Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

24.01.2026 | 01:45
dpasaric kaže:
smayoo kaže:
Ja vidim da AI sažeci svugdje spominju to što si i ti napisao (što meni osobno ne znači ništa jer ti svi AI više haluciniraju, nego što angažiraju stvarne izvore), ali kad idem čitati DW reportažu Merzovog govora, tamo nema ni spomena toga. Niti približno slične rečenice o tome da bi Njemačka branila Grenland od Rusije. Ili izravno ikog od ičeg.

Moja poanta je bila okretanje glave europskih političara na Trumpove prijetnje - ono sve o čemu se priča zadnjih dana je to da USA prijeti da će zauzeti Grenland, a njemački premijer kaže da će braniti Grenland od Rusa? Kakvih sada Rusa kada uopće nisu u priči o Grenlandu...

Kak ne? Narančasti je naglasio imperativ da Grenland treba obraniti od Rusa i Kineza. Ne pratiš?
Relativno nedavno si ismijavao to što je EU ozbiljno shvatila ruske prijetnje i što se naoružavamo. Sad kao problem ističeš da nedovoljno ozbiljno doživljavamo trumpove prijetnje. Kako to?
Jel misliš da je onda ipak ok da se naoružamo bez obzira jesu li prijetnje s istoka ili zapada?

Ovo treće su već pokrili Smayoo i DrLovrić, a to je da je "branjenje" Genlanda očigledno izvučeno iz konteksta. Lovrića ne znam izvan ovog foruma, al se donekle pouzdam u njega glede dosadašnjih osvrta, a Smayootu poprilično vjerujem jer ga barem dovoljno poznajem i znam da neće izvući neku paušalnu tvrdnju bez da je barem malo zagrebao po površini problematike.
24.01.2026 | 02:11
tino1 kaže:
Grenland je samo unutarnja politika o Epsteinu spoticaja. Sad će Mule fasovati. A rusi to dobro znaju, tako da nije ćudo da daju gas na pregovore.

Tu se negdje treba tražiti. Otkako je Maduro promijenio adresu prebivališta, Epstein je postao trećerazredna vijest. Kako još više pokopati Epsteina...? "Let's talk about Greenland."
Je li Debil spreman uništiti blagodati svjetskog nogometnog prvenstva samo da bi preživio? Vjerujem da je, al isto tako vjerujem da postoji velika vjerojatnost da ga netko smakne ako se odluči na takvo što. Velike su pare tu u igri. Čak je i Putler po tom pitanju imao strpljenja, a to je zato što je imao i plan. Ovaj Američki Idiot nema ni plana ni vremena ni politički kapacitet ni kredibiltet.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO