Prevara: Illusion Mage
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prevara: Illusion Mage

02.05.2011 | 19:13
Danas me zabavio oglas na Etargetu! Žao mi je što ga se nisam sjetio snapshotati jer koliko god puta refreshao stranice s oglasima, ne mogu ga ponovo prizvati.

Riječ je o scamu, a u priči se spominje i Mac pa vrijedi upozoriti da netko neupućen ne nasjedne.

Oglas "povoljno" nudi "vrhunsku aplikaciju za 3D". Link vodi na grozno-izgledajući (www.illusionmage.my-php.net) koji pak dalje linka na ugodno-izgledajući početak prevare (www.illusionmage.com).

Prevara se sastoji od toga da je neki neznani junak uzeo source Blendera (koji je svima dostupan), kompajlirao ga i rezultat prodaje za $47 pod nazivom "Illustion Mage" i uz puno popratnog "uvjeravanja" na webu zahvaljujući kojem laik u potrazi za 3D aplikacijom može nasjesti jer za $47 dobije čudo od programa (ovo zadnje ne sporim). Na žalost, taj laik neće prepoznati screenshote Blendera niti će mu se upaliti lampica da isto to može dobiti za 0 kn tako da skine sa www.blender.org.

Ovog sa illusionmage.com još i razumijem, kao inicijatora prevare, ali domaća replika me istovremeno tjera na smijeh, ali i na plakanje.

Upozoreni ste.

Ako već imate $47 viška, skinite Blender sa službenih stranica, a višak donirajte potrebitima.
02.05.2011 | 21:34
Mislim da samo nisi shvatio da GNU licenca ne zabranjuje prodaju softvera, naprotiv:
www.gnu.org/philosophy/selling.html

Na dnu stranice također piše "Released Under GNU GPL. Source code available for download". Doduše trebalo bi provjeriti što je u kupljenom paketu i piše li jasno unutra da je softver pokriven GNU licencom, ali po do sada viđenom ne radi se ni o kakvoj prevari.

Evo i od samog Blendera (www.blender.org/education-help/faq/gpl-for-artists/#c6710):

Can I sell my own version of Blender?

Yes you can, but only if you provide this new version of Blender and the sources to your clients under the same GPL license. The client then benefits from all rights the GPL offers; free to use it, or even distribute it when they wish.

This method provides an essential business model for contracting and support business with Blender. You can freely sell fixed or changed code in Blender, for as long you deliver this as GPL to clients. You don't have the obligation to publish it for everyone.

"Domaća replika" je affiliate link, standardni oblik internet marketinga.

Đipi, drži se 3D-a.
02.05.2011 | 21:49
Mislim da samo nisi shvatio da GNU licenca ne zabranjuje prodaju softvera, naprotiv:

Shvatio sam, ne brini. Ali pogledaj spomenute webove koji pokušavaju nekome izbiti iz džepa $47 (ne znam koliko košta "domaća verzija" ) za nešto besplatno pa mi reci jel' prevara ili oni koji stoje iza toga zaslužuju da ih se potapša po leđima jer nude to što nude, na način na koji nude?

Prevara je (barem američka verzija - za domaću još nisam čuo nijedan komentar kupaca - nadam se da ih ni nema) i utoliko što se na webu mogu pronaći komentari ljudi koji su nasjeli, kupili i kad su shvatili da su kupili Blender, pokušali ostvariti pravo na obećani "money back guarantee". Kako da ne.

Da te zanima ponuđeno, bi li rađe nasjeo i kupio za $47 ili, uz pravovremenu informaciju da se radi o Blenderu, skinuo Blender bez da ti narastu magareće uši? Ja bih potonje, za druge ne znam.
02.05.2011 | 21:56
Radi se o klasičnom sales pageu koji je samo još jednom dokazao svoju efikasnost u svojoj formi. Ako ćemo tako, on daje kompletan marketing prevara (s čim se dijelomično i slažem). No da ne drvimo, momci ipak nisu bili fer:
www.blender.org/blenderorg/blender-found...re-branding-blender/
02.05.2011 | 22:02
No da ne drvimo, momci ipak nisu bili fer

Ti drviš.

Mene pak fascinira dio u kojem i takav scam može u Lijepoj Našoj naići na plodno tlo. Netko se jedan dan probudio, primjetio nišu na tržištu prevare i odlučio je popuniti. Ni Ferenginar nam nije ravan po smislu za "poduzetništvo".
02.05.2011 | 22:14
Djipi kaže:
[b][/b] Ni Ferenginar nam nije ravan po smislu za "poduzetništvo".[/quote]

Ma, pogodak u centar.!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 51 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dperec, Ender, Riba, smayoo, Anonimci (779)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO