Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

25.11.2025 | 12:21
Ne može naš Franjo bez da uplete Srbe nekako u svaku situaciju! Jesi li ti jedan od onih koji gleda i njihove TV programe? Srpske vesti i sve to?
25.11.2025 | 13:20
cariblanco kaže:
Mnogi ovdje navode da Rusija ničin nije zadužila čovječanstvo, što je skoro 100 % točno.

Apsolutno se ne slazem.

Doprinos u kulturi (knjizevnosti, klasicnoj muzici...pa cak i slikarstvu) i znanosti (kemija, rana svemirska istrazivanja...) je ogroman.

Problem Rusije je politicko uredjenje koje je oduvijek bilo represivno prema vlastitom narodu, a od nastanka SSSR-a do danas(sa vrlo kratkim predahom za vrijeme Jeljcina), direktno i indirektno neprijateljstvo prema ostatku svijeta u vidu potkopavanja institucija, javnog misljenja, ekonomske suradnje... a sve u cilju imperijalistickih tendencija prosirivanja utjecaja te direktne i indirektne kontrole.

Ruska 'ideologija' je zgrtanje utjecaja i kontrole te na poslijetku i teritorija. Nekada u carstvu, komunizmu, danas kroz lik i djelo Putina.
25.11.2025 | 13:30
dpasaric kaže:
Ne može naš Franjo bez da uplete Srbe nekako u svaku situaciju! Jesi li ti jedan od onih koji gleda i njihove TV programe? Srpske vesti i sve to?

To ti je osveta za igricu Nije mi jasno što se naš rusofil Davor, protivi da gledam scenu gdje je bar 80 % rusofilskog okruženja, od silnog gledanja, možda i ja pređem na vašu stranu

Sad ozbiljno, kako to ne gledaš, onda niti neznaš da se tamo odvija situacija kao u Njemačkoj 35-39 g., možda i bolje da to sve ne gledaš. Niti sam Srbofil, niti mrzim te ljude, ali oni što sad prolaze nebi poželio nikome. Kad zbrojim sve svoje terene u Srbiji, tamo sam proveo sveukupno, više od godine života i znam kako ti ljudi razmišljaju, a bio sam na mnogo više mjesta u Srbiji, nego njihovi krimosi "ćaciji". Indirektno Srbija sve ovo proživljava, zbog rata u Ukrajini, jer su najlakša meta, kad im je opran mozak s njihovim novcima iz NIS_a koji Rusima služi da vrše svoju propagandu.

Možeš biti sretan da živiš u Državi članici EU gdje je to nezamislivo. Kako sam ja pod tvojim sankcijama, kao NIS po američkim, neću vas više s tim smarati....neka nastavi kolega @Ender, koji nije pod sankcijama

p.s. Sad probaj zamisliti, prosvijed protiv nasilja nad novinarima ( kod nas ) i da dođu novinari Index_a i da se bore za prava Marka Perkovića Tompsona....možeš li ? Takvo ti je tamo stanje i zato je meni interesantno, jer izgleda da je nemoguće, moguće. Pozdrav
25.11.2025 | 13:34
yvann11 kaže:
cariblanco kaže:
Mnogi ovdje navode da Rusija ničin nije zadužila čovječanstvo, što je skoro 100 % točno.

Apsolutno se ne slazem.

Doprinos u kulturi (knjizevnosti, klasicnoj muzici...pa cak i slikarstvu) i znanosti (kemija, rana svemirska istrazivanja...) je ogroman.

Problem Rusije je politicko uredjenje koje je oduvijek bilo represivno prema vlastitom narodu, a od nastanka SSSR-a do danas(sa vrlo kratkim predahom za vrijeme Jeljcina), direktno i indirektno neprijateljstvo prema ostatku svijeta u vidu potkopavanja institucija, javnog misljenja, ekonomske suradnje... a sve u cilju imperijalistickih tendencija prosirivanja utjecaja te direktne i indirektne kontrole.

Ruska 'ideologija' je zgrtanje utjecaja i kontrole te na poslijetku i teritorija. Nekada u carstvu, komunizmu, danas kroz lik i djelo Putina.

Reako sam skoro 100%, znam za te stvari i ja, ali ovo boldano od kud im je došlo nego s zapada, jer su mnogi pametniji Rusi shvatili gdje je progres i tome se opredjelili.
25.11.2025 | 16:32
Književnost: Djela autora kao što su Tolstoj, Dostojevski, Čehov, Puškin i drugi
Klasična glazba: Kompozitori poput Čajkovskog, Stravinskog, Rahmanjinova, Šostakoviča
Balet: Ruski balet postavio je svjetske standarde
Slikarstvo: Ikone i djela ruskih slikara
Svemirski program: Prvi satelit (Sputnik), prvi čovjek u svemiru (Jurij Gagarin)
Periodni sustav elemenata: Dmitrij Mendeljejev
Fizika: Brojni nobelovci u fizici
Matematika: Ruska matematička škola
Arhitektura: Pravoslavne crkve i posebni arhitektonski stilovi
Jezik: Ruski jezik kao jedan od službenih jezika UN-a
Ratna povijest: Odlučujuća uloga u porazu nacizma u Drugom svjetskom ratu

Pa nije baš da su sjedili prekriženih ruku.
25.11.2025 | 18:42
Srećom imamo Predsjednika Milanovića koji je glas razuma, za razliku od premijera koji se ponaša kao čisti WEF-ov vazal.

www.novilist.hr/novosti/hrvatska/milanov...krajinu-dijabolicno/
25.11.2025 | 19:27
Danas sam vidio da je i Putin WEFovac. Pohvalio se da poznaje Klausa Schwaba od 1992. Možda je WEF njegova marioneta a možda je i obrnuto?

25.11.2025 | 19:46
IgorD kaže:
Danas sam vidio da je i Putin WEFovac. Pohvalio se da poznaje Klausa Schwaba od 1992. Možda je WEF njegova marioneta a možda je i obrnuto?

Nisi to pratio od ranih dana... i da, u ranom periodu WEF je pozvao i Putina da se pridruži "progresivnim snagama za zajednički boljitak čovječanstva", ali vremenom su stvari pokazale pravo lice i metastazirale u igru par moćnih lobija koje je samo zanimala kontrola i profit, a ne stvarni napredak civilizacije i dobro za sve ljude. Putin im je sve manje odgovarao u tim igrama jer su imali druge planove, neke i direktno suporstavljene, a njega ne možeš praviti budalom, nije baš naivac...
25.11.2025 | 20:53
Ovako možemo “mlatiti mrtvog konja” u beskonačnost.

Svatko ima svoje usvojeno znanje i malo je volje da se usvoji novo ispravno znanje. Neki žele pod svaku cijenu biti u pravu…

Mnogi bi rekli “sve je to” relativno, svatko ima “svoju” istinu, i slično…
Međutim to nije tako, pozitivne vrijednosti su definirane “jednom” istinom.

Ovako, bez da definiramo temelje pozitivnih vrijednosti možemo se “mlatiti” u beskonačnost.

Ja vidim tri moguće perspektive diskusije:

Prva:
Kakvo je realno stanje (utvrđivanje činjenica: bilo je bio labova ili nije, bilo je negativnog djelovanja Ukrajinaca prema Rusima u Ukrajini ili nije)?
Ovdje možemo nabrojiti neke važne i manje važne događaje i odnose. Za mnoge nećemo znati da li su istiniti, za neke će vrijeme pokazati da li su istniti ili nisu (primjeri bio labova - na početku je bilo puno dima da ih je bilo a ispostavilo se da ih nije bilo i da nisu nikakav dealbreak ili sjeverni tok - mnogi su sumnjali na Ruse a ispali Ukrajinci)

Druga:
Što je bilo, je ili će biti ispravno iz perspektive pozitivnih vrijednosti?
Što je bilo, je ili će biti negativno iz perspektive pozitivnih vrijednosti?

Treća:
Što se može još negativno napraviti u sadašnjem realnom stanju?
Mislim da je ovdje ekipa koje nastoji gledati pozitivno i ne raduje se tuđoj nevolji, pa je vjerujem ova perspektiva odmah isključena.

Samo ako idemo korak po korak ćemo jednostavno utvrditi što je ispravno a što nije i tada u vodu padaju sva prodavanja magle…

Prvi korak je definiranje pozitivnih vrijednosti.
25.11.2025 | 22:14
A zasto bi novo znanje bilo ispravno?
25.11.2025 | 22:27
Air kaže:
Ovako možemo “mlatiti mrtvog konja” u beskonačnost. .

Nećemo u beskonačnost, u nekom trenu ćemo moći staviti dva zemljovida jedan do drugoga, prije ruske invazije i nakon dogovorenog mira, dogodio se ona sada ili za x vremena.

I tada ćemo vidjeti tko je ovdje bio zaveden, a tko je kritički razmišljao i bio realan.
25.11.2025 | 22:44
26.11.2025 | 06:25
Ova izjava:
'Rat u Ukrajini zakuhali su Washington i Moskva i samo oni ga mogu riješiti'

je na razini:

Dva mafijaška klana su započela ulični sukob (ubijanja) pri čemu stradavaju nedužni građani, na to mudri i razumni ljudi kažu: "samo oni mogu rješiti taj sukob".

Tko je to bio tako pametan?

Predsjednik u čijoj državi je od '91. nepotizam, bezakonje i krađa javne imovine na razini Ukrajine?

Ali eto imamo ljudi koji kažu: Sreća da imamo tako razumnog i pametnog precednika, koji je, gle čuda, stvorio i (po)održavao isto s*anje u našoj HR!

Imati ćemo s*anje u HR sve dok imamo ljudi koji kažu kako je on razuman...
Imati ćemo s*anje u Svijetu sve dok imamo ljudi koji kažu kako su takve osobe razumne...
26.11.2025 | 06:38
jura22 kaže:
A zasto bi novo znanje bilo ispravno?

Nije u pitanu novo znanje!

U pitanju je znanje staro tisućama godina!

"Novo" je samo za te osobe koje bi ga trebale usvojiti.

Ostatak teksta ti je razumljiv ili ne razumljiv?
26.11.2025 | 06:46
dpasaric kaže:
Air kaže:
Ovako možemo “mlatiti mrtvog konja” u beskonačnost. .

Nećemo u beskonačnost, u nekom trenu ćemo moći staviti dva zemljovida jedan do drugoga, prije ruske invazije i nakon dogovorenog mira, dogodio se ona sada ili za x vremena.

I tada ćemo vidjeti tko je ovdje bio zaveden, a tko je kritički razmišljao i bio realan.

Nisi pročitao do kraja moj tekst ili ga ne razumiješ?
Moguće da ja nisam napisao dovoljno razumljivo.
Ako je u pitanju tvoje nerazumijevanje nije mi problem pojasniti svaki pojedini dio.
Samo reci.

Ja nisam pisao o ničijoj zavedenosti.

Ja sam napisao temeljnu postavku iza koje stoji kritičko razmišljanje i realnost.

I da sutra staviš međunarodno priznatu kartu u kojoj je Ukrajina postala Rusija ti nisi razumio bit koju sam napisao!
26.11.2025 | 10:08
Profesor: Priča da je rat u Ukrajini samo posrednički isključuje odgovornost Rusije

Vrlo inteligentno, hladne glave, odmjereno, racionalno, ispravno, pametno, realno, pravedno, odlično, svjesno, odgovorno složena rečenica.

Najlakše je optužiti Ameriku da je zakuhala rat. Ili Sorosa ko prošli tjedan u videu ovdje stavljenom, ili EU, WEF, Black Rock ili bilo koga drugoga. Dua Lipu npr. jer žena želi uništiti Rusiju kako bi Rusija prestala pomagati Srbiji kako bi Srbija morala priznati Kosovo. Vrlo logično. Puno logičnije nego Soros ali eto, neki vjeruju da je Soros. Jer, Soros je kriv za sve pa zašto ne i za rat u Ukrajini?

Svi samo ne Putin.
26.11.2025 | 18:50
Najlakše je - jer je istina.
26.11.2025 | 22:14
Air kaže:
Ova izjava:
'Rat u Ukrajini zakuhali su Washington i Moskva i samo oni ga mogu riješiti'

Moje je misljenje da to nije tako jednostavno. Puno je tu bilo akcija i reakcija, no jedno je sigurno, a to je da Rusija od 2014. interpretirala tuđe ‘akcije’, odnosno događaje, kako bi opravdala vlastite ‘akcije’ koje su uvijek bile puno gore.

Putin je davno odlucio da Ukrajina nije neovisna drzava i da ona politicki mora ovisiti o Rusiji na bilo koji nacin, sto vise, to bolje. Sve ostalo su isprike, jadne i prozirne.

Air kaže:

Imati ćemo s*anje u HR sve dok imamo ljudi koji kažu kako je on razuman...
Imati ćemo s*anje u Svijetu sve dok imamo ljudi koji kažu kako su takve osobe razumne...

Oni koji podrzavaju politicke aktere koji su trenutno na vlasti u HR su:
1. Direktno financijski povezani sa korupcijom ili imaju druge koristi od nje
2. Beznadezno glupi, neobrazovani ili naivni

Milanovic je nakon premijerskog mandata valjda ocekivao neki ‘zlatni padobran’ od EU, koji nikada nije dobio.
Kada mu se odlicno posrecilo da postane predsjednik, onda se okrenuo za 180 stupnjeva i postao EU skeptik (valjda iz jala i osvetoljubivosti) te je konacno mogao prestati lagati o svojim političkim stavovima i uvjerenjima pa pokazao svoje gnjusno pragmaticno desnicarenje. Milanovic je vjest politicar, koji je pretvaranjem osigurao sebi jako dobru politicku karijeru, ali je njegov doprinos drustvu negativan na svim razinama (ekonomski i zakonodavno dok je bio premijer, politicki dok je bio predsjednik stranke i sada dok je predsjednik). Politicar koji je medju najzasluznijima za upropastavanje zemlje.
27.11.2025 | 06:42
@yvann11

Potpuno krivo, ovo što si napisao više govori o tebi samome.
Ja isto tako mogu reći i za one koji ne podržavaju aktualnu vlast u RH (recimo tebe) da si citiram:"Beznadezno glupi, neobrazovani ili naivni."
Već mnogo puta se dokazalo da većina zla ovog svijeta dolazi od ljevičara.
Jedan od najvećih monstruna 20-st je bio ljevičar (a i većina njih) i to se nastavlja i danas.
27.11.2025 | 08:57
dpasaric kaže:

Najlakše je ako voliš kad ti serviraju istinu.
27.11.2025 | 13:20
dpasaric kaže:

A kako ide 95 posto ostatka istine?
27.11.2025 | 18:57
jura22 kaže:
@yvann11

Ja isto tako mogu reći i za one koji ne podržavaju aktualnu vlast u RH (recimo tebe) da si citiram:"Beznadezno glupi, neobrazovani ili naivni."
Jedan od najvećih monstruna 20-st je bio ljevičar (a i većina njih) i to se nastavlja i danas.

Potpuno krivo, ovo što si napisao više govori o tebi samome. Kako si u krivu.
Misliš li na Stalyna, Mao C Donga, Pol Pota?
Da, kao ljevičari su se predstavljali, imali tu ideologiju, da bi pokupili bodove kod mase, došli na vlast; asociralo ih se sa ljevičarskim ideologijama ali njihova djela su pokazala suprotno. Znači ne spadaju u onu, "If it looks like a duck; walks like a duck; swims like a duck; quacks like a duck, it's probably a duck!"
Isto kao i Hitlerova Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei NSDA iako je "socijalistička" ne znači da je bila ljevičarska. Apsolutno suprotno.
Tako da, ono, molim..
A tvoj nick mi asocira na desničara. Pa nije čudo da si protiv ljevičara.
27.11.2025 | 21:12
Yonkis kaže:
jura22 kaže:
@yvann11

Potpuno krivo, ovo što si napisao više govori o tebi samome. Kako si u krivu.
Misliš li na Stalyna, Mao C Donga, Pol Pota?
Da, kao ljevičari su se predstavljali, imali tu ideologiju, da bi pokupili bodove kod mase, došli na vlast; asociralo ih se sa ljevičarskim ideologijama ali njihova djela su pokazala suprotno. Znači ne spadaju u onu, "If it looks like a duck; walks like a duck; swims like a duck; quacks like a duck, it's probably a duck!"
Isto kao i Hitlerova Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei NSDA iako je "socijalistička" ne znači da je bila ljevičarska. Apsolutno suprotno.
Tako da, ono, molim..
A tvoj nick mi asocira na desničara. Pa nije čudo da si protiv ljevičara.

Već sam ovo pokušao objasniti, očigledno neuspješno.

Kako sam napisao u nedavnom postu, pojedinci ne žele naučiti (ili ne mogu zbog svojih barijera u glavi), nego žele biti u pravu i dopisuju se na ovakvim forumima samo kako pokazali da su oni isključivo u pravu jer to im je svakodnevna hrana. A kada ne uspjevaju tada prelaze na vrijeđanja.

Dakle ljevičarska ideologija je nausporedivo pozitivnijija i održivija od kapitalističke ideologije.

Ali ekipa brka kruške i jabuke.

Brkaju ideologiju i ljude na način da ideologiju poistovjećuju sa pojedincima koji su zlorabili tu ideologiju.
Kada neke ljude pas ugrize tada strepe od svih pasa. To je taj efekt.
To bi bilo kao da @jura22 kaže da su doktori / liječnička profesija "smeće" jer je i Mengele bio doktor (jer su mnogi drugi doktori kroz povijesti bili "smeće", pa i danas su mnogi "smeće").

Na isti način tako govore loše o demokraciji, jer ne razumiju biti i odgovornost svakog pojedinaca koja je potrebna za svako društveno uređenje koje teži pozitivnim vrijednostima.
30.11.2025 | 11:35
Tko me čita, zna koliko ne podnosim Hararija jer je WEF-ov plaćenik i gura njihovu agendu, ali za ovaj dio koji govori, ima pravo, naime, imperijalističke sile mirom nazivaju stanje u kojem oni vladaju, a slabiji moraju činiti ono što im imperijalne sile narede. Ako to ne čine, onda to nije mir i slabi su problem jer se bune.

To sve stoji i nije upitno da to nije pravično, ali je s druge strane naša realnost i tko stane pred parni valjak neke od imperijalnih sila gotovo uvijek bude pregažen ili barem interno devastiran.
30.11.2025 | 12:46
Nakon valjda 100 sati poslusanih raznih analiza, vezano za trenutnu situaciju oko mirovnih pregovora u Ukrajini, mogu zakljuciti sljedece:

1. Pogoršanje (unutarnjih) ekonomskih prilika je primoralo Rusiju na 'pregovore', jer smatraju da jos uvijek mogu pregovarati iz pozicije 'moci' (sto mozda nece moci u buducnosti)

2. Pregovori, naravno, nisu bili 'otvoreni i iskreni' vec kombinirana aktivnost diplomacije i obavjestajnih sluzbi da se postigne sto bolja pozicija/ishod (sto je legitimno i ocekivano sa njihove strane) sa potpuno neorganiziranim amaterima sa US strane.

3. U mirovnom planu se traze maksimalistički zahtjevi bez ikakvih ustupaka. Ta pozicija nije odraz realnog stanja na terenu, vec raznih dogovora koji se sklapaju sa Trumpovim okruzenjem. Dogovori su na 2 razine, sluzbeni, medjudrzavni i oni puno vazniji, privatni. Rusi de facto kupuju svoju poziciju kod US (Trumpa).

4. Mirovni plan za Rusiju je bitan za trenutnu vlast, da pokazu da su ostvarili pobjedu, odnosno, maksimalne ciljeve, a ratovali su protiv 'kolektivnog zapada'. Na taj nacin vlast se amnestirala za sve ekonomske i druge katastrofe u zadnje 4 godine.

5. U sirem smislu, mirovni plan je de facto legitimizacija ruske politike 'might is right'. Za potpunu legitimizaciju te politike, moraju imati jasnu potvrdu USA, a to traze priznanjem Krima od strane USA.

6. Legitimizacija politike 'might is right' je takodjer slabljenje preostalih 'odnosa' EU i USA, sto je dugorocni cilj Rusije.

7. U US postoje mnogi interesni centri i 'centri moci', i vecini nije prihvatljivo kako ih Rusi 'vrte oko malog prsta'. Preostaje za vidjeti, tko ima veci utjecaj kod narancastog.
30.11.2025 | 22:13
xcancel.com/Billbrowder/status/1995051199259635921#m

> I was once the largest foreign investor in Russia and I can say with certainty that the Russians aren’t going to let anyone profit in any way. They will talk nice at the outset to attract the investment, but once it’s there, they will steal, defraud, arrest, torture or even kill to make sure that no American makes any money. I’ve seen it so many times it’s almost universal.

> So, this shocking initiative is not only terrible policy, it’s spectacularly stupid business.
30.11.2025 | 22:58
jura22 kaže:

Ovo je poremećen stav jer je suprotan ljudskom razvoju prema pozitivnim vrijednostima.

Ovo je uobičajen stav nasilnika. Ništa novo.

Prema premisi:
Čovjek je ili za pozitivne vrijednosti ili za negativne vrijednosti (nema neutralnosti),
ako idemo po onoj lopov je i onaj koji drži ljestve (u prijevodu - onaj koji svjesno prešućuje negativno djelo), tada su negativci i oni koji se pasivno ili aktivno priklanjaju nasilniku.

U ovom slučaju oni koji podržavaju ovakav stav.

Taj stav je jako sličan onom primitivnom stavu:
"Žena je kriva što je silovana jer se zgodno obukla, jer je obukla minicu, ili nešto što je "zapalilo" majmuna s druge strane ulice."
01.12.2025 | 16:49
Poremecen ili ne takav je od postanka svijeta.
Stanje mira nije normalno stanje.
Uvijek su jaci tlacili slabije.
01.12.2025 | 18:48
Kako stanje mira nije normalno stanje? Sa koje si ti planete?
Isto tako gluplji tlače pametnije.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Riba, tino1, Anonimci (414)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO