30.08.2026 | 17:37
@ Matijazx - pozdrav tebi i da voliš Mac. Kao i svi mi ovdje.
Davne 1993 u Zagrebu u Geodetskoj školi sam upoznao Apple IIc. Na 5,25" diskete. Svi moji frendovi su imali Commodore 64 ili Spectrum, a ja ništa. Nekoliko godina kasnije sestra je imala dečka, a danas muža, a njegov brat je bio na FER-u, i tada sam imao priliku vidjeti Apple Performu?!? Koji Atari, koja Amiga?!?
Nakon škole vojska, rat, ranjavanje... A onda otkaz u vojsci (ja sam ga dao). A onda prvi iMac, sestra mi ga uzela u tadašnjem Filex-u. u Voćarskoj na rate. U međuvremenu sam, otišao u mirovinu, invalidsku, zasluženu (dva puta ranjavan a onda nećasni otpust iz vojske).
Sa PC-em da ti kažem u životu i nisam imao neka jaka iskustva. bilo je izleta, ali to nije to. nije da ne valja, vodio sam sa strane i školu informatike u doba neimaštine, položio ECDL certifikate da bi sve bilo legalno. Ali nije to jednostavno to.
Bilo je i odustajanja od Mac-a, frustracija, evo i Smayoo zna za mene ovdje, jer mi smo može biti jedni od prvih ovdje na forumu. Bilo je i proljevanja žući... Ali evo opet, Mac je Mac.
Drago mi je je Matač (zoveš se kao i moj sin) da ti je Apple zapeo za srce. Vjeruj mi, to je samo elektronički uređaj, kao i svi drugi, ali sa dušom, koju mu je davne 1974 Steve Jobs unio za sva vremena.