Tražim kvalitetan bluetooth headset
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Tražim kvalitetan bluetooth headset

19.06.2026 | 09:03
Trebam naglavnu slušalicu (na jedno uho) s dobrim mikrofonom koji ne šumi na disanje, bluetooth, primarno i najviše za telefonske razgovore, 90% vremena povezana na moj mobitel (i ničiji više). Za teamsove na računalu dok sam u uredu koristim žičane USB slušalice s mikrofonom, a na terenu žičane Apple slušalice s 3,5 mm jackom. Vrlo rijetko bluetooth headset spajam na svoj laptop.

Trenutno još uvijek koristim Sennheiser headset, evo ovaj:

Kupio sam ga prije 7 godina, vjerujući brandu (budaletina naivna, znam... ) i mrzim se zbog toga još uvijek, svaki jbn dan jer nikako neće krepati, a stalno me zajebava (isključe se naprasno usred razgovora iako baterija nije prazna, svaki 10 put se ne želi spojiti na mobitel kad ga stavim na glavu jer imam dolazni poziv, 2x godišnje ostane potpuno zaciglan pa ga moram raskapati i odpajati bateriju jer nema drugog načina, korisnička podrška im je od govneta govno, odavno sam od njih odustao).

Sad mi ga je definitivno pun q, proglašavam da se amortizirao i želim novi.

Ako netko ima vlastito pozitivno (ili negativno) iskustvo, molim da ga podijelite sa mnom. Bitno mi je:

1. da ima stolni magnetni punjač-postolje, slično kao što se vidi na slici gore

2. da ima pouzdan bluetooth bez glupih bugova - najvažnije, kad me netko zove, telefon ne diram, samo dižem slušalicu s postolja-punjača, ona se automatski budi, spaja na mobitel i diže vezu. I da to radi SVAKI PUT. Baš svaki. Ne 9 od 10 puta. Ne 99 od 100 puta, nego baš. svaki. put.

3. da ima kvalitetan mikrofon sa spužvicom (da ne šumi dok dišem) i dovoljno dugom palicom da mi se ne gura u usta dok govorim. I, naravno, DA ME DOBRO ČUJU (jbt, zašto to treba posebno naglašavati? )

4. da ima SAMO JEDNU slušalicu (ne dvije) - ne slušam glazbu nikad preko nje, niti išta drugo, samo razgovaram na telefon

5. da ta jedna slušalica ima tapecirung od materijala od kojeg se uho ne znoji (to na ovoj Sennheiser slušalici zaista valja, to je nekakva umjetna koža, ali ima mikropore i dobro diše)

6. U prosječnom radnom danu imam 10-20 telefonskih razgovora prosječnog trajanja 3-6 minuta. Nije neka drama, a u međuvremenu slušalica uvijek stoji na punjaču. Dakle, baterija ne mora imati neko čudo od autonomije.

Hvala!
19.06.2026 | 09:23
Uh, tvoji zahtjevi su vrlo razumni, ali baš me zanima postoji li takav!

BT se meni pokazao kao 95% pozudana tehnologija, ali nikada 100%.
19.06.2026 | 10:31
Poly Voyager 5200 Office
BlueParrott B450-XT

Nemam osobnog iskustva ali vrijedi pogledati.
19.06.2026 | 17:00
dpasaric kaže:
BT se meni pokazao kao 95% pozudana tehnologija, ali nikada 100%.

Gle, ako se meni no name BT slušalica što visi na uhu, a koju sam kupio prije 22 godine na noćnoj tržnici Shilin u Taipeiu na Tajvanu za cijenu ulične porcije rezanaca s povrćem, u kombinaciji sa Sony Ericsson P800 kantom od smartphonea (za današnje mogućnosti i resurse) - pokazala kao 100% pouzdana, ne postoji opravdanje da danas to ne bude tako, pogotovo uzevši u obzir cijenu obaju proizvoda.
19.06.2026 | 18:34
Kupi Apple Airpods i uzivaj u zivotu

Apsolutna preporuka za to sto tebi treba. Imaju i noise cancelling koji mislis da ti ne treba, al se varas. Zatreba jako cesto.

Mozes koristiti samo jednu ako zelis.
19.06.2026 | 18:50
Ovo što kaže drlovric sam i ja pomislio, ali onda kao "ma preskupo je to za ono što ti treba", ali možda je to zaista najbolja solucija?

Ne sumnjam da bi dobro radile, ali meni se čini da je njihov najveći problem što se lako gube.
19.06.2026 | 19:14
Apsolutno mi ne odgovaraju. Ne volim te koje se guraju u uši, nikad mi nijedne nisu pasale kako spada. Koristim Apple žičane slušalice na putu i na terenu kad mi zatreba, podnošljive su mi kao priručno rješenje, najkraće moguće, ali za svaki dan mi ne odgovaraju ni izbliza. Cijena uopće nije tema.
22.06.2026 | 05:43
Prenosim odgovor strica Klauda:

This is where it gets interesting — let me verify one critical point about how "lift-to-answer" actually works with mobile/Bluetooth. Short version: the single most important thing in your list — #2, "lift it off the cradle and it answers the call, every single time" — is exactly the requirement that quietly disqualifies most of what gets sold as a "Bluetooth headset with charging stand." Let me explain why, because it changes what you should buy.

**The architecture is the whole game here**

The cheap-to-midrange mono headsets with a charging dock (Poly Voyager 4310, Yealink BH71, TeckNet, Conceptronic/LevelOne POLONA, SBS, etc.) all charge on a stand, but undocking does *not* reliably answer a call. They answer via a button press or a wear sensor (answers when you put it *on your ear*), and crucially they have to wake and re-establish the Bluetooth link to the phone each time. That wake-and-reconnect dance is precisely the "9 out of 10 times" flakiness you're describing. No amount of shopping within that category fixes it — it's inherent.

The category that's actually built around "undock = answer, every time" is the **professional DECT base-station headset**. There, the headset talks to a base over DECT (voice-dedicated, immune to Wi-Fi/Bluetooth congestion), and the base holds a *persistent* Bluetooth pairing to your mobile. The phone link never has to re-handshake; it's always live. Undocking simply tells the base "route the ringing call to the headset." That's why call centers use these and not consumer BT earpieces.

**The recommendation: Jabra Engage 75 SE Mono**

It's the clean match. DECT headset-to-base, and the base has Bluetooth that pairs to up to two mobiles. To answer a call you can press the call button, undock the headset, or tap the base — and "answer by undocking" is a setting you enable in Jabra Direct, so you get exactly your "raise the earpiece, don't touch the phone" flow. Connectivity covers desk phone, USB softphone, and 2x mobile over Bluetooth.

How it maps to your six points:
1. **Desktop magnetic charging cradle** — yes, the base is the dock; drop it in and it charges. The base is designed so docking the headset correctly is a single simple action.
2. **Reliable undock-to-answer, every time** — this is the architecture's whole reason to exist, as above. Honest caveat: nothing wireless is literally 100.000% — but this design removes the part that *causes* the misses (BT re-pairing on wake), so it's as close as the physics allow, and categorically better than any pure-BT earpiece.
3. **Mic** — long noise-cancelling boom, and positioning it at the corner of your mouth (not in front) is what actually kills breath noise. The foam windscreen ("spužvica") is usually a cheap add-on rather than in-box, so budget a couple euros for a generic foam tip if breath pop bothers you. "Da te dobro čuju" is this headset's core competence — it's a call-center mic.
4. **Single earpiece** — get the **Mono** variant specifically (not Stereo/Convertible). The Engage 65/75 line comes in Mono, Stereo, and Convertible; the Mono is the single-ear, ~56–64 g model.
5. **Ear cushion that doesn't make you sweat** — caveat worth knowing: the Mono ships with a **leatherette** cushion, which is the sweaty kind. Swap it for a Jabra foam/cloth replacement cushion — those breathe far better. Small extra purchase, solves your point 5.
6. **Battery** — irrelevant for you, which is fine. It's rated up to 13 hours talk time and lives on the dock between calls anyway.

**Two honest cautions before you buy:**

This is B2B office gear sold through IT distribution, not consumer retail. Ballpark EU pricing is roughly €230–320 for the Mono kit; check a Croatian/EU reseller for the current figure. Note the "SE" (Second Edition) — the original Engage 75 is discontinued; buy the SE Mono.

The one thing I can't fully de-risk for you: confirm with your specific iPhone that the base's persistent BT pairing survives the phone's own power management cleanly. It does in the overwhelming majority of cases, so test it in the return window.

The **Yealink WH64** is the equivalent DECT+Bluetooth dual model, but the readily-available mono-with-Bluetooth configuration is messier to source than Jabra's — so unless you have a Yealink loyalty reason, the Engage 75 SE Mono is the more direct hit on your list.
22.06.2026 | 10:25
Hvala na dobroj volji i pomoći. AI-ju vjerujem manje nego Andreju Plenkoviću. Ali proučit ću korisničke reviewe za tu Jabru.

Inače, ove Sennheiser imaju cijelo vrijeme aktivnu Bluetooth vezu (znam sigurno jer vidim status baterije na mobitelu) čim dođem u ured, ali svejedno nekad zakaže to javljanje na dizanje s docka.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 58 minuta
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO