iPhone XR
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone XR

29.10.2018 | 12:08
Evo da otvorim temu ako će nekome pomoći, uzeo sam crni XR 128GB ovaj vikend pa da napišem ponešto. Prešao sam sa šestice tako da je veliki skok pa o performansama mogu reći samo da je sve jako brzo i glatko, ne znam za razliku u odnosu na druge modele i nema smisla da uspoređujem šesticu s ovime jer je nebo i zemlja.
Mobitel je meni idealne veličine, ali će možda nekima biti malo težak (ja sam se brzo naviknuo), pogotovo ako stavite masku i staklo. Kad smo kod toga, ponuda je slaba, a staklo sam vidio da ima Store u Centru Cvjetni, ali košta 200 kn. Ako netko treba naći tih par dodataka za iPhone XR i ne može čekati mjesec-dva da to dođe iz Kine, preporučam prodavaonicu maski koja je u Avenue Mallu, odmah ispred DM-a. Imaju i stakla i maske (to je jedina trgovina u kojoj sam našao za XR), uzeo sam oboje za ukupno 110 kn.

Ekran je odličan, za mene bi XS ili Max čak bili u nekom smislu lošija opcija jer bi bolji ekran trošio više baterije. U iStyleu sam držao XS i XR jedan do drugoga i nisam mogao uočiti razliku. Zapravo jesam - čak mi je XR izgledao malo bolje jer je ekran veći od XS pa sam jasnije vidio neke stvari, npr. crtice koje idu uz rub ikone Safarija. Nemam baš najbolji vid tako da za mene XR ne zaostaje u ovom pogledu i zato mi je puno bolja opcija jer je jeftiniji. Ali nije tako svakome, jer je žena bila samnom u iStyleu i njoj je razlika između XR i XS očigledna. Ne zna ništa o mobitelima, ali je odmah rekla da je ekran na XS bolji tako da onima koji se dvoume nema druge nego otići u trgovinu i usporediti.

Eto nema tu neke posebne filozofije, samo sam htio napisati poneku rečenicu jer sam par mjeseci vagao što da uzmem i mislim da je ovo odličan odabir. E da, umalo sam zaboravio rubove ekrana, koji su deblji nego na ostalim X modelima. Ja rubove ni ne vidim. Crni mobitel s crnom maskom tako da meni ne igra nikakvu ulogu niti mi se čini da je mobitel išta manje premium zbog toga.

Dakle, moji utisci su da je sve super - veličina, osjećaj u ruci, ekran, baterija, kamera...
29.10.2018 | 13:36
Ja sam primjetio na OLED ekranima da mi se text razmazuje, kao da se razvlači tj zaostaje prilikom skrolanja..

ovdje je jedan lik objasnio o čemu se radi: www.reddit.com/r/apple/comments/9rpqa8/i...n_on_the_xr/e8l1l9d/

Ja to vidim, dok neki nemaju problema sa tim displayom.

Uspoređivao sam i ja Cener mobitel i S-type, svašta bih mogao napisati ali su to sve objektivne stvari, tehnikalije i njihove usporedbe.
29.10.2018 | 15:59
Inace, jedno opazanje vezano uz ovogodisnje iPhone modele. Imao sam prilike testirati ih kratko usporedno s iPhone 7 Plus modelom i rekao bi da, ako je na ios 12, brzina rada u svakodnevnim aktivnostima je jednaka. Mozda gamerima treba jaci cip, ali prosjecni user nece osjetiti dramaticnu razliku. Sto je ujedno super vijest, jer se cini da se s novijim modelom kupljenim ove godine recimo, moze komotno zivjeti iduce 3-4 godine.

Ako je netko na 7 ili 8 modelima, trebao bi se pitati koliko mi je taj dizajn zastario pri odluci za upgrade. Jer i da je baterija losa, lako se nadomjesti. Meni je upravo dizajn bio jedan od glavnih razloga upgradea na XS Max. Sve vise mobitela su skoro pa samo ekran, jednostavno stari dizajn djeluje rudimentarno i nije mi se dalo zivjeti s njim iducih 2-3 godine koliko bi 7 Plus vjerojatno potrajao uz promjenu baterije. Takodjer, to ne i razlog zasto sam odmah odustao od XR modela. Dizajn s bezelima koji su debljinod sidebezela 7 i 8 modela takodjer meni izgleda rudimentarno, niti je vrijedan novca koji se placa u rangu jednog flagahip uredjaja, dakle 7000-8000 kn.

Super stvar kod maski za XS je ta sto dijelom pokrije bezele pa oni izgledaju i tanji nego jesu, a grip je jednostavno bolji.
30.10.2018 | 13:12
Meni je 5s potrajao 4 i pol godine, uzeo ga odmah u VIP kad je bio raspoloživ, u 11 mjesecu 2013 i prošle godine sam ga prodao dok je bio na zadnjoj verziji iOSa 11. Znači, radio bi mi sigurno i ovu godinu, čak ni baterija nije bila loša, 84% kapaciteta. Znači preskočio sam prvi Plus model, pa 6s, pa 7 i odlučio se za 8Plus. X tehnologija mi se činila još kao "prvi mačići se u vodu bacaju" tj vjerujem u drugu iteraciju FaceIDa i fullscreen displaya (tada se još nije znalo ništa o Xr/Xs/Max modelima).
Bude li sve u redu, možda tek 2023/24 (u "s" ciklusu) uzmem novo. Fino sada odvajam po 150 kn/mj za novi model pa što bude bude.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Borisone, Riba, ZeljkoB, Anonimci (697)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO