Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

15.01.2026 | 22:00
16.01.2026 | 08:26
drlovric kaže:
@Yonkis:

Ja sam gledao ovaj video na tu temu.

Covjek zna malo vise o americkim zakonima. On tvrdi da je policajac i po zakonima Minesote imao puno pravo da usmrti onu zenu.

Cisto pravno gledano, izgleda da je imao pravo to napraviti :/

P.S. ICE agenti su maskirani iz prostog razloga sto karteli ucjenjuju njihove glave. Doslovce placaju svakome tko usmrti agenta, pa na taj nacin stite svoj identitet i sigurnost.

Da, nisu izašli svi videi u tom trenutku njegovog objašnjavanja pa samim time bi se sada posuo pepelom po glavi. Elem, nije baš u pravu.
Hm, da rade stvari na legalan i civiliziran način ne bi im trebale maske, zar ne? Ovako bi se i ja (i moje društvo) mogao zamaskirati i oteti te na ulici, tebe i tvoje pajdaše, jer što bi se ja deklarirao tko sam, imam li kakav nalog, ime i prezime.. ne, samo te zaustavim i izvolite samnom, ako nećeš milom onda ćeš silom.
Mislim da ameri nemaju šanse u prosvjedima kada im je nasuprot policija, garda i tko sve ne a naoružani do zuba i imaju pravo pucati a onda postavljati pitanje.
16.01.2026 | 08:45
Zakonito, pošteno i etično su vrlo različite stvari. Za vrijeme nacizma je u Njemačkoj bilo zakonito Židove deportirati u koncentracijske logore, oduzimati im imovinu i masovno ih ubijati.
16.01.2026 | 09:13
smayoo kaže:
Zakonito, pošteno i etično su vrlo različite stvari. Za vrijeme nacizma je u Njemačkoj bilo zakonito Židove deportirati u koncentracijske logore, oduzimati im imovinu i masovno ih ubijati.

Pa nije ni amerika sada daleko od tog "vremena"...
16.01.2026 | 09:39
Nemoj tako. Oni se bore za slobodu i demokraciju. Gdje god ima nafte.
21.01.2026 | 16:54
da li je neko gledao nastup i govor naradnzastog sada u Davosu?
ja sam se naterao. izdrzao sam. nekako.

ovakvo bljezganje od 1 sat i 12 min odavno nisam imao prilike da vidim.
prica bez reda i poretka, i bez ikakvog smisla. malo nato, malo domaca privreda, malo carine, i tako ukrug.
i naravno sa zavrsetkom u stilu: ja pa ja, ja sam uveo carine, ja sam doneo taj prelepi zakon, ja sam potpisao tu genijalnu uredbu, ja sam ucinio za ameriku i nato kao niko do sada, glupi ljudi su verovali glupom bajdenu...
onaj, kako neki kazu, senilni bajden je za ovog akademik i pojam kulture i ponasanja, za ovog je gospodin covek.
ko i dalje misli da je narandzasti normalan i uravnotezen, neka pogleda u celosti i do kraja ako moze njegov danasnji nastup.
21.01.2026 | 18:55
Ja i dalje smatram da je za ostatak svijeta puno bolje da je Trump izabran za predsjednika od bilo koga drugog. Čovjek je katalizator raspada moći SAD-a.
21.01.2026 | 19:35
Desetljecima je tema da je Iran zakleti i mrski neprijatelj. Nuklearna bomba samo sto nije. Imaju sve te proksije, financiraju terorizam i zivotna su ugroza savezniku Izraelu.

Imas taj rezim na koljenima, drzava im se raspada, a ti logicno za to vrijeme od NATO clanice otimas otok koji ti ne treba.

I to otok na kojem bez ikakvih ogranicenja mozes vojno graditi sta god pozelis...

Lik je narciosidna budala koja se lozi na svjetske diktatore. On bi sve na svijetu dao da moze biti Putin i imati svu tu slobodu u vlasti.

P.S. Venezuli su srusili vlast i nikom nista. Sad bi mu Greenland bio druga igracka. Pa bi skocio na nesto trece. Klasican idiot.
21.01.2026 | 19:52
drlovric kaže:
Sad bi mu Greenland bio druga igracka.

Ako ne Grenland onda Island, u čemu je razlika?

newrepublic.com/post/205475/donald-trump...eenland-davos-speech
21.01.2026 | 22:13
Govor kanadskog premijera WEF-ovcima u Davosu je danas bio glavna tema. Netko ga je na Twitteru savršeno sažeo:

"Mark Carney’s speech summary: We the western nations screwed over other nations and lied for decades. Now Trump is screwing us over. It is unfair. I am so sad."
21.01.2026 | 22:58
Whatever.

Mogu samo dodat da je u Zagrebu danas bilo izuzeto vruće, tražio se hlad i osvježavajuće piće.

Usput bih dodao da se čini da se Trump predomislio.

Again!

A jedan od boljih viceva danas: Trump at Davos in Switzerland: "Without us, right now you'd all be speaking German". German is the main language of Switzerland.
22.01.2026 | 01:28
jel vi stvarno mislite da narandzasti zna koji se jezici govore u svajcaraskoj?
ili da su island i grenland dva razlicita entiteta?
ako ne zna - covek je nepismen, ako je greska u govoru - onda je senilan.
22.01.2026 | 11:22
Evo, kaže danas njemački premijer u Davosu da će Njemačka odlučno stati iza Danske i Grenlanda i da mogu računati da će ih obraniti od invazije - pazi sad- Rusije!

Eto, u što se pretvorila "međunarodna politka", međunarodno pravo smo davno pokopali...
23.01.2026 | 08:12
dpasaric kaže:
Evo, kaže danas njemački premijer u Davosu da će Njemačka odlučno stati iza Danske i Grenlanda i da mogu računati da će ih obraniti od invazije - pazi sad- Rusije!

Eto, u što se pretvorila "međunarodna politka", međunarodno pravo smo davno pokopali...
.

Nemoj lagati! Ja sam čuo cijeli govor na mom materinjom jeziku. Samu riječ "obraniti" s "Njemačkom" i da "neko" može računati u jednoj rečenici od njemačkog kancelara je nemoguća kombinacija.
23.01.2026 | 08:38
Umjesto pljuvanja, ajde lijepo daj ovdje snimku koju si ti gledao i prijevod za nas koji ne govorimo njemački! Post sam ti editirao za osobne uvrede jer bi ti ga moderator po dužnosti pobrisao, a to ne želim - i ja želim znati što je čovjek točno rekao. Meni je izgledalo vjerodostojno.

Ako je netko to zlonamjerno titlovao, ja ću se ispričati. Ako nije, onda ćeš se ti meni ispričati i još platiti kavu!
23.01.2026 | 08:47
Ja vidim da AI sažeci svugdje spominju to što si i ti napisao (što meni osobno ne znači ništa jer ti svi AI više haluciniraju, nego što angažiraju stvarne izvore), ali kad idem čitati DW reportažu Merzovog govora, tamo nema ni spomena toga. Niti približno slične rečenice o tome da bi Njemačka branila Grenland od Rusije. Ili izravno ikog od ičeg.
23.01.2026 | 09:21
AI su trenirali na govorima Trumpa i naravno da sve pogrešno shvate.

Evo jedan primjer star desetak godina dok je Trump još bio pri zdravoj pameti: www.c-span.org/clip/campaign-2016/user-c...ump-sentence/4546796

Transkript za radoznale:

> “Look, having nuclear — my uncle was a great professor and scientist and engineer, Dr. John Trump at MIT; good genes, very good genes, okay, very smart, the Wharton School of Finance, very good, very smart — you know, if you’re a conservative Republican, if I were a liberal, if, like, okay, if I ran as a liberal Democrat, they would say I’m one of the smartest people anywhere in the world — it’s true! — but when you’re a conservative Republican they try — oh, do they do a number — that’s why I always start off: Went to Wharton, was a good student, went there, went there, did this, built a fortune — you know I have to give my like credentials all the time, because we’re a little disadvantaged — but you look at the nuclear deal, the thing that really bothers me — it would have been so easy, and it’s not as important as these lives are (nuclear is powerful; my uncle explained that to me many, many years ago, the power and that was 35 years ago; he would explain the power of what’s going to happen and he was right — who would have thought?), but when you look at what’s going on with the four prisoners — now it used to be three, now it’s four — but when it was three and even now, I would have said it’s all in the messenger; fellas, and it is fellas because, you know, they don’t, they haven’t figured that the women are smarter right now than the men, so, you know, it’s gonna take them about another 150 years — but the Persians are great negotiators, the Iranians are great negotiators, so, and they, they just killed, they just killed us.”

Eto, siguran sam da svi razumiju što Trump želi reći, ako ne svi onda barem Davor jer se voli sprdati sa govorima drugih političara, ali tako da izmisli sažetak koji nije pretjerano povezan s originalom. Zanima me kako bi ovu jednu rečenicu sveo na jednu rečenicu?
23.01.2026 | 10:42
Irski EU parlamentarac, nije da sam citrao nekog anonimusa:

x.com/wallacemick/status/201458918314307...7qK07Lgn51BSCr0CAQDA
23.01.2026 | 11:03
Pa nije rekao da bi branili Grenland od Rusa,. Rekao je da njihovi susjedi, uključivo Dansku i Grenland, mogu računati na solidarnost Njemačke protiv prijetnji iz Rusije. Mogu računati na solidarnost. Kako je jednom napisao @drlovric, poslat će im dekice i tople čarape.
23.01.2026 | 14:42
Volim kad se linka Twitter kao izvor. Ne znam čemu ta platforma koju vodi i moderira ovakav idiot:
23.01.2026 | 15:11
I da nije samo elon evo ovog pametnjakovića opet:

IMG_4116.jpeg
23.01.2026 | 15:52
smayoo kaže:
Pa nije rekao da bi branili Grenland od Rusa,. Rekao je da njihovi susjedi, uključivo Dansku i Grenland, mogu računati na solidarnost Njemačke protiv prijetnji iz Rusije. Mogu računati na solidarnost. Kako je jednom napisao @drlovric, poslat će im dekice i tople čarape.

Po gotovo ne "obraniti". Potvrdio im je solidarnost u slučaju da ih se napadne. To je svakako dužan, jer su i u NATO-u a i U EU. Tako da...? Ajmo na kavu!
23.01.2026 | 18:20
smayoo kaže:

Bas tako!

Posaljes im par kutija A4 papira za printere, i ispostovao si famozni NATO Article 5.
23.01.2026 | 20:43
smayoo kaže:
Ja vidim da AI sažeci svugdje spominju to što si i ti napisao (što meni osobno ne znači ništa jer ti svi AI više haluciniraju, nego što angažiraju stvarne izvore), ali kad idem čitati DW reportažu Merzovog govora, tamo nema ni spomena toga. Niti približno slične rečenice o tome da bi Njemačka branila Grenland od Rusije. Ili izravno ikog od ičeg.

Moja poanta je bila okretanje glave europskih političara na Trumpove prijetnje - ono sve o čemu se priča zadnjih dana je to da USA prijeti da će zauzeti Grenland, a njemački premijer kaže da će braniti Grenland od Rusa? Kakvih sada Rusa kada uopće nisu u priči o Grenlandu...
23.01.2026 | 22:04
kako rusi nisu u pitanju?
kad je taj tvoj omiljeni narandzasti nekoliko puta u svom govoru pomenuo i rusiju i kinu kao pretendente na grenland, i njegovu potrebu da zastiti ameriku i zbog toga pikira grenland.
23.01.2026 | 22:18
To je potpuno jasna prozirna špreha da opravda američku pohlepu. Niti Rusi, niti Kinezi, nisu ičime dali ikakve indicije da bi tako nešto učinili - niti bi to za njih imalo ikakvog suvislog smisla i opravdanja. Niti im treba takav incident koji bi sigurno doveo do reakcije NATO-a jer bi direktno bila napadnuta Danska, kao članica NATO-a.

Dakle prijetnja Amerike Grenlandu se odjednom pretvorila u prijetnju Rusije Grenlandu i to nekome zvuči suvislo?

Jednako je "suvislo" koliko i šprehe o ruskom osvajanju Europe...
23.01.2026 | 23:15
dpasaric kaže:
smayoo kaže:

Moja poanta je bila okretanje glave europskih političara na Trumpove prijetnje - ono sve o čemu se priča zadnjih dana je to da USA prijeti da će zauzeti Grenland, a njemački premijer kaže da će braniti Grenland od Rusa? Kakvih sada Rusa kada uopće nisu u priči o Grenlandu...

Tvoja je poenta svima jasna. Jer ti imaš samo tu poentu.
23.01.2026 | 23:43
Grenland je samo unutarnja politika o Epsteinu spoticaja. Sad će Mule fasovati. A rusi to dobro znaju, tako da nije ćudo da daju gas na pregovore.
23.01.2026 | 23:54
dpasaric kaže:
To je potpuno jasna prozirna špreha da opravda američku pohlepu. Niti Rusi, niti Kinezi, nisu ičime dali ikakve indicije da bi tako nešto učinili - niti bi to za njih imalo ikakvog suvislog smisla i opravdanja. Niti im treba takav incident koji bi sigurno doveo do reakcije NATO-a jer bi direktno bila napadnuta Danska, kao članica NATO-a.

Dakle prijetnja Amerike Grenlandu se odjednom pretvorila u prijetnju Rusije Grenlandu i to nekome zvuči suvislo?

Jednako je "suvislo" koliko i šprehe o ruskom osvajanju Europe...

ja se izvinjavam izgleda nisam pratio na casu, ali neke mi stvari nisu jasne.
do skora si pominjao da tramp nije lutak vojno-industrijskog lobija, WEF-a, i ostalih pohlepnih ekipa. dok smo mi ostali govorili da njegovoj pohlepi i narcisoidnosti nema kraja.
sada kada se tramp direktno izjasnjava, ne pominjes trampa nego americku pohlepu.
da li je sada tramp postao lutak uticajnih krugova te americke pohlepe?
24.01.2026 | 00:30
Ender kaže:
sada kada se tramp direktno izjasnjava, ne pominjes trampa nego americku pohlepu. da li je sada tramp postao lutak uticajnih krugova te americke pohlepe?

Da, očigledno ne može protiv "duboke države", tj. Pentagona, korporativnih lobija i tajnih službi. Ništa od toga se ne bi dogodilo bez njihova blagoslova. A kako se ponaša, čini se da i njemu sve to paše...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 18 minuta
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!
  • dpasaric: Veliki Studio Display, a ne da nude samo hiperskupi XDR
  • rusty: I ja, ali sam rezerviran s očekivanjima. bilo bi lijepo da konačno ATV izdaju novi, ali i novi Studio Display će biti najs :D
  • dpasaric: Danas Apple ima objave novih proizvoda, jedva čekam! :)
  • cariblanco: Čekamo da "Kerum" kaže, da predivne rakete lete iznad Irana ;)
  • Yonkis: [link] - pjesma iz 1980 na tu temu
  • Air: Ove godine je čvrsto odlučio uzeti nobelovu nagradu za mir. Samo je pitanje koliko ratova će biti dovoljno da započne i završi?
  • Air: Trump je započeo rat sa Iranom kako bi ga završio i kako bi u svoju biografiju dodao još jedan završen rat.
  • drlovric: Poceo rat i u Iranu. Operacija se zove Epic Fury. Sve je live na YT. Nestvarno.
  • smayoo: Je li ikom jasno - zašto, pobogu? :huh:
  • drlovric: Talibani malo zaratili sa Pakistanom. Treci put ratuju sa nuklearom silom. Briga njih za Starcraft :)
  • korisnik: A jučer je 71. proslavio Alain Prost ;)
  • korisnik: Sretan 71. Steveu, i mojoj mami :D
  • dpasaric: Jobs bi danas slavio 71. rođendan!
  • dpasaric: VanjuOS, pisao sam o tome u Mac Pro 5,1 ili 7,1 temi, potraži tamo
  • smayoo: Čestitam! ;)
  • VanjusOS: nedavno sam negdje vidio opis kako instalirati window na mac bez bootcampa, ali sada to ne mogu naći.
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: company recently confirmed a special announcement for March 4. Among the expected products are a low-cost MacBook and a new generation of Studio Display.
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO