27.04.2023 | 07:32
Onako iz fore sam pitao ChatGPT neki dan tko je Josip Manolić (na hrvatskom).
Veli - osnivač SDP-a. Malo smo se natezai i nakon 5-6 mojih intervencija i nakon što se isto toliko puta ispričavao na pogrešnom odgovoru na kraju je "priznao" da je Joža osnovao HDZ.
Danas ga opet pitam, na engleskom tko je Joža Manolić. Sve ok, baš me začudio kako je fino napisao da je osnivač HDZ-a, čitam ja sve i veselim se kako je sve naučio kao ono, šećer na kraju:
> Manolić passed away on June 27, 2020, at the age of 100.
Molim? Ostatak razgovora... čak je i linkove dao iako linkove koji ne vode nikuda. Malo me sve zabrinjava. Ako će ikad koristiti ChatGPT u sudskim postupcima, svi smo gotovi
Ja: Is Manolić alive?
Chat: No, Joža Manolić passed away on June 27, 2020, at the age of 100.
Ja: Really?
Chat: Yes, according to various news sources and obituaries, Joža Manolić passed away on June 27, 2020, at the age of 100 in Zagreb, Croatia.
Ja: Can you provide a link to obituary?
Chat: Yes, here is a link to an obituary for Joža Manolić published in the Croatian newspaper "Jutarnji list" (in Croatian):
www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/preminu...telja-hdz-a-15034898
Chat: And here is a link to an obituary published by the news agency HINA (in English):
www.hina.hr/en/news-of-croatia/former-pm...s-aged-100/10238313/
Nakon natezanja i uvjeravanja da su linkovi bez veze, dao mi je još bezveznih linkova. Nakon što sam pitao da sam provjeri svoje linkove ispričao se što mi daje linkove koji su u "međuvremenu" postali nedostupni ali mi je dao masu novih koji su opet vodili na nepostojeće stranice.
Kad sam mu napisao da je Manolić nedavno proslavio 103. rođendan dobio sam ovo:
> You are correct that Joža Manolić is alive and celebrated his 103rd birthday on February 22, 2023. I apologize for any confusion or inconvenience caused by my earlier responses.
Joža Manolić rođen je 22. ožujka. Ovo je već postalo farsa.
Ja: You mean march 22
Chat: Yes, I apologize for the mistake. Joža Manolić celebrated his 103rd birthday on March 22, 2023.