05.12.2025 | 20:38
dpasaric kaže:
Imaš skroz krive teze. I konformistički stav.
Teza nije kriva.
Utemeljena je na cijelom nizu potvrda djelovanja političara i vlasnika krupnog kapitala kroz desetke godina.
A potvrdu imaš i od našeg najlukavijeg političara Šeksa, koji je izjavio da Hrvatski narod
ne odlučuje o sebi kroz izabrane političare. Taj intervjuv sam linkao ovdje prije par godina, ali nisi pazio na nastavi.
Kako je on to jednostavno rekao mi "biramo" dok ne postavimo odgovarajućeg
onima glavnim drmatorima (WEF, Trump, Putin, itd.) izvan HR.
Tako da je to tvoje shvaćanja da ćeš nešto pozitivno a trajno napraviti preko političara čista iluzija.
Konformistički stav?
To mi kažeš ti koji iz topline svog doma, savjetuje Ukrajince da se naguze i odreknu svog života a da je iluzija to što druge države pomažu Ukrajini?
To mi kažeš ti koji ima "ideju" ne može od sada pošteno ako nije do sada bilo pošteno, a na pitanje kako se postaviti prema trenutnom nepoštenju šutiš kao curica kojoj je netko popapao jezik, a u isto vrijeme se predstavljaš kao boraca za pravdu i poštenje?
To kažeš meni koji se zalažem za to da se treba ispravno (humano i pozitivno) postaviti na svaku negativnost?
Ajde još jednom malo razmisli o tome što si napisao.
Znaš li da je dio naših EU zastupnika promijenio mišljenje po toj temi nakon moje intervencije, srećom imao sam direktnu vezu, pa sam pravoj i inteligentoj osobi objasnio o čemu se radi i koliko je to opasno.
Otkud ti sa sigurnošću znaš da su oni promijenili mišljenje ili su samo podilazili svom (potencijalnom) biraču?
Drugo, kada ti političar kaže da si u pravu možeš mačku o rep objesiti, ali to danas već znaju djeca u srednjoj školi.
Treće, što je eventualno par hrvata promijenilo mišljenje je potpuno nerelevantno i ne dokazuje ništa.
Znači možemo kao građani utjecati, još uvijek nismo u Kini ili Rusiji i trebamo se boriti da tako i ostane.
Ovdje opet imaš rupu u razmišljanju.
A da si u Rusiji ili Kini?
Što bih onda pričao i radio?
A kako se može promijeniti stanje u Kini i Rusiji?
Ajde mudri i razumni čovječe poduči nas kako se može promijeniti stanje u Rusiji ako ne na osnovu toga što će se Rusi i Kinezi izboriti protiv represije?
Već si prije rekao da bi se ti pokorio pred jačim ili bi se maknuo ako bi imao priliku. I to je tvoje pravo.
Ali odakle dolazi taj "razum" da ti kažeš što je, u ovom slučaju, Ukrajincima bolje?
Ako oni znaju za što se bore i zašto ginu,
tko si ti da im svojim glasom uskraćuješ pomoć od ljudi koji su voljni pomoći?
EDIT: Hvala Bogu da ti nije dano da imaš direktni utjecaj na Ukrajinu.
Ono HALOOOO!!!
Tko si ti i takvi kao ti što si uzimaju to za pravo?
Kako bi rekli HRKLJUŠ!!!!
Dalje, odakle ti ideja taj svoj stav nazivati isključivo razumnim iako je suprotan razumu na osnovu kojeg ti imaš svoje dupe na toplom a tvoja djeca imaju topli krevet i osiguranu hranu?
Na osnovu "toga" što ti nazivaš nerazumom, ljudi su se tisućama godina borili da bi ti imao topli i siguran dom a ti se ovako nezahvalno postavljaš?
Još prozivaš ljude koje su škole završili?
Sa takvim tvojim stavom možeš završiti sve škole svijeta ali i dalje ćeš imati epitet nezahvalnika dok god imaš takav stav.
Tisuće godina djelovanja ljudi u skladu sa pozitivnim vrijednostima dokazuje da je taj tvoj stav neodrživ i kao takav negativan.
Da ti pokušam objasniti na razini OŠ:
Ti se smrtno bojiš neukleranog napada / rata i stoga je po tebi zaustavljanje rata pod svaku cijenu razumno.
Smrt je smrt.
Bila ona od običnog udarca šakom kojeg danas sve češće možeš dobiti "na ulici", bila ona nedostatka hrane (
što je vjerujem najteža i najdugotrajnija smrt, ali nije te briga što godišnje od toga umre oko 9 milijuna ljudi, od toga oko 6 milijuna djece), bilo od metka, noža ili nukleranog napada, ona je i uvijek će ostati smrt.
Tu svjesnu po tebi nerazumnu smrt su odabrali stotine milijuna ljudi kroz povijest čovječanstva za pozitivne vrijednosti, da bi tebi danas bilo bolje.
Neki su imali povijest ali nisu naučili najbitniju lekciju iz povijesti.