24.09.2026 | 17:35
Pozdrav,
Prije dva dana sam bio kod jednog lika šta sam popravlja, čisti ... računala.
Budući da je dobio MAC STUDIO M4 MAX da se očisti zvao me jer sam ga zamolio ako bude dobio bilo koji MAC, Mini ili STUDIO(ali samo M serije) i ako ga treba cijeloga "rastaviti" da me nazove jer sam htio vidjeti kako izgledaima. Ima na YT ali je ljepše vidjeti kada je ispred tebe
Radi se o prvoj seriji MAC STUDIO M4 max koji je došao u HR.
Jako mi se svidjelo kolika je kvaliteta u svakom djeliću tog računala, od vijaka do ... ali sam se iznenadio koliko se prašine skupilo.
Eto na žalost nisam snimio, jednostavno se nisam sjetio od sreće da napokon vidim kako ga polako "secira" ...
Nigdje nisam našao neke konkretne priče za čiščenje MAC-ova(od Minija do STUDIO verzije, ne pričam o mackbook laptopima), koliko prašine ulazi, svako koliko bi ga trebalo očistiti, kako ga nekako zaštiti od prašine ...
Znam da mnogi imaju svoje priče tipa "ja ne čistim i radi 5 godina", "MAC je napravljen da ne ulazi skoro ništa prašine ... ali prašina uđe samo je pitanje koliko.
Kada je krenuo sa rastavljanjem mislio sam da će biti sloj "mikro" prašine ali ništa strašno. Bilo je suprotno, iznenadilo me koliko je bilo prašine.
Odmah da naglasim ne znam kako je taj MAC održavan, gdje je stajao ... ali je bio spreman za čišćenje.
PC se ne može usporediti jer ima puno više otvora i više prašine ulazi što je i normalno.
Za sve koji rade i servisiraju MAC računala(mislim na Mini, Mini PRO i STUDIO naravno M serije) kako vi i dali uopće štitite svoj MAC od prašine?
Ja sam to riješio na svoj način ali me zanima dali itko uopće štiti MAC Mini, PRO ili STUDIO od prašine i kako?
Hvala!