Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

25.01.2026 | 20:03
Glava u pjesak i prst u uho.
25.01.2026 | 20:11
Sto posto sam siguran da znam o cemu se radi ne bi ni na koji nacin utjecalo na moj zivot, osim ako se ne radi o necem sto bi pomoglo oprati i promijeniti posetljinu na krevetima vikendom.

Jesam li pogodio?
25.01.2026 | 20:41
Trčeći srljamo u treći svjetski rat. Ja, nažalost, ne vidim ništa što bih mogao učiniti da ikako značajno doprinesem tome da ga spriječimo. U tom smislu, da citiram Mladena Badovinca i Sašu Antića:

Al' opet, dobro da je danas
Na radni dan, a ja ću ostat doma
Uz hit dana apokalipsa sa vašeg balkona
Rezolucija prefektna, kristalan sound
Surround all around when it hits the ground!

Kad se sjetim kako sam bio kivan na generaciju naših roditelja što nam je otela mladost i ostavila nas da ratujemo u ratu kojeg su oni zakuhali. Sad kad vidim što mi ostavljamo našoj djeci, osjećam krivnju što smo ih uopće imali.
25.01.2026 | 21:23
jura22 kaže:
A što mislite o Operaciji Northwoods?

Otvori temu na tu temu ako te zanimaju mišljenja o nečemu iz ‘62.
25.01.2026 | 21:56
Hajde, barem smo se pomakli od 1945.
26.01.2026 | 11:29
smayoo kaže:
Trčeći srljamo u treći svjetski rat. Ja, nažalost, ne vidim ništa što bih mogao učiniti da ikako značajno doprinesem tome da ga spriječimo.

Mi smo već u 3. svjetskom ratu, bojim se.

Kad se sjetim kako sam bio kivan na generaciju naših roditelja što nam je otela mladost i ostavila nas da ratujemo u ratu kojeg su oni zakuhali. Sad kad vidim što mi ostavljamo našoj djeci, osjećam krivnju što smo ih uopće imali.

Niti se naši starci trebaju osjećati krivim što su nama uvalili a ni mi za ovo sranje generaciji iza nas, ako je ispravna tvoja izjava da, nažalost, ne vidimo ništa što bi mogli učinit da spriječimo. Jer neko ko ne može, jebi ga, nije ni kriv. A ako smo krivi, onad smo mogli i možemo, samo ne znamo što i kako?
26.01.2026 | 14:50
E moj Time Kuče...

bafkreif745yymcxyt3cu2rgme3fft4e4z2uoc6j5iqwmurebiv5oscljpe.jpg
26.01.2026 | 15:50
Melania ima oči kao neki novi auti. Škilji kao Kia.

IMG_0755.jpeg

A S.Jobs se negdje vrti u grobu ko kardan.
26.01.2026 | 17:36
smayoo kaže:
Trčeći srljamo u treći svjetski rat. Ja, nažalost, ne vidim ništa što bih mogao učiniti da ikako značajno doprinesem tome da ga spriječimo. U tom smislu, da citiram Mladena Badovinca i Sašu Antića:

Al' opet, dobro da je danas
Na radni dan, a ja ću ostat doma
Uz hit dana apokalipsa sa vašeg balkona
Rezolucija prefektna, kristalan sound
Surround all around when it hits the ground!

26.01.2026 | 18:45
The Atlantic: ‘Da, to je fašizam!‘

Eto žabac, koji u svemu vidi fašizam, sada može ponosno reći: "govorio sam vam!"
26.01.2026 | 18:54
tino1 kaže:
Mi smo već u 3. svjetskom ratu, bojim se.

Ne boj se.

Neće biti 3. svjetskog rata još dogledno vrijeme... 10, 20, 50 godina...

Uspostavlja se novi transparentni poredak diktatora / fašista / negativaca / kako god ih želite nazvati jer njih nije briga... Samo se skidaju rukavice i maske.
To su Kina i SAD.
Neće oni ugroziti svoje živote tako što će pokrenuti nuklerani rat.
Siguran sam da im je za sada dovoljno pola svijeta.

Samo je pitanje što će biti sa Rusijom? Do kada će nju trpiti jer nije u njihovom "razredu" tehnološke moći?

Ako se ne obrane Ukrajina i Greenland tada ćemo svi mi ostali biti "popapani na isti ili sličan način.

Apsurd je da obraniti Ukrajinu i Grenland trebaju negativci (političari) koji su isti ili slični kao Trumpovci, Putinovci...
...jer mi ostali (obični ljudi i intelektualci cijelog svijeta) imamo uvjerenje da to nije naš posao, da to nije u našoj moći, i slične izlike.
27.01.2026 | 08:08
27.01.2026 | 09:01
Letio sam za Dubai i prosto ne mozes da ne primjetis da ovaj pilot ciljano i malo neprirodno zaobilazi iranski zracni prostor

IMG_4134.jpeg
27.01.2026 | 09:44
Fakts:
27.01.2026 | 14:45
tino1 kaže:
Fakts:

Jon je zakon.
27.01.2026 | 18:33
A Melanija če na to sve:

31.01.2026 | 12:09
Btw, procurili novi Epsteinovi dokumenti. I, tko je u njima? Baš svi. Musk, Trump, a bome i Bill Gates.
Tko nije? Biden i Obama...
31.01.2026 | 18:13
Djuro genijalac kaže:
Btw, procurili novi Epsteinovi dokumenti. I, tko je u njima? Baš svi. Musk, Trump, a bome i Bill Gates.

l2ij9w8poogg1.jpeg
31.01.2026 | 22:02
Mozda bi i Biden bio da je mogao.
31.01.2026 | 22:15
Djuro genijalac kaže:

To ti je pase, noćas napadamo Iran i to neće biti tema
31.01.2026 | 23:12
Riba kaže:
Mozda bi i Biden bio da je mogao.

Ti koji ne mogu su najbolji klijenti takvim svodnicima.
31.01.2026 | 23:16
cariblanco kaže:
Djuro genijalac kaže:

To ti je pase, noćas napadamo Iran i to neće biti tema

sve mi se nesto javlja, da ce tako i biti. mada je tu i kuba na listi cekanja, al to mozda bude sa nekom sledecom aferom.
01.02.2026 | 10:13
Ali brate ovo je igrokaz bez presedana. Pa prave cijeli svijet budalama. Evo dokaza, Davor i Žaba su u pravu, ima elita koja iskorištava dijecu. Ima elita koja si mijenja krv. Samo su se zajebali u adresi.
01.02.2026 | 11:09
IMG_0763.png

IMG_0764.jpeg

Hajmo Elone, srećo tatina, možeš ti i bolje.
01.02.2026 | 12:15
javlja mi se da ce sad agenti ICE da dodju kod maska, i da ga u najboljem scenariju deportuju, ili ce on u samoodbrani da uzme mobilni telefon a agenti ga u samoodbrani ucmekaju - u najgoroj varijanti.
01.02.2026 | 14:30
A što vi ostali imate od toga da pljujete po njemu?
Trump je manje zlo u USA.

Koliko malo pratim, ljevičari kada shvate jednog dana kako su bili jako u krivu, onda sve okreću na šalu i satiru.
I da, isprani su vam mozgovi.
01.02.2026 | 15:11
newrepublic.com/article/205913/media-mal...rumpism-project-2025

Ispada kako su politički komentatori u Americi iznenađeni (i uvrijeđeni) da Trump ipak provodi Project 2025 koji Ameriku pretvara u državu nalik Putinovoj Rusiji.

> Then, at the September 2024 debate with Kamala Harris, Trump repeated the denial: “I have nothing to do with Project 2025.

> So there you have it. Trump said he had nothing to do with it. Case closed.

> Except, of course, for the 2022 speech where he praised Heritage for laying the groundwork for “exactly what our movement will do.” And the private plane ride with Kevin Roberts. And the track record. And the 140 former Trump administration officials who contributed to the document, including six former Cabinet members.

> Trump denied involvement. Therefore, claims tying him to Project 2025 were labeled misleading, lacking context, or outright false.

> This is a man who, according to The Washington Post’s own count, made more than 30,000 false or misleading claims during his first term. Thirty thousand.

> And the press, faced with this asymmetry, reached for the “both sides” playbook. They couldn’t say Trump was lying because that would be taking a side.

> A Common Dreams report from October 2025 summarized the situation: “In the critical months leading up to the election, many media outlets took Trump’s denial at face value, publishing fact checks and other commentary that painted Democrats’ warnings about his connection to the plan as alarmist or misleading.”

> “All those 2024 media fact checks that said, ‘Donald Trump and the Trump campaign deny any connection to Project 2025’ look pretty ridiculous right now. A Trump denial is not a fact. You just used his lies to ‘debunk’ a reality that was obvious to anyone paying attention.”

> A Trump denial is not a fact. That’s the thing. It never was. But for a significant portion of the political press, it functioned as one anyway.
01.02.2026 | 15:59
jura22 kaže:
Trump je manje zlo u USA.

Koliko malo pratim, ljevičari kada shvate jednog dana kako su bili jako u krivu, onda sve okreću na šalu i satiru.

samo se ti zavaravaj, i dalje tvrdoglavo veruj u to, jer neces da priznas neke ocigledne stvari.
pokazace se da je tramp najgori predsednik u istoriji amerike. za godinu dana je napravio takav haos, a tek je izgleda poceo, da se od toga svet nece oporaviti ni brzo ni lako.

i da, mislim da su isprani mozgovi svima koji su pali na njegove populisticke price i demagogiju, bez realnih argumenata i planova, tako da ce otreznjenje biti surovo. da ne pominjem njegovo pljuvanje i omalovazavanje protivnika, cak i nepristojne i bezobrazne primedbe i kritike cak i tv voditeljima i voditeljkama.
takve nastupe do sada nije imao nijedan americki predsednik.
a on je mirotvorac koji je okoncao 8 ratova a poceo ih nekoliko za samo godinu dana.
01.02.2026 | 18:15
jura22 kaže:

Npr. Jer je ima žute pramenove.

jura22 kaže:
je manje zlo u USA.

Da, od atomske bombe ili meteor po glavi.

jura22 kaže:

Da, isprani su nam mozgovi jer vjerujemo svojim očima, a ne njihovoj glupoj i bezobraznoj priči.
Fino oprani od svakog fašizma, tako da ima empatija sa djecom koju su zlostavljali i čovjekom i ženom koje su ne milosrdno roknuli mjesta u našim mozgovima.
01.02.2026 | 20:12
Na žalost, oči imate ali im ne vjerujete.
Loviš se za slamku.
Je li više djece stradalo od Trumpa ili od Tita?
TD s jedne strane tlačitelj "američke" djece, a s druge strane heroj u ubijanju "palestinske" djece.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 41 minuta
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO