importiranje mailova iz Outlooka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

importiranje mailova iz Outlooka

17.08.2010 | 00:21
Zna li netko na koji način mogu prebaciti sve mailove koje sam do sada učitavao u Outlooku na PC-u u Mail na novo kupljenom iMac-u???
17.08.2010 | 00:38
pozdrav,

koliko ja znam mislim da neke direktne migracije nema ali postoji nekoliko opcija.

prvo bilo bi export iz Outlooka u Entourage (Microsoft Office for Mac) i nakon toga import/export iz Entourage-a u Apple Mail.

druga solucija je kupiti neko komercijalno rješenje kao recimo www.littlemachines.com/ (10$) i napraviti prijenos tako.

ima dosta programa koji rade migraciju ali nisam siguran dali postoji neki besplatan. Možda će netko drugi znati više

gl
17.08.2010 | 01:55
Instaliraj Office 2001, koji je još u Beti, ali radi odlično. Prebaci .pst fajl i to je to...
17.08.2010 | 10:15
Koliko se sjećam, ljudi su govorili da Thunderbird (gratis, BTW) to obavi savršeno. Dakle, instaliraš thunderbird na piceka (zar nije već gore?!, jao, jao, jao:silly: ), on posrče mailove iz čega već na piceku, i onda to lijepo preseliš na mekonju koji obavi istu stvar sa svojim thunderbirdom (i dalje je gratis).
Nakon toga, ako želiš, digneš Mail.app i veliš mu da imaš mailove u thunderbirdu na početku (on te pita) i on to povuče. Nije baš osobito elegantno, ali ne košta niš osim malo vremena.....
17.08.2010 | 10:24
eto Djuro je def dao odličnu ideju.
17.08.2010 | 12:02
Vezano uz to, većina ljudi koji imaju Win i to još XP imaju Outlook , barem u mojoj okolini i neznaju za drugo. Par puta sam bio u prilici pokušati im pomoći i pojednostavniti postupak, ili za mail , ili koji drugi alat ili aplikaciju, međutim teško ili nikako se odlučuju za to. Čvrsto se drže onoga što su nekako naučili i ježe se od nečega novog ili nepoznatog. Dobar dio Win korisnika nezna "misliti drugačije". I ovdje na forumu tako imamo dosta pitanja zbog toga. Ispada da je dio "svičera" prešao samo zbog toga što na Macu nema virusa i ljepše izgleda. Đuro, kaj moremo, biti strpljivi i pomagat ljudima, ak žele to prihvatiti. Btw i ja sam tak sa Thunderbirdom preselil mailove kad sam prešel sa Wina, unazad par godina pa sam to skoro i zaboravil.
17.08.2010 | 12:40
Pa čuj, Jzeljko, virusna je motivacija iznimno jaka i ja ju cijenim. A onda dođe i vov (neću reći vau, jer tak se ipak glasaju pesi, ne?!) efekat izgleda maca. Ali, nakon nekih par mjeseci SVI bez iznimke skuže da je OSX ona istinska snaga i onda nema nazad....
A gle, kad nekaj ne znaš, onda je varijanta s hranjenjem majmuna i nediranjem ičega vrlo razumljiv način životnog postupanja: if it ain't broken, don't fix it....
17.08.2010 | 21:15
Hvala Djuri genijalcu, ova stvar sa Thunderbirdom odlično je odradila posao .
Hvala i jzelku na "lijepim riječima dobrodošlice" - a šta se može, nismo svi informatički genijalci pa kad se "svičamo" sa PCa na Maca odmah znamo sve male slatke tajne.... Meni osobno je Outlook na PCu bio sasvim dovoljan i dobar alat za slanje i primanje mailova pa jednostavno nisam imao potrebe prebacivati se na nešto drugo. A kako nisam informatički genijalac da proučavam sve tajne milijuna raznoraznog softwarea već sam bio zaokupljen samo proučavanjem programa sa kojima radim, tako eto nisam upoznao i ove male tajne koje je jzelko već prije par godina znao.
I btw na Maca sam prešao samo zbog bržeg obavaljanja posla. A da je lijep, lijep je.
17.08.2010 | 22:27
@ kresop .
Nemam komentara, sorry ak si se našel !
17.08.2010 | 22:35
Eto, drago mi je da je stvar radila. Uživaj u novoj mašini
17.08.2010 | 22:41
Hvala
05.10.2010 | 22:37
E, ajde pliz, može pomoć? Meni sad treba točno ta ista stvar. Prvu polovicu posla sam odradio, na Thunderbirdu na Prozorsima i sad imam folder koji se zove nešto.sbd i u njemu dvije gigabajtne fajle i dvije koje se zovu isto tako, samo s nastavcima MSF (to su indeksi).
Međutim, u Thunderbirdu na Macu ne kužim gdje sad te fajle učitam. Ne nalazim u menijima nigdje nikakav "open" ni "import" koji bi ih želio prihvatiti.
05.10.2010 | 23:55
Mislim da ih nikud ne učitavaš, nego samo iskopiraš ovo s piceka na Mac. Pregaziš staru mapu gdje su mu mailovi (kojih zapravo ni nema, jer si tek instaliral aplikaciju) i u nju ubaciš ovo drugo. Kao kad iskopiraš microsoft user data pa ti se pojave svi mailovi i sve postavke od officea....
06.10.2010 | 00:21
Jah, da... skužio sam. Samo što prije toga *moraš* definirati neki mail account i Thunderbird se mora prvi put testno uspješno spojiti na servere, inače ne kreira folder u koji idu mail folderi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 29 minuta
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, marioart, Maxxy, Riba, rusty, Anonimci (876)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO