Kako da u mejlu stavim podatke na kraju obrasca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako da u mejlu stavim podatke na kraju obrasca

05.07.2023 | 11:38
Ranije sam znao, ali sada nikako da stavim za stalno svoje podatke, ime, prezime, adresu, telefon i sl. na kraju mejla, obrasca na kome pišem tekst za slanje. Negdje griješim, ali nikako da mi se pojave podaci koji stoje pod Potpisi.

Šta treba da učinim? Kako to da postavim?
05.07.2023 | 11:55
Ako si pod Potpisi upisao nešto, moraš u odlaznom mailu odabrati taj potpis iz padajućeg izbornika
05.07.2023 | 12:01
Ne polazi mi za rukom. Ranije sam to nekako uradio, i svaki put kada bih otvorio novi obrazac za slanje mejla, na dnu dole su bili svi ti podaci. Nešto se poremetilo, a ja to ne znam napraviti kako je bilo.

smayoo kaže:
Ako si pod Potpisi upisao nešto, moraš u odlaznom mailu odabrati taj potpis iz padajućeg izbornika
05.07.2023 | 13:48
Koju aplikaciju za mailove koristiš? I koja je verzija macOSa?
05.07.2023 | 20:55
Mail, verzija 11.5 (3445.9.7)
MacOS High Sieraa, verzija 10.13.6

smayoo kaže:
Koju aplikaciju za mailove koristiš? I koja je verzija macOSa?
06.07.2023 | 10:35
Nemam sad više nijedno računalo s tako starom verzijom pa ti ne mogu staviti slike, a da izgleda kao kod tebe. Kad imaš otvoren prozor u kojem piše novi mail, na vrhu su ti polja primatelja, dodatnih primatelja (CC i BCC), i onda imaš padajući izbornik odakle biraš pošiljatelja (za slučaj da imaš više vlastitih mail accounta - tu su navedene sve tvoje E-mail adrese, a ti iz izbornika biraš jednu od njih). Kad si odabrao svoj account za kojeg imaš definiran makar jedan potpis, onda desno od toga imaš padajući izbornik iz kojeg biraš koji potpis stavljaš (ili možeš izabrati da ne bude potpisa). Tebi je vjerojatno odabrano da nema potpisa. To promijeni i trebalo bi ti nadalje uvijek raditi prema zadnjem odabiru.
06.07.2023 | 10:43
Da, tako radi, ali ne zapamti potpis sa podacima i da svaki put ponovi, nego moram svaki put da odaberem pošiljatelja.

smayoo kaže:
Nemam sad više nijedno računalo s tako starom verzijom pa ti ne mogu staviti slike, a da izgleda kao kod tebe. Kad imaš otvoren prozor u kojem piše novi mail, na vrhu su ti polja primatelja, dodatnih primatelja (CC i BCC), i onda imaš padajući izbornik odakle biraš pošiljatelja (za slučaj da imaš više vlastitih mail accounta - tu su navedene sve tvoje E-mail adrese, a ti iz izbornika biraš jednu od njih). Kad si odabrao svoj account za kojeg imaš definiran makar jedan potpis, onda desno od toga imaš padajući izbornik iz kojeg biraš koji potpis stavljaš (ili možeš izabrati da ne bude potpisa). Tebi je vjerojatno odabrano da nema potpisa. To promijeni i trebalo bi ti nadalje uvijek raditi prema zadnjem odabiru.
06.07.2023 | 11:14
Kad ideš u Mail.app na Preferences, pa odabereš tab "Composing", tamo imaš padajući izbornik
"Send new messages from:". Tu ti je vjerojatno fiksiran onaj drugi account. Probaj odabrati "automatically select best account" pa onda mail predloži s koje adrese šalješ na temelju primatelja koje zadaš (ima pregled kojim primateljima šalješ s koje od svojih adresa uglavnom). Ako ti to ne funkcionira dobro (popravlja se s vremenom, jer se uči na temelju tvojih navika), onda fiksiraj account koji ti odgovara.
06.07.2023 | 11:30
Nažalost, nemamo nigdje nijedan Mac podešen na hrvatski jer nam AutoCAD ne radi ispravno ako os nije na engleskom. Naći će se netko drugi od korisnika tko ima OS i Mail.app na hrvatskom pa će napisati kako se te opcije zovu na hrvatskom.
06.07.2023 | 12:15
Ne znam jesi probao, ali trebalo bi raditi ako u opcijama Mail aplikacije (ne u opcijama OS-a) odabereš za svaki mail account taj potpis koji želiš da ti bude. Ovdje je to kao na ovoj slici (iako je ovo Ventura, slično bi trebalo biti i kod tebe)

Screenshot2023-07-06at13.14.18.png
06.07.2023 | 23:49
Evo mog primjera iz High Siera

S lijeve strane odabereš Account, u srednjem stupcu klikneš na plus a u desnom stupcu upišeš što želiš da ti bude u potpisu.

ScreenShot2023-07-07at00.41.38copy.jpg
07.07.2023 | 06:45
To je već napravio. Screenshotaj prvi susjedni tab s lijeve strane i označi gdje se odabire defaultni account za nove mailove
07.07.2023 | 09:23
Bravo, momci. Hvala. Proradilo, ali mi sada privitke stavlja ispod potpisa. Trebalo bi iznad, na završetku teksta u mejlu.
07.07.2023 | 12:00
Ne. Treba ovako kako radi. Ne brini, samo peglaj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 16 minuta
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO