iPhone 5S i 5C - rasprava
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5S i 5C - rasprava

01.10.2013 | 19:04
Evo nabavio sam si prije par dana novi iPhone 5S(space gray-model, imam i jedan zlatni), nažalost nisam bio u mogućnosti nabaviti odmah isti dan i 5C, ali kroz nekih tjedan dana imati ću vjerovatno i njega kod sebe, pa ću napisati ponešto i o njemu.

Što se tiče prvoga dojma on je i više nego odličan, pošto sam bio vlasnik i iPhone-a 5 prijašnjeg modela, ovaj dizajn koji je ostao isti me u jednu ruku i oduševio i ostavio ravnodušnim prema njemu, jer je isti kao svoj prethodnik. U ruci je osjećaj fantastičan osjeti se jako moćan komad hardvera. Što se tiče Touch ID Sensora on je odličan i bez problema prepoznaje otisak prsta, bez ikakvih problema.

Što se tiče baterije ona je po meni poboljšana, duže mi drži nego na iPhone-u 5, što je jako dobra i bitna stvar kod smartphone-a! To nam je svima bitno - BATERIJA, a ona je jako jako dobra!

Što se tiče guljenja boje ili laka ne mogu ništa reći, jer sam tek u posjedu par dana, te ću o tome moći nešto više reći kroz par tjedana korištenja.

Ovo je toliko za sada, kroz tjedan dana ili nešto više kada dođem u posjed i 5C ponešto ću napisati i o njemu, ali i kroz korištenje ovoga 5S, nakon nekog vremena dopuniti ću ovaj post kako ga budem koristio i kako budem zamjetio promjene na telefonu.

Sve detaljnje specifikacije od 5S i 5C možete vidjeti dolje na linkovima. Tako da bi zamolio moderatora da ostavi ovu temu kao sticky za daljnju raspravu kako ga ljudi budu nabavljali tako će se i pisati o njemu.

I na kraju svega ovoga postavio sam si pitanje, da li sam uopće i trebao nabavljati iPhone 5S, nakon iPhone-a 5? I moj odgovor je NE, jedno veliko definitivno NE! Svi koji imaju 5-icu nemaju razloga za prelazak na 5S!

Detalji od 5S: www.gsmarena.com/apple_iphone_5s-5685.php

Detalji od 5C: www.gsmarena.com/apple_iphone_5c-5690.php

Za sada toliko od mene! Pozdrav makići!

download5.jpg
01.10.2013 | 20:15
Cestitam na kupovini, ja imam 5-cu i ne mislim prelaziti na 5s. O 5c i ne razmisljam.
01.10.2013 | 20:24
De me podsjeti zašto si odlučio preč na 5s kad si dao veliki NE za prelazak?
I usput, di si nabavio 5S?
01.10.2013 | 21:26
Pa da ih proda i zaradi neku šušku sad dok su svježi
02.10.2013 | 11:13
Zašto sam prešao na 5S? Pa eto žuljali me novci u novčaniku, pa neka se potroše. Šalu na stranu, prešao sam zato što mi se prelazilo. uzeo sam ih u Apple Store-u.
02.10.2013 | 18:13
A dajte recite, ima li kakve prednosti u 5c modelu u odnosu na 5icu? Meni se čini da je hardver identičan osim što je baterija kod 5c malo većeg kapaciteta kojeg iOS7 potroši čak i prije no iOS6 koji je na 5ici...
02.10.2013 | 18:26
Ima prednosti, naravno! Možeš si ga odabrati u Barbie-rozoj boji s original futrolom u radioaktivno zelenoj na okrugle rupe.
02.10.2013 | 18:33
I dodao bih da te iste kombinacije boja i oblika odlicno pašu sa ios7 šarenilom i balončićima...dakle izgledaju za ku*ac i hw i sw... Što je u ovom slučaju idealno
02.10.2013 | 18:53
Danas na holandskoj stranici pise da su indeticni samo sto je 5c plastikaner i imas mogucnosti biranja boja. Sto je najgore holandjani kritikuju kako to da za godinu dana star hardver i plastiku traze toliko para.
02.10.2013 | 19:07
A ja, kompliciran kako jesam, bi najradije radioaktivni zeleni ali s iOS6
02.10.2013 | 19:24
smayoo kaže:
Ima prednosti, naravno! Možeš si ga odabrati u Barbie-rozoj boji s original futrolom u radioaktivno zelenoj na okrugle rupe.

Plus... ako ga baciš na stol u birtiji punoj sponzoruša, možeš reći: "Di ste pi.ke stigo Zdravko Čolić!"
02.10.2013 | 21:47
Odlicna,popravio si mi dan
03.10.2013 | 15:57
Probaj ovo... meni popravi svaki dan (www.tarzanija.com). Izdvajam: www.tarzanija.com/gastarbajterska-arhite...lavovi-i-nesto-roze/
04.10.2013 | 12:26
pozdrav, možeš li i ti potvrditi netočan akcelerometar te žiroskop na 5S?

Web bruji o dotičnom problemu na svim 5S modelima.. samo je pitanje dali se radi o HW ili SW..
06.10.2013 | 21:15
Tacno je ovo sa iPhone 5S da je netočan akcelerometar i žiroskop na 5S evo ja bas sad usporedjujem s iPhone 5 mozda kod nekog i radi kako treba ali ja nisam taj nazalost, ne znam dali ce se sta popraviti sa sledecim azuriranjem.
07.10.2013 | 21:29
Upravo sam se malo igrao s novim 5 s i vec kao sto je receno definitivno se ne isplati prelazit s petice na nasljednika. Nesto sitno je brzi ali to je sve zanemarivo. Kamera jeste bolja ali koliko se ona koristi mislim da nikad nebi bila razlog kupnje.
Petica je itekako dobar smartphone i nema smisla bacati novac na 5s.
08.10.2013 | 00:25
scarface32 kaže:
Danas na holandskoj stranici pise da su indeticni samo sto je 5c plastikaner i imas mogucnosti biranja boja. Sto je najgore holandjani kritikuju kako to da za godinu dana star hardver i plastiku traze toliko para.

Glupi neki holanđani. Ne samo da ovaj 5c ima bolje antene i čipove, te prednju kameru nego košta jednako kao što bi koštao i godinu stari i5 da je ostao u prodaji.

Fakat glupih ljudi ima. Ne vjeruj svemu što pročitaš...
09.10.2013 | 16:59
Evo samo da javim, home button je dosta mekan i čuje se klik kada se stisne i to će dosta ljudi živcirati, vidim da i po drugim forumima pišu o tome problemu, pa eto neka se zna. Znači totalno je drugačiji osjećaj klikanja na 5S i na 5. Možda samo treba da se na to navikne, ali...
10.10.2013 | 18:30
Upravo sam kupio iPhone 5, black and slate, 16 GB.
Otisak prsta i kamera, te procesor od kojeg baš i nemaš realne koristi s gigom RAM-a nisu me privlačili na 5S, a pogotovo kombinacija boja crna/space grey.
Znam da se ovaj navodno grebe, pa si poslije 25.; kada 5S i C stignu u HR, namjeravam kupiti Apple skin, ili kako ju već zovu.
Ali ono što sam odmah primjetio kod Lightning kabla čiju je sliku Smayoo neki dan uplodao, koja prikazuje USB konektor odvojen od plastike - pa nitko nigdje nije napisao, niti na našim, niti na vanjskim Apple forumima i raznoraznim stranicama, da je plastični omot kabla oko metala USB priključka skoro duplo tanji od starog 30-pinskog kabla...
10.10.2013 | 19:24
Vanjuška kaže:
scarface32 kaže:

Glupi neki holanđani. Ne samo da ovaj 5c ima bolje antene i čipove, te prednju kameru nego košta jednako kao što bi koštao i godinu stari i5 da je ostao u prodaji.

Fakat glupih ljudi ima. Ne vjeruj svemu što pročitaš...

Ja ovdje nikakve razlike nevidim sem boja i hvatanja 4g signala. Em je plastikaner em isti hardwer.

www.iphoneclub.nl/283748/iculture-vergel...hone-5c-en-iphone-5/
10.10.2013 | 19:31
Kloba jesi li kontrolisao ima li kod tebe problem sa žiroskop, kompas i akcelerometar kod mene ima jedino me to nervira a na ovo ostalo sam se privikao, posle iPhone 5 i ne vidim bas neke velike razlike !
10.10.2013 | 20:15
Kupio sam iPhone 5, ne 5S
11.10.2013 | 09:54
Kvrcko, kako to misliš - žiroskop nije u redu? Kako to primjetiš? Možda trebaš kalibrirati kompas?
11.10.2013 | 10:29
Nesto nije ok sa ziroskopom na 5s i c,izgleda da je do HW tako da kalibracija ne pomaze
11.10.2013 | 13:06
Ne pomaze nikakvo kalibriranje sve sam isprobao i ja mislim da je u pitanju hw i da nece nikakav novi updates popraviti ovaj problem, evo i kod mojih kolega na poslu isti slucaj jedino kod jednog na iPhone 5c malo je bolje ali opet nije tacno kao na iPhone 5 i 4s !
11.10.2013 | 14:49
A šta ako lažu 4 i 5-ce? Usporedi sa kompasom pa češ vidjet da vjerojatno nijedan neće točno pokazat.
Pitanje je samo koliku grešku možemo tolerirat!
11.10.2013 | 18:14
JOHN nije u pitanju samo kompas kad ga stavis na ravan stol on pokazuje nagib od -3° pa cak i -4° dok iPhone 4s i 5 pokazuju da je ravno i kad igras igricu vozis auto ako zelis ici pravo iPhone mora biti naget u stranu vidi se da nesto nije uredu !
12.10.2013 | 17:01
www.theverge.com/2013/10/11/4826934/ipho...-blue-screen-reboots

5S ima i neke Microsoft feature:P
12.10.2013 | 17:04
Vec spomenuto tj otvorena tema
13.10.2013 | 07:51
Na kraju priče stvarno ispada da nikada ne treba kupovati niti jedan Apple proizvod u prvom valu, nego se strpiti par mjeseci da se vidi šta su ovaj puta zeznuli i pričekati da stisnu Kineze da to poprave.
Recimo, uzeo neki dan iPhone 5, godina proizvodnje 2013. Valjda se neće ljuštiti...
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 38 minuta
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO