[ANKETA] Koliko ste do sada potrošili na Apple?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

[ANKETA] Koliko ste do sada potrošili na Apple?

23.12.2010 | 19:04
Počeci sa Macovima datiraju od 1990. Powerbook 180, Mac Classic, razni LCjevi.

Prvi novi stroj koji sam kupio je bio 7100/66. Poslije njega Power Mac G3 Blue-White, zatim isti takav G4 tower. Slijedi Power Mac G5, i trenutni Mac Pro.
To bi bili radni strojevi

Za po doma, Cube, iMac G4 lampa, Mac mini G4. Razni iPodovi, iPhonei. Uskoro i iPad 2.

Zaboga, 21 godina života s Macovima će uskoro
23.12.2010 | 19:08
Riba je napisao:
i više nikad neću kupiti ništa novo. Nešto kao s autima, ako nije za posao, ne isplati se.

Vidiš, kod mene je obrnuto. Znam da je preskupo i da brzo gubi vrijednost, ali ništa mi nije draže od mirisa novog kompa ili novog auta. I taj miris, i taj osjećaj i to sve, vrijedi tih para koje krvavo zaradim.

Uostalom, ne kupujemo ih češće nego svakih 5 godina, više manje. Kompove je li?
23.12.2010 | 22:49
Od 2003.

iBook G3 900 MHz = 12,500 Kn (novi)
iMac G4 1,25 GHz = 12,500 Kn (rabljeni)
MacBook Pro 2,4 GHz = 10,500 Kn (Refurbished)

iPod Shuffle 1st Generation = 0,00 Kn (poklon)
iPod Touch 1st Generation = 0,00 Kn (poklon)

Sve skupa: 35,500 Kn (od plaće u školi
24.12.2010 | 00:43
Meni ne igra toliko ulogu novo/staro koliko upotrebljivost i snaga. Ja volim jake strojeve, slab sam na to. Sada bih možda radije kupio polovni Mac Pro za koji znam da ga mogu "napumpati" na ono što želim nego novi novcati iMac... ali opet, ako bi novi iMac imao bolje benchmarke iz npr. Warcrafta, to bi prevagnulo...
24.12.2010 | 01:05
Ipod nano= 200eur
Ipod nano( ovaj zadnji)=200Eur
Imac core2 duo = 13000,00kn
Ipod shuffle=60eur
dodaci(punjac, software itd ) = 150eur
24.12.2010 | 02:10
iPod shuffle 1. generacija (poklon)
iPod shuffle 2. generacija - zeleni 750 kn
iPod shuffle 2. generacija - sivi 400 kn
iPod nano 2Gb - 1300 kn
iPod shuffle 2. generacija (poklonjeno) - 400 kn
iPod Video 30 Gb - 2100 kn
iPod Classic 80 Gb - 600 kn (polovan)
iPhone 3G - 1300 kn
iPhone 3G
iPhone 3G
iPhone 4 - 2100 kn
Macbook pro - 16000 kn

cca 25000 kn O moj bože, je li ovo moguće?!?
24.12.2010 | 02:12
Da, još... Mighty mouse wireless, WD MyBook 500 Gb - 500 kn (najbolja kupovina ikada...zahvala @jzelko

i iPod nano (4. gen) - 500 kn (polovan)
24.12.2010 | 03:19
iMac 21.5 (novi) 7 777 kn, prošli tjedan
25.12.2010 | 14:42
Postao sam novi korisnik za Mac
Prvi Mac strojevi su bili
Ibook G3 900MHz
Ibook g4 933MHz
Powerbook G4 17" 1,33GHz alu.
sada
Powerbook G4 15" titanium
MacBook Pro 13,3 Model 7.1 2010
MacBook Pro 15" i5 procesor 2010

Neznam tocnu svotu koliko sam platio ali mislim da nije bilo jeft.
25.12.2010 | 21:18
Iz nekog razloga VINCEov post je otišao u poseban thread, pa ga ubacujem ovamo, da se ne rasipa:

Sretan i blagoslovljen Božić !

1997. prvi moj Mac ljubimac --> Performa, uvela me je u HuMk.
Sve ovo sasvim Novo,
bilo je kupljeno od Apple proizvoda, u HR !

• Performa 6300
• Color StyleWriter 2500
• iBook G3 900 MHz
• Powerbook G4 15" titanium + nova baterija
• PowerBook Pro 15" aluminij
• AirPort express
• iPod 8 Gb
• iPod Touch 16 Gb
• Time Capsule 1 TB
• MacBook Pro 13,3 Model 7.1

A koštalo je mnogo, živaca i love, uz često višemjesečno iščekivanje isporuke,
osim zadnjeg MacBooka Pro koji sam u Vipu dobio odmah. )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 58 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO