Softwer za 3d modeliranje proizvoda i pakovanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Softwer za 3d modeliranje proizvoda i pakovanja

20.06.2010 | 17:49
Radim na jednom projektu i potreban mi je softwere za 3d modeliranje proizvoda. Molim savjet jer ne znam ni sam koji program da koristim, trenutno isprobavam Esko studio visualiser ali u demo modu. (pola aplikacija je zakljucano pa nisam uspio nista da napravim).

U biti treba mi neki jednostavniji softwere gdje bi mogao da postojeci dizajn apliciram na 3d model vrecicu, kutiju i sl.

Molim pomoć!!!

hvala,
20.06.2010 | 17:52
Mnogo toga možeš čak u Photoshopu Extended. Napravi osnovni objekt u bilo čemu, a onda teksturiranje radi u Photoshopu real-time na tom modelu.
20.06.2010 | 18:00
imam photoshop extended cs5 ali nisam nikad koristio extended dio. Ajde pokusat cu naci kji tutorial o tome.

hvala dpasaricu,
20.06.2010 | 18:25
Probaj Boxshot, odlican za to sto ti treba iako nisam siguran da ima vrecice ali knjige, cd/dvd kutije i sl. ima
www.macupdate.com/info.php/id/28134/box-shot-3d
20.06.2010 | 18:40
Evo skinuo sam i testirao! Čini se prilično jednostavan brz no problem je sto sam u startu limitovan sa 3d modelima, nisam vidio opciju da se mogu ni importovati. sto bi ovaj program ucinilo svakako puno korisnijim. ovako moze posluziti za neke osnovne stvari.
ipak hvala Moschusese, ovo je 3 aplikacija koju sam isprobao danas za ovu namjeru i nisam jos zadovoljan jer ne mogu da napravim proizvod kako sam zamislio, dosljedno.
20.06.2010 | 19:02
Meni to zvuči kao da ti treba punokrvna CAD/CAM aplikacija. Pisalo se o tome ovdje, preporučalo se TurboCAD i još neku drugu aplikaciju (koja je koštala preko $1000, ako se dobro sjećam).
20.06.2010 | 19:08
Mi smo zadnju ambalažu radili u LightWaveu, ali to definitivno nije put koji bih preporučio.
20.06.2010 | 19:09
Turbocad se cini jako komplikovan i zahtjeva dosta predznanja predpostavljam ... Iako se moja namjena cinila jednostavno ispadae da aplikacije nisu nimalo Macovski jednostavne
20.06.2010 | 19:25
Esko Studio Visualizer se čini jako dobrim i jednostavnim. Napravljen je namjenski samo za packiging ali cijena je suluda pogledajte sami:

www.esko.com/web/site.aspx?p=3877&catId=2

Mislim da je ovo najskuplja aplikacija koju sam vidio do sada
20.06.2010 | 19:35
Nije najskuplja, ali je definitivno u top 10. Cijena je li-la sa full suite AutoCADom. Skuplje od toga itekako ima, ali ne često...
20.06.2010 | 19:40
strašno

pa da su bar trial verziju otkljucali da je mogu isprobati, na promo videu se cini jako dobra i jednostavna.
samo mogu reci steta
20.06.2010 | 22:11
Cuj, tebi onda definitivno treba prava 3d aplikacija ako ti nista od ovih jednostavnijih appova ne odgovara. Ja bi ti recimo preporucio Cinemu 4d ako se mislis ozbiljnije baviti s tim jer je modularna i mozes je prosirivati po potrebi ali isto kosta. A da ti to das nekome tko se bavi sa modeliranjem da ti to slozi ako ti treba jednokratno? To ce ti biti puno povoljnije od bilo koje kupnje softvera i ucenja jer sve te aplikacije su dosta kompleksne i trebat ce ti neko vrijeme da dobijes zadovoljavajuce rezultate.
20.06.2010 | 23:01
Potrebu za moduliranjem imam povremeno, i volio bih čuti kako drugi izlaze na kraj s time. Koji su appovi in i easy to use, jer ja se nisam nikad susretao sa 3d modeliranjem.

Da li iko ima iskustvo sa Esko Studiom? Čini mi se jako zanimljiva aplikacija! Baš ono što meni treba ...
21.06.2010 | 13:28
Mislim da ste svi zaboravili jedan besplatan i vrlo funkcionalan program: Google SketchUp. Mozete me popljuvati ali radim snjime zadnjih par mjeseci i nema niti jednog prozivoda/predmeta itd. kojeg nisam uspio 3d modelirati. A da ne govorim da je krajnje jednostavan

Isprobaj ga, imas i video tutorials na netu da naucis od osnovnih stvari pa sve do naprednijih
21.06.2010 | 13:33
idem isprobati, hvala!
21.06.2010 | 13:57
probaj ovo, ako koristiš illustrator... imaju trial (mjesec dana)

strata.com/products/strata_3d_cx_suite/strata_enfold_3d_cx/
21.06.2010 | 14:05
google sketch up nije za ovog sto meni treba definitivno, gledao sam neke stvari koje su rađene sketch up-om i izgledaju neprirodno, mislim da je ovaj program samo za skiciranje i nacrte uglavnom arhitetonske ...

@alenc strata mislim da je najbolje rjesenje za sada idem se baciti na trial
21.06.2010 | 14:41
sketchup kada upalis te pita sto mislis raditi, te povodom toga otvara template i ostale funkcije vezano za vrstu modeliranja..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi