Pozdrav iz Koreje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz Koreje

12.02.2011 | 17:47
Pozdrav svima na najboljem forumu iz hladnog Seoula, Korea
Seoul_South_Korea.JPG
12.02.2011 | 18:00
Baš i nije sparina. Kaj to dinare imas u ruci? Izgleda k'o nekad 50din. Uživaj.
12.02.2011 | 18:01
Ha! Ovo nije tek običan pozdrav iz susjedstva! Sretno ti tako daleko od doma!
12.02.2011 | 18:07
Da dečko skuplja novčanice, i drži 50 Dinara iz YU.
12.02.2011 | 18:40
aaaaa ... pozdravi seoul ... meni je to najdraže mjesto gdje sam bio. pozdrav
12.02.2011 | 19:01
OHO, Koreja, lijepo, lijepo. Uživaj i ostani što dužeB)

Ps: ja isto skupljam novac ali ne dinare, uglavnom kune i eure:P
12.02.2011 | 22:22
Svakako jedno od mjesta koje bih volio posjetiti. Posao ili zadovoljstvo?
12.02.2011 | 23:06
Joj super, uživaj. Ja sam bio u Kini, ali nije bilo prilike skočit do Koreje. Sad firma radi novi brod u Daewoo brodogradilištu, pa tko zna, možda se ukaže prilika
13.02.2011 | 20:31
Seoul je zanimljiv grad, a ekipa tamo prilično OK. Samo kad ih uvjeriš da nisi Amerikanac.
Meni je jedino falilo zelenila...
13.02.2011 | 20:39
Pa tamo dolje iza američke baze u Itaewonu prema nacionalnom muzeju imaš vrtova i parkova kolko hoćeš.
13.02.2011 | 21:06
Nisam bio dovoljno dugo da bi ti sad znao točno reći kuda sam se ja kretao, ali vidio sam točno jedan (1) i to ne preveliki park. Sjećam se Buddhinog kipa na brežuljku, cca po sredini, dosta velikog, vidjelo ga se i iz okolnog kvarta.
13.02.2011 | 21:53
Simpatično mi je ovo sa Budhinim kipom. Kao da si u Zagrebu prošao kraj crkve. Sve u svemu, Seoul je za mene fascinantan grad i nadam se da ću ga opet imati priliku posjetiti.
13.02.2011 | 22:39
Da, znam. Ali ovo je bio jedini Buddhin kip u parku u koji sam vidio. Dakle, otprilike kao da sam vidio trsatsko svetište u Rijeci.

Ali nije ni to baš posve takva analogija. U Južnoj Koreji je u većoj mjeri zastupljeno nekoliko religija - najbrojniji su, mislim, animisti, onda budisti, pa kršćani, ali sve dosta uravnoteženo. Ono što je mene oduševilo je to da ta različitost stvara jednu istinsku toleranciju i, štoviše, prožimanje, a ne (dobrovoljnu) segregaciju (kao npr. u Mostaru )
14.02.2011 | 00:51
Obavezno posjetiti Tapgol park. Pagoda je pregenijalna, a prodavači điđa ispred parka uvijek imaju HR zastavicu
14.02.2011 | 01:28
smayoo
Meni je jedino falilo zelenila...

U metropolitan zoni, tamo pokraj Anyang-a, imaš brda sa budističkim hramovima na vrhu i prirode koliko hoćeš ... sa pogledom na Seoul
Predivno je. To je predio Gyeonggi-do.

Nego recite ... jeste bili u saunama?!
14.02.2011 | 09:20
Ja sam uglavnom bio po tvornicama.
14.02.2011 | 16:01
Turistički sam imao samo 2 dana, nisam se htio povlačiti po saunama Ali sam zato proklinjao kartu grada na kojoj je bio nacrtan McDonalds, a kad tamo - novootvoreni kafić. Ni Koreanci nisu što su nekad bili
15.02.2011 | 10:11
Evo vratio se nakon presjedanja po aerodromima.

Što se tiče Seoula, 2 dana sam poslovno bio po razgovorima, 2 dana šoping, kultura i Electronic market.
Bio u starom djelu grada, posjetio par hramova u okolici, i centar elektronike za nas ljubitelje.

Za one koji nisu imali prilike posjetiti. Tržnica sa elektro robom, kilometri malih trgovina sa po tri-četiri kata i podrumom gdje je svaki štand prodaje nešto drugo. Od nove do korištene elktronike. Od Orla - iPhone 6
Cjenjkanje obavezno, osobno sam srušio cjenu na više proizvoda do 40% od osnovne cjene. Startna cjena je nešto kao kod nas. U grubo. I onda kreće kukanje, nećkanje, pa ima jeftinije u Hr itd...

Generalno doživljaj ludnica, obavezno posjetiti, ako nekoga put dovede u taj djelić planete.
Slike elektronic market
eletronic_market_seoul_1.jpg
15.02.2011 | 10:12
još jedna slikica
eletronic_market_seoul_2.jpg
15.02.2011 | 11:03
Kao ribarnica kod nas, samo jeftinije.
15.02.2011 | 11:11
Upravo tako, cjenjkanje sa bakicama točnije sa mladim koreancima.
15.02.2011 | 22:38
Sličan ugođaj na Shu Lin, tržnici elektronike u Taipei (na Taiwanu). Kupio sam si digitalni univerzalni mjerni instrument sa strujnim kliještima za 5 američkih dolara i još dobio baterije s njim. I još radi, nakon 7 godina.
16.02.2011 | 10:03
Ja sam 2009 bio tamo 3 mjeseca radno, no i sa dosta slobodnog vremena. Meni je tamo tak dobro da bi se selio sutra da se pokaze prilika.
Evo par fotki sa flickra

evo i slideshow link
www.flickr.com/photos/elviskrstulovic/se...57626064689880/show/

16.02.2011 | 10:08
Totalno se slažem s tobom, ja da mogu isto bih odmah se selio.
Red,rad i disciplina. Ljudi dobri, vole se šaliti. Vole popit, dobra klopa, čaj odličan....skoro ko kod nas !
16.02.2011 | 10:17
Ma ja volim reći da su oni kao balkan tog djela azije, ne u ekonomskom smislu naranvno. Ali nekako po temperamentu. A i imaju neke slične "probleme". Tipa kad negdje putuju često su pitanja isto, "od kuda si", "Koreja" ... "je to u Kini?"

16.02.2011 | 10:24
Slike su ti odlične...
Ja sada od zime nisam mogao držati fotoaparat u ruci, a kasnije sam vidio da obično zadnju fotografiju (kad se ruka smrzne) nije spremio na memorijsku karticu.
16.02.2011 | 12:36
Hvala,
ja sam bio 6,7 i 8 tako da je meni bilo sve samo ne hladno, ili su pluštali monsuni ili je bilo užareno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, drlovric, imenso, m@xym, Riba, tino1, Anonimci (727)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO