Pozdrav iz Koreje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz Koreje

12.02.2011 | 17:47
Pozdrav svima na najboljem forumu iz hladnog Seoula, Korea
Seoul_South_Korea.JPG
12.02.2011 | 18:00
Baš i nije sparina. Kaj to dinare imas u ruci? Izgleda k'o nekad 50din. Uživaj.
12.02.2011 | 18:01
Ha! Ovo nije tek običan pozdrav iz susjedstva! Sretno ti tako daleko od doma!
12.02.2011 | 18:07
Da dečko skuplja novčanice, i drži 50 Dinara iz YU.
12.02.2011 | 18:40
aaaaa ... pozdravi seoul ... meni je to najdraže mjesto gdje sam bio. pozdrav
12.02.2011 | 19:01
OHO, Koreja, lijepo, lijepo. Uživaj i ostani što dužeB)

Ps: ja isto skupljam novac ali ne dinare, uglavnom kune i eure:P
12.02.2011 | 22:22
Svakako jedno od mjesta koje bih volio posjetiti. Posao ili zadovoljstvo?
12.02.2011 | 23:06
Joj super, uživaj. Ja sam bio u Kini, ali nije bilo prilike skočit do Koreje. Sad firma radi novi brod u Daewoo brodogradilištu, pa tko zna, možda se ukaže prilika
13.02.2011 | 20:31
Seoul je zanimljiv grad, a ekipa tamo prilično OK. Samo kad ih uvjeriš da nisi Amerikanac.
Meni je jedino falilo zelenila...
13.02.2011 | 20:39
Pa tamo dolje iza američke baze u Itaewonu prema nacionalnom muzeju imaš vrtova i parkova kolko hoćeš.
13.02.2011 | 21:06
Nisam bio dovoljno dugo da bi ti sad znao točno reći kuda sam se ja kretao, ali vidio sam točno jedan (1) i to ne preveliki park. Sjećam se Buddhinog kipa na brežuljku, cca po sredini, dosta velikog, vidjelo ga se i iz okolnog kvarta.
13.02.2011 | 21:53
Simpatično mi je ovo sa Budhinim kipom. Kao da si u Zagrebu prošao kraj crkve. Sve u svemu, Seoul je za mene fascinantan grad i nadam se da ću ga opet imati priliku posjetiti.
13.02.2011 | 22:39
Da, znam. Ali ovo je bio jedini Buddhin kip u parku u koji sam vidio. Dakle, otprilike kao da sam vidio trsatsko svetište u Rijeci.

Ali nije ni to baš posve takva analogija. U Južnoj Koreji je u većoj mjeri zastupljeno nekoliko religija - najbrojniji su, mislim, animisti, onda budisti, pa kršćani, ali sve dosta uravnoteženo. Ono što je mene oduševilo je to da ta različitost stvara jednu istinsku toleranciju i, štoviše, prožimanje, a ne (dobrovoljnu) segregaciju (kao npr. u Mostaru )
14.02.2011 | 00:51
Obavezno posjetiti Tapgol park. Pagoda je pregenijalna, a prodavači điđa ispred parka uvijek imaju HR zastavicu
14.02.2011 | 01:28
smayoo
Meni je jedino falilo zelenila...

U metropolitan zoni, tamo pokraj Anyang-a, imaš brda sa budističkim hramovima na vrhu i prirode koliko hoćeš ... sa pogledom na Seoul
Predivno je. To je predio Gyeonggi-do.

Nego recite ... jeste bili u saunama?!
14.02.2011 | 09:20
Ja sam uglavnom bio po tvornicama.
14.02.2011 | 16:01
Turistički sam imao samo 2 dana, nisam se htio povlačiti po saunama Ali sam zato proklinjao kartu grada na kojoj je bio nacrtan McDonalds, a kad tamo - novootvoreni kafić. Ni Koreanci nisu što su nekad bili
15.02.2011 | 10:11
Evo vratio se nakon presjedanja po aerodromima.

Što se tiče Seoula, 2 dana sam poslovno bio po razgovorima, 2 dana šoping, kultura i Electronic market.
Bio u starom djelu grada, posjetio par hramova u okolici, i centar elektronike za nas ljubitelje.

Za one koji nisu imali prilike posjetiti. Tržnica sa elektro robom, kilometri malih trgovina sa po tri-četiri kata i podrumom gdje je svaki štand prodaje nešto drugo. Od nove do korištene elktronike. Od Orla - iPhone 6
Cjenjkanje obavezno, osobno sam srušio cjenu na više proizvoda do 40% od osnovne cjene. Startna cjena je nešto kao kod nas. U grubo. I onda kreće kukanje, nećkanje, pa ima jeftinije u Hr itd...

Generalno doživljaj ludnica, obavezno posjetiti, ako nekoga put dovede u taj djelić planete.
Slike elektronic market
eletronic_market_seoul_1.jpg
15.02.2011 | 10:12
još jedna slikica
eletronic_market_seoul_2.jpg
15.02.2011 | 11:03
Kao ribarnica kod nas, samo jeftinije.
15.02.2011 | 11:11
Upravo tako, cjenjkanje sa bakicama točnije sa mladim koreancima.
15.02.2011 | 22:38
Sličan ugođaj na Shu Lin, tržnici elektronike u Taipei (na Taiwanu). Kupio sam si digitalni univerzalni mjerni instrument sa strujnim kliještima za 5 američkih dolara i još dobio baterije s njim. I još radi, nakon 7 godina.
16.02.2011 | 10:03
Ja sam 2009 bio tamo 3 mjeseca radno, no i sa dosta slobodnog vremena. Meni je tamo tak dobro da bi se selio sutra da se pokaze prilika.
Evo par fotki sa flickra

evo i slideshow link
www.flickr.com/photos/elviskrstulovic/se...57626064689880/show/

16.02.2011 | 10:08
Totalno se slažem s tobom, ja da mogu isto bih odmah se selio.
Red,rad i disciplina. Ljudi dobri, vole se šaliti. Vole popit, dobra klopa, čaj odličan....skoro ko kod nas !
16.02.2011 | 10:17
Ma ja volim reći da su oni kao balkan tog djela azije, ne u ekonomskom smislu naranvno. Ali nekako po temperamentu. A i imaju neke slične "probleme". Tipa kad negdje putuju često su pitanja isto, "od kuda si", "Koreja" ... "je to u Kini?"

16.02.2011 | 10:24
Slike su ti odlične...
Ja sada od zime nisam mogao držati fotoaparat u ruci, a kasnije sam vidio da obično zadnju fotografiju (kad se ruka smrzne) nije spremio na memorijsku karticu.
16.02.2011 | 12:36
Hvala,
ja sam bio 6,7 i 8 tako da je meni bilo sve samo ne hladno, ili su pluštali monsuni ili je bilo užareno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, marioart, Riba, tino1, Anonimci (904)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO