19.06.2026 | 09:03
Trebam naglavnu slušalicu (na jedno uho) s dobrim mikrofonom koji ne šumi na disanje, bluetooth, primarno i najviše za telefonske razgovore, 90% vremena povezana na moj mobitel (i ničiji više). Za teamsove na računalu dok sam u uredu koristim žičane USB slušalice s mikrofonom, a na terenu žičane Apple slušalice s 3,5 mm jackom. Vrlo rijetko bluetooth headset spajam na svoj laptop.
Trenutno još uvijek koristim Sennheiser headset, evo ovaj:
Kupio sam ga prije 7 godina, vjerujući brandu (budaletina naivna, znam...

) i mrzim se zbog toga još uvijek, svaki jbn dan jer nikako neće krepati, a stalno me zajebava (isključe se naprasno usred razgovora iako baterija nije prazna, svaki 10 put se ne želi spojiti na mobitel kad ga stavim na glavu jer imam dolazni poziv, 2x godišnje ostane potpuno zaciglan pa ga moram raskapati i odpajati bateriju jer nema drugog načina, korisnička podrška im je od govneta govno, odavno sam od njih odustao).
Sad mi ga je definitivno pun q, proglašavam da se amortizirao i želim novi.
Ako netko ima vlastito pozitivno (ili negativno) iskustvo, molim da ga podijelite sa mnom. Bitno mi je:
1. da ima stolni magnetni punjač-postolje, slično kao što se vidi na slici gore
2. da ima pouzdan bluetooth bez glupih bugova - najvažnije, kad me netko zove, telefon ne diram, samo dižem slušalicu s postolja-punjača, ona se automatski budi, spaja na mobitel i diže vezu. I da to radi SVAKI PUT. Baš svaki. Ne 9 od 10 puta. Ne 99 od 100 puta, nego baš. svaki. put.
3. da ima kvalitetan mikrofon sa spužvicom (da ne šumi dok dišem) i dovoljno dugom palicom da mi se ne gura u usta dok govorim. I, naravno, DA ME DOBRO ČUJU (jbt, zašto to treba posebno naglašavati?

)
4. da ima SAMO JEDNU slušalicu (ne dvije) - ne slušam glazbu nikad preko nje, niti išta drugo, samo razgovaram na telefon
5. da ta jedna slušalica ima tapecirung od materijala od kojeg se uho ne znoji (to na ovoj Sennheiser slušalici zaista valja, to je nekakva umjetna koža, ali ima mikropore i dobro diše)
6. U prosječnom radnom danu imam 10-20 telefonskih razgovora prosječnog trajanja 3-6 minuta. Nije neka drama, a u međuvremenu slušalica uvijek stoji na punjaču. Dakle, baterija ne mora imati neko čudo od autonomije.
Hvala!