11.06.2026 | 23:00
Bertone kaže:
To za distancere pitaš za GT ili GTV?
Usput, spomenuo si nedavno da planiraš na GTV staviti PV tablice. Kako misliš dobiti PV tablice kad si na autu napravio toliko izmjena na ovjesu?
Za GTV. Ako ET ostaje u tvorničkoj specifikaciji, ne bih to nazvao "izmjenom ovjesa". To sve i činim kako bih što više toga bilo original Alfa Romeo i time bliže tvorničkom setupu. Ono na što sam jako ponosan je to što sam uspio motor sačuvati u stock stanju, ništa nije dirano niti mapirano.
Inače, prema zadnjem pravilniku, postoji više klasa oldtimera u nekoliko kategorija. Kada bi se inzistiralo da je svaki originalan u baš svemu vjerojatno ne bismo imali niti 10% njih u voznom stanju. Mnogo rezervnih dijelova više ne postoji i moguće su samo zamjene i modifikacije.
Odmah ću reći da ne pucam na onu najbolju kategoriju - za nju nemam šanse i potpuno je nemoguće nabaviti neke potrebne dijelove da bi sve bilo origigi.
No, postoji definirana klasa koja sadrži prerade i u razgovoru s ljudima iz Oldtimer kluba sam saznao da lako upadam u te labavije kategorije - i dali su mi primjer jednog Spidera samo godinu dana starijeg od moje GTV koji je upao, a ima sprčkano sve i svašta i neke third-party kotače.
Što je najbolje, ključne prerade koje imam su prerade koje su zaista postojale tada, kada je taj auto bio "in", tj. dio su tog vremena iz doba kada su kuće kao Zender i Novitec nudile homologirane modifikacije za taj auto.
Vidjet ćemo, trenutno me više brine spoznaja da se iz nekog blesavog razloga na PV tablicama ne može doplatiti za custom oznaku, a tako sam se veselio RI PV GTV V6