24.01.2026 | 01:45
dpasaric kaže:
smayoo kaže:
Ja vidim da AI sažeci svugdje spominju to što si i ti napisao (što meni osobno ne znači ništa jer ti svi AI više haluciniraju, nego što angažiraju stvarne izvore), ali kad idem čitati DW reportažu Merzovog govora, tamo nema ni spomena toga. Niti približno slične rečenice o tome da bi Njemačka branila Grenland od Rusije. Ili izravno ikog od ičeg.
Moja poanta je bila okretanje glave europskih političara na Trumpove prijetnje - ono sve o čemu se priča zadnjih dana je to da USA prijeti da će zauzeti Grenland, a njemački premijer kaže da će braniti Grenland od Rusa? Kakvih sada Rusa kada uopće nisu u priči o Grenlandu...
Kak ne? Narančasti je naglasio imperativ da Grenland treba obraniti od Rusa i Kineza. Ne pratiš?
Relativno nedavno si ismijavao to što je EU ozbiljno shvatila ruske prijetnje i što se naoružavamo. Sad kao problem ističeš da nedovoljno ozbiljno doživljavamo trumpove prijetnje. Kako to?
Jel misliš da je onda ipak ok da se naoružamo bez obzira jesu li prijetnje s istoka ili zapada?
Ovo treće su već pokrili Smayoo i DrLovrić, a to je da je "branjenje" Genlanda očigledno izvučeno iz konteksta. Lovrića ne znam izvan ovog foruma, al se donekle pouzdam u njega glede dosadašnjih osvrta, a Smayootu poprilično vjerujem jer ga barem dovoljno poznajem i znam da neće izvući neku paušalnu tvrdnju bez da je barem malo zagrebao po površini problematike.