World of Warcraft - godinu i pol kasnije...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

World of Warcraft - godinu i pol kasnije...


11.01.2008 | 22:32
Ljeta 2006. sam prvi put zakoračio u čarobni svijet Azerotha u World of Warcraftu. Nakon toga sam ovdje poslao mali "foto putopis" s mojim prvim iskustvima. Zaraza se brzo proširila i ovim forumom, a danas je WoW u svijetu toliko narastao da broj igrača prelazi broj stanovnika mnogih stvarnih država. To me ne čudi - komunikacijska infrastruktura, brži strojevi i jeftiniji internet učinili su svoje - WoW je danas dostupan gotovo svakome, a Blizzard je dao sve od sebe da svoju mega-igru održi atraktivnom uz stalna poboljšanja i nove avanture.

Kada vas netko pita: "Koji ti najdraži film?" ili "Koja ti je najbolja knjiga?" - često nije lako dati jednoznačan odgovor. Međutim, Blizzard je uspio napraviti nešto zaista posebno - igru koja je toliko ispred ostalih u smislu kvalitete i količine sadržaja, u smislu ideje, višestruko razvijene priče, cijele prave novonastale subkulture, da ja, a i mnogi drugi od skoro 10 miliona igrača, mogu čista srca reći: "Da, najbolja igra ikada je World of Warcraft".

Ne, nisam nikada bio neki posebni fan RPG-a (npr. Diablo me nikada nije zainteresirao), dapače, igrački sam svestrano fokusiran - zanimalo me i igrao sam sve - od bazičnih arkada, do kompleksnih akcionih-avantura, preko svih vrsta simulacija, avantura, strategija, pa do platformi, logičkih i ostalih igara, ali da moram izdvojiti jedan naslov kao nešto posebno - to bi bio World of Warcraft! To uključuje i sve što sam probao na igračim konzolama!

Odlučio sam podijeliti s vama par desetaka novijih screenshota iz moje bogate kolekcije, a mnogi će biti interesantni i iskusnijim igračima...



Ulaz u Stormwind, glavni grad Alijanse točno u ponoć na Novu godinu - Blizzard je pripremio veliki vatromet i bačve s pivom, a u gradu se mogao piti i pjenušac! Zamjetite orkovske kosti pri dnu slike - naime, svake godine, može se reći tradicionalno, Horda napada Stormwind.



Glavni trg u Stormwindu nesporedno nakon otkucavanja ponoći - igrače je teško i prebrojati, proslava je bila veća nego prošle godine, a server je bio toliko opterećen da se sve bitno usporilo. Osim službenog vatrometa mnogi su kupili rakete i napravili i svoj privatni vatromet... sve je tu - od pijanih u fontani do razigranih čarobnjaka koji demonstriraju svoje audio-vizualne mogućnosti!



Vjerojatno ćete primjetiti moju dragu vilenjakinju kako pleše obasjana mjesečevim zrakama u skupocjenoj opravi satkanoj od najfinije mjesečeve tkanine! To je čarolija koju ova moćna druidkinja može izvesti uz pomoć kamena Elune. Na bačvi možete vidjeti našeg dragog kolegu s foruma - iskusnog lovca Swiftslasha. Da mi je netko u vrijeme dok sam na ZX Spectrumu u Hobbitu tipkao: "GO WEST, TAKE SWORD" rekao da ću u ne tako dalekoj u budućnosti moći Novu godinu dočekati u virtualnom on-line svijetu, s tisućama drugih živih igrača, vjerojatno mu ne bih povjerovao.



Duskwood, mračna i neugodna pokrajna južno od Elvinske šume... noć i kiša... ne baš idealno vrijeme za napad na Ysondre - veliku i opasnu zmajicu koja obitava u kotlini koju stoljećima kontrolira. Okupila se grupa od preko 50 igrača s ciljem da joj stane na kraj. Nažalost, stvari su pošle po krivu... jedan nestrpljivi šaman je požurio i odao nas! Ysondre nas je nanjušila i došla u klanac gdje smo se pripremali za napad. Deseci su bili trenutno mrtvi od zamaha njenog opasnog repa, a ostali su ošamućeno popadali od nepodnošljivog smrada njenog zadaha. Svi smo poginuli.



Pokušaj drugi - uspjeh! Ovaj put se okupilo tek 16 ljudi, ali sve od reda prekaljeni ratnici, druidi, najiskusniji magovi i paladini! Uz blagoslov svećenika bitka je bila relativno kratka, ali sjajno organizirana. Strah i trepet Duskwooda je pao! Moja hrabra vilenjakinja ponosno stoji kraj trupla Ysondre. Kolaju priče da su je neki igrači uspjeli izvući iz Duskwooda i dovući sve do Stormwinda gdje je napravila opći pokolj. Nakon toga je Blizzard intervenirao i isključio zmaja, da bi se vratio tek kasnije nakon nekih korekcija.



Ovaj screenshot je zanimljiv zato jer se radi o susretu dviju nepomirljivih strana u srcu protivničke teritorije. Edex, legendarni paladin na strani Alijanse uz zlu sestru moje vilenjakinje, Morxanu, u Silvermoonu - gradu na strani Horde. Ovo je bilo moguće lako napraviti tek neposredno nakon objave ekspanzije - kada još nisu postojali igrači viskog nivoa među dvije novouvedene rase, pa su se Level 70 igrači prilično slobodno mogli kretati po neprijateljskoj teritoriji.



Dire Maul je danas ruševina. Nekada to je bio velik vilenjački grad, zaista velik - gotovo poput Darnassusa. Nalazi se u predivno zelenoj pokrajni Feralasu (obavezno posjetite "Blizance" - dva velika brda s kojih puca predivan pogled). Grad je uništen i zaposjednut od strane velikih i neugodnih ogrova. U srcu grada sada obitava podivljala vegetacija, hodajuće biljke mesožderke i ostala zla. I danas je neugodan i za igrače najviših nivoa.



Što je ovdje tako posebno? Iskusni igrači će odmah prepoznati - radi se o vojnom aerodromu patuljaka koji se nalazi iza Ironforgea - grada u planini, utočištu patuljaka i gnomova. Posebno je to što je taj aerodrom tajna i zaštićena zona u koju nije dozvoljen pristup igračima! Moguće ga je vidjeti tek iz zraka kada se u preletu prođe iznad tog područja. Odakle Fluxana na svom vjernom borbenom ovnu ovdje? Tajnom stazom koja započinje u susjednoj pokrajni - relativno mirnom Loch Modanu.



Sletno-poletna pista! Jedan od patuljaka sluša plač i jadikovke kolege inženjera koji se tuži da ne može popraviti jednu od letjelica. Inače, ovdje i trolovi imaju svoju pećinu, a postoji i "back door" za Ironforge, ali je zatovren - iako se iz jednog kuta može vidjeti tunel s bakljama koji vodi uzbrdo u grad.



Flight-point na aerodromu! Nažalost, nije aktivan. Tko zna, možda Blizzard aktivira ove stvari s vremenom i u ovim skrivenim zonama...



Još jedna nedostupna zona! Pogled na plodni vinograd s obronaka Dun Morogha. Snijeg se topi i stvara rijeku čiji brzaci dijelom završavaju u jezercu, a dio odlazi u močvarnu regiju Wetlandsa.



Pogled na Dun Morogh u pozadini... litice su jako opasne, jedan krivi korak i mrtav si, a teren je nepristupačan. Ovdje valjda biti ekstremno oprezan ako želimo doći do skrivenog sela na obroncima...



Prijateljski seljaci nisu previše raspoloženi za razgovor, a nije ni čudo obzirom na ružno vrijeme.



Sve je tu za sretan i miran seoski život - daleko od sukoba, čudovišta i zlih zmajeva.



Evo i odgovora kako se "normalnim putem" dolazi u ovo seoce na obrnocima - patuljci su probili još jedan skriveni prolaz kroz planinu koji možda vodi u neku od skrivenih dvorana "Starog Ironforgea" - zone iza zaključanih vrata u kraljevoj dvorani. Trenutno se u tunel može ući, ali ne vodi nikuda - tj. u Sveopće Ništavilo (tm). Blizzard se ovdje našalio natpisima na putokazu: "This Way", "That Way" i "The Other Way" .



A sada specijalitet! Druidska pantera se prišuljala na "nemoguće mjesto" - selo Shatterspear! Svi ste ga vidjeli kada pticom putujete iz Moongladea prema Auberdineu. U njemu živi dobroćudna frakcija trolova koji su se odvojili od imperije Gurubashi nakon poraza Hakkara. Većina trolova je ostala u džunglovitom Stranglethornu, ali Shatterspear pleme je otišlo daleko-daleko - čak u Darkshore. Kako su ovdje u relativnoj blizini Noćnih vilenjaka, svojih drevnih neprijatelja, nisu jasni motivi odabira lokacije. No, toliko su dobro izolirani da ne moraju brinuti o ikakvom napadu - žive ovdje u potpuno miru i bave se voodoo magijom, veseljima i žurkama!



Fluxana se odmah pridružila zabavi u svojoj svečanoj opravi!



Zanimljiva trolovska arhitektura - stražarske kolibe na okomitim liticama...



Trolovi bubnjaju - glazbena podloga u ovom selu je jedinstvena - i svakako ritmična!



Pogled na trolovsku zabavu s jedne od visokih nadzornih koliba...



Pećina s tri "trolovske ploče" - prethodno su me u kolibi pitali da li sam došao po kakvu voodoo magiju, ali ništa se ne može aktivirati. Dva od trolova nisu neutralni, već prijateljski i imaju imena.



Gotovo romantičan screenshot na mirnom Shatterspear jezeru.



Trolovi se znaju zabavljati!



Da li ste kada vidjeli ovakav mount? Malo vjerojatno - radi se o Winterspring Frostsaber epic mountu koji je toliko rijedak da ga obično ima svega par ljudi po serveru. Kvaka je u tome što se može kupiti jedino tako da se postane "uzvišenog"statusa s Winterspring Frostsaber trenerom, a to je toliko težak zadatak da traje mjesecima i dobivaju ga samo najuporniji. Osim cool izgleda bez ikakvog oklopa, ovaj epski mount je specifičan i po tome što *ne traži* naprednu sposobnost jahanja! Drugim riječima, teoretski, i igrač nivoa 40 ga može jahati! Drugi je problem što je gotovo nemoguće da igrač nivoa 40 preživi u opasnostima Winterspringa.



Velika bitka slijedi u dolini Alterac! Najveći "battleground", tj. bojno polje u igri, je zapravo igra u igri, a 40 igrača s jedne strane i 40 s druge garantiraju neviđeno bojno iskustvo i gomile adrenalina. Samo taj mali dio Warcrafta je meni osobno zanimljiviji i uzbudljiviji od raznih igara koje su specijalizirane za Player VS Player okršaje. Mnogo je čak i veterana Warcrafta koji se nisu ozbiljnije okušali u "pravom ratu". Razlog tome je što nije lako opstati među najboljima, a pogotovo na strani Alijanse koja je uvijek u PvP okršajima bila "mekša" strana.



Vilenjakinja je u bitkama zaslužila Stormpike bojnog ovna kojim se probija kroz neprijateljske redove na "Poljima okršaja". Jedna od rijetkih bojišnica gdje ipak Alijansa ima više pobjeda. Vjerojatno zato jer se radi o sukobu koji ne potencira napade u malim grupama - u čemu su igrači Horde često superiorni. Pravo uzbuđenje nastaje kada zaslužite biti zapovjednik - "Battleground Leader", tj. vođa bojišnice! Tada doslovno ishod bitke najviše ovisi o vama - o sabranosti, iskustvu i uputama koje izdajete svojim suborcima! Naravno, kao i u pravom ratu - dio ljudi će slušati upute, a dio neće - ili će biti spriječen, pa je svaka bitka potpuno novo i uzbudljivo iskustvo. Kada očvrsnete u ratu, povratak u šume Azerotha izgledat će vam kao godišnji odmor, a vojna oprema koju zaslužite na bojnom polju jedna je od najboljih koje se u igri mogu prikupiti.



Netheray - čudna leteća beštija, ali može se priptomiti. Ovaj epski leteći mount možete nabaviti ako postanete vrhunski letač u službi Shattari Skyguarda.



"Vremenske pećine" su mjesto čudnih energija i ispreplitanja raznih paralelnih stvarnosti, prošlosti i budućnosti. Ovdje imate priliku i za jahanje zmaja, a ono još važnije je mogućnost posjeta nekim regijama u davnoj prošlosti - dok gradovi još nisu bili razrušeni - ili u vrijeme velikih epskih bitaka - kao npr. bitke na legendarnoj planini Hyjal.



Od vremena Burning Crusade ekspanzije vilenjački brodovi su jasno prepoznatljivi drugačijom konstrukcijom - sada je takav brod i glavni transport od Feathermoon Strognholda do kopna.



Ovakvu pticu imaju privilegiju jahati samo najbogatiji stanovnici Azerotha. Radi se o epskom grifonu, a trošak da bi se došlo do njega prelazi čak 5000 zlatnika. Koliki je to iznos dovoljno govori činjenica da igrači koji prvi put započnu igru mjesecima nemaju više od par desetaka zlatnika u džepu.



Kada smo već kod čudnih načina transporta - ovo je svojevrsni žirokopter, proizvod vrhunskih inženjera Azerotha.



Scena kao iz kakvog nacionalnog parka - jedna od lokacija u dubini Maraudona, dungeona u pokrajni De Solace.



Pitomi zmaj iz porodice Netherdrakeova. Jedna od misija u regiji Netherstorm omogućava jahanje ovog golemog letača.



Talbuk je epski mount, svojevrsni plemeniti križanac konja, ovna i divokoze. Mogu ga jahati samo oni koji zasluže povjerenje Kurenaija. Na slici je u ugodnoj šetnji šumom ispred Silvermoona - glavnog grada "zlih" vilenjaka. Inače predivna, ali sjetna pokrajna - čemu doprinosi i fantastična glazbena podloga.



Talbuk se predivno uklapa u snježni pejsaž Dun Morogha.



Kontrast snijegu - spaljeni Stratholme! Ovaj ljudski grad na dalekom sjeveru nekada je bio sjajan i moćan poput Stormwinda danas.



Tempest Keep je svemirski brod drevnih Draneija. No, stvari su pošle po zlu... ako ništa drugo, barem se nije srušio i rasuo preko par otoka kao što se dogodilo Exodaru - čija olupina jednim dijelom sada služi kao glavni grad Draneija.



Forma ptice druidima omogućava veliku slobodu kretanja. Scena iz šume Terokkar.



I za kraj zanimljiva pećina, više se ne sjećam točno lokacije, ali mislim da je u srcu Barrensa.



A ako ste mislili da ovakve opise mogu napisati samo hard-core igrači - niste ništa vidjeli! Na slici je mala Bimbim - simpatična gnomica na RP (Role Playing) serveru. RP serveri su zamišljeni kao potpuno izolirani od našeg stvarnog svijeta i zaista su samo za najluđe igrače. Blizzard u pravilima navodi da su bilo kakve reference igrača tijekom igre na stvarni svijet strogo zabranjene. Od imena igrača, pa do neobaveznog chata. Igra na takvim serverima je drugačija, traži potpunu posvećenost, ali je zato atmosfera zaista posebna. Rekao bih da postoji više "časti" u odnosima između likova, a priča se gradi na druge načine - iako je tehnički sam gameplay identičan. Ja ipak ostajem na normalnom serveru - ako ništa, zato jer sam u neobaveznom chatu stekao mnogo prijatelja - ne samo iz Hrvatske, već iz cijele Europe.

"Long live the Alliance!"
12.01.2008 | 00:03
Ajm spičles




--
Swift
12.01.2008 | 09:49
A ja sam ukinuo account jer je bilo uglavnom dosadno.
12.01.2008 | 11:25
Ajm spičles tu. Prestao sam igrati nažalost pa mi ovo vratilo uspomene (lol).
For the horde
12.01.2008 | 20:26
Ribu mogu razumijeti jer je upao u WoW bitno kasnije od ostatka poznate ekipe i onda dolazi do problema razlike u nivoima - npr. igraču level 50 je dosadno prolaziti odavno savladano s mladim igračem levela 15 koji je tek počeo. Najveći dio zabave u WoW-u je upravo to - druženje i zajedničko obavljanje zadataka, a onda mladi igrač dolazi do toga da sve mora raditi sam ili mora tražiti nova poznanstva, a igra mu izgleda \"tužno\" jer zna da su mu frendovi \"tu negdje\", ali mu rijetko žele pomoći jer su zaokupljeni svojim zadacima više razine. Ni meni to ne bi bilo jako zabavno.

Mjesta na koja bi išli zajedno seniorima više nisu izazov, a mnogi na to gledaju i kao na \"gubitak vremena\" jer se u to vrijeme negdje mogao zaraditi XP (iskustveni bodovi) koji bi dalje unaprijedili lik. To je jedna od rijetkih mana Warcrafta - ne postoji mehanizam koji bi na sretan način spojio prijatelje bitno različitih nivoa. Razlika koja još prolazi da se može igrati zajedno je otprilike 5 nivoa.

Jedna od solucija su tzv. \"altovi\". Mnogi igrači kada dovedu svoj \"main\", tj. glavni lik do maksimuma, krenu eksperimentirati s likom druge klase. To je onda prilika da se počne paralelna igra s prijateljem nižeg nivoa. Opet, Riba tu nije imao sreće jer je upao taman u glupo vrijeme kada su se svi od naše ekipe lomili da što prije dođu do 70, a \"altovi\" im nisu još došli na red. Sada, kada su mnogi krenuli s \"altovima\", Riba je ukinuo account...

Nema veze, zato ćemo Riba i ja udarati po Starcraftu 2 kada dođe!
13.01.2008 | 10:33
Eh, da.. WoW i altovi
Malo je previše vremena potrebno lvlirat alta i opremiti ga kako spada, a oped ganjati glavnog lika Velika je stvar u tome da za heroic instance ne treba više honora ko prije tj honored je dovoljan da se dobiju ključevi, a uveli su i daily heroic i više daily questova šta je sigurno veliki plus.

Ally FTW

~~~~~
Cystorm - shadowpriest lvl 70 <Worshipped by Gods>
Agnamagnon - warlock lvl 70 <Worshipped by Gods>
~~~~~
13.01.2008 | 12:28
Blah... Napraviš si altu onaj leg armor sa +30 STA i +10 AGI i Bob ti je ujak Da onda vidiš leveliranja ...
13.01.2008 | 12:29
Belerphone je napisao:
Ajm spičles tu. Prestao sam igrati nažalost pa mi ovo vratilo uspomene (lol).
For the horde


For The Pony !
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.01.2008 | 13:50
Vidim Swifta kod Ysondre, čini mi se i Hereka..


Nema me nigdje na slikama pa cu se sam ubacit.. al ja cu stavit tebe, da da :o)


  • Dijete
  • Posjetitelj
13.01.2008 | 13:52
Dijete je napisao:
V pa cu se sam ubacit.


ajme koja ogromnjača.. sry, al ne da mi se mijenjat
13.01.2008 | 15:38
dpasaric je napisao:
Ribu mogu razumijeti jer je upao u WoW bitno kasnije od ostatka poznate ekipe i onda dolazi do problema razlike u nivoima - npr. igraču level 50 je dosadno prolaziti odavno savladano s mladim igračem levela 15 koji je tek počeo. Najveći dio zabave u WoW-u je upravo to - druženje i zajedničko obavljanje zadataka, a onda mladi igrač dolazi do toga da sve mora raditi sam ili mora tražiti nova poznanstva, a igra mu izgleda \"tužno\" jer zna da su mu frendovi \"tu negdje\", ali mu rijetko žele pomoći jer su zaokupljeni svojim zadacima više razine. Ni meni to ne bi bilo jako zabavno.


Za to u prvom redu treba imati vremena, a ako imas desetke stvri koji su ti zanimljiviji od toga onda je vrijeme tesko naci. Plus sto se ocigledno nisam navukao na to jer ako ga ne bi igrao nije mi nedostajao.
Ljude koje bi tamo sreo preferiram sresti uzivo, a i \"stvarni\" svijet je dosta caroban kad covjek izadje iz kuce - kao npr. ovo.
13.01.2008 | 15:38
Ah, ja ne igram vec 8 mjeseci, tj, nakon sto sam sa guildom ubio magtheridona i skoro ocistio Tempest Keep (do solariana), jednostavno sam se zasitio, al mislim da se prist dize iz mrtvih na sljedecu ekspanziju, koja mi se ovako na prvu loptu svidja skoro vise nego Burning Crusade kad su ga najavili.
  • User
  • Posjetitelj
13.01.2008 | 19:14
Ja se slazem s Ribom ovdje
14.01.2008 | 00:38
Riba je napisao:
Za to u prvom redu treba imati vremena, a ako imas desetke stvri koji su ti zanimljiviji od toga onda je vrijeme tesko naci. Plus sto se ocigledno nisam navukao na to jer ako ga ne bi igrao nije mi nedostajao.


Bah, ipak si otvorio account i pokušao bauljati za ostalima, povodljivče! I sad kad su te odjebali se praviš frajer, ha?
14.01.2008 | 00:58
Dijete je napisao:
Dijete je napisao:
V pa cu se sam ubacit.


ajme koja ogromnjača.. sry, al ne da mi se mijenjat


hihi
14.01.2008 | 01:08
Vanjuška je napisao:
Bah, ipak si otvorio account i pokušao bauljati za ostalima, povodljivče! I sad kad su te odjebali se praviš frajer, ha?


Na crnoj sam im listi otkad sam bio optuzen da se dolazim igrati pijan.
14.01.2008 | 01:10
Ma nemoj, a što bih ja tek trebao reći ... mene su uslikali na bačvetini u crvenom trikojčiću ...
14.01.2008 | 03:45
2 Dijete: sviđa mi se screenshot, imam prilično dobar damage na toj listi! Obično su warloci među prvima, pa mi je drago da se moj druid ugurao u to društvo...

2 Riba: sada je jasno da si igrao preko lošeg wirelessa iz hotela, ali taj dan je to nama izgledalo fakat kao da nisi pri sebi!

2 Vanja: sada za blagdane sam imao turu po \"pubovima\", ali sam otkrio da su se pretvorili u disko klubove i to loše, pa sam se vratio u blagodati virtualnog!
19.01.2008 | 11:35
Ma Riba je zaboravio da se masu puta ubio od pive u pravom životu sa istim ljudima sa kojima je igrao wow.....ti ljudi se i danas sastaju po pabovima i u pravom životu kao i Azerothu
20.01.2008 | 13:39
Ja sam dakle isao shortcutom!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 47 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Ender, Gjuroo, iAnte, MacSlavko, Maxxy, Riba, Anonimci (791)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO