Mobile Me
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mobile Me

10.04.2011 | 13:51
Da..ja isto stavljam svaku večer puniti mobitel. Ne znam, to mi je navika. Valjda zato što sam lud kad ostanem bez baterije. Koji god sam mobitel imao do sada, i koliko mu god baterija trajala, ja sam ga punio svaki dan!

Ali, kod iPhone-a, sa uključenim Wi-Fi, BT, 3G baterija mi uz intezivno korištenje, slušanje glazbe usput, surfanja ne izdrži ni 24h...
11.04.2011 | 10:24
DrAle kaže:
Nažalost, iDisk je iritantno spor pa za taj dio koristim Dropbox

Probaj radit sa iDisk-om putem ftp clienta tipa Transmit, koristim ga uvijek za iDisk i brzina je znatno veća...nije free, plaća se 34$ ali vrijedi te pare... http://www.panic.com/transmit/
11.04.2011 | 19:44
renato.lubina kaže:
Ali, kod iPhone-a, sa uključenim Wi-Fi, BT, 3G baterija mi uz intezivno korištenje, slušanje glazbe usput, surfanja ne izdrži ni 24h...

Pa ako gledamo da normalan čovjek dnevno spava 7-8 sati, dovoljno je da tvoj iPhone (s obzirom da ga svaki dan puniš ovako ionako) izdrži 16h dnevno...

Drugo, čemu uključen BT nonstop? Ako ga koristiš sa BT slušalicama ili u autu, onda OK, inače, gasi ga.
Kod mene je i 3G ugašen, jer sam 80% vremena pokriven wifijem. A kad mi zatreba, lako ga upalim... Štedi bateriju, vrrrrlo.
11.04.2011 | 19:49
Sve to stoji @Vanjuška, ja ne koristim BT stalno, tj. skoro nikako tako da mi je 99% vremena isključen. A za 3G iskreno ne vidim smisao da ga gasim/palim... jer ja većinu vremena nisam prikriven wifijem, a preko edge-a mi je net prespor. Tako da mi je 3G stalno uključen i sisa li ga sisa bateriju...

Znam da normalan čovjek spava 8h, ali baterija je svejedno dosta loša...ali pretpostavljam da je to feature, a ne bug! Pozz
11.04.2011 | 20:48
Meni kapacitet te baterije na iPhone jaaaaaako varira. Nikada ne znam koliko ce baterija trajati.

Konkretno, nekada kada ukljucim GPS navigaciju i po par sati zaboravim spojiti mob na punjac, a baterija traje li traje. Znalo se desiti da ju GPS software cijelu pocucla za 2 sata, a nekada radi preko 5.

To puno ovisi i o samom softveru, jer neke navigacije puno brze trose bateriju od drugih. Valjda losije optimiziran kod...

Uglavnom, baterija na iPhone nije neka sreca. Ali ja svoj mob ipak jako volim
11.04.2011 | 20:50
renato.lubina kaže:
Sve to stoji @Vanjuška, ja ne koristim BT stalno, tj. skoro nikako tako da mi je 99% vremena isključen. A za 3G iskreno ne vidim smisao da ga gasim/palim... jer ja većinu vremena nisam prikriven wifijem, a preko edge-a mi je net prespor. Tako da mi je 3G stalno uključen i sisa li ga sisa bateriju...

Onda ugasi Wifi. Znam da može biti tlaka prebacivati simo-tamo, ali ako ti baterija ne izdrži dok ne legneš u krevet - nešto se mora promijeniti.

Znam da normalan čovjek spava 8h, ali baterija je svejedno dosta loša...ali pretpostavljam da je to feature, a ne bug! Pozz

Vidiš, moje je mišljenje da je baterija izvrsna, jedna od boljih. Problem je veličina ekrana i njegov brightness koji ljudi vole pojačati. Pa onda programi/igre i naravno klasično 3G/WIFI/BT trojstvo.

One dumb mobitele nismo ni upola toliko koristili kao ove pametne - pa nije ni čudo da su trajali po 5-6 dana...
20.04.2011 | 17:51
Procitao sam temu, ali meni i dalje neke stvari nisu jasne. Jucer sam pokrenuo Mobile Me ponukan pretezno pozitivnom raspravom oko ovoga. Imam iphone, iMac i jos jedan prijenosnik. Dosta mi je bitno raspolagati prvenstveno mailovima i mail accountima na sva tri uredjaja. No to mi ne funkcionira, barem ne onako kako sam ocekivao. Zanima me sljedece, pa ako mi netko moze pojasniti:

1. U opcijama sam stavio sam da mi synca Mail Accountse, Mail Rulese, Signatures i sl., no nista od toga mi nije syncano. Drugim rijecima u Mobile Me-u i dalje imam samo onu me.com adresu na koju mogu primati mailove i s koje mogu slati. U cemu je fora?

2. Ono sto sam se nadao je da ce Mobile Me potegnuti sve moje mail accounte i da cu ih u tom web sucelju moci koristiti s bilo kojeg mjesta i racunala, odnosno da necu morati koristiti ovu novu adresu "me.com", no vidim da mi u preferencesima savjetuje da forwardiram sa svojih mail accounta sve mailove na me.com adresu. Mislim, u cemu mi je onda pomoc? Lakse mi je koristiti webmail u tom clucaju?

3. Ako zelim slati mail sa svog externog mail accounta preko Mobile Me-a onda moram znati SMTP server. Hm, sta on koristi SMTP? Kad sam na drugim mrezama, a cesto sam van RH, ovo mi je ponovo nesavladiva prepreka.

Mozda su ovo malo povrsna pitanja, ali u dva dana nisam uspio naci bolje podatke na webu pa molim ovdje pomoc. Za sada mi je Mobile Me potpuno neiskoristiv, osim za Syncanje adresa i kalendara... bez kojeg mogu prezivjet.
21.04.2011 | 03:38
MM nije zamisljen da spoji tvoje postojece mailove u jednu "kutiju". to je nova adresa na koju eventualno mozes proslijediti druge mailove iz drugih adresa! sto se syncanja tice, to se prvenstveno misli na kalendar, kontakte i iDisk! mail ko mail, radi na istom principu drigih mailova, jedino sto podrzava push na iphoneu, ali ni drugim mail klijentima to nije vise neka novost (gmail recimo isto odlicno radi preko exchanga)!

prije sam koristio google sync bas preko exchanga, i moram priznati da sam bio zadovoljan! jednostavno i korektno!
na MM sam presao radi iDiska, syncanja bookmarksa u safariju, mogucnosti da imam vise kalendara (home, work, itd), i find my phone usluge (koja je sad besplatna doduse).

misljenja sam ipak da je preskup obzirom na to da google nudi kvalitetnu uslugu koja je neznatno slabija (konkretno ako ste na androidu fali vam samo iDisk), za djabe!
ali kako dosta vas zna, puno se prica o tome da apple ima neke nove, drugacije planove za MM, pa nadam se da cemo ih ubrzo i upoznati!
22.04.2011 | 20:17
Da, u medjuvremenu sam i sam dosao do slicnog zakljucka. Hvala na pojasnjenju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 51 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dperec, Ender, m@xym, Riba, smayoo, Anonimci (776)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO