Poslovna banka...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Poslovna banka...


16.04.2010 | 18:39
Pošto se po Jabučnjaku muvaju u većini slučajeva poslovni ljudi, vlasnici kompanija i ostali, htio bih pitati koja je po vama najbolja poslovna banka?
Kad kažem najbolja, pod time podrazumijevam odnos prema klijentu, podizanje kredita i prećenja poduzetnika prilikom raznih projekata.
Trenutno sam klijent PBZa i nikako nisam zadovoljan poslovnim odnosom.

Hvala.
16.04.2010 | 19:53
Tomek,

Pitaj slobodno što te zanima glede uvjeta, ja sam inače zaposlenik Zagrebačke banke doduše radim u Rijeci pa ne znam da li to igra kakvu ulogu. Prema uvjetima sve ti je to tu negdje li la, izdvaja te neki poslovni odnos i suradnja s klijentom. Ako želiš nekakve detalje ili te zanima konkretno financiranje pitaj - pa ti možda lupim koju kvalitetnu informaciju.
16.04.2010 | 20:30
Mi trenutno koristimo RBA, i što vrijeme više prolazi imam osjećaj da smo samo još jedan klijent. Kad smo prelazili tekli su med i mlijeko, a sada smo prebačeni nekoj "šalteruši" koja nas jednostavno servisira. Za bilo koji interesantniji projekt dobivamo samo njihove uobičajene ponude i nemamo više nikakvi osobni kontakt. Prije smo bili korisnik Zabe i bili smo vrlo nezadovoljni. Sorry Wizz. Nije jedino ali ni zanemarivo, da za tvrtku koja koristi Macove nemaju apsolutno nikakvu podršku. Kako vrijeme prolazi, razgovarajući sa partnerima i kolegama iz drugih firmi, imam osjećaj da je sve individualno, ne ovisi toliko o banci koliko o kontakt osobi u toj banci.
16.04.2010 | 22:49
Nažalost shvaćam te ping. Često se desi ta situacija, jednostavno brojke i pritisak ne dozvoljavaju da se posvetiš kvalitetno nekome. Sve se svede na čistu računicu. Tako funkcionira sve pa i bankarski sektor. Ne trebam ni spominjati da su se stvari još pogoršale ulaskom stranaca u bankarske strukture. Ipak ja kao sitna riba u moru pokušavam koliko mogu, - ako ništa drugo savjetom, kad već ne mogu utjecati na kamate i ostala čudesa koja su nam zadana. Pričamo naravno o malom poduzetništvu do 15 mil. kuna prihoda.

Činjenica je da je financiranje i ulaganje u nekakav intelektualni kapital raritetna stvar kod nas
Uglavnom da ne duljim previše - ekipi ovdje ukoliko treba ikakav savjet ne konkretno u vezi moje banke - slobodno pitajte bit će mi drago ako mogu pomoći.

Lijep pozdrav svima,

Wizz

P.S Da podrška za MAC, linux i ostale platforme je pušiona - samo su windowsi kvalitetno podržani kao poslovno internet bankarstvo. Ako se išta promjeni po tom planu javim
16.04.2010 | 23:17
RBA ima internet bankarstvo za firme i preko tokena tako da radi na Macu bez problema. Čak sam par puta i sa iPhona gledao stanje.
16.04.2010 | 23:44
Poslovno RBA, radi na Macu preko tokena, nikada problemi, ali niti neka ekstra pomoć.

Privatno koristim ZABA-u, isto preko tokena, lijepo radi na Macu, mada su nedavno poboljšali GUI, još uvijek imaju on-line bankarstvo ergonomski složeno kao da nikada u životu nisu sami plaćali račune na taj način! Taj dio mi je nevjerojatan. Neka plate nekoga da im složi ergonomiju ako već sami ne znaju!

Izluđuju me neobjašnjive situacije tipa da ti ne može zbrojiti naloge koje namjeravaš platiti itd... na njima sam samo zbog inercije. Isto tako ZABA je bila totalno useless kada sam privatno trebao kredit! Na kraju sam otišao u Erste (u kojoj čak nemam niti račun) i trenutno dobio traženi kredit i uz još bolje uvjete. Luda kuća!

I mislim da je zapravo banka manje bitna, i da je važnije s kojom osobom radiš. Imaš i super i groznih svuda!
17.04.2010 | 00:12
Ja sam privatno isto u Zagrebačkoj i imam onaj plavi token. Sajt im je specijalna priča.

Imam u zgradi u kojoj stanujem Zagrebačku banku i zato sam kod njih. Nekad mi je i firma bila, ali kad se ono 2002. moralo otvoriti račune po bankama išao sam prvo u ovu svoju, dobio formular nakon polusatnog čekanja, ispunio ga i donio nazad. Žena tamo je uzela crvenu penkalu, išarala sve što nije bilo ispravno (možda je čak i neku ocjenu upisala, više se ne sjećam svih detalja) i dala mi novi obrazac - ispunite ovo pa dođite sutra.

Pola sata kasnije vozio sam se pored RBA, vidio slobodni parking i otišao u banku čisto iz znatiželje. Kad sam rekao što trebam, službenica tamo mi veli da sjednem i da ćemo zajedno ispuniti sve što treba. Za par minuta potpisao sam se na papir, lupio pečat i drugi dan je žiro bio aktivan. Nekoliko dana kasnije dobio sam token i počeo raditi.
17.04.2010 | 10:34
Nije samo stvar u pristupu internet bankingu. Riješio sam ja to preko VMWarea i Windoza... Mislio sam na opčenito. Ono, banka koja prati poslovnog poduzetnika. Trenutno sam u potrazi za kreditom, pokušava riješiti ovo preko HBORA, pa mi se dešavaju čudne stvari.
Imam sve uvjete, a banka svaki put pronađe nešto i doda neki novi parametar koji ne udovoljavam. Kad i to riješim, opet nekaj treće.
Wizz, interesiraju me stvari oko tih kredita za HBOR. Mogu li ti se javiti PP ili emailom?
17.04.2010 | 10:42
A želiš li zaista kredit? Ja zadnjih 10 godina banke doživljavam kao najveće negativce, odmah su mi druge na listi iza političara. Imaju monopol nad tržištem slobodnog legalnog novca i to skupno zlorabe na štetu društva i pojedinca.

Ako ti treba novac i imaš zaista dobar poslovni plan, lovu ćeš naći kroz business anđele i slično, ima toga sada dosta, čak i kod nas.
17.04.2010 | 10:56
Slobodno pucaj Tomek na pvt. Što se tiče HBOR-a dosta toga je klimava propaganda i nije ih lako dobiti. Puštaju se na tzv.aukcijama. Prva je bila namjenjena onima u problemima s likvidnošću, druga tranša je namjenjena trajnim obrtnim sredstvima. Proces samog odobravanja traje dosta dugo. Čak i ako se zadovolje kriteriji Banke u smislu instrumenata osiguranja, financijskih izvještaja i svega ostaloga, treba još zadovoljiti i HBOR tako da je to dodatna komplikacija. Postoje lakša i jednostavnija sredstva tu prvenstveno mislim na EBRD - europska banka za obnovu i razvoj, EIB - europska investicijska banka te kod nas sredstva Bank Austrie, kamate koje se kreću oko 7,8% uglavnom, nisu toliko povoljni kao HBOR-ovi ali su realniji za dobiti.
Bitna stvar je znači struktura same transakcije - za što ti kredit treba, rok kredita, iznos i naravno kako si ga spreman osigurati. Analiza i osobni kontakt je jedan dio priče, brojevi jedan sasvim drugi. Naravno Bankama je u interesu preuzeti vrijedne klijente, pa ukoliko uhvate nekog zanimljivog voljne su svašta poduzeti u smislu kreditiranja - govorim ponešto i iz svog iskustva. Moja domena su konkretno poduzetnici i obrtnici do 15 mil.kuna prihoda.

Pucaj s pitanjima,

Pozz

Wizz


p.s. S Davorom se slažem u dosta točaka iako kredit može biti pametno riješenje u nekim slučajevima ali o tome nekom drugom prilikom.
17.04.2010 | 11:16
Ja mislim da se banku (privatno ili poslovno) bira isto kao i bilo kojeg drugog pružatelja usluga (privatno ili poslovno).

Ako si velika firma od stotina ili tisuća zaposlenih, s višemilijunskom mjesečnom režijom i višedesetakamilijunskim mjesečnim prometom, vjerojatno ti treba velika banka. Njena tromost i birokratiziranost ti neće smetati jer si i sam takav.

Ako si, pak, mala poduzetnička firma, vjerojatno ti treba i takva banka, koja te neće jahati obrascima, procedurama, itd. A za tvoje razmjere financijskih operacija bit će više nego dovoljno velika, jer, ako si mala poduzetnička firma, teško da planiraš višemilijunske projekte, zar ne?

Da imaš poslovni prostor u prizemlju svoje obiteljske kuće pa ti treba adaptacija garaže u skladište, da li bi taj posao ugovorio s Ingrom, ili s lokalnim građevinskim poduzetnikom.

Ja sam privatno u Zagrebačkoj banci, iako su razlozi ponajviše povijesni. 1997. kad sam se tamo prebacio, bili su najmanje loša banka u HR. Danas više nisu najmanje loši, ali još nisu toliko loši da bi mi se dalo radi promjene mijenjati navike. Prednost im je što imaju bankomata posvuda i što imaju mobilno bankarstvo koje radi super. Tako da fizički u banku odem nekoliko puta godišnje, najčešće radi podizanja neke egzotičnije inozemne valute za put u inozemstvo, itd. Dodijelili su mi osobnu bankaricu koja je krasna žena, vrlo ljubazna i odgovorna i velikim je dijelom zaslužna što još nisam otišao (iako sam siguran da oni toga nisu svjesni). Dali su joj zadatak da mi proda loše prilagođene financijske proizvode i nisu je valjano za to educirali, tako da ona zapravo i ne zna baš puno o tome što prodaje. Ali je oni svejedno tlače i maltretiraju što mi nije ništa prodala.

Ukratko, slažem se s Davorom...
17.04.2010 | 11:30
Bok dečki !
Slično je i u individualnom bankarstvu. Sin mi studira pa je htio dignuti studentski kredit. Da skratim, u više banaka smo pokušali i uvijek je trebalo nešto dodatno, da smo na kraju odustali. Drže monopol i ponašaju se kao da smo mi radi njih ,a ne oni zbog nas! Smatram to nužnim zlom. Idem u smjeru da smanjim na najmanju moguću mjeru njihovo korištenje. Kao što smayoo reče.
17.04.2010 | 11:42
Kako Smayoo kaze, mali sam poduzetnik, trenutno 9 zaposlenih (s nekima odavde se i osobno znam), i trebam banku koja ce me pratiti u odredjenim situacijama. Promet izmedju 6-9 mil. kuna, znam da nije nesto ali eto (Wizz...). Problem je u tome, da sad zbog situacije koj je nastala (recesija), trebam pokrpati neke rupe. Moram rijesiti neke dobavljace kako bih dobio robu da mogu pokrenuti opet proizvodnju dalje. Ni pisma namjer, ni molba, ni projekti ne pomaze da dobijem kredit. Uvjete i sve znam. Ne da nije povoljno nego vise nego nije... No sto mogu.
Problem je u tome, sto ja ne kupujem jahte, ne vozim Ferrarije i kaj ti ja znam. Brinem se o djelatnicima i skupljam im za place. Sve do sada sam platio i sad kad trebam inekciju nista. Kao sto sam rekao, vec sada imam dogovorene poslove koje bih mogao odraditi a ne ide...
Zato mi je pun klinac banke koja nema sluha. Ne trazim nista nego posudit novce i vratit koliko treba. Nista ne pitam. Uh kako me to zdere.
Davore, ne da ne bih trazio novce od banke, nego bih ih ukinuo sve. Gore su od onih glavatih kamatara, za koje znas da bus dobio po glavi i s time se pomiris, a ovi ti na fino uzmu sve, i kucu i vikendice, i zenu i djecu... I to sa smjeskom.
Sorry Wizz al je tako.

Uf, da smijem, svasta bih napisao...
17.04.2010 | 14:37
Razmisli o nekoj maloj banci, kao što je Imex, Credo, Banco popolare...
17.04.2010 | 14:44
Ovo će možda zvučati smiješno, ali meni se čini da sam negdje čitao početkom prošle godine kako Splitska Banka ima višak novaca i da je skoro jedina koja u doba krize dijeli kredite.

Mislim da je priča išla oko onog skandala koji je Société Générale imao prije par godina kad im je onaj broker spiskao milijarde na gluposti i pošto su bili na rubu propasti napravili su veliku dokapitalizaciju taman prije nego što je kriza u svim ostalim bankama započela pa su se onda našli s ogromnim zalihama keša od kojeg je dio završio i u Splitskoj banci.

Čisto informativno odi pa pitaj. Usput, znam da i oni rade s tokenom za firme.
17.04.2010 | 15:39
Hmm.....ovo se pretvara u bankarski flame .

Neću se upuštati u kolokvijalne rasprave male banke prate, velike su koma itd. Kod nas se prate i firme sa 100 tis. kn prometa godisnje kako ne bi i sa vise, bitna je samo prica i sama transakcija - uvijek se moze doci i osobno raspitati.

Bankarsko poslovanje nije tako jednostavno kako se cini, isto tako marze s kojom banke rade su manje nego kod vecine poduzetnika i trgovaca tako da..... Da li biste vi nekom posudili novac za kikiriki, mislim da ne bi.

Lijepi pozdrav svima, a tebi Tomek ako stvarno zelis ok informaciju slobodno pitaj sto te muci - ne radi se o ZABI, bit ces bolje pripremljen za natezanja s bilo kojom bankom.

Bye

Wizz
17.04.2010 | 16:17
Wizz, ne sumnjam u tvoju dobronamjernost i zaista je lijepo što iskazuješ lojalnost svom poslodavcu. Radio sam s ponešto banaka u Hrvata (a i šire) i upoznao dosta ljudi iz tih krugova.

"Kolokvijalne rasprave" o malim i velikim bankama podjednako su utemeljene kao i o malim i velikim trgovcima, tvornicama, ili bilo čemu trećem. Jednostavno - sve velike firme su prekomjerno birokratizirane zbog manjka stvarne kontrole koju top management ostvaruje nad poslovnim procesima (ponajprije troškovima i rizicima). Nemoj mi samo sad početi pričati kako Zaba nije. Jer jest. Znam iz prve ruke.

A to da su marže s kojom banke rade manje nego kod većine poduzetnika - hm... Vjerojatno misliš na postotak, a ne na kune. Pa evo u tom smislu nagradno pitanje za tebe - što je više - 3% od 30 milijardi ili 100% od 1 milijun?
17.04.2010 | 17:09
Poslao sam ovaj prethodni post pa onda zaključio da možda nisam bio dovoljno jasan, odnosno da li sam to dovoljno naglasio...

Kako sam napisao - gospođa koja je moja osobna bankarica je definitivno najzaslužnija osoba (da ne kažem - jedina zaslužna) što sam još u Zabi. Slično kaže i moja kolegica za kontakt osobu koju u Zabi ima vezano za poslovni račun firme u Zabi.

Radi se u oba slučaja o ljudima tu, u Rijeci. Ali slično sam čuo i za neke Zabine zaposlenike u drugim gradovima.

U tom smislu, mogu zaključiti da ljudi zaista znače najviše i da Zabi njeni zaposlenici (barem neki) jako puno vrijede. Da li ona to zaslužuje? Pa, valjda da, kad su još tamo... Zašto onda ima tako puno nezadovoljnih komintenata, koji se osjećaju dobrodošli samo dok im ne zatreba pomoć? Eeeee, to je pitanje svih pitanja...

PS

Ne kažem da su druge velike banke ni bolje, ni gore. No s njima nemam neposrednih iskustava...
18.04.2010 | 01:02
IgorD je napisao:
RBA ima internet bankarstvo za firme i preko tokena tako da radi na Macu bez problema. Čak sam par puta i sa iPhona gledao stanje.


Imam ti lose vijesti, a to je da će se do kraja godine token ukinuti i dobit ćemo USB enkripcijski dongle koji naravno radi samo na Windowsima jer treba inastaliratu 5 raznoraznih paketa da sve to radi. Ja sam vec dobio takav. Kazu zbog "uskladjivanja sa Evropskim zakonima". Oni valjda znaju nesto sto mi ne znamo jer ja ne vidim tu Evropu na horizontu...
18.04.2010 | 01:28
Ne EU zakonima, nego s Basel II direktivama o kontroli bankarskih rizika. Tako meni rekoše. Iako je to sve na vrbi svirala jer npr. američka Citibank JOŠ UVIJEK (usprkos već nekoliko uspješnih physhing napada) ima samo običan 4-znamenkasti pin za svoje klijente.
18.04.2010 | 01:59
Riba, gdje to, u RBA? Krasno, odmah ću im reći da zatvaramo račun i tražimo banku koja usluge mijenja na bolje, a ne na gore. Evo, odmah sam im poslao upit, kaže robot da će mi odgovoriti u roku od dva radna dana, pa javim što kažu...

Zna netko koja poslovna banka koristi tokene? Koristili li Zaba obzirom da ga ima za građane?
18.04.2010 | 08:22
smayoo je napisao:
Ne EU zakonima, nego s Basel II direktivama o kontroli bankarskih rizika. Tako meni rekoše. Iako je to sve na vrbi svirala jer npr. američka Citibank JOŠ UVIJEK (usprkos već nekoliko uspješnih physhing napada) ima samo običan 4-znamenkasti pin za svoje klijente.


Americke banke uglavnom imaju - username i password, bez ikakvog PIN-a!
18.04.2010 | 08:26
dpasaric je napisao:
Riba, gdje to, u RBA? Krasno, odmah ću im reći da zatvaramo račun i tražimo banku koja usluge mijenja na bolje, a ne na gore. Evo, odmah sam im poslao upit, kaže robot da će mi odgovoriti u roku od dva radna dana, pa javim što kažu...

Zna netko koja poslovna banka koristi tokene? Koristili li Zaba obzirom da ga ima za građane?


RBA, da. Ja sam odmah glasno negodovao ali rekose da je zbog tog uskladjivanja. A ako je tako, vise s niti jednom bankom necemo moci raditi normalno s Macintoshem. Doduse nakon procedure instalacije svega da bi to radilo na Windowsima, nisam siguran da mogu reci da tamo radi "normalno". Jos nesto - sa tim istim USB dongleom vidim i svoj privatni racun pa se bojim da ce i gadjani a ne samo tvrtka nastradati... ah, lijepo je bilo dok je trajalo.
18.04.2010 | 08:52
Zaba ima tokene za građane, ali čip kartice za firme. Među prvima je to uvela.

Inače, cijela ta stvar s čip karticama je generička i morala bi raditi na bilo kojoj platformi, samo što si na Macu prepušten sam sebi da sve natjeraš da radi. Moraš:

1. naći (i kupiti) usb chip card čitač koji je podržan na Macu

2. konfigurirati ga ručno da podešenja odgovaraju onima koja su predefinirana na čitaču i driveru što ga dobiješ u banci

3. sve te web-bazirane aplikacije internet bankarstva su slične. Ne može nijedna low level pristupati chip kartici. Netko mi je jednom objašnjavao da driver od chip čitača zapravo diže lokalni web servis kojem onda web aplikacija od banke pristupa po potrebi, i to po standardiziranom protokolu (kojeg bankari nazivaju EMV).

Stvar je samo u tome da se nitko nije oko toga bavio, a vjerojatno se nikom niti ne da riskirati s obzirom da se radi o platnom prometu. Iako zapravo rizika nema. Sigurnosni processing se u cijelosti odvija na chip kartici. Cijeli interface čitač-driver-web aplikacija samo prenosi PIN i challenge brojeve prema kartici, a s nje dobiva DES3 odgovore sukladno ključu koji je pohranjen na samoj kartici. Ili će raditi, ili neće.
18.04.2010 | 09:40
Jutro svima,

Čisto brzi odgovor Davoru. Zaba je nažalost kao što je Smayoo rekao prethodno bila na karticama i čitačima istih, sada smo prešli na usb key - koji je podržan samo na windowsima. Znači alternativni operativni sustavi 0 bodova. Pitao sam kolege u vezi toga u ZG - nema naznake da će se išta promjeniti. Već par puta se dešavalo da dođe ekipa koja koristi Apple i raspituje se - željeli bi netbanking međutim taj dio priče ih odbije. Ako ti nešto znači imamo dosta dobro riješeno bankarstvo preko mobitela, tzv. m-zabu. Većina mobitela je podržana i novi se dodaju dosta redovno.

Naravno veći gušt je raditi plaćanja preko kompa nego preko mobitela, ali ima ekipe koja preferira baratanje s mobitelom, not my cup of tea .

Pozz svima,

Wizz
18.04.2010 | 09:51
Wizz, sorry, jbg, opet nemaš sreće

Screen_shot_2010_04_18_at_08.png
18.04.2010 | 10:13
Davor je napisao:
Zna netko koja poslovna banka koristi tokene?


Splitska banka ima token za firme.
18.04.2010 | 11:26
Hvala! Reći ću ovima u RBA da selimo račun u Splitsku.

Inače, baš su me prošli tjedan u Zabi pitali za mobitel radi tog m-paya, pa kada sam rekao iPhone - "Ajoj, baš za njega nemamo!" - "Hahah, pa za koji onda imate?"
18.04.2010 | 17:02
Davore, baš pretjeruješ. Među poslovnim svijetom iPhone baš i nije nešto jak. Najviše ga (koliko sam ja vidio) koriste klinci i ekipa kojima je važno da se "redkarpetiraju".

Inače, da odmah spriječim flejmanje, ja bi ful rado kupio iPhone. Ta stvarca zbilja ima velik potencijal. Ali činjenica je da je i 99% softvera za njega - điđarije - igrice i slične gubilice vremena i raznorazni utilities koji ne služe ničem nego nadomiještanju samih iPhone nedostataka. Taj se telefon (još uvijek) ne da koristiti za ozbiljne stvari. I neće nikad ni moći dokle god proizvođač kreće od pretpostavke da korisnik ulaže sve svoje napore u raspačavanje piratskih multimedijskih sadržaja.

Osim toga, možeš biti siguran da će Zaba (kao i bilo koja druga banka) ići na to da podrži iPhone kad to postane STVARNO tržišno zanimljivo (tvoj primjer o banci koja nije podržala korisnike Maca ovdje ne drži vodu - iPhone korisnici NISU nadprosječno imućna populacija).

Na koncu, ne bi se čudio da nije niti moguće implementirati takav SW za iPhone radi idiotske politike Applea.

Što se m-zabe tiče, napravljena je zaista odlično i funkcionira na svim mobitelima koji to uopće teoretski mogu podržati, osim iPhonea. I to vjerojatno nešto govori.
18.04.2010 | 17:10
Sve je to njihov problem i banke će se morati prilagoditi nama!

Neće mi biti teško napisati veliki članak na Jabučnjaku o bankama i tome kako forsiraju upotrebu rizičnih Windowsa i kako potpomažu Microsoftov monopol! Napravit ću i malo istraživanje koja kako radi i što podržava, a onda Jabučnjak korisnicima preporučiti non-Windows sposobne banke!

Ima li ugodniji način za platiti mjesečne račune nego se zavaliti u fotelju i to obaviti on-line na iPadu? I ovi pametnjakovići sada ukidaju tokene tako da si odmah režu tu granu! Haaaaloooo?

CIO u banci bi kod mene trenutno dobio otkaz da vuče takve poteze na štetu klijenata i dugoročno same banke!
Moderatori: Bertone
 • Stranica:
 • 1
 • 2
 • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 2 minuta
 • JOHN: Kad se svi razbacuju…..Electrolux perilica rublja, 5-6 godina stara, radi ali se malo žale ležajevi. Cijena je takva da pojede sve skupa što se nudilo za črni petek! :)
 • Bertone: Što je slijedeće,... svinjske polovice (jednom rastrančirane) i grabova drva jednom kalana? :D
 • damir0408: iMac 24, jednom upaljen s 2g jamstva hitno i povoljno prodajem
 • QKYMON: PRodajem miš jednom korišten, kupljen prije 30 dana... .[link]
 • zoranowsky: THX Yonkis!
 • Yonkis: Malo zanimljivog štiva: [link]
 • stefanjos: hahaha, ma uzas koiko ganjaju tu cijenu. sram ih moze biti
 • kupus: kupujem magsafe2 punjač, može i zamjenski. kontakt porukom
 • smayoo: trebalo je pisati "1548 plus PDV"
 • smayoo: 1548 PDV za godinu dana. Ako si mislio da bi mogao biti neki spektakularan popust, kao za normalan softver, nemam ti što drugo reći, nego - dream on. :)
 • stefanjos: smyaoo koliko je autocad bio ako smijemo znat :D
 • stefanjos: hvala mbp2009! :)
 • Gjuroo: Lovriću, ne truj :)
 • drlovric: Siguran sam bio da ce i oni preci n apretplate, ali eto Affinity jos uvijek drzi obecanje :)
 • zoranowsky: THX Gjuroo! Treba ih podržati!
 • Gjuroo: @zoranowsky: Čestitam za Affinity!
 • ping: MacGPT licencu. Imao sam 2€ viška.
 • zoranowsky: I bio sam skroman s menart outletom, samo 3lp-a, 4 cd-a i 1 blu-ray
 • smayoo: AutoCAD licencu. Kao i svake godine, s Black Friday popustom :)
 • zoranowsky: Ja sam uzeo Affinity studio V2 upgrade
 • JOHN: kupio sam si neke varalice, novu rolicu i štap :)popust stvarnih 20%
 • JOHN: :) prijašnjoj počeli lageri odlazit, a zamjena oko 200 eura tak da……ovo je ajmo reč bila prilika.
 • JOHN: Ja upravo montiram novu perilicu rublja [link]
 • drlovric: Hevy se zove. Ako nekome treba.
 • drlovric: Free je top. Platio sam samo da podrzim autore. Godina $12za black friday. Necu dulje ni opstati u treningu. Napustim ja to brzo :)
 • Borisone: :-)
 • drlovric: @Broistone: Jebes karakter ako nije labilan :)
 • mbp2009: našima nije došla vijest da 30% znači da cijena ide za 30% dolje, ne gore
 • Borisone: A jesi karakter...
 • drlovric: Kupio sam app za gym na 50% :) Eto samo to sam uspio...
 • drlovric: Ljudi jeste li kupili ista na black friday? Ja nisam naletio na nista zanimljivo :/ Prvi put, valjda ikad...
 • mbp2009: @stefanjos nakon jos nekoliko preslusavanja, pjesma je odlicna, pohvale svima jos jednom
 • Kloba: [link]
 • Kloba: Ovo ispod je HNS site, a ovo iznad ti je baš za ulaznice:
 • Kloba: [link]
 • Kloba: Osim toga, naša zajednica tamo će ih pokupovati odmah. Ali dio se čuva za domovinu, to je sigurno. Na tvom mjestu nih stavio HNS u Bookmarks, nazvao broj telefona koji imaju pr iložen - pa vidio može li se išta učiniti za tebe kao hrvatsku žrtvu rata u BiH, možda da na tu kartu odigraš.
 • Kloba: Mogu ti javiti čim pročitam da su puštene u prodaju na netu. Tako to funkcionira. Zapravo to možeš i sam, jer ja dok to pročitam na nekom sajtu već su rasprodane ziher.
 • drlovric: Samo da se plasiramo sto bolje na natjecanju. Nikada nismo briljirali na tom Euru :) Ne znam kako ce ici za ulaznice, i hoce li se uopce moci doci do istih.
 • Kloba: To su neki moji snovi. A sada, slažeš li se ili ne - a ti napiši. :)
 • Kloba: Zlatne Lopte i službena legenda Reala.
 • Kloba: Uglavnom, ono što želim reći je da bih nakon Dalića za kojeg se iskreno nadam da će produljiti ugovor izbornika, jednog dana na klupu mogao zasjesti Luka. Ako bi itko znao čitati igru i raditi formacije, izvlačiti maksimum iz igrača i napaljivati ih na brže, više, bolje - onda je to tip koji je sudjelovao na devet velikih natejcanja (uključujući i ovaj Euro 2024) od njih 13, dobitnik Z
 • Kloba: A vidi Francuze - samljeli Gibraltar 14:0. Nema ko nije pogodio jbt... I tako se to treba doživljavati ako mislimo rasti. Ja bi Luku ostavio do kraja godine u Realu, pa da postane neki učenik za trenera u mlađim uzrastima tamo (sumnjam da će mu žena dati sa troje djece da seli u Saudijsku Arabiju, a klinci se taman navikli na Španjolsku), a on za lovom pohlepan nije.
 • Kloba: Slažem se potpuno. JOHN- nama je ovo 13. veliko natjecanje od ukupno njih 15 od naše samostalnosti. Susjedi preko Dunava i Karavanki slave prvi odlazak na EP nakon 24 godine. Naravno da je suludo optimistično očekivati postolje na svakom natjecanju, ali već smo u rangu reprezentacija kada se nije normalno ne kvalificirati. Mi sa slabijima stanemo na kočnicu
 • JOHN: :)
 • JOHN: Dečkima želim puno sreće i odlučnosti na Euru. Nikad nije sramota izgubiti, pogotovo ako se vidi da napadaš, tražiš priliku za udarac i u konačnici napucavaš fakin loptu u okvir
 • JOHN: Gledao tekmu. Generalno zadovoljan sam pobjedom, ali mogli je biti to bolje kada se analizira pobjednik s druge strane. Za razliku od prijašnjih utakmica u ovoj smmo ipak bili odlučniji i češće pucali u okvir gola. Bez obzira što je dobar dio udaraca bio direkt u golmana, bilo je i onih koje je vratar jako dobro skidao(pogotovo one dvije prilike od Brozovića)
 • Kloba: Slavim ja. :D
 • drlovric: Sretan nam EURO 24, tko slavi :)
 • korisnik: Pitaj što te zanima :D
 • smayoo: @drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO