samo na Windowsima jer treba inastaliratu 5 raznoraznih paketa da sve to radi.


Instalirao ga na Windowse XP pod Parallelsima 5. Trebalo mi je nekih 20 minuta da instaliram sve pakete i javu, te nekih sat, sat i pol da skužim da nema šanse da ga upogonim bez njihove podrške.
Nakon dva dana su zvali iz RBA tehničke podrške i navodili me u Control Panel>Java>Advanced, na koji gumb trebam stisnuti. Tako da je instalacija prošla elegantno Windowsaški. Naravno da smo ga vratili i uzeli token. Nama nisu ništa rekli da od nove godine tokeni ne vrijede.
19.04.2010 | 13:33
Evo javili su se:

"Poštovani,
Vaš e-mail proslijeđen je u nadležni organizacijski dio Banke.

S poštovanjem,
RBA INFO"Pratimo dalje s interesom!
19.04.2010 | 13:40
Mrakača! Nadam se samo da su, ako već ne čitali, onda barem jučer pogledali Rainmaker od Grishama i da ne bude za par mjeseci stiglo osmo pismo koje kaže: 'Već smo vam sedam puta rekli da Mac OX nije podržan od strane našeg sistema. Sad to činimo osmi i zadnji put. Zar ste vi na Macovima toliko glupi, glupi, glupi?!?!??!'
19.04.2010 | 13:48
Screen_shot_2010_04_19_at_12.png
Hpb odgovor od 11. 01. og.
19.04.2010 | 13:55
A ništa, ne vidi se, moram ovako: 11.01.2010.:Poštovani,

Zahvaljujemo na Vašim konstruktivnim primjedbama. Reklamaciju smo proslijedili nadležnom odjelu, te vjerujemo da će u najskorije vrijeme biti omogućen pristup na aplikaciju Internet bankarstva i putem drugih preglednika.

Lijep pozdrav,

Mario Židanić
HPB Kontakt centar

a ovo od 10.03.2010. :Poštovani,

Hrvatska poštanska banka radi na optimizaciji usluge Internet Bankarstva na način da bi korisnici usluge mogli pristupati i putem ostalih pretraživača izuzev InternetExplorera.
Na žalost konkretnu informaciju u kojem vremenskom periodu će biti moguće pristupati usluzi i sa ostalim pretraživačima, Vam nismo u mogućnosti trenutno dati ali se nadamo da će to biti vrlo skoro.

Lijep pozdrav,

Marko Šola
HPB Kontakt centar
19.04.2010 | 15:52
Ako RBA doista ukine tokene, onda i ja i moja firma mijenjamo banku.

Poslao sam upit IT službi u vezi tih poluinformacija, pa ćemo vidjeti. Što više takvih pisama, možda ih panika ulovi, kad pogledaju stanja na računima i promet...
19.04.2010 | 16:47
Teško. Da ste svi u istoj banci, onda možda i da. Ovako - u bilo kojoj banci ste manjina. Firme mijenjaju banke zbog puno ozbiljnijih razloga (npr. onakvih koje navodi Tomek). Imaju se oni o čemu brinuti prije nego o ovom.
19.04.2010 | 16:52
Točno, sami sebi su svrha. Fućka im se za klijente. Nažalost !
19.04.2010 | 19:59
Uh, koliko toga ima za pročitati

Nakon vikenda, pregledao sam sve ovo. Vidim da se rasprava svela na Mac-PC korištenje net bankinga.
Sad da ja kažem svoja iskustva. Još od vremena TANova, ja se hrvam sa bankama i internet bankingom. No u cijeloj toj priči, ispadam kao Don Kihot i Sancho Panza... Nema tu kruha. Prije 3 ili 4 godine, kada sam krenuo, u avanturu sa internet bankingom za firmu (a možda je prošlo i više vremena), prijetio sam i odlaskom i prelaskom u drugu banku. Odgovor je bio: "… kako vi želite." Stoga, natjeravanje da će banke napraviti nešto po pitanju internet bankinga za Maca, zaboravite. Sve osim tokena. Barem što se mene tiče i mog mišljenja. Jednostavno sam instalirao Windoze preko VMWarea i to je bio odgovor. Čak, ako se dobro sjećam, negdje je u PBZu bilo čak i navedeno da podržavaju net banking za Maca, pa kad sam pitao "Kako?", odgovor je bio: "…pa preko virtualnih windovsa…"
Eto, to je od mene što se tiče ovog dijela.

No da se ja vratim na problematiku zbog koje sam i pokrenuo ovo lavinu.
Sa svim ovim problemima oko internet bankarstva, sam jakoooooo upoznat, no ono što mene muči je, kvaliteta usluge i odnos prema klijentu kao takvom (ako izuzmemo ovo).

Mene užasno smeta, kad ja dođem na razgovor o kreditu, a dobijem savjet da restrukturiram svoje poslovanje i smanjim troškove…. Haloooo?!?!?!
Ja sam svoje troškove smanjio do krajnjih granica, jedino što mi preostaje otpuštanje ljudi, velim ja… No lik samo slegne ramenima i kaže da ne bih trebao otpuštati ljude, no da troškove moram smanjiti i da moram posegnuti za ne popularnim mjerama… Hoće li mi netko (Wizz) objasniti, što je bankar htio time meni poručiti???
Nažalost, jako sam razočaran sa pristupom PBZ banke, prema meni kao korisniku.
Da ne spominjem kako su u izračune za tekuću likvidnost, ubacili neke formule koje se primjenjuju samo za velika poduzeća… I da spomenem, da sam sve svoje obveze, pogotovo prema njima (bankama), rješavao na dan.

Uglavnom, danas na sastanku, osjećao sam se kao telac koji ne zna po što je došao i zašto je uopće u banci…
Ponekad se sjetim, i proklinjem dan kada sam otvorio firmu i upustio se u poduzetničku avanturu… No kako se kaže, ono što te ne ubije, to te učini još snažnijim…

Jeli ima tko kakvih iskustva sa Erste Bankom??

Wizz javim ti se.


Pozdrav svima.
20.04.2010 | 02:19
smayoo je napisao:
Igore, da li se mobitel spaja žicom ili bez meni JEST glavni razlog. Imam punu torbu kojekakvih kabela i adaptera. Ne želim još jedan za mobitel.


Ako zaista misliš tako, nek ti bude. Nadam se samo da će uskoro riješit ovu stvar i da će biti moguće prebacivati slike i ostale podatke bez kabla. Taman možeš postati switcher kad izađe ovaj novi iPhone sa kamerama u oba smijera.

Igor
20.04.2010 | 06:39
Tomek, u vezi Erste banke - znam da je prijatelj od šogora upao u probleme za premostiti neke troškove do turističke sezone (ima mali obiteljski hotel) i da mu je Erste banka jedina bila spremna pomoći (nema u kojoj nije bio). Ali isto tako znam da se radilo o zelenaškoj kamati.
20.04.2010 | 17:16
Evo, nadam se, dobrih vijesti iz RBA:

"Poštovani,

Raiffeisenbank Austria d.d. kontinuiranim ulaganjem u razvoj novih tehnoloških rješenja i prateći Strategiju razvitka elektroničkog poslovanja u RH, svojim klijentima nastoji pružiti visoku razinu elektroničkog poslovanja za ravnopravno sudjelovanje na tržištu.

U sklopu tehnološkog napretka, RBA d.d. će implementirajući nova tehnološka dostignuća te upotrebu naprednog elektroničkog potpisa u skladu sa Zakonom o elektroničkom potpisu, voditi računa i o korisnicima Linux i Mac OS X-a. Uvođenje podrške za navedene korisnike planirano je u nadolazećem razdoblju, a službena obavijest bit će objavljena na službenim internet stranicama Banke: www.rba.hr

Također, sve novosti, promjene i obavijesti pravovremeno su objavljene na službenim internet stranicama koje su pouzdan izvor svih relevantnih informacija o poslovanju RBA d.d.

S poštovanjem
Odjel odnosa s klijentima za transakcijske poslove"
 • ozren
 • Posjetitelj
20.04.2010 | 17:25
da slatko mi je to cuti - preci cemo u neku drugu banku, samo je pitanje koju? sve manje vise prelaze na USB citace i certifikate - Mac 0 bodova
20.04.2010 | 22:26
Davore, ne budi naivan. Dobio si isti odgovor kao i Jzelko, samo što je tebi tvoj prvi po redu, a Janku je njegov deseti.

Što si očekivao da će ti odgovoriti odjel "odnosa" s nekim ili nečim? Istinu? Pffffff....
20.04.2010 | 22:41
Kaj da velim /
Smayoo je in. Davore mislim da u nama gledaju hlebince, a nemamo veze s Generalićima !
21.04.2010 | 16:51
smayoo je napisao:
Teško. Da ste svi u istoj banci, onda možda i da. Ovako - u bilo kojoj banci ste manjina. Firme mijenjaju banke zbog puno ozbiljnijih razloga (npr. onakvih koje navodi Tomek). Imaju se oni o čemu brinuti prije nego o ovom.


Kao što si ti već nekoliko puta rekao, ništa se neće promijeniti dok svi ne učinimo nešto, zar ne?
21.04.2010 | 18:19
Točno. Za početak se skupite svi u jednu te istu banku. Onda se organizirajte formalno (kao neka udruga "Poduzetnika korisnika Apple računala" ) i onda ćete imati pregovaračku poziciju. Vrlo jednostavno. Nema nijedne banke koja bi vas u takvim okolnostima zanemarila. Ni po pitanju net bankarstva, ni po pitanju financiranja.

Kao što reče Einstein (u komentaru svoje teorije o hiperprostoru) "ja sam dao teorijski temelj, sad je na vama samo da to realizirate".

Pa ako se zaista upustiš u pokušaj, ustanovit ćeš da zapravo opet svatko navlači na neku svoju stranu, iako postoji zajednički interes. Pomalo gadljivo, moram priznati... Been there, done that.

Zato danas svoje vrijeme trošim na stvari koje smatram zaista *suštinski* bitnima u nekoj široj slici stvari. Koliko god se doimale manje izglednima. Ako su već izgledi mali, barem smisla ne manjka...
21.04.2010 | 18:45
BTW, mnogi su ovo sigurno već vidjeli, ali sigurno ima i onih koji nisu:


Meni je danas Zaba otprilike u kategoriji "će da bude sređeno" (zato se i ne pokušavam žaliti da me nešto žulja), a to je još uvijek dosta bolje od nekadašnje Riječke banke odakle sam pobjegao prije 13 godina. Oni su definitivno bili "da čika zuba zeku".
21.04.2010 | 22:59
Nažalost, nema tu kruha. Svi su isti, sitnice čine prevagu. Mene su strašno naljutili u ZABA-i kada sam prijavio gubitak kartice i nakon 15 minuta sam pronašao novčanik i javio da sam pronašao, a oni meni "nažalost, ova kartica je blokirana i ne može se ponovno aktivirati". Još je malo falilo da mi blokiraju cijeli tekući, što bi značilo da bi morao otvarati novi, u firmi slat zahtjev za promjenom računa i sl. bakanalije. Da ne kažem da sam naravno morao platiti nove kartice za tekući, devizni, VISU i Master. Procedure su im zastarjele i jedini plus im je što imaju dobru mrežu bankomata, sve ostalo, fail.

Prebacio sam se u RBA, zadovoljan sam i dalje no ni oni nisu neka sreća. Al ako namjeravaju izbaciti za poslovnjake USB stick koji nije kompatibilan s Mac-om, i ja bome prebacujem poslovanje drugdje. Što privatno, što poslovno.

A ovo za kamate na minus i na pozitivnu bilancu računa, stoji kao kuća i nitko me ne može razuvjeriti u suprotno s komentarom da banke imaju male marže jer je računica čista.
21.04.2010 | 23:11
smayoo je napisao:
BTW, mnogi su ovo sigurno već vidjeli, ali sigurno ima i onih koji nisu:

:


ha ha ha ha ha

ajoj ovu reklamu nisam odavno vidio,Dragojevic je genije

karma
22.04.2010 | 01:39
Ovo s bankama je sad postalo udarna tema Jabučnjaka, a u međuvremenu sam se sjetio jedne crtice iz biografije Richarda Bransona i njegove velike svađe s bankom Coutts s kojom je radio od početka pa do trenutka kad je prvi put zapao u problem financijske prirode.

Na pokusnom letu njihov prvi avion tek osnovane avio kompanije naletio je na jato gusaka i jedan motor je explodirao. Osiguranje je mogao dobiti tek nakon dozvole, a dozvolu je mogao dobiti tek kad obavi uspješan pokusni let. Uglavnom, hitno mu je za novi motor trebalo oko milion dolara. Banku se to nije ticalo.

Prijetili su da će mu blokirati račun zato što je bio na rubu dozvoljenog minusa, kredit mu naravno nisu htjeli odobriti. Za par dana mu je trebalo doći oko 6 miliona funti od MGM-a koji je kupio prava distribucije filma Electric Dreams za američko tržište, ali je banka svejedno bila neumoljiva. Čak su poslali službenika da ga čeka ispred stana i traži da odmah napravi uplatu inače je gotov.

Našao sam na internetu skraćenu verziju u sklopu nekog intervjua:

What year was this?
1984. We had a very successful record as a company. We chose to launch an airline and the bank went into complete panic mode. I arrived back from launching the airline to find the bank manager sitting on my doorstep. We were a tiny bit over our facility of £3 million. And he told us he was going to foreclose on the whole Virgin group on the Monday unless we got that facility down. So I sort of pushed him out of the house, told him he wasn't welcome, and we managed to scramble some money together by the Monday, and by Friday we had changed banks. Lloyds Bank lent us £30 million instead of the £3 million Coutts were lending us on exactly the same collateral. We should have obviously shopped around earlier and gotten better financing. So that was close.

That weekend you were making phone calls, digging up money?
Yeah, we had Virgin Records. It was a very successful company, that's why it was so bizarre. We had people like Phil Collins and the Rolling Stones and Genesis and Culture Club and Janet Jackson - tremendous bands on the label. It was the most successful independent record label in the world. We'd made $20 million profit that year. So we rang our distributors around the world and managed to get the money, and we'd had an unfortunate incident where the very first flight of Virgin Atlantic, the engine exploded - without insurance. We had to scramble to get $1 million.


Inače, knjiga je zakon. Jedna od najzanimljivijih knjiga koju sam ikada čitao.
29.03.2013 | 10:14
Uff koliko toga je napisano... tema je stara i priznajem nisam sve procitao, jer mi se cini da su svi odgovori prestari da bi vrijedili danas

Ok, nakon što sam 5 godina radio kao RPO - samostalna djelatnost sada otvaram obrt i moram imati poslovni žiro račun. Dobio sam informaciju da ZABA poslovni račun ne funkcionira na mac-u (internet bankarstvo) pa je moje pitanje, koju banku izabrati a da internet bankarstvo radi na Mac-u

Hvala!
 • Stranica:
 • 1
 • 2
 • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 40 minuta
 • MoschuS: Da li netko mozda koristi Parsec na Macu? Ima nekih problema u radu?
 • dpasaric: Nema mi smisla ponavljati ono što se može ionako pročitati na stranim webovima ili YT. Kada budem jedan dobio u ruke, onda ću i napisati.
 • dpasaric: Nema članka jer nisam niti jedan takav Mac odbio na test.
 • Tito: Nema vremena za pisanje clanaka... Zauzet je na forumu :D
 • mbp2009: Davore nema članaka za nove macove? :)
 • kupus: firefox i prst u uho. za aktualan safari ionako moraš zadnji ili predzadnji macos
 • Air: A ne radi mi se još update sistema, a ne znam koji bi mi odgovarao
 • Air: Izgleda da ću se morati prebaciti na firefox zbog problema Safarija u otvaranju pojedinih stranica jer sam na High Sierra
 • kupus: firefox i ublock origin
 • kupus: ne korisitm safari, preporuka firefox ublock origin
 • kupus: ne, trackeri su trackeri.
 • Air: Da li to znači da blokira reklame?
 • Air: @Borisone pogledao sam Disconnect Premium i kaže za free verziju da radi samo ovo (ako sam dobro shvatio) FREE OFFERING Our free tracking protection blocks trackers just in your Safari browser.
 • MBPruleZ: Ako je netko zainteresiran za Benks iPad Pen (super jeftina alternativa apple pencil ili kao rezerva) prodajem potpuno novu olovku. Info preko PM. Nažalost nisam čitao da ista nije kompatibilna sa zadnjom verzijom Ipad Pro (M2, 6th. gen). Uzeo ovo jer čekam Apple pencil kojeg donosi "stric iz Amerike" ;)";)
 • Borisone: U Basic (free) varijanti radi sasvim solidno.
 • Borisone: [link]
 • andy: a mislim da imaju i browser extension, besplatni
 • andy: kupio sam prije par godina lifetime licencu za AdGuard. radi savršeno i system-wide.
 • Air: Ekipo može li na osnovu osobnog iskustva neka preporuka za ad bloker u Safariju?
 • ZeljkoB: U Home aplikaciji se dodaju drugi useri (osim osnovnog/owner usera) i kad se dodaju imaju pristup svim smart home uređajima.
 • mbp2009: znaci homepod nije vezan za samo 1 icloud acc?
 • ZeljkoB: 2 usera na homekit ravnopravno kontroliraju sve uređaje
 • mbp2009: pitanje za vas homekit korisnike, ukoliko su 2 usera, oba na iosu i macosu, treba li kupiti odvojene homepodove ili moze jedan bit spojen na oba? da npr oba korisnika mogu paliti i gasiti stvari preko home appa
 • mbp2009: viđao sam slične stvari, hvala, samo što uvijek bude problem da se ne želi ugasiti klima, paljenje nije problem
 • drlovric: mpb: Non smart klimu upognis sa Broadlink RM4. Mozda 10-15$ i rijesis problem :)
 • zvone: Promjenis regiju na mobu.
 • MBPruleZ: ekipa kako koristiti recimo neke free servise kod kupnje apple uređaja vani, jer većina toga kad ubacim svoj HR apple ID nije dostupna (recimo ATV i slilčno)
 • jura22: Hoće li u oglasniku biti promijenjene kune u euro?
 • mbp2009: bilo bi dobro da napises i lokaciju, cisto da ljudi znaju gdje te uputiti
 • Daki: Pozdrav, dobar servis za zamjenu zaslona ipad air
 • Val76: Pozdrav, je li netko mijenjao staklo na watchu 5? Zanime ma otprilike cijena i je li preporuka jm elektronika? Hvala
 • mbp2009: Meni je uvijek taj koncept smart homea bio zanimljiv, no za to bih trebao kupiti novih vjerojatno 12 prekidača za struju, homepod, naći način da non smart klimu uključim u sve to, i novi termostat. skup sport :)
 • JOHN: ……kao da me razumije ali …..ipak ne :)
 • JOHN: …..postoji trunka nade da će nekada progovorit hrvatski
 • JOHN: Nekad imam osjećaj kao da
 • smayoo: Meni i za odabir što da svira Spotify, ali već tu zapinje, ako se ne radi o engleskoj glazbi. S hrvatskom je tako-tako, a s talijanskom - nikako.
 • JOHN: Siri mi služi za uspostavljanje poziva kad vozim. Dalje se uglavnom ne razumijemo. :)
 • vjeko1: HomePod je za mene samo dobar link na Apple Music i j**eno dobar zvučnik, Siri je nužno zlo. Ja ga koristim isključivo preko iPhonea
 • Yonkis: Čekaj, Siri poglupa? Ne znam, meni je ona retardirana, što god joj kažem priča neke nebuloze. Možda jer još hrvatski nije podržan kao jezik za obraćanje prema Siri? ;)
 • drlovric: Nikada od njega asistenta dokle god je Siri ovako poglupa :)
 • drpongrac23: mbp2009 - zanimljivo da je od svega - najmanje zvučnik. Moglo bi se reći da je neka vrsta kućnog asistenta.
 • mbp2009: eventualno ako je cijeli niz smart home stvari, ali ovako bez tog je samo zvucnik
 • mbp2009: kakav je taj homepod? nemam baš nekako dojam da je nešto pretjerano korisno
 • vjeko1: "Novi" HomePod izgleda gotovo identično kao i stari, makar ionako na starom nisam imao zamjerke osim cijene kod nas
 • Borisone: Evo, upravo najavili i novi HomePod.
 • MoschuS: Taj osnovni sa 8/256 i tako nije bas neka sreca tako da ce bilo sta solidnije biti oko 1000eura
 • vjeko1: Čisto sumnjam da će M2 mini biti 699, trenutno je za M1 najniža cijena 870 EUR, pretpostavljam da će max ići -100
 • Borisone: Čekam potvrdu da mini nema više probleme s bluetoothom, pa MacbookPro14 ide na bubanj.
 • drpongrac23: …nivi Mini M2 ih duplo papa za gablec :)
 • drpongrac23: Samo ne znam kome će sad ekipa sa Njuškala prodavati prastare Intel minije po onim suludim cijenama….

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, nevera, Riba, Smet, tino1, Anonimci (426)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO