Poslovna banka...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Poslovna banka...


18.04.2010 | 20:11
Gle, ako već o tome govorimo, na iPadu ti, isto kao na mobitelu, ne bi uopće trebao trebati token. Token je samo komad plastike s komadom softvera unutra. A taj isti komad softvera može se vrtiti direktno u iPadu, kao što se vrti u mom mobitelu. Dakle, nije problem što se ukidaju tokeni. Za kućnu uporabu je mobilno bankarstvo ionako puno zgodnije. Problem je što se firmama ne daje podrška za chip čitače pod Mac OS X.
18.04.2010 | 21:09
A kad se to telefon koristil za ozbiljne stvari? LOL
Ako telefoniranje nije ozbilnj, onda sto je. U tu kategoriju spada i slanje e-maila (zar to nije ozbiljno?). LOL
Mislim da iPhone ima dosta "ozbiljnih " programa, recimo u grupi edukacija, ili medicina. Mozda necu moci bas sve kao i s prijenosnim racunalom. Ovo je prvi funkcionalni mobitel koji sam imao, a nekoliko sam ih promijenio (P800 i P990i, MDA III i par Nokia).
Inace ezaba radi na iPhone-u, kao i na kompu, samo bas nije komforno.
Da, ja od iPada ne ocekujem da se zavaljen u fotelju bavim kucnim financijama (ne bi da nesto krivo krene). LOL
18.04.2010 | 22:07
A gle, već sam nekoliko puta pisao što meni sve treba od Smartphonea, a što iPhone ne može. Ne da mi se opet, ali ima toga sasvim dovoljno da me odbije od njega.

Ja trenutno koristim P1i. Zašto, jebote, njega mogu normalno syncat s iCalom, Mailom i Addressbookom, kao i masu drugih mobitela, i to preko Bluetootha, a za iPhone moram nešto kenjat preko iTunesa i još moram okolo nanašat kabel... Radi neke glupe politike. Nabijem ih.

Od super uređaja su napravili igračku za dokoličare kojima se da zajebavat s nekim tamo jailbreakovima i štoja znam... Idioti.
18.04.2010 | 23:16
Zato postoji MobileMe usluga koja sinka sve unakrst u svim kombinacijama. Nije baš bug-free, ali je dovoljno dobra za korištenje.

Kada uzmem neki drugi mobitel u ruke, pa čak i Googleov Android (nedavno probao), sve mi to izgleda tako primitivno spram iPhonea. I tu je kraj priče, već taj prvi dojam kako radi interface mi je dovoljan da dalje ne gledam, a iPhone ionako super radi sve što mi treba.
19.04.2010 | 00:12
Ah, da li se mobitel spaja žicom ili bez, stvarno glavni razlog za odabir uređaja.

Kak se kaže - "Smayoo, with all due respect", ali baš si me podsjetio na film Shallow Hal i scenu kad Jack Black komentira ženske:

Hal: See, the problem is I'm kinda picky

Tony Robbins: What do you mean, picky?

Hal: Well, for instance, I like 'em real young. Like, did you ever see Paulina in her first "Sports Illustrated" layout?

Tony Robbins: You're looking for a young Paulina type?

Hal: Well, that face, but with better headlights. You know how hers have kind of dimmed lately? Heidi Klums beams would do. And her teeth. Or, ooh, that Britney Spears girl. She's got great knockers. But she's a tad muscular. Uh, actually, you know what? Her ass would do, too, if she had a better grille. Like, uh, Michelle Pfeiffer back when she did "Grease 2". But she'd have to be a little smilier than Michelle. Kinda like Rebecca Romijn-Stamos, before she got Stamosed. But not as skinny. Someone a little meatier, like Heidi. But without the accent. You know those accents: yah-yah-yah-yah. They really get old fast. You know what I mean. Someone like that.
19.04.2010 | 09:19
Pa upravo o tome i govorim, Davore - osakatili su odličan uređaj zato da korisnika natjera da plaća neku režijsku uslugu (koja još k tome nije bug free).

Igore, da li se mobitel spaja žicom ili bez meni JEST glavni razlog. Imam punu torbu kojekakvih kabela i adaptera. Ne želim još jedan za mobitel.

Vama to možda nije jasno jer je vaš posao stacionaran. Ja sam terenski orijentiran i sve što mi je bitno moram nositi sobom. Šetam po gradilištu, uslikam par bitnih stvari i kasnije u hotelu bluetoothnem te slike na komp da ih mogu ukomponirati u izvještaj ili poslati mailom. Sad bi trebao nanašati okolo još ne znam koje kabele da bi to mogao, nakon što zadnjih 7 godina koristim mobitel s kojim to nisam morao. Zašto? Zato da bi bio "pravovjerni"???
19.04.2010 | 10:20
Smayoo, potpisujem ovo kaj si rekel za kablovinje. Kad se sjetim na Salonu razvlačenja kablova da bi se prebacile fotke i poslale u redkaciju... S kolko sjete me gledaju picijaši s onim glomaznim ispravljačima koji imaju kablove ko za napajanje trafostanice... A na Macu odmotaš s onih uši kabla koliko ti treba i sve je lijepo uredno. I nemrem dočekati da se pojave ovi novi fotići koji sinkaju fotke na komp bežično, samo dodirivanjem s kompom (vidjeti ovogodišni CES...)
A kaj se tiče banaka...
Mislim da je po zakonu omjer kamata 30:1 ZELENAŠTVO. A pogledaj slučaj RBA. Kamata na pozitivno stanje po tekućem (neću se sad hvatstai koliko je stanje, ali uvijek je jako dobro i nikad, nikad, nikad nisam bio ni blizu minusa, jer to smatram samo problemom organizacije života i usklađivanja navika, želja, potrošnje i mogućnosti) je bahatih 0,5 posto. Istovremeno, kamata na minus po tekućem je preko 15%! Pa mi sad nije jasno kako je moguće da moj novac koji banka okolo posuđuje po 15% meni vrijedi samo 0,5%?!
Inače, Davore, molim te lijepo, u ime svih nas ovdje, a mislim da je riječ o doista velikom broju korisnika koji se mjeri u nekoliko tisuća, da obaviš to istraživanje o podržanosti OSX-a. K vragu, mogli bi raspisati neki tender za banke da im je pred vratima toliko i toliko tisuća potencijalnih korisnika pa nek slože taj komad softa da možemo sve obavljati s OSX-om...
Nisam baš siguran da BILO KOJA banka u RH može samo tako zanemariti nekoliko tisuća korisnika....
19.04.2010 | 12:27
Bok dečki !
Kad si ovo spomenul, Đuro, ja već godinama šaljem dopise (mailove) poštanskoj banci, a oni mi uvijek odgovaraju da rade na riješavanju problema i da će se moći pristupiti i pomoću drugih pretraživaća, a ne samo sa IE 5.5 ili većim. Ne znam kako zakon gleda na to? PB-u svako malo pošaljem grafikon o upotrebi IE i ostalih, Firefoxa, Opere, Safarija gdje se vidi da je u Evropi IE zastupljen oko 60% ili manje, a ostali su mu za vratom. Za gluhe misa!
Trebalo bi ih nekak stisnut. Skupit potpise i napisat peticiju ili nešto sl. Ja sam za! Smayoo?
19.04.2010 | 13:19
Riba je napisao:

da će se do kraja godine token ukinuti i dobit ćemo USB enkripcijski dongle koji naravno radi samo na Windowsima jer treba inastaliratu 5 raznoraznih paketa da sve to radi.


Instalirao ga na Windowse XP pod Parallelsima 5. Trebalo mi je nekih 20 minuta da instaliram sve pakete i javu, te nekih sat, sat i pol da skužim da nema šanse da ga upogonim bez njihove podrške.
Nakon dva dana su zvali iz RBA tehničke podrške i navodili me u Control Panel>Java>Advanced, na koji gumb trebam stisnuti. Tako da je instalacija prošla elegantno Windowsaški. Naravno da smo ga vratili i uzeli token. Nama nisu ništa rekli da od nove godine tokeni ne vrijede.
19.04.2010 | 13:33
Evo javili su se:

"Poštovani,
Vaš e-mail proslijeđen je u nadležni organizacijski dio Banke.

S poštovanjem,
RBA INFO"Pratimo dalje s interesom!
19.04.2010 | 13:40
Mrakača! Nadam se samo da su, ako već ne čitali, onda barem jučer pogledali Rainmaker od Grishama i da ne bude za par mjeseci stiglo osmo pismo koje kaže: 'Već smo vam sedam puta rekli da Mac OX nije podržan od strane našeg sistema. Sad to činimo osmi i zadnji put. Zar ste vi na Macovima toliko glupi, glupi, glupi?!?!??!'
19.04.2010 | 13:48
Screen_shot_2010_04_19_at_12.png
Hpb odgovor od 11. 01. og.
19.04.2010 | 13:55
A ništa, ne vidi se, moram ovako: 11.01.2010.:Poštovani,

Zahvaljujemo na Vašim konstruktivnim primjedbama. Reklamaciju smo proslijedili nadležnom odjelu, te vjerujemo da će u najskorije vrijeme biti omogućen pristup na aplikaciju Internet bankarstva i putem drugih preglednika.

Lijep pozdrav,

Mario Židanić
HPB Kontakt centar

a ovo od 10.03.2010. :Poštovani,

Hrvatska poštanska banka radi na optimizaciji usluge Internet Bankarstva na način da bi korisnici usluge mogli pristupati i putem ostalih pretraživača izuzev InternetExplorera.
Na žalost konkretnu informaciju u kojem vremenskom periodu će biti moguće pristupati usluzi i sa ostalim pretraživačima, Vam nismo u mogućnosti trenutno dati ali se nadamo da će to biti vrlo skoro.

Lijep pozdrav,

Marko Šola
HPB Kontakt centar
19.04.2010 | 15:52
Ako RBA doista ukine tokene, onda i ja i moja firma mijenjamo banku.

Poslao sam upit IT službi u vezi tih poluinformacija, pa ćemo vidjeti. Što više takvih pisama, možda ih panika ulovi, kad pogledaju stanja na računima i promet...
19.04.2010 | 16:47
Teško. Da ste svi u istoj banci, onda možda i da. Ovako - u bilo kojoj banci ste manjina. Firme mijenjaju banke zbog puno ozbiljnijih razloga (npr. onakvih koje navodi Tomek). Imaju se oni o čemu brinuti prije nego o ovom.
19.04.2010 | 16:52
Točno, sami sebi su svrha. Fućka im se za klijente. Nažalost !
19.04.2010 | 19:59
Uh, koliko toga ima za pročitati

Nakon vikenda, pregledao sam sve ovo. Vidim da se rasprava svela na Mac-PC korištenje net bankinga.
Sad da ja kažem svoja iskustva. Još od vremena TANova, ja se hrvam sa bankama i internet bankingom. No u cijeloj toj priči, ispadam kao Don Kihot i Sancho Panza... Nema tu kruha. Prije 3 ili 4 godine, kada sam krenuo, u avanturu sa internet bankingom za firmu (a možda je prošlo i više vremena), prijetio sam i odlaskom i prelaskom u drugu banku. Odgovor je bio: "… kako vi želite." Stoga, natjeravanje da će banke napraviti nešto po pitanju internet bankinga za Maca, zaboravite. Sve osim tokena. Barem što se mene tiče i mog mišljenja. Jednostavno sam instalirao Windoze preko VMWarea i to je bio odgovor. Čak, ako se dobro sjećam, negdje je u PBZu bilo čak i navedeno da podržavaju net banking za Maca, pa kad sam pitao "Kako?", odgovor je bio: "…pa preko virtualnih windovsa…"
Eto, to je od mene što se tiče ovog dijela.

No da se ja vratim na problematiku zbog koje sam i pokrenuo ovo lavinu.
Sa svim ovim problemima oko internet bankarstva, sam jakoooooo upoznat, no ono što mene muči je, kvaliteta usluge i odnos prema klijentu kao takvom (ako izuzmemo ovo).

Mene užasno smeta, kad ja dođem na razgovor o kreditu, a dobijem savjet da restrukturiram svoje poslovanje i smanjim troškove…. Haloooo?!?!?!
Ja sam svoje troškove smanjio do krajnjih granica, jedino što mi preostaje otpuštanje ljudi, velim ja… No lik samo slegne ramenima i kaže da ne bih trebao otpuštati ljude, no da troškove moram smanjiti i da moram posegnuti za ne popularnim mjerama… Hoće li mi netko (Wizz) objasniti, što je bankar htio time meni poručiti???
Nažalost, jako sam razočaran sa pristupom PBZ banke, prema meni kao korisniku.
Da ne spominjem kako su u izračune za tekuću likvidnost, ubacili neke formule koje se primjenjuju samo za velika poduzeća… I da spomenem, da sam sve svoje obveze, pogotovo prema njima (bankama), rješavao na dan.

Uglavnom, danas na sastanku, osjećao sam se kao telac koji ne zna po što je došao i zašto je uopće u banci…
Ponekad se sjetim, i proklinjem dan kada sam otvorio firmu i upustio se u poduzetničku avanturu… No kako se kaže, ono što te ne ubije, to te učini još snažnijim…

Jeli ima tko kakvih iskustva sa Erste Bankom??

Wizz javim ti se.


Pozdrav svima.
20.04.2010 | 02:19
smayoo je napisao:
Igore, da li se mobitel spaja žicom ili bez meni JEST glavni razlog. Imam punu torbu kojekakvih kabela i adaptera. Ne želim još jedan za mobitel.


Ako zaista misliš tako, nek ti bude. Nadam se samo da će uskoro riješit ovu stvar i da će biti moguće prebacivati slike i ostale podatke bez kabla. Taman možeš postati switcher kad izađe ovaj novi iPhone sa kamerama u oba smijera.

Igor
20.04.2010 | 06:39
Tomek, u vezi Erste banke - znam da je prijatelj od šogora upao u probleme za premostiti neke troškove do turističke sezone (ima mali obiteljski hotel) i da mu je Erste banka jedina bila spremna pomoći (nema u kojoj nije bio). Ali isto tako znam da se radilo o zelenaškoj kamati.
20.04.2010 | 17:16
Evo, nadam se, dobrih vijesti iz RBA:

"Poštovani,

Raiffeisenbank Austria d.d. kontinuiranim ulaganjem u razvoj novih tehnoloških rješenja i prateći Strategiju razvitka elektroničkog poslovanja u RH, svojim klijentima nastoji pružiti visoku razinu elektroničkog poslovanja za ravnopravno sudjelovanje na tržištu.

U sklopu tehnološkog napretka, RBA d.d. će implementirajući nova tehnološka dostignuća te upotrebu naprednog elektroničkog potpisa u skladu sa Zakonom o elektroničkom potpisu, voditi računa i o korisnicima Linux i Mac OS X-a. Uvođenje podrške za navedene korisnike planirano je u nadolazećem razdoblju, a službena obavijest bit će objavljena na službenim internet stranicama Banke: www.rba.hr

Također, sve novosti, promjene i obavijesti pravovremeno su objavljene na službenim internet stranicama koje su pouzdan izvor svih relevantnih informacija o poslovanju RBA d.d.

S poštovanjem
Odjel odnosa s klijentima za transakcijske poslove"
 • ozren
 • Posjetitelj
20.04.2010 | 17:25
da slatko mi je to cuti - preci cemo u neku drugu banku, samo je pitanje koju? sve manje vise prelaze na USB citace i certifikate - Mac 0 bodova
20.04.2010 | 22:26
Davore, ne budi naivan. Dobio si isti odgovor kao i Jzelko, samo što je tebi tvoj prvi po redu, a Janku je njegov deseti.

Što si očekivao da će ti odgovoriti odjel "odnosa" s nekim ili nečim? Istinu? Pffffff....
20.04.2010 | 22:41
Kaj da velim /
Smayoo je in. Davore mislim da u nama gledaju hlebince, a nemamo veze s Generalićima !
21.04.2010 | 16:51
smayoo je napisao:
Teško. Da ste svi u istoj banci, onda možda i da. Ovako - u bilo kojoj banci ste manjina. Firme mijenjaju banke zbog puno ozbiljnijih razloga (npr. onakvih koje navodi Tomek). Imaju se oni o čemu brinuti prije nego o ovom.


Kao što si ti već nekoliko puta rekao, ništa se neće promijeniti dok svi ne učinimo nešto, zar ne?
21.04.2010 | 18:19
Točno. Za početak se skupite svi u jednu te istu banku. Onda se organizirajte formalno (kao neka udruga "Poduzetnika korisnika Apple računala" ) i onda ćete imati pregovaračku poziciju. Vrlo jednostavno. Nema nijedne banke koja bi vas u takvim okolnostima zanemarila. Ni po pitanju net bankarstva, ni po pitanju financiranja.

Kao što reče Einstein (u komentaru svoje teorije o hiperprostoru) "ja sam dao teorijski temelj, sad je na vama samo da to realizirate".

Pa ako se zaista upustiš u pokušaj, ustanovit ćeš da zapravo opet svatko navlači na neku svoju stranu, iako postoji zajednički interes. Pomalo gadljivo, moram priznati... Been there, done that.

Zato danas svoje vrijeme trošim na stvari koje smatram zaista *suštinski* bitnima u nekoj široj slici stvari. Koliko god se doimale manje izglednima. Ako su već izgledi mali, barem smisla ne manjka...
21.04.2010 | 18:45
BTW, mnogi su ovo sigurno već vidjeli, ali sigurno ima i onih koji nisu:


Meni je danas Zaba otprilike u kategoriji "će da bude sređeno" (zato se i ne pokušavam žaliti da me nešto žulja), a to je još uvijek dosta bolje od nekadašnje Riječke banke odakle sam pobjegao prije 13 godina. Oni su definitivno bili "da čika zuba zeku".
21.04.2010 | 22:59
Nažalost, nema tu kruha. Svi su isti, sitnice čine prevagu. Mene su strašno naljutili u ZABA-i kada sam prijavio gubitak kartice i nakon 15 minuta sam pronašao novčanik i javio da sam pronašao, a oni meni "nažalost, ova kartica je blokirana i ne može se ponovno aktivirati". Još je malo falilo da mi blokiraju cijeli tekući, što bi značilo da bi morao otvarati novi, u firmi slat zahtjev za promjenom računa i sl. bakanalije. Da ne kažem da sam naravno morao platiti nove kartice za tekući, devizni, VISU i Master. Procedure su im zastarjele i jedini plus im je što imaju dobru mrežu bankomata, sve ostalo, fail.

Prebacio sam se u RBA, zadovoljan sam i dalje no ni oni nisu neka sreća. Al ako namjeravaju izbaciti za poslovnjake USB stick koji nije kompatibilan s Mac-om, i ja bome prebacujem poslovanje drugdje. Što privatno, što poslovno.

A ovo za kamate na minus i na pozitivnu bilancu računa, stoji kao kuća i nitko me ne može razuvjeriti u suprotno s komentarom da banke imaju male marže jer je računica čista.
21.04.2010 | 23:11
smayoo je napisao:
BTW, mnogi su ovo sigurno već vidjeli, ali sigurno ima i onih koji nisu:

:


ha ha ha ha ha

ajoj ovu reklamu nisam odavno vidio,Dragojevic je genije

karma
22.04.2010 | 01:39
Ovo s bankama je sad postalo udarna tema Jabučnjaka, a u međuvremenu sam se sjetio jedne crtice iz biografije Richarda Bransona i njegove velike svađe s bankom Coutts s kojom je radio od početka pa do trenutka kad je prvi put zapao u problem financijske prirode.

Na pokusnom letu njihov prvi avion tek osnovane avio kompanije naletio je na jato gusaka i jedan motor je explodirao. Osiguranje je mogao dobiti tek nakon dozvole, a dozvolu je mogao dobiti tek kad obavi uspješan pokusni let. Uglavnom, hitno mu je za novi motor trebalo oko milion dolara. Banku se to nije ticalo.

Prijetili su da će mu blokirati račun zato što je bio na rubu dozvoljenog minusa, kredit mu naravno nisu htjeli odobriti. Za par dana mu je trebalo doći oko 6 miliona funti od MGM-a koji je kupio prava distribucije filma Electric Dreams za američko tržište, ali je banka svejedno bila neumoljiva. Čak su poslali službenika da ga čeka ispred stana i traži da odmah napravi uplatu inače je gotov.

Našao sam na internetu skraćenu verziju u sklopu nekog intervjua:

What year was this?
1984. We had a very successful record as a company. We chose to launch an airline and the bank went into complete panic mode. I arrived back from launching the airline to find the bank manager sitting on my doorstep. We were a tiny bit over our facility of £3 million. And he told us he was going to foreclose on the whole Virgin group on the Monday unless we got that facility down. So I sort of pushed him out of the house, told him he wasn't welcome, and we managed to scramble some money together by the Monday, and by Friday we had changed banks. Lloyds Bank lent us £30 million instead of the £3 million Coutts were lending us on exactly the same collateral. We should have obviously shopped around earlier and gotten better financing. So that was close.

That weekend you were making phone calls, digging up money?
Yeah, we had Virgin Records. It was a very successful company, that's why it was so bizarre. We had people like Phil Collins and the Rolling Stones and Genesis and Culture Club and Janet Jackson - tremendous bands on the label. It was the most successful independent record label in the world. We'd made $20 million profit that year. So we rang our distributors around the world and managed to get the money, and we'd had an unfortunate incident where the very first flight of Virgin Atlantic, the engine exploded - without insurance. We had to scramble to get $1 million.


Inače, knjiga je zakon. Jedna od najzanimljivijih knjiga koju sam ikada čitao.
29.03.2013 | 10:14
Uff koliko toga je napisano... tema je stara i priznajem nisam sve procitao, jer mi se cini da su svi odgovori prestari da bi vrijedili danas

Ok, nakon što sam 5 godina radio kao RPO - samostalna djelatnost sada otvaram obrt i moram imati poslovni žiro račun. Dobio sam informaciju da ZABA poslovni račun ne funkcionira na mac-u (internet bankarstvo) pa je moje pitanje, koju banku izabrati a da internet bankarstvo radi na Mac-u

Hvala!
Moderatori: Bertone
 • Stranica:
 • 1
 • 2
 • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 34 minuta
 • Djuro genijalac: Nego, sretan Dan republike/kolinja..!
 • JOHN: Kad se svi razbacuju…..Electrolux perilica rublja, 5-6 godina stara, radi ali se malo žale ležajevi. Cijena je takva da pojede sve skupa što se nudilo za črni petek! :)
 • Bertone: Što je slijedeće,... svinjske polovice (jednom rastrančirane) i grabova drva jednom kalana? :D
 • damir0408: iMac 24, jednom upaljen s 2g jamstva hitno i povoljno prodajem
 • QKYMON: PRodajem miš jednom korišten, kupljen prije 30 dana... .[link]
 • zoranowsky: THX Yonkis!
 • Yonkis: Malo zanimljivog štiva: [link]
 • stefanjos: hahaha, ma uzas koiko ganjaju tu cijenu. sram ih moze biti
 • kupus: kupujem magsafe2 punjač, može i zamjenski. kontakt porukom
 • smayoo: trebalo je pisati "1548 plus PDV"
 • smayoo: 1548 PDV za godinu dana. Ako si mislio da bi mogao biti neki spektakularan popust, kao za normalan softver, nemam ti što drugo reći, nego - dream on. :)
 • stefanjos: smyaoo koliko je autocad bio ako smijemo znat :D
 • stefanjos: hvala mbp2009! :)
 • Gjuroo: Lovriću, ne truj :)
 • drlovric: Siguran sam bio da ce i oni preci n apretplate, ali eto Affinity jos uvijek drzi obecanje :)
 • zoranowsky: THX Gjuroo! Treba ih podržati!
 • Gjuroo: @zoranowsky: Čestitam za Affinity!
 • ping: MacGPT licencu. Imao sam 2€ viška.
 • zoranowsky: I bio sam skroman s menart outletom, samo 3lp-a, 4 cd-a i 1 blu-ray
 • smayoo: AutoCAD licencu. Kao i svake godine, s Black Friday popustom :)
 • zoranowsky: Ja sam uzeo Affinity studio V2 upgrade
 • JOHN: kupio sam si neke varalice, novu rolicu i štap :)popust stvarnih 20%
 • JOHN: :) prijašnjoj počeli lageri odlazit, a zamjena oko 200 eura tak da……ovo je ajmo reč bila prilika.
 • JOHN: Ja upravo montiram novu perilicu rublja [link]
 • drlovric: Hevy se zove. Ako nekome treba.
 • drlovric: Free je top. Platio sam samo da podrzim autore. Godina $12za black friday. Necu dulje ni opstati u treningu. Napustim ja to brzo :)
 • Borisone: :-)
 • drlovric: @Broistone: Jebes karakter ako nije labilan :)
 • mbp2009: našima nije došla vijest da 30% znači da cijena ide za 30% dolje, ne gore
 • Borisone: A jesi karakter...
 • drlovric: Kupio sam app za gym na 50% :) Eto samo to sam uspio...
 • drlovric: Ljudi jeste li kupili ista na black friday? Ja nisam naletio na nista zanimljivo :/ Prvi put, valjda ikad...
 • mbp2009: @stefanjos nakon jos nekoliko preslusavanja, pjesma je odlicna, pohvale svima jos jednom
 • Kloba: [link]
 • Kloba: Ovo ispod je HNS site, a ovo iznad ti je baš za ulaznice:
 • Kloba: [link]
 • Kloba: Osim toga, naša zajednica tamo će ih pokupovati odmah. Ali dio se čuva za domovinu, to je sigurno. Na tvom mjestu nih stavio HNS u Bookmarks, nazvao broj telefona koji imaju pr iložen - pa vidio može li se išta učiniti za tebe kao hrvatsku žrtvu rata u BiH, možda da na tu kartu odigraš.
 • Kloba: Mogu ti javiti čim pročitam da su puštene u prodaju na netu. Tako to funkcionira. Zapravo to možeš i sam, jer ja dok to pročitam na nekom sajtu već su rasprodane ziher.
 • drlovric: Samo da se plasiramo sto bolje na natjecanju. Nikada nismo briljirali na tom Euru :) Ne znam kako ce ici za ulaznice, i hoce li se uopce moci doci do istih.
 • Kloba: To su neki moji snovi. A sada, slažeš li se ili ne - a ti napiši. :)
 • Kloba: Zlatne Lopte i službena legenda Reala.
 • Kloba: Uglavnom, ono što želim reći je da bih nakon Dalića za kojeg se iskreno nadam da će produljiti ugovor izbornika, jednog dana na klupu mogao zasjesti Luka. Ako bi itko znao čitati igru i raditi formacije, izvlačiti maksimum iz igrača i napaljivati ih na brže, više, bolje - onda je to tip koji je sudjelovao na devet velikih natejcanja (uključujući i ovaj Euro 2024) od njih 13, dobitnik Z
 • Kloba: A vidi Francuze - samljeli Gibraltar 14:0. Nema ko nije pogodio jbt... I tako se to treba doživljavati ako mislimo rasti. Ja bi Luku ostavio do kraja godine u Realu, pa da postane neki učenik za trenera u mlađim uzrastima tamo (sumnjam da će mu žena dati sa troje djece da seli u Saudijsku Arabiju, a klinci se taman navikli na Španjolsku), a on za lovom pohlepan nije.
 • Kloba: Slažem se potpuno. JOHN- nama je ovo 13. veliko natjecanje od ukupno njih 15 od naše samostalnosti. Susjedi preko Dunava i Karavanki slave prvi odlazak na EP nakon 24 godine. Naravno da je suludo optimistično očekivati postolje na svakom natjecanju, ali već smo u rangu reprezentacija kada se nije normalno ne kvalificirati. Mi sa slabijima stanemo na kočnicu
 • JOHN: :)
 • JOHN: Dečkima želim puno sreće i odlučnosti na Euru. Nikad nije sramota izgubiti, pogotovo ako se vidi da napadaš, tražiš priliku za udarac i u konačnici napucavaš fakin loptu u okvir
 • JOHN: Gledao tekmu. Generalno zadovoljan sam pobjedom, ali mogli je biti to bolje kada se analizira pobjednik s druge strane. Za razliku od prijašnjih utakmica u ovoj smmo ipak bili odlučniji i češće pucali u okvir gola. Bez obzira što je dobar dio udaraca bio direkt u golmana, bilo je i onih koje je vratar jako dobro skidao(pogotovo one dvije prilike od Brozovića)
 • Kloba: Slavim ja. :D
 • drlovric: Sretan nam EURO 24, tko slavi :)
 • korisnik: Pitaj što te zanima :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO