Slučaj Zambija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Slučaj Zambija


23.04.2023 | 11:45
Da dignemo temu koja zanima samo Zambijsko pravosuđe i mene

U međuvremenu od novosti ima, da su Zambijci uhitili jednog državljana DR Konga, koji je platio smještaj našoj osmorci. Po svemu sudeći proces počinje polovicom svibnja, neki spominju 18.05 kao početak suđenja.

Naši mediji u međuvremenu pokušavaju peglati nemoguće, pa istim slijedom dođemo do napisa...na koji suza krene sama od sebe. Samo ti jadni dnovinari nisu još čuli da su u laži kratke noge, pa imamo sljedeći upis 24 sata.

www.24sata.hr/news/ekskluzivna-ispovijes...zagrlila-kcer-904616

Tu se majka Azre Subašić, spominje samo kao "baka Ivana" a svi znamo da se radi o dugogodišnjoj voditeljici pravosudne akademije, koja je usput udana za nedavnog preminulog Smiljka Sokola, za kojeg neki kažu da mu je ovaj slučaj ubzao odlazak na drugi svijet. Cijela se je frka digla oko ove optuženice, a ne zbog transrodnog Noah_a, to je bio samo medijski spin. Kako je rekao Tomašević da mu on nije bitan, tako nije bio bitan niti main-stream našoj politici, nego pokojni Smiljko, koji je bio i pisac ustava RH.

Kako su kratke noge u laži, pa u narativu da naši posvojitelji spašavaju djecu od sigurne smrti, koja lutaju napuštena po bespućima DR Konga. Sad par citata iz ovog natpisa.

"- Dadilja im je stalno slala slike iz sirotišta, koje sam i ja vidjela, a koje je predivno uređeno: imaju vrt s cvijećem, pse, imaju prostor za igru, često imaju zabave, na kojima djeca plešu i vesele se, sirotište čuva vojska zbog opasne situacije u DR Kongu."

Na sličan način i narko-karteli naoružani čuvaju svoje imanje ?


"Onamo su je doveli ravnatelj sirotišta sa svojom ženom i kćeri, koja joj je dadilja. Kad je došla u sobu, odmah je krenula prema Azri i sjela joj u krilo, ona je već prihvatila da su joj Azra i Zoki mama i tata, tako im se i obraćala u videopozivima."

Ovo može napraviti samo istrenirano dijete, da ne kažem neku grublju riječ.

Koliko god mediji nastoje ovo peglati, to im ne uspjeva, ako pročitamo komentare čitatelja, pa čak i na idexu...možda bi to prošlo na Jabučnjaku, na kojem je interes za temu jako velik.

Da pitam usput odgovorne, smije li se ovdje pisati o nedavno ugašenoj udruzi "Marijina Farma " ?
23.04.2023 | 14:39
Ni za Boga o Marijinoj farmi.
To je civilno drustvo i njih se ne dira, ne propituje. Da je katolicka udruga, onda je pozeljno kritiziranje i vrijedjanje (to ti moze jedan nas clan objasniti kako se pljuije po vjernicima).
23.04.2023 | 14:55
Ovdje se smije pisati o svakoj temi koja nije ilegalna. Kriterij nije tema, nego stil i način. Suzdržite se vrijeđanja, svađalačkih i mrziteljskih izjava, "popisivanja", karakteriziranja po etničkom, vjerskom, rodnom, i sličnim kriterijima i ostalih fašistoidnih metoda, i možete pisati o čemu god hoćete, a da nije protuzakonito.
24.04.2023 | 16:52
Ajde ostavimo Marijinu Farmu, jer je pokojna, a kak se veli o pokojnima sve najbolje. Živa je još uvjek udruga Marijini obroci, gdje ima prste natorna Željka Markić, ta udruga na pojedinim mjestima se skrbi da svako djete dobije topli obrok, ako ide u školu. Po meni na taj način čini dvostruku dobit za te siromase, em im pomaže, em ih stimulira da znanjem izađu iz bijede.

Osnovala se je udruga bivših "posvojitelja" iz DR Konga, ali izgleda da je to bio pokušaj u osnivanju. To je bilo aktualno, kad je ovaj slučaj zaživio kod nas i kad su mnogi ( među inim i visoki političari ) počeli srcedrapajuću priču u stilu, jesu li i tebe kupili, te su jadna "usvojena" djeca imali traumu da idu u školu !!!

Izgleda da je i ta udruga svjesna svojih prijašnjih djelovanja, koja nisu zakonita, nestala i više se ne oglašava.

Na žalost mi danas znamo da su sva djeca koja su došla u Hrvatsku, nakon zabrane posvajanja kupljena. Tu kupnju mi možemo prikazati kao plemenitu, ali onda moramo mjenjati i zakone...na one koje važe za sve i na one plemenite koji su iznad običnih zakona.

Zašto ovo tvrdim, pa tvrdim na temelju zakona koje je donila država DR Kongo, a oni su izričiti u par navedenih slučaja.

-Djete iz DR Konga može izaći samo uz izlaznu vizu DR Konga.

-Djete iz DR Konga može izaći jedino zračnim putem s aerodroma Kinsaše

-Najveći broj djece koje može netko usvojiti je tri djeteta.

- Ako je netko samac djete suprotnog spola može isključivo usvojiti dotična osoba uz suglasnost predsjenika DR Konga

Sad kad znamo pravila te zemlje nakon zabrane posvajanja od 2018 godine, postavljam pitanje toj udruzi koja se još nije osnovala, da li tko od vas ikad bio u DR Kongu ?

Nema nikoga da pita Stankovića za onu gospođu koja mu je gostovala u emisiji ( odvjetnica iz Zadra ) i koja je usvojila petero dijece, kako je to moguće ? Koliko sam upratio, njen je suprug preminuo ili se je ona rastavila, a nakon toga je posvojila muško djete, a bila je bez muža. Da li je dobila odobrenje predsjednika DR Konga, da može posvojiti to djete ?

Nema nikoga od novinara koji su bili tamo, možda neki još jesu, da posjeti to sirotište koje je vodio nedostupni Kabango ( ne bi se čudio da je u Hr )...Mahmutović nađe majku, koja tvrdi da je dala dijete na posvajanje, a ne ode koji km dalje da istraži priču do kraja. Novinari su ti koji moraju biti otvorenog uma i istražiti sve aspekte neke priče iz raznih uglova. Izgleda da je ovaj ugao okrugli, pa se on i deferaj nemreju snaći

Mnogi igraju na priču da u toj trgovini ljudima, oni nisu imali zle namjere nego su samo htjeli biti roditelji. To je s pravne strane potpuno nebitno i mnogi ne razaznaju priču što je to trgovina ljudima u svrhu eksplotacije.

Vi možete pozvati npr. Ukrajinske prostitutke i s njima sklopiti posao. Ako im vi ne uzmete putovnice, ne drogirate ih ili ih ne prisiljavate na posao, vi nemate kvalifikaciju trgovinom ljudima.

Međutim, ovo gore vrijedi samo kad se radi o trgovini odraslim osobama. Kod djece (i kod odraslih s mentalnim teškoćama) to ne pali. Svaki odnos odrasla osoba-dijete je prisilan, i svaki odnos je iskorištavanje, jer Djeca nemaju poslovnu ni pravnu sposobnost, pa je bilo kakvo protupravno stjecanje skrbništva nad djetetom već samo po sebi iskorištavanje tog djeteta za neke vlastite potrebe, npr. da se bude "roditelj"

Bojim se da je našima prostor jako skučen i da bi bilo bolje za njih da sve priznaju i da se rješe patnje dugogodišnje zatvorske kazne, nego da se i dalje izjašnjavaju nevinima.

A problemi za našu državu počinju ako se budu razmatrala sva ta naša posvajanja od zabrane. Mogli bi postati "crna Hrvatska "

Evo nadam se da ovaj moj post, nakon novih pilula nije nikoga uvrijedio
02.05.2023 | 15:43
Kako sam u svom prvom postu naveo, ovu temu sam najviše otvorio zbog naših medija i institucija. Kako se priča odvija najrađe bi sam sebi djelio karme

Ajmo malo o medijima i njihovom profesionalnom pristupu, koji se vidi iz ove teme. Znači ovo je zbir svih tema koji su vezane na onog glupsona HDZ_og moćnika. Nije bitno čiji je moćnik, mogao je biti i od SDP ili Možemo, bitan je pristup, da se sve istraži do kraja. Znači u ovom linku imate puno pod-linkova, koje vode na bit stvari.

www.24sata.hr/news/sve-o-aferi-s-covid-t...uste-reakcije-907016

Sad te iste novine i najblaže dnovinari, jer ih ne mogu nazvati novinarima, daju prikaz skorog suđenja Z8 u Zambiji.

www.24sata.hr/news/prijatelji-hrvata-u-z...e-tesko-im-je-907527



Sad dobro pogledajte taj tekst u kojem se niti u naznakama navodi da je DR Kongo, prije 7 godina zabranio posvajanje svoje djece ?

Mene to osobno ebe, pa svatko je od nas neke profesije, ali da se netko toliko nisko može spustiti, nisam niti sanjao. Znam ja da svi radimo za novac, ali prvi oni kojima novac nije bitan bi trebali biti NOVINARI. Meni se fakat želudac okreće i mogu slobodno reći da ako nekoga mrzim ( inače nemam mržnju prema nikome ) su to novinari
02.05.2023 | 16:21
Prvi doznajemo! U ponedjeljak sude Hrvatima u Zambiji, obitelj u šoku zbog 'svjedoka' Pernara

www.24sata.hr/news/prvi-doznajemo-u-pone...ivana-pernara-907694

Čije su obitelji u šoku ne navode, mogu to biti i obitelji čija su to djeca ?

Uglavnom najbolji odgovor na sve nepoznanice je,ispod, a ne budaletina Pernar.

"Pernar vam je problem? Pa što nije država poslala svjedoka obrane da dokaže da su papiri vjerodostojni? Zašto nitko iz Hrvatske nije išao za svjedoka nego samo tvrdite kako su nevini? Slučajno su ih sklepali? Ako nisu krivi Pernar i tužilaštvo im ne mogu ništa. Čemu briga?"
02.05.2023 | 18:01
Najbolje od svega toga je šutnja našeg DORH-a, USKOK-a i svih onih koji bi morali ispitati gdje su djeca, kako je jedan sud izdao tolike papire...
Čuli smo nažalost da se djelu djece izgubio svaki trag... . a kao pravna država se kunemo u prava djece.
To je po meni najtužnije u cijeloj priči.

Šutnja u medijima je još veći dokaz da je tu previše toga "trulo", jer je to "netema"...
02.05.2023 | 20:20
Cariblanco, pejstao si tekst s weba od 24sata, koji nije dostupan onima koji nisu pretplatnici. To je, naravno, blatantno kršenje autorskog prava (bilo bi kršenje i da je slobodno dostupan svima, a da nisi pitao za dozvolu). Da sad ne ispadne kako te ja nešto cenzuriram jer sam dio bjelosvjetske urote trgovanja djecom, lijepo te molim, sam redigiraj svoj post i ukloni tekst koji je predmet autorskog prava. Hvala.
03.05.2023 | 16:05
Aktiva kaže:
Najbolje od svega toga je šutnja našeg DORH-a, USKOK-a i svih onih koji bi morali ispitati gdje su djeca, kako je jedan sud izdao tolike papire...
Čuli smo nažalost da se djelu djece izgubio svaki trag... . a kao pravna država se kunemo u prava djece.
To je po meni najtužnije u cijeloj priči.

Šutnja u medijima je još veći dokaz da je tu previše toga "trulo", jer je to "netema"...


Mnogi preko takvih stvari prolaze, onak površno. Ja sam izgleda jedini kojem se želudac diže na to.

Sad promotrimo izjavu ministra Malenice...mi nemamo zakonsko uporište da provjeravamo gdje su ta djeca ? Iza takve izlike se može samo neko đubre skrivati.
Dok naš vrli predsjednik vrhovnog suda kaže, da možda nije bilo sve po zakonu, ali da su suci imali plemenite namjere, da pojedini što prije postanu roditelji ?

Pa kako sad naš ministar Malenica nema te pleminite namjere, da utvrdi gdje su ta djeca, pa makar bilo protu-zakonito ?

On da je čovjek naredio bi tu istragu, mada nije zakonita i kad bi se saznalo da su sva djeca ovdje ( svi se nadaju da jesu )bi izašao pred medije i dao svoju ostavku, jer je radio protu-zakonito. To bi bio čovjek kojeg bi svi upamitli i imao bi uvjek sva vrata otvorena...ebo te ministar, kao da njih netko pamti, budi čovjek jer si i ti nekad bio nemoćno djete.
27.05.2023 | 10:59
Počelo je suđenje našima na visokom sudu. S naše strane osim konzula iz Južne Afrike, dodan je i naš veleposlanik Bošnjak( Jedan od najiskusnijih diplomata ) iz Egipta, koji je službeno na sudu prevoditelj ? To je podrška naše države na trenutnom suđenju, na kojem nema naših novinara, pa je zbrka poprilična. Tako naše medijske kuće angažiraju Zambijske novinare koji im prenose tijek suđenja i onda dobijemo kupus i oni iz tog kupusa biraju što će objaviti.

Zašto nema naših novinara tamo, pa tamo je naših osam državljanja ? Po meni su dva objašnjenja za takvo stanje.

1 Država će probati nekim kanalima, osloboditi naše ljude i bolje je da nema novinara.

2 Svima je jasno da naši nemaju argumenata i da će biti osuđeni, pa zato ne šaljemo novinare.

Vidjet ćemo uskoro što će biti, ali ako se sjetimo početaka ove priče, onda se moramo sjetiti i masu naših novinara koji su bili dole i izvještavali iz Zambije.

Ajmo još malo o novinarima, koji prostituraju svoju profesiju, a trebali bi biti moralni stup bilo kojeg društva. Malo je reći da mi se gade i da mi se povraća od njih, pa se onda sjetim komunističkog režima i kako su pojedini novinari s kritikom pisali o tom režimu, ali na način da ih svatko razumije a da aktualna vlast nema dokaza da ih zatvori. To je bilo umjeće pisanja. Danas kad imaju potpunu slobodu od nekog progona, oni prostituraju svoju profesiju.

Idemo pogledati naslov iz Jutarnjeg koji doslovce kaže. "Pernar izbjegao zatvor, obrana ga pokopala: Pred sud došla djeca koju su trebali posvojiti Hrvati!"

Sad netko tko je neupućen i ne zanima ga previše ovaj slučaj, bi pomislio da se sudi Pernaru, a da naši idu sutra doma s djecom !

www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/pernar-...jiti-hrvati-15339708

Ono što je najbitnije u cijelom slučaju i gdje policajac koji je uhapsio naše govori...

"Policajac je rekao kako je tijekom istrage vidio poruke koje su preko WhatsAppa razmjenjivali Damir Magić i Steve Mulija, kojeg tužiteljstvo sumnjiči da je bio ‘mozak operacije‘ i koji je optužen zajedno s Hrvatima. Rekao je i da je Mulija radio s Emmanuelom Kabongom, upraviteljem sirotišta iz kojeg su došla djeca. Policajac tvrdi i da je Mulija uzimao 2040 dolara po djetetu da bi ih doveo."

Tako bi rekao i Plenković...da je to netema

Pernar mi se zgadio za cijeli život. Kakva to ti moraš biti osoba da prstom upireš na sudu i govoriš da je Noah transrodna osoba u zamlji gdje je zabranjen homoseksulizam, da ne pričam o transrodnosti. To je jedna patološki narcisioidna osoba...da skratim običan troll, koji je došao na svoje i glupi mediji hrane njegov ego.

Gledajući i slušajući tv i radio, on je postigao svoj cilj, bilo je glavna vijest dana, dok na tim neobjektivnim medijima, skoro pa nismo čuli za što ih onaj policajac tereti i to da dokumenti nisu bili validni, nakon što ih je provjerio u konzulatu DR Konga u Ndoli !!!

Sad ako naše osude...po našim medijima će biti kriv troll Pernar, a ne nevalidni dokumenti i sam tijek tog "posvajanja"

S druge strane, što kažu naše institucije...vrhovni sud !!!

www.24sata.hr/news/djecu-treba-dovesti-u...ti-autenticni-894108

- Djeca su naši državljani, nisu krivotvorene isprave o njihovom državljanstvu i nije u redu da naša država ne može ni vidjeti djecu. Imamo pravo poslati naše predstavnike socijalne skrbi da tu djecu preuzmu i ovdje organiziraju brigu o njima. Djecu treba dovesti u Hrvatsku. Nisu djeca ništa sama organizirala ni provodila. U slučaju ako se utvrdi da su krivotvoreni papiri o posvojenju onda ćemo vidjeti što i kako. Onda će svakako glavni kriterij biti dobrobit djeteta. Zambija nema temelja osporavati hrvatsko državljanstvo te djece jer isprave koje je izdao MUP su valjane - zaključuje Dobronić."

Ako ovakve gluposti može izreći predsjednik vrhovnog suda, onda se zapitam u kakvoj ja to banani od države živim i tko je postavio tog klauna na to mjesto.

Nije samo on klaun, tu je i par ministra. Gdje nam je sad Radman, koji kaže, da oni su uhićeni, ali sigurno nisu krivi ? Sad će se svi posipati pepelom, a naši ljudi će izgleda guliti...a bilo je prostora u početku ovog slučaja, da su naše institucije priznale greške i rekli Zambijcima da će mo ih mi suditi i sigurno bi ti ljudi bili prosljeđeni našem pravosuđu. Izgleda da će se bahatost naših institucija obiti o glavu Z8.
01.06.2023 | 11:51
vijesti.hrt.hr/svijet/sud-odlucuje-o-sud...a-u-zambiji-10809844

I što sad? Ovo je drugi pokušaj, da se tako izrazim. Vidjet ćemo hoće li uspjeti ovaj put otputovati ili će ih opet uhititi na aerodromu.
01.06.2023 | 13:59
Mislim da se samo žele što prije riješiti Pernara
01.06.2023 | 14:14
Naišao danas na dobar tweet: 'Sva sreća da je suđenje bilo u Zambiji. Da je bilo kod nas djeca bi bila punoljetna prije, nego bi završilo.'

Tako tužna istina...
01.06.2023 | 14:37
Drago mi je da su oslobođeni. Svoju bahatost i preskakanje procedura su dovoljno platili. Sad bi se trebali svi poklopiti po ušima, pogotovo mediji i naše institucije, da ne rade od tih ljudi heroje, jer bi na taj način vređali intelegenciju, mislim da mogu reći skoro svih ljudi.
01.06.2023 | 17:14
Pretpostavljam da ti je promaklo, u cijelom kvantumu teksta stoji i ovo:

- Sutkinja je u svojoj odluci navela da nije dokazano da su naši državljani počinili kazneno djelo trgovine djecom, kao što nije dokazano ni da su dokumenti o posvojenju lažni, navodi se u priopćenju Vlade.
01.06.2023 | 17:29
smayoo kaže:
Pretpostavljam da ti je promaklo, u cijelom kvantumu teksta stoji i ovo:

- Sutkinja je u svojoj odluci navela da nije dokazano da su naši državljani počinili kazneno djelo trgovine djecom, kao što nije dokazano ni da su dokumenti o posvojenju lažni, navodi se u priopćenju Vlade.

Daj se @smayoo malo uozbilji. Vjerovatno znaš da pravo i pravda nije isto. Ako je točno sve ovo što navodiš, onda nema šanse da bi se ja pokupio doma, nego bi tužio državu Zambiju, što me je držala protupravno pola godine, da sam zbog toga izgubio posao, da mi je ukaljana čast i sve ostale banakalije.

Da znam da sam sto posto čist i da je sve u redu, imao bi samo odvjetnika po sl. dužnosti koji bi to dokazao, a ne bi imao njih 7 ?

Cijela ta ekipa može dignuti spomenik, maloj od Subašića ( od pokojnog Smiljka Sokola ) Da nije bilo tamo nje, sve bi drugačije završilo. Sam sam bio u takvim zemljama, i šta ti misliš da sam ja napravio tamo neko sranje, da bi se cijeli državni vrh upregnuo da me oslobode. Svi znamo što je tamo bilo i neka je, nije mi krivo, ali nemoj me tjerati da kažem..."car je gol"
01.06.2023 | 17:35
Ti si zagorac pa bi se samo tužakao
01.06.2023 | 17:54
Bertone kaže:
Ti si zagorac pa bi se samo tužakao


A kaj bi sad da propadne sud u Zlataru..moraju i oni živjeti, kao i ja i ti
01.06.2023 | 18:01
Neg kak, prav zboriš

Usput, pa ti u Zlataru su i dali rješenja za posvojenje
01.06.2023 | 18:16
Što bi na to rekla Nicole Brown Simpson?
Nije dokazano no O. J. Simpson-u.
01.06.2023 | 18:57
cariblanco kaže:
Daj se @smayoo malo uozbilji. Vjerovatno znaš da pravo i pravda nije isto.


Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Što ti sad ovdje zapravo upireš? Ti si, sam sa sobom i s jednim npr. Ivanom Pernarom, odlučio kako su oni krivi i točka. Ništa ne može promijeniti tvoje mišljenje?

Tako isto možemo reći kako je svaki onaj političar koji je optužen za korupciju neke vrste i na kraju oslobođen jer mu ništa nije dokazano - sigurno ipak kriv jer daj se malo uozbilji, bmk što je sud presudio, ja sud priznajem samo ako se njihova presuda poklapa s mojim uvjerenjem?

Znaš kako se to zove? Anarhija.
01.06.2023 | 20:14
Nisam se baš tom temom bavio. Za mene posvajanje ne bi bilo produktivno, jer ja se držim one stare dalmatinske (ja mislin da je s Brača?) "ne tuci (za ovu mlađu generaciju, u moje djetinjstvo uopće nije bila rijetka pojava da se s vremena na vrijeme dobije od skroz nepoznatih ljudi po pički) nikad djecu na ulici jer može biti da su tvoja"
Ali sad ozbiljno ovi ljudi su kažnjeni dovoljno! Njima je sve ali baš sve srušeno. Vjerujte mi da će se svi rastati i nikad više niko od njih s nikim ni riječ pričati neće. Pola godine peglanja i neizvjesnosti probude u svakom onaj karakter koji mi svi vješto skrivamo ili pokušavamo.
Ovi ljudi meni izgledaju donekle uredno tako da je ljestvica s koje su pali na beton jako visoka.
Ali opet, ako su dokumenti koje su imali ispravni, izdani od legitimnih institucije RH onda nisu ti ljudi krivi nego onaj ko im je dao papire? ili?
A ovaj klaun koji je kupuje skandalima je po meni van dobrog i zla, stati nekom ko već leži i ko je već samo hrpica ničega čizmom u zatiljak može samo totalni narcisoidni- populistički seronja.
01.06.2023 | 20:44
Koliko sam pratio, nisu nikada bili problem RH papiri, nego oni iz DR Konga.
Navodno su oni sumnjivog porijekla.
Što se novaca tiće, sigurno nisu "kupili" djecu, već su plačali razne naknade da ne ispadne kupovina.

Á propos toga, kod nas je mito a u EU je lobiranje.
02.06.2023 | 14:34
smayoo kaže:
cariblanco kaže:
Daj se @smayoo malo uozbilji. Vjerovatno znaš da pravo i pravda nije isto.


Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Što ti sad ovdje zapravo upireš? Ti si, sam sa sobom i s jednim npr. Ivanom Pernarom, odlučio kako su oni krivi i točka. Ništa ne može promijeniti tvoje mišljenje?

Tako isto možemo reći kako je svaki onaj političar koji je optužen za korupciju neke vrste i na kraju oslobođen jer mu ništa nije dokazano - sigurno ipak kriv jer daj se malo uozbilji, bmk što je sud presudio, ja sud priznajem samo ako se njihova presuda poklapa s mojim uvjerenjem?

Znaš kako se to zove? Anarhija
.


Ovo poređenje s Ivanom Pernaror, je malo bezobrazno, uzevši što sam ja izjavio za njega prije presude...što čitaš samo što si se sviđa ?

"Pernar mi se zgadio za cijeli život. Kakva to ti moraš biti osoba da prstom upireš na sudu i govoriš da je Noah transrodna osoba u zamlji gdje je zabranjen homoseksulizam, da ne pričam o transrodnosti. To je jedna patološki narcisioidna osoba...da skratim običan troll, koji je došao na svoje i glupi mediji hrane njegov ego."...ovo sam rekao prije presude, da ne bi bilo posipanje pepelom.

Nakon presude sam baš rekao ono što mislim, nema skrivenih redova.

Veliš ti anarhija, samo je pitanje čija je moja ili tvoja, nisu sve anarhije iste.

Evo tebi legalistu koji priznaješ samo odluke suda, jedan primjer, gdje bi ja mogao reći da si nečovjek.

Da li su Njemci legalno odvodili Židove u konc. logore ? Pa normalno da jesu kad je bila odluka nekog suda za pojedinog čovjeka, koja se je pozivala na rasne zakone koji su tad vladali. Ljudi koji su se tome protivili su bili ?

Vidim da si ti zabrijao u svojoj glavi, da sam ljut zbog presude. Potpuno krivo, ja sam ljut da smo mi propustili priliku da postanemo bolja država i da neke stvari popravimo na dobrobit svih, pa i posvajatelja.
02.06.2023 | 15:30
Nisam ni pomislio da si ljut zbog presude, ali si prilično jasno napisao kako ne vjeruješ da presuda odgovara istini. To jest, na presudu suda koja, među ostalim, kaže kako nije dokazano da su dokumenti lažni, ti kažeš "daj se uozbilji". I sad, ispričavam ti se što sam te nehotice uvrijedio stavljajući te u isto društvo s Pernarom, ja te ipak lijepo pitam, čemu uopće sud treba služiti ako svaka šuša eto tako kaže "ma jebo taj sud, ja tu presudu ne priznajem"?

Nemoj mi sad izvlačiti neke paralele s rasnim zakonima u Njemačkoj, to je izmotavanje. Prema svemu što nam je dostupno, ispada da je zambijska sudska praksa bolja od naše, u smislu da, ako tužitelj ne uspije dokazati navode, obrana se ne mora niti iznositi.
02.06.2023 | 15:41
Ok, prihvaćam ispriku. Ovo s rasnim zakonima nije izmotavanje, nego samo zorni prikaz da pravo i pravda, nije jedna te ista stvar. Ima još jedna stvar, koja je mnogima nebitna i nije kažnjiva, a ona se zove moral.
02.06.2023 | 17:36
Mi ovdje ne govorimo o tome da su oni oslobođeni temeljem nekog neljudskog ili nemoralnog zakona (koji bi, hipotetski, govorio da je dozvoljena prodaja djece iz siromašnih obitelji bogatim zapadnjacima u svrhu ostvarivanja privatnog profita posrednika), nego temeljem toga što optužba nije uspjela dokazati da su njihovi dokumenti o posvojenju krivotvoreni. Što si zapeo, čovječe?? Ti bi silom sad od njih napravio kriminalce jer si tako odlučio, halo??! Živimo u pravnoj državi. Poštujemo odluke suda. Ako neki zakon ne valja, mijenjamo zakon, a ne nabacujemo se blatom na ljude koji su po tom zakonu postupali.

Ne osporavam da u tom lancu možda (vjerojatno) ima korupcije. Ima je u običnim kaznama za parkiranje, kako je ne bi bilo u ovako nečem. Ali tražiti je, od cijelog lanca, baš na posvojiteljima?? Stvarno?
02.06.2023 | 19:44
Ajmo malo onda o dokumentima. Idemo prvo od naših koji nisu 100 % čisti, jer nisu legalizirani. Ako predsjednik vrhovnog suda kaže nakon revizije, da sve nije lege artis, trebam li ja nešto dodati ili da budem na tragu sudaca, koji su iskazali želju da ti ljudi budu što prije roditelji.

Ovi najsporniji od DR Konga su bili falsifikat, a onda su po duhu svetom postali legalni ? Ako je policajac koji ih je uhitio otišao u konzulat DR Konga i tamo dobio potvrdu, da dokumenti nisu legalni. Djeca su došla u Zambiju, preko goluba pismenoše ili ih je netko doveo. Sad tebi ostavljam, da prosudiš da ih je doveo konzul DR Konga, kako je potvrdila ona službenica, kojoj je optužena Glorija teta. To konzuli i inače rade, jer im je dosadno.

Cijena od 2040 $ po glavi djeteta je bila cijena za prijevoz...vjerovatno 2 k za dijete a 40 baksi za benzin. Usluge odvjetnika i Kabonga ne računam. Znači sve je legalno i ti to radiš preko odvjetnika, što je razumljivo, jer ti umanjuje troškove i vrijeme i to uredno platiš, a on nabavi uredno papire. Desi se što se desi i nema tog odvjetnika, da dođe i da te oslobodi optužbi ? Famoznog Kabonga još uvjek nema, nitko nezna gdje je. Ima još takvih stvari još masu, koja nisu logična, ali ta pitanja tebi ne pobuđuju nikakvu sumnju, ulovio si se papira koji po tebi nisu krivotvoreni i to je tvoja dogma, koju nitko nema pravo preispitati.

Znaš kak se osjećam u ovoj diskusiji, kao oni jadan narod koji protestira u Beogradu protiv nasilja, a režim i mediji od njih rade hijene i lupeže.

Nitko ne traži odgovornost tih osam ljudi, ali se traži odgovornost sistema koji im je to omogućio i sad bi najrađe, da se sve stavi pod tepih i da se praksa nastavi.

Budem u nedelju napisao širi osrvt i kako se je to moglo puno bolje rješiti. btw. vila Zubić ne postoji
02.06.2023 | 20:03
cariblanco kaže:
ulovio si se papira koji po tebi nisu krivotvoreni i to je tvoja dogma, koju nitko nema pravo preispitati.


A što su drugo radili tamo mjesecima, nego preispitivali tu "moju dogmu"? Nije uopće bitno što ja mislim o tome.

Tužiteljstvo
NIJE
uspjelo
DOKAZATI
da su ti dokumenti krivotvoreni.

I to nakon što su držali ljude pola godine u istražnom zatvoru i pripremali predmet.

Nitko ne traži odgovornost tih osam ljudi, ali se traži odgovornost sistema koji im je to omogućio


Ne vidim kako "se traži" odgovornost sustava kroz to što odbijaš prihvatiti odluku suda koji uopće ne sudi tom sustavu, nego samo tih osam ljudi (za koje tvrdiš da nitko ne traži njihovu odgovornost).

Jako su ti polupani lončići u glavi...
03.06.2023 | 14:59
Gle ovak, ja poštujem odluku suda i za mene je ona pravovaljana. Sad se zapitajmo zašto su ih tamo držali 7 mjeseci. Ne tražim ja odgovornost sustava Zambije, nego svoje zemlje. Da je kod nas bilo sve lege artis, onda ti ljudi ne bi bili uopće dovedeni u ovaj scenarij, jer ti dokumenti ne bi bili nadovjereni i ljudi tamo nebi išli...ima li išta sporno u ovome po tebi ?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 10 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO