Izbrisan hard ! Kako da vratim podatke ???
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbrisan hard ! Kako da vratim podatke ???

13.05.2010 | 21:07
Skinul sam hard 80 G sa laptopa na kojem su bili windovsi ,a podjeljen je bio na tri particije. Sa eksternim kućištem preko USBa sam ga spojil na eMac G4 OS X 10.4.11 .

Particiju na kojoj su bili Windowsi sam pretvorijo u mac-ov kod sa namjerom da na nju mogu i pohranjivat ,a na drugima nek ostanu informacije koje jesu.

Pojavil se problem jer mi je umjesto samo jedne particije koju sam odabral spojil prve dvije i stavil ih kao jednu sa OSXovim kodom.(nestale sve informacije)

Na to sam cjeli hard stavil na mac-ov kod i započel recover data sa Boomerang Data Recovery 2.1.11 .

Dali mi netko može dat registracijski kod za taj program ili bar link jer tražim cjeli dan i nikako naći?
13.05.2010 | 22:28
Dakle, ako dobro kužim, problem nije da ne znaš kako vratiti podatke, nego da ti treba registracijski kod za program koji treba platiti?

Žao mi je zbog toga što ti se dogodilo, ali na Jabučnjaku ne odobravamo krađu softvera.

Mogu te uputiti na Stellar Phoenix softvere za restauraciju izgubljenih podataka koji ti dozvoljavaju da vidiš što mogu spasiti prije nego ih platiš. Tako da ne kupuješ mačka u vreći. Možeš naći moj prikaz među člancima. Mislim da je bilo negdje krajem prošle ili početkom ove godine.
13.05.2010 | 22:36
Dal postoji neki besplatni softwer?
13.05.2010 | 23:00
Koliko sam ja istraživao - ne. Da sam ga našao, svakako bi napisao prikaz o njemu jer je bilo dosta kuknjave za izgubljenim podacima ovdje.

Logika je otprilike takva da - ako su ti podaci važni, spreman si platiti da ih spasiš. Ako ti nisu važni, onda ih nećeš spašavati.
13.05.2010 | 23:52
Kao plan B možeš pokušati rescue s nekim od PC softvera - jer mnogi podržavaju Macov HFS! Da, i mene je iznenadilo!
14.05.2010 | 00:29
Koliko ja kuzim ti spajao, resizeao particije i usput im jos mijenjao format? Sanse za spasavanje podataka sa toga su ti IMO vrlo male.
14.05.2010 | 07:46
Pa zapravo i nisu baš tako male. Directory tree je uništen nepovratno, ali novi data recovery alati u pravilu prepoznaju zaglavlja najčešćih vrsta datoteka (jpg, mp3, doc, xls...) direktno na disku i onda rekonstruiraju direktno. Sporo i bolno, ali funkcionira. Dobar dio bude spašen.

Naravno, pod pretpostavkom da nije rađeno "secure" formatiranje (s fizičkim upisivanjem nula u svaki sektor).
14.05.2010 | 10:32
Isplati se kupiti Data Rescue - jednom mi je spasio hrpu stvari, a nije uopće skup.
14.05.2010 | 17:54
E baš sam štel poslat pitanje dal ko zna koj od tih programa ima neku jeftiniju licencu! Tak da hvala ! Ako netko ima sličnu informaciju slobodna mi javi ! Hvala svima ! pozz
14.05.2010 | 18:00
-Zapravo dodatno pitanje , dal i gdje se može kupiti softver za povrat podataka u Hrvatskoj ili pak na internetu (ako se nekome da bacit koj link da skratim potragu) Hvala !
14.05.2010 | 18:38
Pa čuj, ne trudiš se baš previše... Uguglal sam kaj je Vanja rekel i vidi vraga! www.datarescue.com/

košta 29 dolara. Da ne moraš ići gledati:ohmy:

Pa sad procjeni jel ti to previše?

Inače, petljanje s dva sistema na jednom disku (Mac i Windows) po mojem iskustvu neminovno dovodi do problema....
14.05.2010 | 19:13
Djuro genijalac je napisao:
Pa čuj, ne trudiš se baš previše... Uguglal sam kaj je Vanja rekel i vidi vraga! www.datarescue.com/
košta 29 dolara. Da ne moraš ići gledati:ohmy:
Pa sad procjeni jel ti to previše?

Huh, pa zapravo - prvi put čujem za ovo. Zapravo sam mislio na:

http://www.prosofteng.com/

Odnosno direktnije

www.prosofteng.com/products/data_rescue....91525c976d9032601015

A aplikacija košta 99 USD.

Sad, kako kome - meni je izvukla hrpu stvari, isplati se. Tj. ne meni, već klijentima kojima sam spašavao hardove...
14.05.2010 | 21:17
Da videl sam i ja te po 99 dolara al reko ak se nađe kaj jeftinije ... inaće nisam lijen stvarno sam se na Googlal , već mi oči kockaste ! Uvjek je dobro čut mišljenja i tuđe ideje nego se samo pravit pametan !

Hvala !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 57 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO