uTorrent i Transmission
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

uTorrent i Transmission

11.07.2010 | 17:25
Nisam nista nasla na ovu temu pa otvaram ovu. Na Windowsima uvijek koristima uTorrent (Limewire za glazbu) i radi perfektno. Tako mi i radi na Macu. I malo citam stranice za Macove i svi hvale Transmission. Nakon sto sam ga skinula, te ima dosta slicne postakve kao i uTorrent (isti port, nema limita, itd...) odlucila sam ih upsorediti. Skinula sam isotvremeno jedan film te is s oba pocela skinuti. Na moje cudenje, uTorrent ga mnogo brze skida (konkretno s brinom od 67kbps) dok je na Transmissionu brzina svega 8kbps. Onda sam pokusala skinuti film s Transmissionom te nakon pola sata uTorrentom. Trenutno se skidaju no na Transmissionu je download na 27% dok je s uTorrentom 45%.

1. Zakaj je takva razlika u brzini ako skidam isti torrent s iste stranice u isto vrijeme?

2. Je li se moze narihtati na uTorrentu da si mogu odabrati koje fileove zelim skidati unutar foldera kao sto se to napravi u inacici za Windows?

Koja su Vasa iskustva s time?

Pozz
11.07.2010 | 21:48
Pa zapravo su vrlo slicne Mac i Windows verzije, osim podesavanja parametara. Mislim da Mac nema opciju da te pita sta od svega zelis skidati prije samog pocetka, vec mozes to kasnije odabrati clrl+mis i onda podesavas prioritet.
11.07.2010 | 22:00
Uz ogradu i napomenu da na Jabučnjaku ne podržavamo piratluk te uz pretpostavku da su sadržaji koje na ovaj način pribavljaš stavljeni na raspolaganje legalno na ovakav način, nema nikakvih problema da se tehnički diskutira o pitanjima koja si postavila.

Osobno torrente ne koristim pa ti ne mogu pomoći, sorry. Ali siguran sam da će ti se netko javiti.
11.07.2010 | 22:09
smayoo je napisao:
Uz ogradu i napomenu da na Jabučnjaku ne podržavamo piratluk te uz pretpostavku da su sadržaji koje na ovaj način pribavljaš stavljeni na raspolaganje legalno na ovakav način, nema nikakvih problema da se tehnički diskutira o pitanjima koja si postavila.

Osobno torrente ne koristim pa ti ne mogu pomoći, sorry. Ali siguran sam da će ti se netko javiti.

Niti ja ne podrzavam piratluk, ali u jednu ruku je ovo razjemjena izmedu korisnika
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.07.2010 | 23:55
torrent je fantastican protokol.. dostupno je masu free sadrzaja putem njega (prosli tjedan sam skinuo mrak album experimentalne mjuze) pa necemo s negativnim pretpostavkama jer stvarno je u porastu broj umjetnika koji na taj nacin distribuiraju svoj audiovizualni rad jer im je izmedjuostalog zgodan za procjenu raspodijeljenog sadrzaja

da je receno da je skidan bio ironman, druga prica.. al ovak, ajmo o tehnologiji..

utorrent na macu sam probao, al mi nije sjeo.. transmisson mi je broj jedan.. moram priznat koliko god da mi je drag, ima musica koje ne razumijem.. na jednom kompu je brz, na zeninom kompu se mjesecima vukao i onda se vratio na normalu..

drugim rijecima, nemam pojma zakaj je sporiji od utorrenta..
12.07.2010 | 02:12
Ja sam odustao od transmisson-a ja jednostavno koristim utorrent, kao što si rekla utorrent brži je nema mušica da se nemože spojiti dok se drugi spajaju i ostale stvari, neznam zašto ljudi toliko hvale transmisson kada je po mom mišljenju jako loš btw jedino što je dobro je to da je lagan ali šta ti to vrijedi kada ne radi.
12.07.2010 | 02:39
Filmove gledam u kinu, tako da ni jedan.
12.07.2010 | 09:31
Jedna stvar mi nije logicna u tom tvom testu. Kako mozes na istom kompu, sa istom brzinom, testirati istovremeno 2 klijenta. Naravno da nece dati sve od sebe kada jedan drugom kradu brzinu Probaj prvo testirati prvo jedan pa drugi, ali u kratkom razdoblju. No kao i svi do sada koliko sam primjetio meni vise odgovara uTorrent.
12.07.2010 | 10:11
filip je napisao:
Jedna stvar mi nije logicna u tom tvom testu. Kako mozes na istom kompu, sa istom brzinom, testirati istovremeno 2 klijenta. Naravno da nece dati sve od sebe kada jedan drugom kradu brzinu Probaj prvo testirati prvo jedan pa drugi, ali u kratkom razdoblju. No kao i svi do sada koliko sam primjetio meni vise odgovara uTorrent.

Skidam sada samo s Transmissionom neki film i vec se skida 2 dana jer ova brzina je prvo 15 kbps pa onda 35 pa onda padne na 10 i to sve jedno za drugim ide tak u roku od 2 sekunde. Mislim da ostajem pri uTorrentu samo bih htjela znati kako se tamo biraju fileovi za skidanje unutar foldera?
12.07.2010 | 15:10
Evo i mene bi isto zanimalo kako se bira unutar foldera filovi????
12.07.2010 | 20:17
MacSin je napisao:

Ev ga nasla sam. Kada se pocne skidati, selektiraj folder, dolje odi na opciju files, stistni control i pisalo bu ti dont download, open in finder te prioriteti.
13.07.2010 | 15:14
eeee skužio, fala ti ,,,, nemogu shvatiti kako to nisam vidio prije
14.07.2010 | 00:32
Imam pitanje nevezano za Torrente no nema smisla otvarati novu temu. Naime, nes sam prckala po Firefoxu i sada, bilo koji dokument da otvorim (konkretan primjer je pdf file s drugih stranica) to mi se automatski savea u Downloads iako uvijek stisnem open with... Znate li mozda kako to rijesiti?
14.07.2010 | 05:10
Ako sam dobro shvatio, po defaultu bi ti ovako trebalo biti namjesteno: Firefox > Preferences ili ako ti draza kratica: ,

Screen_shot_2010_07_14_at_4.png
14.07.2010 | 11:05
Ovo su mi postavke:

Screen_shot_2010_07_14_at_10.png
14.07.2010 | 11:08
Ovo su postavke Add-ona:

14.07.2010 | 12:43
Hm, sve mi se cini OK, ovako bi te Firefox svaki put trebao pitati gdje zelis sta sacuvati.

Ajde probaj ovo: Pokreni Firefox u Safe Mode-u. Drzi "alt" i pokreni Firefox.

Screen_shot_2010_07_14_at_11.png

I resetiraj si postavke kao na slici.
14.07.2010 | 13:29
Napravila sam sto si mi rekao i opet sve automatski skida.
14.07.2010 | 15:10
Mislim da sam malo krivo shvatio.

Sto se tice PDF-a, Firefox uvijek skida file, jer koliko znam nije u mogucnosti po defaultu taj isti PDF prikazati unutar browsera, postoji Firefox PDF Plugin for Mac OS X koji rjesava taj problem, jest malo bugovit ali rjesava problem otvaranja Previewa kako bi se pregledao PDF.
14.07.2010 | 16:22
LStands4Love je napisao:
MacSin je napisao:

Ev ga nasla sam. Kada se pocne skidati, selektiraj folder, dolje odi na opciju files, stistni control i pisalo bu ti dont download, open in finder te prioriteti.

Hvala
15.07.2010 | 00:11
Teddy je napisao:

Sto se tice PDF-a, Firefox uvijek skida file, jer koliko znam nije u mogucnosti po defaultu taj isti PDF prikazati unutar browsera, postoji Firefox PDF Plugin for Mac OS X koji rjesava taj problem, jest malo bugovit ali rjesava problem otvaranja Previewa kako bi se pregledao PDF.

Mislim da je to srz problema. Naime skidao mi je i slike (kao npr. www.vlada.hr/hr/preuzimanja/pozadine_i_s...z_hrvatsku_dalmacija) no i one se otvaraju u Preview-u. Idem naci ovaj plugin pa javim jel' radi. Hvala!
15.07.2010 | 11:40
Teddy je napisao:

Nije njoj problem sto se skida, vec sto se ne skida tamo gdje bi htjela.
15.07.2010 | 13:01
Plug in radi tak da je sada okay. Hvala na pomoci!
15.07.2010 | 14:24
Očito sam onda među rijetkima koji preferira trans naprem utorrenta.

Kada sam se switchao prije koje 3 godine na Mac-a, koristio sam utorrent na Win i bio razočaran što ga nema na Mac OS Xu. No probao sam alternative, i od svih najviše me se dojmio trans.

Kada je izašao utorrent i na Mac-u, isprobao sam ga i ostao razočaran. Ponovo sam mu dao priliku prije par mjeseci no ista stvar.

U Trans-u ima predobrih opcija koje utorrent nema (primjerice limit speed u određenom vremenskom razdoblju, koji je meni izvrstan, a koji utorrent nema). Ima još par opcija kojih se sad iskreno ne mogu sjetiti, al znam da utorrent nisam odbacio samo zbog ove jedne.

Također, meni je obrnuta situacija. Trans mi je brži od utorrenta + kaj u postavkama pojedinog torrent filea ima puno više opcija nego kod utorrenta.

Ako želiš LStands4Love, možemo napraviti najobjektivniji test. Stavimo limit dl i u isto vrijeme započnemo dl s time da pogasimo apsolutno sve na kompu. Pa ćemo vidjeti koji je brži. Ovako nije za usporedbu kad skidaš jer neki put ti je veza bolja, neki put nije, dva filea odjednom skidat paralelno nikako nije objektivan test.
29.07.2010 | 16:03
Ispricavam se na kasnijem odgovoru, tek sada sam vidjela post. Kada se vrtim s mora, pocetkom 9.mj. cu napraviti taj test jer web'n'walk je masno skup. Sto tocno da napravim za taj test?
29.07.2010 | 20:56
Samo za svaki slučaj da pitam, obzirom da po defaultu to bude čekirano; označi aktivni download u transfer prozoru, zatim klikni na slovo i gore lijevo (inspektor), pa onda na options (ikona zupčanika), pa makni kvčicu sa "stay within the global bandwith limits".
Možda si ovo učinila no moguće i da nisi obzirom da defaultno to bude čekirano.

Poz
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.
  • damir1: pozzz svima , da li ima netko problema s iOS 18.6 ? hvala
  • mbp2009: Odlično za PBZ, ali vidim sad da je baterija katastrofa pa onda ću preskočiti dok to ne srede
  • Damirst: Koristim aplikaciju PBZ, istalirao sam public verziju 26 i sve uredno radi
  • Borisone: Čak i da sada radi, možda ju slijedeća public beta skrši
  • Borisone: Prevelika kocka. Ako na iPhonu imaš internet bankarstvo i/ili ostale bitne aplikacije ne savjetujem prelazak na novu slijedeću veliku verziju dok nije na prvoj reviziji (npr. iOS 26.1)
  • mbp2009: Ekipa, itko na ios PB? Zanima me par stvari ali brine me samo pbz aplikacija
  • Yonkis: Ozzy se pridružio legendama :(
  • stefanjos: RIP ozzy!
  • cariblanco: RIP i od mene, mada sad "đavo" trlja ruke, jer mu se ekipa ojačava ;)
  • smayoo: RIP Ozzy Osbourne
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (344)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds