Ptica neka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ptica neka

20.10.2011 | 02:19
Jel ima netko da se razumije u ptice pa može prepoznati ovu pticu? Ovo sam danas uslikao u Zagrebu.

Ptica04.jpg
20.10.2011 | 02:22
Kao da se nije plašila ljudi, samo je lagano šetala ukrug i kad sam se približio na metar. Bila je čak vrlo spremna pozirati tako da sam napravio negdje dvadesetak slika i odletila je tek kad se skupilo dosta ljudi koji su počeli komentirati što bi to moglo biti.

Ptica01.jpg
20.10.2011 | 09:41
To ti je šljuka. Ima ih i tu kod mene, ali ne pričekaju toliko blizu. Moram te pohvaliti, jako lijepe slike !
20.10.2011 | 10:04
A, to je šljuka? Pa zar je to tako mala ptičica (ili je to opalo lišće neko ogromno )? Pričali su mi svojedobno lovci da je, kao, upucati šljuku osobito teško jer je, kažu, jako lukava.

E, sad, s obzirom na veličinu, jasno mi je zašto ju je teško upucati , ali mi nije jasno zašto bi je netko želio upucati
20.10.2011 | 10:08
Aha...

www.gimnazijaso.edu.rs/gornje-podunavlje...nje/ptice/sljuka.php

Šljuka može biti dugačka od 20 do 30 centimetara, a njena masa može iznositi od 300 do 400 gr, zavisno od vrste.

Dakle, ova Igorova je, bit će, neka jako mlada, možda izgubljena ili zalutala.
20.10.2011 | 11:33
Je, tu se uračuna i kljun, koji može biti do 8cm. Inaće kao lovac, mogu reći da su u prosjeku baš takove velićine. Talijani ih love nemilice, jer se šljuka jede sa utrobom koja slovi kao specijalitet. Zato carinici znaju hapat talijane kako ih švercaju doma na stotine pa i tisuće komada. Dobar je letać i teško se upuca a uz to preletavaju u sumrak pa sad ti nju skini. Uz to u lovu na njih treba dobar pas ptičar da ih pronađe kad padnu u neko žbunje ili šikaru.
Ima ih više vrsta, ali ova je najčeća kod nas.
Nadam se da vam je sad puno jasnije !
20.10.2011 | 12:24
Hvala na informaciji. Googlao sam sve moguće ptice koje su mi pale na pamet, ali šljuke se nisam sjetio. Čak nisam ni bio siguran do malo prije da je šljuka ptica zapravo. Čuo sam da ljudi jedan drugom kažu "šta se tu ... kao neka šljuka", ali sad se ne mogu sjetiti ni što to netko radi kao šljuka.

A slike su zapravo izrezana sredina fotki koje sam napravio sa iPhonom, tak da je to ta rezolucija pošto iPhone nema pravi zoom. Možda jednom uspiju strpati optički zoom 10x u telefon samo mi se čini da ćemo to još malo pričekati.
20.10.2011 | 12:36
Ta se zove "Šljuka bena". Kad nekome kažu beno jedna, znači da nešto nezna ili je glup i sl. U tom kontekstu, samo neznam točno zbog čega. Ne radi gnijezdo ili sl.
20.10.2011 | 15:59
photojojo.com/store/awesomeness/iphone-telephoto-lens/

Ne mora se čekati, ima za kupiti i to odnah. LOL
Nije u telefonu, ali je jako upotrebljivo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, Riba, Anonimci (834)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO