iPhone 5S i 5C - rasprava
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5S i 5C - rasprava

22.10.2013 | 13:57
Da se nakon auta prebacimo natrag na temu
Evo Ekupi je pretekao i VIP i T-com. Od danas u ponudi imaju iPhone 5s.
Cijena? Prava sitnica

www.ekupi.hr/iPhone-5S-space-gray-16GB-343049.aspx
22.10.2013 | 14:40
Cijena prava sitnica! Mene čudi kako da još nema predbilježbi niti u T-mobileu niti u Vipu za 5S i 5C? Nema niti cijena? Ako prodaja počinje 25.10. to bi već trebalo biti na njihovim stranicama ili se varam? Neće biti ponoćne prodaje? Ima tu još pitanja koja nemaju odgovora!?
22.10.2013 | 14:49
Nekako imam osjećaj da VIP i T-mobile ne znaju koliko bi "oderali" kupce. Pa čekaju do zadnjeg trena.
22.10.2013 | 19:27
Tony.Soprano kaže:
Cijena prava sitnica! Mene čudi kako da još nema predbilježbi niti u T-mobileu niti u Vipu za 5S i 5C? Nema niti cijena? Ako prodaja počinje 25.10. to bi već trebalo biti na njihovim stranicama ili se varam? Neće biti ponoćne prodaje? Ima tu još pitanja koja nemaju odgovora!?

Predbilježbe su moguće, ali na upit kupca u bilo kojem T-centru. Neće ponuditi, ali možeš se predbilježiti
22.10.2013 | 21:50
Mislim kako postoji i neki zakon koji govori o tome da ne možeš prodavati nešto što nemaš na lageru.
22.10.2013 | 22:04
Ne baš tako. Ne možeš prodavati nešto za što nemaš potvrđenu narudžbu kod dobavljača. Ali ne moraš imati na lageru. No t-com ionako ne prodaje, nego prima predbilježbe.
23.10.2013 | 21:40
Evo ja bio u t-mobilu i se-marku (vip) i ovi prvi vele sredinm 11 mjeseca a ovi drugi ne znaju ništa, možda krajem idućeg tjedna! Zapravo mi vip treba jer mi je kod njih istekla pretplata, ali svejedno vele da nema predbilježbi.
23.10.2013 | 21:54
VIP ni zadnji put nije imao predbilježbe, nego su ljudi čekali ponoć i onda počeli prodavati i/ili davati "brojeve" za kupnju.
Osim što su mene zaj..... i kad sam prebacio broj i strpali mi k... u d...! T-Com me nije nikad izveslao, ali su si to naplatitli.
23.10.2013 | 22:22
Kako - VIP nije imao predbilježbe? Ja sam se predbilježio i nazvali su me kad je iP bio raspoloživ.
24.10.2013 | 00:24
Vip i dalje drži 25.10. na webu: www.vipnet.hr/iphone5s-iphone5c
24.10.2013 | 01:28
Uređaji sigurno dolaze 25.10, kada će, po njihovim riječima, objaviti i cijene. Dakle, ništa prije petka
24.10.2013 | 07:55
smayoo kaže:
Kako - VIP nije imao predbilježbe? Ja sam se predbilježio i nazvali su me kad je iP bio raspoloživ.

Za poslovne korisnike, da.
Koloko znam, za privatne nije bilo moguće.
24.10.2013 | 09:34
Aha, eee... Da, nisam to skužio.
24.10.2013 | 10:18
u Vip-u izbacili iPhone 4 iz ponude, ostali samo 4S i petica. O cijeni 5S-a se jos nis nezna...
24.10.2013 | 11:12
5S je skup i u Americi jer ih nema dovoljno. Ne mozes kupiti ni na Apple.com, ceka se 2-3 tjedna.

Ja sam sinoc kupio Factory Unlocked 5S 16GB za 770$ (inace je 650$ + porez).
25.10.2013 | 12:05
Izašle cijene 5s i 5c u VIPu i T-mobile.
Cijene su sramotno visoke i po meni jako odskaču od vremena kad su izlazili 4 i 4s, pa ih neću iz tog razloga ni spominjat. Stoga, nabijem ih po pitanju toga. Potražit ću povoljniju varijantu preko oglasa ili direkt iz USA po prijatelju, a možda i odustati od kupovine jer 4s me za sada dobro služi.
25.10.2013 | 18:02
Cijene samog uređaja u T-mobileu su sasvim u redu. 5s, 16gb, otključan za 5400 kn. Takva je cijena u cijeloj Europi (699 eura). Normalno, ne ulazim u kupovnu moć građana, ali ako ćemo po tome gledat, onda bi ga kod nas morali prodavat po 2000 kn , a tako bi samo izgubili puuuno para
25.10.2013 | 18:39
Zvao sam Vip službu za korisnike, prodaja je počela, centri ih imaju, itd. Ali kad sam zvao se-mark gdje sam zadnji put uzeo telefon i potpisao ugovor oni vele idući tjedan, vjerojatno. Jel tko zna gdje bih mogao produziti pretplatu i kupti iPhone 5s na firmu?

Treba mi jer sam radio iOS aplikaciju za jedne ljude i bio je jedan problem koji sam fol-riješio i da bih to riješio kak spada treba mi zadnji telefon. Znači, bilo koje boje i veličine.
25.10.2013 | 19:16
MACX20 kaže:
Cijene samog uređaja u T-mobileu su sasvim u redu. 5s, 16gb, otključan za 5400 kn. Takva je cijena u cijeloj Europi (699 eura). Normalno, ne ulazim u kupovnu moć građana, ali ako ćemo po tome gledat, onda bi ga kod nas morali prodavat po 2000 kn , a tako bi samo izgubili puuuno para

Neznam jesi li ti normalan ili imas para na bacanje a da ga pri tome ne cijenis ili radiš u prodaji takvih uređaja. Sagledaj malo povijest prodaje predhodnika pa onda nečeš izlijetat s takvim suvislim izjavama.

Uostalom di si ti vidio 5s za 5400? Ja sam vidio u VIPu preko 8000 ako se ne varam, cash & carry bez pretplate.
25.10.2013 | 20:37
Evo da se ja malo ukljucim. Radim u t mobileu i mogu potvrditi da je cijena otkljucanog 5s modela 16 gb 5400 kn.... Ista cijena je bila i 5-ci
25.10.2013 | 22:49
A koliko je sada otkljucan ip5 i 4s kod vas ?
25.10.2013 | 23:21
Cijene su brutalne. Upravo sam skužio da je iPhone 4s sa 8GB danas duplo skuplji (2000 kn) nego je bio prije 2 godine iPhone 4s sa 32GB (tada sam ga kupio na ponoćnoj prodaji za 1200 kn (govorim o istim tarifama, oko 150kn/mj).
26.10.2013 | 11:32
iphone 4s 8gb otključani 3148 kn, a iphone 5 više nemamo u ponudi uopće...
26.10.2013 | 14:21
Znači dođem u t-mobile kupim ga za 5400 kuna bez ikakve ugovorne obaveze prema vama i ostalih caka.
26.10.2013 | 14:27
lavanderman kaže:
Cijene su brutalne. Upravo sam skužio da je iPhone 4s sa 8GB danas duplo skuplji (2000 kn) nego je bio prije 2 godine iPhone 4s sa 32GB (tada sam ga kupio na ponoćnoj prodaji za 1200 kn (govorim o istim tarifama, oko 150kn/mj).

Konačno da netko vidi isto što i ja. Stoka hlapljiva.
26.10.2013 | 15:00
A u VIP-u je cijena otključanog iPhone-a 5 16GB black/slate prije dva tjedna, kada sam uzimao svoj, bila 7300 kuna, nešto malo manje - ali to je to.
Ako je ovo istina da je je 5S 16 GB u T-Com-u 5400, to je skoro 2000 kuna manje - i to je ipak oboljšanje jer su novi modeli otključanih iPhonea uvijek stajali oko 7000 kuna kod nas, pa naviše...
26.10.2013 | 23:14
U t-com-u je i ip5 bio 5400 otključan, vip je uvijek za isti uređaj bio 2 soma skuplji
27.10.2013 | 01:33
Aniive kaže:
Evo da se ja malo ukljucim. Radim u t mobileu i mogu potvrditi da je cijena otkljucanog 5s modela 16 gb 5400 kn.... Ista cijena je bila i 5-ci

A kolika je onda cijena 64-oke? 10.000 kn?
27.10.2013 | 04:45
5400kn, ajmo reci da je to 1000$ je OK cijena, imajuci u vidu da je 1 dolar = 1 euro za Apple prozvode u Europi

U USA je $650 + Tax. S obzirom da ih trenutacno nema, cijene na Amazon/Ebay su vece, ali to ce se stabilizirati.

650$ + 7% tax = 695$ za Amerikanca
650$ + 25% PDV = 812$ za Hrvata + trgovacka marza

Al' svejedno previse ako bas niste neki svjetski putnik, koji koristi 5-6 mobilnih mreza godisnje.

Bolje je uzeti na pretplatu, jer komunikacijske troskove ionako moramo nekome placati, pa je bolje imati subvencioniran aparat.

U zemljama gdje iPhone sluzbeno nema (Srbija, BiH i sl), nazalost ne postoji taj izbor...
27.10.2013 | 08:20
Ja nisam uspio nac na netu da dođe 5400.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 48 minuta
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, IgorD, jura22, Maxxy, Riba, Tito, VanjusOS, Anonimci (465)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO