Kako da u mejlu stavim podatke na kraju obrasca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako da u mejlu stavim podatke na kraju obrasca

05.07.2023 | 11:38
Ranije sam znao, ali sada nikako da stavim za stalno svoje podatke, ime, prezime, adresu, telefon i sl. na kraju mejla, obrasca na kome pišem tekst za slanje. Negdje griješim, ali nikako da mi se pojave podaci koji stoje pod Potpisi.

Šta treba da učinim? Kako to da postavim?
05.07.2023 | 11:55
Ako si pod Potpisi upisao nešto, moraš u odlaznom mailu odabrati taj potpis iz padajućeg izbornika
05.07.2023 | 12:01
Ne polazi mi za rukom. Ranije sam to nekako uradio, i svaki put kada bih otvorio novi obrazac za slanje mejla, na dnu dole su bili svi ti podaci. Nešto se poremetilo, a ja to ne znam napraviti kako je bilo.

smayoo kaže:
Ako si pod Potpisi upisao nešto, moraš u odlaznom mailu odabrati taj potpis iz padajućeg izbornika
05.07.2023 | 13:48
Koju aplikaciju za mailove koristiš? I koja je verzija macOSa?
05.07.2023 | 20:55
Mail, verzija 11.5 (3445.9.7)
MacOS High Sieraa, verzija 10.13.6

smayoo kaže:
Koju aplikaciju za mailove koristiš? I koja je verzija macOSa?
06.07.2023 | 10:35
Nemam sad više nijedno računalo s tako starom verzijom pa ti ne mogu staviti slike, a da izgleda kao kod tebe. Kad imaš otvoren prozor u kojem piše novi mail, na vrhu su ti polja primatelja, dodatnih primatelja (CC i BCC), i onda imaš padajući izbornik odakle biraš pošiljatelja (za slučaj da imaš više vlastitih mail accounta - tu su navedene sve tvoje E-mail adrese, a ti iz izbornika biraš jednu od njih). Kad si odabrao svoj account za kojeg imaš definiran makar jedan potpis, onda desno od toga imaš padajući izbornik iz kojeg biraš koji potpis stavljaš (ili možeš izabrati da ne bude potpisa). Tebi je vjerojatno odabrano da nema potpisa. To promijeni i trebalo bi ti nadalje uvijek raditi prema zadnjem odabiru.
06.07.2023 | 10:43
Da, tako radi, ali ne zapamti potpis sa podacima i da svaki put ponovi, nego moram svaki put da odaberem pošiljatelja.

smayoo kaže:
Nemam sad više nijedno računalo s tako starom verzijom pa ti ne mogu staviti slike, a da izgleda kao kod tebe. Kad imaš otvoren prozor u kojem piše novi mail, na vrhu su ti polja primatelja, dodatnih primatelja (CC i BCC), i onda imaš padajući izbornik odakle biraš pošiljatelja (za slučaj da imaš više vlastitih mail accounta - tu su navedene sve tvoje E-mail adrese, a ti iz izbornika biraš jednu od njih). Kad si odabrao svoj account za kojeg imaš definiran makar jedan potpis, onda desno od toga imaš padajući izbornik iz kojeg biraš koji potpis stavljaš (ili možeš izabrati da ne bude potpisa). Tebi je vjerojatno odabrano da nema potpisa. To promijeni i trebalo bi ti nadalje uvijek raditi prema zadnjem odabiru.
06.07.2023 | 11:14
Kad ideš u Mail.app na Preferences, pa odabereš tab "Composing", tamo imaš padajući izbornik
"Send new messages from:". Tu ti je vjerojatno fiksiran onaj drugi account. Probaj odabrati "automatically select best account" pa onda mail predloži s koje adrese šalješ na temelju primatelja koje zadaš (ima pregled kojim primateljima šalješ s koje od svojih adresa uglavnom). Ako ti to ne funkcionira dobro (popravlja se s vremenom, jer se uči na temelju tvojih navika), onda fiksiraj account koji ti odgovara.
06.07.2023 | 11:30
Nažalost, nemamo nigdje nijedan Mac podešen na hrvatski jer nam AutoCAD ne radi ispravno ako os nije na engleskom. Naći će se netko drugi od korisnika tko ima OS i Mail.app na hrvatskom pa će napisati kako se te opcije zovu na hrvatskom.
06.07.2023 | 12:15
Ne znam jesi probao, ali trebalo bi raditi ako u opcijama Mail aplikacije (ne u opcijama OS-a) odabereš za svaki mail account taj potpis koji želiš da ti bude. Ovdje je to kao na ovoj slici (iako je ovo Ventura, slično bi trebalo biti i kod tebe)

Screenshot2023-07-06at13.14.18.png
06.07.2023 | 23:49
Evo mog primjera iz High Siera

S lijeve strane odabereš Account, u srednjem stupcu klikneš na plus a u desnom stupcu upišeš što želiš da ti bude u potpisu.

ScreenShot2023-07-07at00.41.38copy.jpg
07.07.2023 | 06:45
To je već napravio. Screenshotaj prvi susjedni tab s lijeve strane i označi gdje se odabire defaultni account za nove mailove
07.07.2023 | 09:23
Bravo, momci. Hvala. Proradilo, ali mi sada privitke stavlja ispod potpisa. Trebalo bi iznad, na završetku teksta u mejlu.
07.07.2023 | 12:00
Ne. Treba ovako kako radi. Ne brini, samo peglaj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 20 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO