kafanska laprdanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kafanska laprdanja

21.06.2026 | 11:07
dpasaric kaže:
...
Kako će se tamo stvari moderirati, neću se petljati, vjerojatno je i uzaludna ideja pokušati moderirati "ekipu s pivom na zidiću ispred dućana" ...

A gle, ekipa se polako skuplja i već tri dana, dođu, malo posjede ispred dućana, pocuclaju svoju pivu i nitko nikome nije rekao ni jednu ružnu riječ,... čak i @Tino može ponovno skupljati palčiće ... kad je zadnji put prošlo tri dana na službenom forumu, a da netko nekome nije brojao krvna zrnca
21.06.2026 | 15:29
Odlično! Eto, Baltazar je iz epruvetice izvukao čarobni workaround i svi sretni!
23.06.2026 | 09:38
2 pitanja:
1) jel se na Zidiću može / smije onda i pisati o tome kako npr. ”zaobići” pretplatu streaming servisa, ili IPTV-a? Nisam pravnik, ali čini mi se da je manja opasnost kako pogledati neki film, tema kako postaviti linux server, reverse proxy, CF domenu i iskoristiti LEGALNOG Usenet providera (sa ne toliko legalnim sadržajem), nego širenje panike tvrdnjom kako Amerika postavlja bio laboratorije po svijetu za razvijanje potencijalnog bio oružja.

2) gdje je nestao Saint? Nitko da ga spomene, a njegovo pojavljivanje mi je uvijek nekako izazivalo strahopoštovanje!

Btw. Čitam i pratim ova laprdanja neko vrijeme, i mogu reći da je samokontrola ključna riječ. Svi koji su sudjelovali, i kojima je ego povrijeđen, počevši od Davora pa dalje, da su imali samokontrolu (poput Smaye), stalo bi vjerojatno 10-ak stranica prije, i opet bi u fokus došle Apple teme. Jednostavno nisam mislio da među stalno aktivnim članovima, pa i kod izvršnog direktora foruma vlada tolika želja dokazati da je u pravu. Da ste svi zabremzali prije i složili se da se ne slažete, nebi trajno bili narušeni odnosi. Ovako - narodnim jezikom, - kur*čina.

Btw2. 'Oće se na Zidiću smjeti napisati ova riječ bez asteriska?

Btw3. Sa cca 15 godina članstva na forumu (mislim od kad je predstavljen iPhone 3), mogu slobodno reći da dosta nas ima mišljenje, ali stvorio se takav dojam da se nemamo što ”uplitati”, jer a) nismo dovoljno stručni za Apple teme, i b) nismo dovoljno ”viđeni” da bi laprdali. Vjerujem da dosta ”anonimaca” dijeli moje mišljenje, pa eto Davoru odgovor zašto ima dosta neaktivnih a prisutnih članova.
23.06.2026 | 16:03
Zdravac kaže:
2 pitanja:
1) jel se na Zidiću može / smije onda i pisati o tome kako npr. ”zaobići” pretplatu streaming servisa, ili IPTV-a? Nisam pravnik, ali čini mi se da je manja opasnost kako pogledati neki film, tema kako postaviti linux server, reverse proxy, CF domenu i iskoristiti LEGALNOG Usenet providera (sa ne toliko legalnim sadržajem), nego širenje panike tvrdnjom kako Amerika postavlja bio laboratorije po svijetu za razvijanje potencijalnog bio oružja.

Kratak odgovor: ne.

Dugi odgovor kad se vidimo jednom na iPizza druženju.

2) gdje je nestao Saint? Nitko da ga spomene, a njegovo pojavljivanje mi je uvijek nekako izazivalo strahopoštovanje!

Saint je sad već prije dosta godina odselio iz Sarajeva u Njemačku radi posla. Ja se čujem i vidim s njim kadgod, kad su u prolazu. Obećali smo im da ćemo im se javiti i doći k njima u Njemačku u uzvratni posjet, ali jbg nisu se zvijezde poklopile.

Nema ga na Jabučnjaku jer ga je život ubacio u žrvanj, jbg. Ali skužio sam da lurka povremeno. Možda se i javi.

Ovako - narodnim jezikom, - kur*čina.

Btw2. 'Oće se na Zidiću smjeti napisati ova riječ bez asteriska?

Kratak odgovor: da.

Dugi odgovor... Jel ti treba dugi odgovor?

Btw3. Sa cca 15 godina članstva na forumu (mislim od kad je predstavljen iPhone 3), mogu slobodno reći da dosta nas ima mišljenje, ali stvorio se takav dojam da se nemamo što ”uplitati”, jer a) nismo dovoljno stručni za Apple teme, i b) nismo dovoljno ”viđeni” da bi laprdali. Vjerujem da dosta ”anonimaca” dijeli moje mišljenje, pa eto Davoru odgovor zašto ima dosta neaktivnih a prisutnih članova.

Kužimo mi to. To je tako i u životu i to je OK. Većina ljudi nema ni želju, ni potrebnu aktivno sudjelovati u nekoj komunikaciji. To se najbolje vidi u popisu tema na forumu - kolika je razlika između broja otvaranja/čitanja i broju objavljenih postova.
02.07.2026 | 10:08
Billions of doses later: Global review confirms mRNA vaccines are safe, effective and full of promise

Comprehensive review brings together global evidence to strengthen public trust and counter misinformation as mRNA vaccines expand to prevent and treat more diseases.

Brett Goldhawk

Jun 30, 2026
02.07.2026 | 19:24
Aha, zato se moraju skrivati klinička ispitivanja na 50 godina, a ugovori su tajni. Sve naprosto odiše povjerenjem!
03.07.2026 | 14:12
A možda se, samo, štiti intelektualno vlasništvo...?

Drugo, možda ljudi koji su predmet tih ispitivanja ne žele da se zna da su oni primali eksperimentalna cjepiva...

Čemu sve gledati kroz prizmu zavjere, svi su protiv itd itd...?
03.07.2026 | 15:11
Djuro genijalac kaže:
A možda se, samo, štiti intelektualno vlasništvo...?
Drugo, možda ljudi koji su predmet tih ispitivanja ne žele da se zna da su oni primali eksperimentalna cjepiva...
Čemu sve gledati kroz prizmu zavjere, svi su protiv itd itd...?

Početna premisa svake rasprave o nečemu što je toliko velike važnosti kao što su javnozdravstvena pitanja jest potpuna transparencija. I tu nema kompromisa, jednostavno nema! To je jedini ispravan način.

Ako će netko "štititi intelektualno vlasništvo" na ljudskim životima, super, na njegovu savjest neka bude bešćutan pohlepan gad, ali onda takva stvar ne može imati veze s javnim zdravstvom. Neka nudi svoje preparate bogatima koji se žele zaštititi i onima koji im vjeruju. No, takve stvari se ne mogu financirati javnim novcem. To je prvo i temljeno.

Drugo, klinička ispitivanja su uvijek anonimna, nitko se tamo ne navodi imenom i prezimenom, a tražiti da se sve sakrije na 50 godina govori da su pitanju prljava posla - što se na kraju i pokazalo u samom Pfizerovu dioničarskom izvješću gdje nisu smjeli lagati - jer bih dioničari mogli tužiti za ogromne iznose.

Treće, svaka javna nabava, a poglavito one vezane uz zdravlje, moraju biti potpuno transparentne. Potpuno je neprihvatljiva ideja da se javna nabava, još tolike enormne vrijednosti, provodi skriveno, pogotovo kada imamo vrlo jasan odnos monopol-monopson koji implicira jednaku poziciju pregovaračkih snaga.

Čemu "zavjere"? Možda jer se radi o korporaciji koja je kriminalni recidivist i koja je do sada platila nekoliko mlijardi $ radi prevara, mita i utjecaja gdje je zabranjeno. Možda jer je praksa pokazala da su otvoreno lagali po pitanju svojstava mRNA terapije? Možda radi segregacije građana temeljem neprovjernog korporativnog proizvoda? Možda zbog priznanja američke admistracije i iznošenja dokaza da je Fauci sve to financirao dok mu je žena s druge strane radila na poziciji da odobrava takve medikamente?
03.07.2026 | 16:59
Screenshot2026-07-03at17.58.42.png

Kazne BigPharma
03.07.2026 | 21:52
Jako zanimljiva web stranica.

Ako se slucajno tamo zadesite, cisto da znate gdje ima goriva a gdje nema

gdebenz.ru
05.07.2026 | 16:02
Izbrisali političke teme, i evo ih opet?!?
05.07.2026 | 23:26
Pongy75 kaže:
Izbrisali političke teme, i evo ih opet?!?

Eh sad, drlovric će ti reći da je to samo informacija za turiste gdje se može tankati, ništa više od toga.
06.07.2026 | 18:38
Kakve veze moj post ima sa politikom?

Ovo je bila cisto servisna informacija za potencijalne putnike.

Ne vidjamo cesto drzavu koja ne zna nista drugo raditi nego prodavati gorivo, da nema tog istog goriva ni za svoje vlastite potrebe.

I nas clan s foruma koji je trenutacno u Rusiji mi je potvrdio da su mape azurne. Znaci nije ovo neka zezancija, vec real deal.

Kao sto bi rekao Phil Shiller "Super power my ass" ili nesto tako
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 44 minuta
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO