Softwer za 3d modeliranje proizvoda i pakovanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Softwer za 3d modeliranje proizvoda i pakovanja

20.06.2010 | 17:49
Radim na jednom projektu i potreban mi je softwere za 3d modeliranje proizvoda. Molim savjet jer ne znam ni sam koji program da koristim, trenutno isprobavam Esko studio visualiser ali u demo modu. (pola aplikacija je zakljucano pa nisam uspio nista da napravim).

U biti treba mi neki jednostavniji softwere gdje bi mogao da postojeci dizajn apliciram na 3d model vrecicu, kutiju i sl.

Molim pomoć!!!

hvala,
20.06.2010 | 17:52
Mnogo toga možeš čak u Photoshopu Extended. Napravi osnovni objekt u bilo čemu, a onda teksturiranje radi u Photoshopu real-time na tom modelu.
20.06.2010 | 18:00
imam photoshop extended cs5 ali nisam nikad koristio extended dio. Ajde pokusat cu naci kji tutorial o tome.

hvala dpasaricu,
20.06.2010 | 18:25
Probaj Boxshot, odlican za to sto ti treba iako nisam siguran da ima vrecice ali knjige, cd/dvd kutije i sl. ima
www.macupdate.com/info.php/id/28134/box-shot-3d
20.06.2010 | 18:40
Evo skinuo sam i testirao! Čini se prilično jednostavan brz no problem je sto sam u startu limitovan sa 3d modelima, nisam vidio opciju da se mogu ni importovati. sto bi ovaj program ucinilo svakako puno korisnijim. ovako moze posluziti za neke osnovne stvari.
ipak hvala Moschusese, ovo je 3 aplikacija koju sam isprobao danas za ovu namjeru i nisam jos zadovoljan jer ne mogu da napravim proizvod kako sam zamislio, dosljedno.
20.06.2010 | 19:02
Meni to zvuči kao da ti treba punokrvna CAD/CAM aplikacija. Pisalo se o tome ovdje, preporučalo se TurboCAD i još neku drugu aplikaciju (koja je koštala preko $1000, ako se dobro sjećam).
20.06.2010 | 19:08
Mi smo zadnju ambalažu radili u LightWaveu, ali to definitivno nije put koji bih preporučio.
20.06.2010 | 19:09
Turbocad se cini jako komplikovan i zahtjeva dosta predznanja predpostavljam ... Iako se moja namjena cinila jednostavno ispadae da aplikacije nisu nimalo Macovski jednostavne
20.06.2010 | 19:25
Esko Studio Visualizer se čini jako dobrim i jednostavnim. Napravljen je namjenski samo za packiging ali cijena je suluda pogledajte sami:

www.esko.com/web/site.aspx?p=3877&catId=2

Mislim da je ovo najskuplja aplikacija koju sam vidio do sada
20.06.2010 | 19:35
Nije najskuplja, ali je definitivno u top 10. Cijena je li-la sa full suite AutoCADom. Skuplje od toga itekako ima, ali ne često...
20.06.2010 | 19:40
strašno

pa da su bar trial verziju otkljucali da je mogu isprobati, na promo videu se cini jako dobra i jednostavna.
samo mogu reci steta
20.06.2010 | 22:11
Cuj, tebi onda definitivno treba prava 3d aplikacija ako ti nista od ovih jednostavnijih appova ne odgovara. Ja bi ti recimo preporucio Cinemu 4d ako se mislis ozbiljnije baviti s tim jer je modularna i mozes je prosirivati po potrebi ali isto kosta. A da ti to das nekome tko se bavi sa modeliranjem da ti to slozi ako ti treba jednokratno? To ce ti biti puno povoljnije od bilo koje kupnje softvera i ucenja jer sve te aplikacije su dosta kompleksne i trebat ce ti neko vrijeme da dobijes zadovoljavajuce rezultate.
20.06.2010 | 23:01
Potrebu za moduliranjem imam povremeno, i volio bih čuti kako drugi izlaze na kraj s time. Koji su appovi in i easy to use, jer ja se nisam nikad susretao sa 3d modeliranjem.

Da li iko ima iskustvo sa Esko Studiom? Čini mi se jako zanimljiva aplikacija! Baš ono što meni treba ...
21.06.2010 | 13:28
Mislim da ste svi zaboravili jedan besplatan i vrlo funkcionalan program: Google SketchUp. Mozete me popljuvati ali radim snjime zadnjih par mjeseci i nema niti jednog prozivoda/predmeta itd. kojeg nisam uspio 3d modelirati. A da ne govorim da je krajnje jednostavan

Isprobaj ga, imas i video tutorials na netu da naucis od osnovnih stvari pa sve do naprednijih
21.06.2010 | 13:33
idem isprobati, hvala!
21.06.2010 | 13:57
probaj ovo, ako koristiš illustrator... imaju trial (mjesec dana)

strata.com/products/strata_3d_cx_suite/strata_enfold_3d_cx/
21.06.2010 | 14:05
google sketch up nije za ovog sto meni treba definitivno, gledao sam neke stvari koje su rađene sketch up-om i izgledaju neprirodno, mislim da je ovaj program samo za skiciranje i nacrte uglavnom arhitetonske ...

@alenc strata mislim da je najbolje rjesenje za sada idem se baciti na trial
21.06.2010 | 14:41
sketchup kada upalis te pita sto mislis raditi, te povodom toga otvara template i ostale funkcije vezano za vrstu modeliranja..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 54 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, dperec, Riba, smayoo, Anonimci (1434)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO