Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)

11.06.2026 | 13:04
Djuro genijalac kaže:
Distancere treba zakonom zabraniti. Kraj priče.

Ma ok, i ja bih zabranio one generic distancere koji onda još traže prstenove da nalegnu na centralnu rupu, to je uvijek prljav posao, ali kada je distancer napravljen tipski baš za neki auto, onda to ispadne ok. Vozim s takvim distancerima od 10 mm četvrt stoljeća, i preko 240 km/h nema problema, sve je mirno.

No, da, naravno da je najbolje biti bez njih, i ja bih najradije tako... ali sada imam ET takav da moram imati veće.
11.06.2026 | 15:34
To za distancere pitaš za GT ili GTV?

Usput, spomenuo si nedavno da planiraš na GTV staviti PV tablice. Kako misliš dobiti PV tablice kad si na autu napravio toliko izmjena na ovjesu?
11.06.2026 | 23:00
Bertone kaže:
To za distancere pitaš za GT ili GTV?

Usput, spomenuo si nedavno da planiraš na GTV staviti PV tablice. Kako misliš dobiti PV tablice kad si na autu napravio toliko izmjena na ovjesu?

Za GTV. Ako ET ostaje u tvorničkoj specifikaciji, ne bih to nazvao "izmjenom ovjesa". To sve i činim kako bih što više toga bilo original Alfa Romeo i time bliže tvorničkom setupu. Ono na što sam jako ponosan je to što sam uspio motor sačuvati u stock stanju, ništa nije dirano niti mapirano.

Inače, prema zadnjem pravilniku, postoji više klasa oldtimera u nekoliko kategorija. Kada bi se inzistiralo da je svaki originalan u baš svemu vjerojatno ne bismo imali niti 10% njih u voznom stanju. Mnogo rezervnih dijelova više ne postoji i moguće su samo zamjene i modifikacije.

Odmah ću reći da ne pucam na onu najbolju kategoriju - za nju nemam šanse i potpuno je nemoguće nabaviti neke potrebne dijelove da bi sve bilo origigi.

No, postoji definirana klasa koja sadrži prerade i u razgovoru s ljudima iz Oldtimer kluba sam saznao da lako upadam u te labavije kategorije - i dali su mi primjer jednog Spidera samo godinu dana starijeg od moje GTV koji je upao, a ima sprčkano sve i svašta i neke third-party kotače.

Što je najbolje, ključne prerade koje imam su prerade koje su zaista postojale tada, kada je taj auto bio "in", tj. dio su tog vremena iz doba kada su kuće kao Zender i Novitec nudile homologirane modifikacije za taj auto.

Vidjet ćemo, trenutno me više brine spoznaja da se iz nekog blesavog razloga na PV tablicama ne može doplatiti za custom oznaku, a tako sam se veselio RI PV GTV V6
12.06.2026 | 05:30
Nije bitno što kažu u oldtimer klubu, bitno je što kažu u HROS-u (Hrvatski oldtimer savez) jer bez papira koji ti oni izdaju nema registracije.

I da, kaj je problem dati nekome da ti istokari distancere na mjeru?
12.06.2026 | 12:52
Zasto ljudi zele da voze 30+ godina stare aute? U cemu je fora?

Ne znam nikoga tko ima takav auto, pa uopce nisam upucen.
12.06.2026 | 12:55
Bertone kaže:
Nije bitno što kažu u oldtimer klubu, bitno je što kažu u HROS-u (Hrvatski oldtimer savez) jer bez papira koji ti oni izdaju nema registracije.

I da, kaj je problem dati nekome da ti istokari distancere na mjeru?

Ma naravno, ali lokalni klub je jedan od većih i imaju veliko iskustvo što je ok, a što može biti problem.

Nije problem tokariti, mada su i ti majstori kod nas lokalno većinom nestali, kako koji umre, više ga nitko ne naslijedi. Češto je veći problem dobaviti pravi materijal za tako nešto. Zadnji put se moj mehaničar polomio za nabaviti ispravnu leguru za centralni dio dvokomponentnih diskova.
12.06.2026 | 12:58
drlovric kaže:

Jer su u mnogo toga bolji za užitak u vožnji od modernih koji su ograničeni regulacijama i generic tržištem.

A u mom slučaju, Alfa Romeo već 6 godina nema coupe u ponudi (33 Stradale po 2,1 miljiun € ne računam), a i taj od prije 6 godina (do kada se proizvodila 4C) nije bio grand tourer, a to je klasa koju najviše volim.

Tako da nisam ja toliki ljubitelj oldtimera koliko volim voziti dobar sportski coupe.
12.06.2026 | 13:22
Moj poznanik iz teretane kupio Ficu (Zastava 750). Ajde kaze da te provozam. Jedva smo stali u to. Vruce, tijesno, neudobno. Osjecas se ko kreten

Sve je to lijepo, ljudi ga slikaju. Auto je pojava na cesti jer izgleda zanimljivo, i u savrsenom je stanju. Restauriran. Kao nov.

Ali zasto se muciti skupa s njim?

Ja sam nekako misljenja da proslost treba ostaviti u proslosti, a zivjeti u skladu sa aktualnim vremnom, proizvodima i potrebama. Sta znam.

Uvijek se okrenem za nekim starim autom. Lijepo ih je vidjeti da su tako sacuvani i odrzavani, ali ja ne bih bio taj vlasnik
12.06.2026 | 14:17
drlovric kaže:
Moj poznanik iz teretane kupio Ficu (Zastava 750). Ajde kaze da te provozam. Jedva smo stali u to. Vruce, tijesno, neudobno. Osjecas se ko kreten

Sve je to lijepo, ljudi ga slikaju. Auto je pojava na cesti jer izgleda zanimljivo, i u savrsenom je stanju. Restauriran. Kao nov.

Ma ok, to je pak neka druga priča, ako netko ima toliko staro vozilo da je ispod nekih danas razumnih standarda komocije. To ne bih niti ja imao niti bi me to posebno zabavljalo. Neki minimum mora postojati, znači ABS, klima, razumno ugodna kabina, poželjno i airbagovi za sigurnost. I onda baš i nemaš neki veliki minus u odnosu na suvremene automobile.
13.06.2026 | 19:23
drlovric kaže:

Ne znam nikoga tko ima takav auto, pa uopce nisam upucen.

Volim stare aute, volim tu mehaniku, zvukove i doživljaj. Ali ne, neću ići na more u Jugiću. Neću ići ni u W124 E220 kojeg stari ima, jer nema klimu. Fora ga je provozati tu i tamo, ali to je maksimum za mene.

Kad sam tražio W124 za sebe, klima je bila jedan od uvjeta, zajedno sa R6 motorom i dobrom opremom. Taj kojeg sam našao je već auto - oldtimer - u kojem se može uživati bez previše patnje.

Tako da bi meni granica bila negdje gdje i Davoru - klima, zračni jastuci, dobra oprema i dobar motor. Zapravo, volim uživati u autima koji su nekad bili inženjerski vrhunac jer dobro napravljena mehanika i danas ima svoj gušt.

Da bi se prihvatio vožnje u nećem bez klime, airbaga, ABS-a, serva, el. prozora... to mora biti Lotus Elise

slika za tumblr embed
13.06.2026 | 22:07
Kada vidiš nekoga da vozi Elise, tu je potpuno nemoguće da se ne radi o entuzijastu - u onom najboljem smislu! Zato takvi auti uvijek izvuku osmijeh kada ih vidiš na cesti.

S ove strane kanala, za mene bi to bila 4C. Iako mi se sviđa, nikada me nije do kraja osvojila - jer volim da coupe ima barem onu neku bazičnu upotrebljivost - u smislu da s njom mogu odraditi 500-600 km s prtljagom, a ne da je samo za lokalno jurcanje.
18.06.2026 | 23:45
Vidim da su na mnogim novijim autima problem odzračni vijci koji se, štednje ili ekologije radi, proizvode od reciklirane plastike. Naravno, ona je loše kvalitete i skoro pa "programirana" da se raspadne. I onda skupi BMW ili Alfa ostanu kraj ceste zbog komadića od 10 centi.

Taj problem je onda razvio cijelo jedno malo tržište zamjenskih vijaka, ali od metala, koji služe kao direktna zamjena. Naravno, lupaju se cijene x 50 za cijenu vijka! Ima ih od nerđajućeg čelika, pa sve do titanija.

Ekstremni primjer problema s recikliranom plastikom su bili novi Miniji koji su imali cijelo kućište termostata od takve plastike. Cijela ta "ušteda" na kraju postane x puta skuplja havarija.

Ne znam je li to neka EU direktiva da se mora koristiti takva plastika?

Istu foru, samo na drugom mjestu, je imala Alfa 159 s podizačima stakala koji su na kraju imali osigurač sajle od reciklirane plastike. Vrijednost zanemariva, ali umjesto da to naprave od metala i da sve traje koliko i sam auto - već pogađate kako je to završavalo...
19.06.2026 | 07:15
Prouči malo tehnologije izrade dijelova pa će ti biti sve jasno. Ovi se dijelovi rade injekcijskim prešanjem. Metalni u pravilu lijevanjem. Osnovni je kriterij vrijeme potrebno za izradu dijela.
Nije EU svemoćna babaroga koja govori ljudima kad da idu pišati...
20.06.2026 | 16:11
Djuro genijalac kaže:
Osnovni je kriterij vrijeme potrebno za izradu dijela.

Ok, to razumijem, vrijeme i cijena dijela, ali ipak je tu nešto naglavačke - jer osnovni kriterij bi trebao biti pouzdanost i trajnost nekog dijela, pogotovo ako se radi o nečem kritičnom na način da vozač može ostati kraj ceste.

Govorim to jer postoje cijele rasprave na BMW i Alfa forumima s tim problemom, ali isključivo kod novih modela (znači u zadnjih deset godina). Nikada prije nisam čuo da su neki BMW ili Alfa ostali sa strane jer im se rasprsnuo odzračni vijak rashladnog sustava. To je bio nepostojeći problem.

I onda vidim da se radi o totalnoj gluposti od par centi gdje se štedjelo da se stavi nešto plastično umjesto metalno. I zatim se pojave lukavi aftermarket trgovci koji prodaju jedan M6 i jedan M8 vijak s gumenom brtvom po 50 do 80 € kao "važni sigurnosni update" za vaše vozilo.

Civlizacija nam zaista u nekim granama kreće u krivom smjeru...
20.06.2026 | 18:21
Jel dio traje 7-8 godina? Traje. Jel izdrži 200 tkm? Izdrži. Onda je sve u redu, kad krepa, kupi novi (auto). Naučili su potkraj 90-ih da se ne isplati raditi aute koji traju vječno.
A inače svi bi dali guzice za uštedu od jednog eura po dijelu.
21.06.2026 | 09:36
Djuro genijalac kaže:
Jel dio traje 7-8 godina? Traje. Jel izdrži 200 tkm? Izdrži. Onda je sve u redu, kad krepa, kupi novi (auto). Naučili su potkraj 90-ih da se ne isplati raditi aute koji traju vječno.
A inače svi bi dali guzice za uštedu od jednog eura po dijelu.

Problem je u tome što ne izdrže 200.000 km. Ok, 7-8 godina obično izdrže, ali je to vrlo neodgovorno za jedan kvar koji te može ostaviti kraj ceste, a cijena mu je par centi u masovnoj proizvodnji.

Znam da je tako s uštedama, ali prečesto se zeznu. Ovo konkretno s glupim vijcima za odzračivanje je nešto što se događa vlasnicima već nakon 80-tak tisuća km, mada izgleda da je više vezano za starenje plastike, nego li za kilometražu, ali da, uzorak je da počne na 6-7-8 godina.

Ekstremni primjer toga su bila ona kućišta termostata na Minijima koja su se na autima starim par godina rasprsnula, jednostavno kriva procjena materijala, konstrukcije i trajnosti. Nekada nikada nismo mogli čuti "rasprsnuo mi se termostat rashladnog sustava", najveći kvar je bio "termoelement je dao svoje, ostao je otvoren".
21.06.2026 | 10:34
Osobno smatram da je svakom tko je poželio potrošiti novac na proizvod kao što je (današnji) Mini - to što mu se dogodilo - primjerena kazna. Otprilike isto kao i svakom tko si kupi HP laptop.
21.06.2026 | 10:49
smayoo kaže:
Osobno smatram da je svakom tko je poželio potrošiti novac na proizvod kao što je (današnji) Mini - to što mu se dogodilo - primjerena kazna. Otprilike isto kao i svakom tko si kupi HP laptop.

Haha, da, tu ću se složiti s tobom!
23.06.2026 | 00:26
Motor Feedov komentar na nove trendove u autoindustriji:

Od groznijih stvari je traženje vlasti da auti imaju "kill switch"!
23.06.2026 | 06:49
A što da ti netko ukrade auto, prijaviš to policiji i ona onda isključi tvoj auto i javi da se on nalazi u Delnicama i da te tamo čeka patrola da napravi s tobom zapisnik o zatečenom stanju vozila prija povrata tj. reposjeda vlasnika?
Bi li i onda bio protiv toga?
23.06.2026 | 08:11
Super! Ali da mogu to JA SAM napraviti?
23.06.2026 | 08:29
Djuro genijalac kaže:
A što da ti netko ukrade auto, prijaviš to policiji i ona onda isključi tvoj auto i javi da se on nalazi u Delnicama i da te tamo čeka patrola da napravi s tobom zapisnik o zatečenom stanju vozila prija povrata tj. reposjeda vlasnika?
Bi li i onda bio protiv toga?

Bih, bio bi i dalje protiv — jer je to klasična trgovina totalitarne vlasti "komocije za slobodu". Ako bih imao toliko vrijedan auto da je nekome vrijedan krađe, onda bih se sam pobrinuo da ga zaštitim. Čak i na današnjim modernim autima postoji niz zgodnih solucija za to, a da nisu skupe. Oni koji su pak bogati o tome niti ne razmišljaju jer im kasko pokriva krađu. Baš sam pitao frenda zašto je kupio kao opciju "keyless entry" koja se lako probije ako se netko namjeri na auto, pa mi je rekao da ga nije briga za krađu jer je osiguran.

U krajnjoj liniji, uvijek mogu napraviti što sam izveo na staroj 33-ici, imati svoj killswitch s kondenzatorom koji stiša iskru na svjećicama taman toliko da auto ne pali, a sve drugo savršeno radi i tko ide provjeravati i svjećice neće naći ništa! Gotovo nemoguće za skužiti zašto motor ne radi!

Osim toga takav "državni killswitch" je isto kao backdoor u naša računala ili mobitel, ono čemu se Apple strahovito upire jer zna da bi se to zlorabilo i da nema zaštite, uvijek se svaki backdoor probije.
23.06.2026 | 13:13
dpasaric kaže:
Oni koji su pak bogati o tome niti ne razmišljaju jer im kasko pokriva krađu. Baš sam pitao frenda zašto je kupio kao opciju "keyless entry" koja se lako probije ako se netko namjeri na auto, pa mi je rekao da ga nije briga za krađu jer je osiguran.

Tu se varaš. Recimo, NITI JEDNO osigiranje u UK ti neće osigurati od krađe focus RS, jer se oni kradu. Kraj priče. Kasko nije obavezno osiguranje i osiguravajuća kuća ti može 'ladno odbiti osigurati tvoj auto.

dpasaric kaže:
U krajnjoj liniji, uvijek mogu napraviti što sam izveo na staroj 33-ici, imati svoj killswitch s kondenzatorom koji stiša iskru na svjećicama taman toliko da auto ne pali, a sve drugo savršeno radi i tko ide provjeravati i svjećice neće naći ništa! Gotovo nemoguće za skužiti zašto motor ne radi!

Baš me zanima kako bi to naumio realzirati na COP (Coil on plugs) motorima, a takvi su već 20 godina. Nema više bobine i razvodnika... Dakle, ovo ti ne igra. Mozgaj dalje

dpasaric kaže:
Osim toga takav "državni killswitch" je isto kao backdoor u naša računala ili mobitel, ono čemu se Apple strahovito upire jer zna da bi se to zlorabilo i da nema zaštite, uvijek se svaki backdoor probije.

Već sam rekao, ti sve gledaš negativno apriori. Čudi me da si prihvatio elektronički nadzor rada motora, posebno na dizelu koji može raditi bez ikakve struje jednom kad se pokrene....
23.06.2026 | 15:56
Pazi, killswitch na Alfi 33. To se krade, stari moj... više nego Lada Riva 1300
23.06.2026 | 20:31
To je bilo više intelektualno fleksanje poznavanja rada sustava paljenja...
Da je ostavil ključ u bravi, prvo bi se smijali, jer se pali na lijevu ruku. A onda, nakon prvog šaltanja bi ju vratili natrag gdje su ju našli
23.06.2026 | 21:27
I još 100 kuna zataknuto u suncobran, iz samilosti.
23.06.2026 | 21:52
Djuro genijalac kaže:
Baš me zanima kako bi to naumio realzirati na COP (Coil on plugs) motorima, a takvi su već 20 godina. Nema više bobine i razvodnika... Dakle, ovo ti ne igra. Mozgaj dalje!

Stoji, to je vrlo nezgodno na novim motorima. No, novi auti imaju prilično dobru internu zaštitu kodom. U slučaju kada ozbiljni lopovi kradu moderne aute, oni to uglavnom čine specijaliziranim softverom i laptopom nakon što su na ovaj ili onaj način ušli u vozilo. Da bi to učinili, moraju se spojiti na OBD.

Dovoljno je na neki od načina isključiti OBD - ili još bolje, sabotirati ga, tako da ne radi ispravno, tj. javlja greške. Npr. prekinem jedan data line. Malo koji lopov bi imao vremena otkrivati što je neispravno, a na većini vozila konektor na kojem je centralna jedinica je negdje duboko skriven, i onda od njega instalacija vodi na OBD koji je na pristupačnom mjestu.
24.06.2026 | 06:20
Frend s faksa bi svaki put s bicikla skidao prednji kotač i nosio ga sobom naokolo. I to ti je opcija. Parkiraš, digneš časkom na dizalicu, skineš kotač, podmetneš coket i laganini svojim putem, kotač kotrljaš pred sobom...

Sorry, znam da sam zločest, ali daj jbt, samim izborom auta kojeg voziš si se, isto kao i ja, zaštitio od krađe. Čemu ove djetinjarije?
24.06.2026 | 06:57
dpasaric kaže:
No, novi auti imaju prilično dobru internu zaštitu kodom. U slučaju kada ozbiljni lopovi kradu moderne aute, oni to uglavnom čine specijaliziranim softverom i laptopom nakon što su na ovaj ili onaj način ušli u vozilo. Da bi to učinili, moraju se spojiti na OBD.

Dovoljno je na neki od načina isključiti OBD - ili još bolje, sabotirati ga, tako da ne radi ispravno, tj. javlja greške. Npr. prekinem jedan data line.

CANbus radi s dva signala (Can Hi i Can Low). U pravilu, znam za 'svoj' brand 100% sigurno, radit će i samo s jednim signalom (ili samo Can Hi ili samo Can low)
24.06.2026 | 08:20
smayoo kaže:
Frend s faksa bi svaki put s bicikla skidao prednji kotač i nosio ga sobom naokolo. I to ti je opcija. Parkiraš, digneš časkom na dizalicu, skineš kotač, podmetneš coket i laganini svojim putem, kotač kotrljaš pred sobom...

Sorry, znam da sam zločest, ali daj jbt, samim izborom auta kojeg voziš si se, isto kao i ja, zaštitio od krađe. Čemu ove djetinjarije?

Nisi pratio razgovor; pričamo o konceptu gdje te Veliki Brat štiti od krađe državnim "kill switchem", pa je Djuro ušao u raspravu s tezom da to ima svojih prednosti. Moja teza je da to opasno oduzimanje slobode koje se može zlorabiti, ne samo od korumpirane države, već i od kriminalaca koji bi prije ili kasnije našli backdoor za takvu tehnologiju.

I onda smo došli do toga da se građani mogu i sami štititi od krađe ako su inovativni i poduzetni.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO