Utility Data proces 'jede' CPU
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Utility Data proces 'jede' CPU

06.06.2019 | 18:13
Pozdrav svima, nisam uspio naći temu kroz search, ako sam je fulao, pardon.

Uglavnom MBPro 9,2 model, stalno mi se pali Utility Data proces i jede CPU, screenshot u prilogu, please pomagajte. OS je 10.12.6.

Često je Non responsive.

Hvala svim unaprijed.
Prilozi:
06.06.2019 | 18:25
Nemam pojma... Ni google baš ne daje ništa pametno. Probaj otvoriti Console.app i u filter polje upiši utility data
06.06.2019 | 21:02
Selektiraj taj problematični proces, i onda klikni [i] ikonu u toolbaru. U prozoru koji će se otvoriti klikni Sample gumb. Nakon nekog vremena otvorit će ti se prozor sa dodatnim infomacijama, u ovom slučaju obrati pažnju na podtake iza Path:, tamo ćeš vidjeti otkud se točno pokreće taj proces pa ćeš znati i koja je aplikacija krivac. Javi!
07.06.2019 | 15:30
Evo ga, cijelo jutro čekam da se pojavi, sad sam otvorio neki PDF, možda je to. Pomagajte.
Prilozi:
07.06.2019 | 16:52
Imaš nekaku aplikaciju utilityData.app u svojem Library/utilityData folderu. Meni to smrdi, nemaju tamo što raditi aplikacije. Za početak moguće je da se automatski pokreće kod logina pa provjeri svoje login items. Drugo, Odi u finder, pa u Go izbornik / Go to Folder... i upiši ~/Library/utilityData. Otvorit će se Finder prozor sa tom aplikacijom, napravi Get info na nju da vidimo piše li unutra više. Zanimljivo da se ne može ništa izgooglati o tome.

Ako nije velika arhiviraj ju i pošalji mi je na mail, rado ću baciti oko na nju.
07.06.2019 | 21:44
Meni smrdi na nekakav spyware ili ransomware Ja bih probao instalirati ovo, pa vidjeti dize li kakvu paniku:

objective-see.com/products/ransomwhere.html
07.06.2019 | 23:20
Vjerojatno bi i Little Snitch imao što za reći.
08.06.2019 | 23:04
^SuperUnknown^ kaže:
Meni smrdi na nekakav spyware ili ransomware Ja bih probao instalirati ovo, pa vidjeti dize li kakvu paniku:

objective-see.com/products/ransomwhere.html

Pitanje, da nije i ovo ransomware? Ona stara spika, kao instalirajte to, a ono zapravo ransomware. ))
08.06.2019 | 23:13
S obzirom da se macOS (podesen na "App Store and identified developers") ne buni prilikom pokretanja njihovih instalacija, rekao bih da su legit
08.06.2019 | 23:18
Riba kaže:
Imaš nekaku aplikaciju utilityData.app u svojem Library/utilityData folderu. Meni to smrdi, nemaju tamo što raditi aplikacije. Za početak moguće je da se automatski pokreće kod logina pa provjeri svoje login items. Drugo, Odi u finder, pa u Go izbornik / Go to Folder... i upiši ~/Library/utilityData. Otvorit će se Finder prozor sa tom aplikacijom, napravi Get info na nju da vidimo piše li unutra više. Zanimljivo da se ne može ništa izgooglati o tome.

Ako nije velika arhiviraj ju i pošalji mi je na mail, rado ću baciti oko na nju.

Evo screenshot log in itemsa, tu je leftover od Rescue time appa, ova aplikacija poslana mailom pred minutu.
Prilozi:
08.06.2019 | 23:27
vuzem kaže:
Riba kaže:

Evo screenshot log in itemsa, tu je leftover od Rescue time appa, ova aplikacija poslana mailom pred minutu.

Normalno, slao sam tebi, Riba, i to pod uvjetom da i dalje imaš mail adresu koja je navedena ovdje u user profile.
08.06.2019 | 23:28
^SuperUnknown^ kaže:
S obzirom da se macOS (podesen na "App Store and identified developers") ne buni prilikom pokretanja njihovih instalacija, rekao bih da su legit

Instalirao, doduše meni se pobunio sad.
08.06.2019 | 23:37
vuzem kaže:
vuzem kaže:
Riba kaže:

Normalno, slao sam tebi, Riba, i to pod uvjetom da i dalje imaš mail adresu koja je navedena ovdje u user profile.

Ništa od toga, Gmail ne dozvoljava slanje ZIP fajlova.
09.06.2019 | 00:04
Gmail dozvoljava slanje *.zip fajlova, ali ne dozvoljava slanje slanje *.exe fajlova, čak ni onda kad su zapakirani.

Možeš ga probati poslati nekim servisom tipa Jumbo-mail, ili staviti na neki servis za share-anje u oblaku (Dropbox i sl.) pa mu poslati link.
09.06.2019 | 06:31
Možda si mislio na onaj iChat info (to je mrtvo pretpostavljam?)...mail mi je riba at jabucnjak.hr. Ako nije veliko uploadaj u forum pa ću obrisati nakon skidanja.
09.06.2019 | 22:47
Riba kaže:
Možda si mislio na onaj iChat info (to je mrtvo pretpostavljam?)...mail mi je riba at jabucnjak.hr. Ako nije veliko uploadaj u forum pa ću obrisati nakon skidanja.

Taj stoji na korisničkim podacima kod jabučnjaka. )

Uploadano je u ZIP formatu ovdje, nije veliko.
Prilozi:
11.06.2019 | 17:03
Pogledao sam koje libraryje koristi taj executable i stringove unutra, nisam našao ništa što bi nedvosmisleno ukazivalo na funkciju tog programa, ali ništa ne ukazuje ni na neku korisnost...briši ti to sa diska.
Kada dignem neki VM odvažit ću se to pokrenuti, možda saznam više.
11.06.2019 | 20:33
Jesam, nadam se da neće ponovno od nekud iskočiti. Hvala svima na pomoći i angažmanu, najviše Ribi, normalno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO