Kako doći do OS 10.11?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako doći do OS 10.11?

04.10.2016 | 14:54
Sin bi sad htio kupiti neku aplikaciju za Mac koja traži minimalno 10.11. Ima MBP late 2008, Sierra 10.12 ne ide na njega, a 10.11 više nije dostupan u App Store (jer ga nisam nikad ni na jedan Mac downloadao). Na laptopu je trenutno 10.10.

Kako sad doći do instalacije 10.11? Ima li netko sačuvanu ili downloadanu ranije (pa mu je i dalje dostupna u App Store) pa da mi je stavi negdje na neki server da mogu downloadati?
04.10.2016 | 17:42
može biti za sutra spreman za download ako si zainteresiran?
04.10.2016 | 18:05
Hvala!
04.10.2016 | 18:19
Ako nije problem, pošalji link i meni. Ja imam 10.10.3 pa eto ako nekome bude trebalo. NAravno, svi iz ZG-a, najdemo se i presnimim, sako trebate stick pribaviti.
Hvala unaprijed.
05.10.2016 | 09:02
Imam i ja sve od 10.7 nadalje skinuto, u ZG sam pa ako i dalje treba javite mi se.
05.10.2016 | 09:31
Mene zanima.
05.10.2016 | 10:19
Javi mi na PM što ti treba pa se zaletiš do mene sa stickom / diskom. Ja sam na Ravnicama.
05.10.2016 | 14:34
Evo da se ne navlačite sa USB-ovima:

El Capitan

ako nekome treba našao sam i Mavericksa kako skuplja prašinu

Mavericks

Uživajte
05.10.2016 | 18:11
MEGAsync, malo sutra. Zašto traži klijent za skinuti fajl s interneta? Kao veći og 1GB.
Radije @zoranowsky-ome platim pivu dok se ovo presnimava.
05.10.2016 | 18:15
Joj komplikacija oko nicega

Sta fali starom dobrom torrentu?
05.10.2016 | 18:30
DA, komplikacija oko govanceta koji bi se kotili po disku. Već kad OSX ne sere, nek ga sam zaserem.
05.10.2016 | 18:59
Zabac koji browser koristis? To te trazi jedino ako pristupas preko Safarija, na chromu uredno skida, probao sad na 2 uredaja Treba koji puta i procitati. Kaze install MEGASync, Google Chrome or Opera. Bitni su zarezi
btw primam ja i pivu
ScreenShot2016-10-05at20.00.50.png
05.10.2016 | 19:25
Firefox je u pitanju.
05.10.2016 | 19:54
Ne znma stvarno, evo skinuo upravo Firefox i stisnuo ono download trough your browser i skida najnormalnije...
ScreenShot2016-10-05at20.53.10.png
05.10.2016 | 23:07
@zoranowsky
Na Ravnicama u Zadru?
Aj javi se jer i meni treba El capitan
06.10.2016 | 08:10
Prije će biti na Ravnicama u Zagrebu. Znaš da Zagrepčani uvijek podrazumijevaju da se radi o Zagrebu jer svi ostali koji nisu u Zagrebu - ne postoje.
06.10.2016 | 08:39
Ne znam za Zagrepčane, ja sam Bjelovarac
Je, na Ravnicama u Zagrebu sam.
06.10.2016 | 10:00
Evo link
El capitan 10.11.6

(link izbrisao moderator)
06.10.2016 | 10:22
Hvala ti na dobroj volji, ali nije poanta ovdje prenositi bilo koji link kojeg google izbaci jer među njima ima, odnosno može biti i "tainted" paketa, s namjerno ubačenim malwareom. Zato sam i pitao ovdje, među članovima, da mi se javi netko tko ima OS skinut s Appleovog servera.
06.10.2016 | 10:24
zoranowsky kaže:
Ne znam za Zagrepčane, ja sam Bjelovarac
Je, na Ravnicama u Zagrebu sam.

To što si rođen u Bjelovaru ti svakako služi na čast , ali si ipak Zagrepčan, ako si na Ravnicama. Da si na Vojnoviću, u Vinkovićevom naselju ili sl, onda bi bio Bjelovarac

Mislim, i ja sam rođen u Zagrebu pa nisam Zagrepčan.
06.10.2016 | 11:41
Gle, Zabcu pise u osobnim podacima da je iz Zg-a, dakle, nije bila pretpostavka. Takodjer, dugo sam na ovom forumu, a i na fotozinu gdje je Zabac isto aktivan pa imam neku sliku gdje je tko otprilike..
Ali slažem se da puno Zagrepcana pretpostavlja da su svi iz Zg-a
06.10.2016 | 12:25
Ma ja to više u šali. Ne zamjeram ja to nikome, ljudi to rade nesvjesno.
06.10.2016 | 14:28
Smayoo, sve 5
06.10.2016 | 14:32
06.10.2016 | 16:19
smayoo kaže:
Hvala ti na dobroj volji, ali nije poanta ovdje prenositi bilo koji link kojeg google izbaci jer među njima ima, odnosno može biti i "tainted" paketa, s namjerno ubačenim malwareom. Zato sam i pitao ovdje, među članovima, da mi se javi netko tko ima OS skinut s Appleovog servera.

Ok nisam znao ( treba čitati pravila ponekad)
Iako je link od kolega s Insanlymac-a

Ok kome triba neka je javi na PM
06.10.2016 | 21:05
marko.m kaže:
smayoo kaže:

Ok nisam znao ( treba čitati pravila ponekad)
Iako je link od kolega s Insanlymac-a

Ok kome triba neka je javi na PM

energyman je vec stavio link..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 25 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?